Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са препоръките за ниско кръвно налягане?
Какви са препоръките за повишаване на кръвното налягане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какви са препоръките за ниско кръвно налягане?
Препоръките за ниско кръвно налягане включват увеличаване на приема на сол, носене на специални чорапи, прием на витамини B12 и фолиева киселина, избягване на преяждане и препиване вечер и консумация на черен шоколад. Важно е да се отбележи, че увеличеното хранене не е препоръчително за регулиране на кръвното налягане.
-
Какви са препоръките за повишаване на кръвното налягане?
За повишаване на кръвното налягане се препоръчва консумацията на храни с високо съдържание на сол, черен шоколад и кофеин. Освен това увеличаването на приема на вода може да бъде полезно, като се препоръчва да се приемат около 2 литра вода дневно. Силовите тренировки и танците могат също да помогнат за повишаване на кръвното налягане.
-
Какви са препоръките за смесване на калории и хранителни вещества?
-
Какви са препоръките за оптимално усвояване на хранителни вещества?

Супер балансирано
Всъщност бездействието на стопаха ти не е чак толкова, но примерно поне 8-9 часа (отчитайки времето за пълно справяне с подленото хапване). Много е!
Пробвай да разтегнеш времето в което нещо хапваш през денонощието в 2 посоки - (1) по-ранна закуска (към 7 часа, да речем) и (2) малко изтегляне на последното хапване (което може да е само чаша кис.мляко) към 21.30-22.00 часа. Така повече време ще ти е активен метаболизма, ерго по-пълно ще изгаряш калории. И ако приемем, че това което хапваш ти е ОК, като количество, то при по-къси интервали между хапванията може да се получи застъпване, т.е. недообработка на предното хапване и заемане с новото и така - предпоставки за складиране на някакво количество от неусвоената храна под формата на мазнинни запаси. Второ, нужда от такива запаси тялото ти вижда всеки ден след като то дежурно си остава БЕЗ никаква нова храна повече от 1/2 от денонощието. Т.е. аз лично очаквам да видиш съвсем скоро (след 1-2 седмици все пак) добър ефект от такова "разтягане" на активното време в което хапваш по нещо.....
храним се заедно
отдавна не се старая да отслабвам, не е това целта ми
Целта ми е да се храня здравословно и разнообразно, да контролирам апетита си да избягвам боклуците, да си наложа вечерните упражнения по йога и да съм здрава!

И понеже чакам в близост до лафката и като гледам какво ядат, сърцето ме боли. След всичките префърцунени приказки какво трябва и какво не трябва да се продава в лафките на у-щата, аз се загледах и не открих нищо здравословно там...освен едни ябълки спаружени, на двойна цена....
Разбрали сме се, уж, че не е нужно всекидневно да се тъпче с боклуци. Слагам полодове и сандвичи от нас, понякога си носи и обяд, ако се налага да остане на занималня. Давам и джобни чат-пат, то не може без хич, ама ми е пределно ясно за какво ще ги похарчи... 
Как се лекува това?