Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 9

• 44 658
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • Някъде в Матрицата
Хайде, от утре ще започна да представям отчети. (да не се заричам, че ще се изложа)
Днес си купих кухненска везна. Имам колега, който спазваше режим, разписан от диетолог и доста стриктно си измерваше количествата. Е, аз по-скоро информативно искам да видя какви количества поглъщам, защото мерките на око при мен не се получават.
Иначе целите ми са да стана 60 килограма. В момента съм 74.
Борбата с килограмите я водя от 8 години. А по-сериозно от 4.
Започнах да си трупам килограми, когато навърших 30 и седнах зад бюро. Иначе преди това водих доста активен начин на живот. Занимавах се от дете с класически балет и модерни танци и когато спрях, тялото ми си "отмъсти". Grinning
Спазвах 90 дневната диета преди време и наистина добре се получи, но при второто превъртане ефект нямаше. Та така, сега реших да опитам по този начин. Лека полека, ще вляза в ритъм.  Sunglasses

# 721
Ph0enix , успех!
съдейки по себе си - ако се движа не ми се яде (освен, че изразходвам калории), застоя ли се все мисля какво да зобам и неизменно се лепи нейде  Laughing
В последно време обръщам изключително внимание на това което ям, залагам на качествена и полезна храна. Вчера навъртях 1390ккал със следното меню:
9:00 чаша кафе с малко мляко
9:30 две пълнозърнести филии (Вита) едната с малко мед, а другата с парченце кашкавал
11:30 чаша чай зелен
13:30 порция зелена салата и две пълнозърнести филийки
16:30 две ябълки и ~30гр сурови бадеми
17:30 чаша чай лайка
20:30 порция салата домати и краставици, 5с.л. салата варен боб с праз лук, ~50гр телешка наденица печена, ~80мл червено вино
вода за деня ~1,3л и 20мин йога

# 722
Дидка, много яко меню Simple Smile Супер балансирано Simple Smile

Последните 5 седмици, ден 7, сд. 1/5

65,8 кг сутринта. Без минус, щото вчера хапнах и още 2 яйца и им сложих и сол и .... нищо де. Продължавам.

Изядени : 1000 от : пиле, краставици, маруля, билков оцет, без сол

Изгорени : 1000
- наваксвам : утре трябва да видя чисти 65 без мърдане на стрелкичката. След това почвам да се целя в заветните 63!

3 л вода

2 кафета

1 антидупе масаж

# 723
did_ka - Менщто ти екстра, ама излиза, че активно време с хапване на нещо порез денонощието ти е 11,5 часа, докато в останалите 12,5 часа - имаш бездействие...  Thinking Всъщност бездействието на стопаха ти не е чак толкова, но примерно поне 8-9 часа (отчитайки времето за пълно справяне с подленото хапване). Много е!  Stop Пробвай да разтегнеш времето в което нещо хапваш през денонощието в 2 посоки - (1) по-ранна закуска (към 7 часа, да речем) и (2) малко изтегляне на последното хапване (което може да е само чаша кис.мляко) към 21.30-22.00 часа. Така повече време ще ти е активен метаболизма, ерго по-пълно ще изгаряш калории. И ако приемем, че това което хапваш ти е ОК, като количество, то при по-къси интервали между хапванията може да се получи застъпване, т.е. недообработка на предното хапване и заемане с новото и така - предпоставки за складиране на някакво количество от неусвоената храна под формата на мазнинни запаси. Второ, нужда от такива запаси тялото ти вижда всеки ден след като то дежурно си остава БЕЗ никаква нова храна повече от 1/2 от денонощието. Т.е. аз лично очаквам да видиш съвсем скоро (след 1-2 седмици все пак) добър ефект от такова "разтягане" на активното време в което хапваш по нещо.....  Twisted Evil Peace

# 724
  • Чикаго / София
Здравейте и от мен.

Ph0enix все едно мен описваш. И аз така след като навърших 30 и седнах зад бюро и край. И аз два пъти правих 90 дневната. Първия път имаше голям успех, втория - не толкова. Опитах трети път, ама нещо не успях да я спазвам както трябва. А и съм подобни килограми като твоите, целта ми също е 60кг. Хайде заедно ще се надъхаме . Успех Simple Smile

съдейки по себе си - ако се движа не ми се яде (освен, че изразходвам калории), застоя ли се все мисля какво да зобам и неизменно се лепи нейде  Laughing

И аз съм така, движа ли се повече - по-малко ми се яде.

Miami_beach благодаря ти за съвета, не беше към мен, но и аз ще се възползвам.

na_visok_tok_s_kok поздравления за резултата.

Моя отчет за Понеделник е 1310кал, а за Вторник  1319кал + 25мин. Тае Бо и 10мин упражнения с гирички. За днес ще видим накрая какво ще излезне.

Лек ден момичета!

# 725
Маями, благодаря за включването  Peace
не мога обаче да си разтегля режима, защото сутрин ставам към 8 и поне 1-2 часа не мога да поема нищо! Сякаш организма ми не се е събудил - изразява се в гадене и киселини, ако хапна на сила. Сутрин ям, когато огладнея, за да предотвратя това състояние  Rolling Eyes е, имам и случаи , когато се събуждам гладна, но са рядкост  Mr. Green
вечер ... хм, изместена вечеря мирише на семейна свада  Laughing шегувам се  Wink  храним се заедно  Peace

Вече не знам защо броя, сякаш просто за ей така, да не ми липсвате  Heart Eyes отдавна не се старая да отслабвам, не е това целта ми Blush Целта ми е да се храня здравословно и разнообразно, да контролирам апетита си да избягвам боклуците, да си наложа вечерните упражнения по йога и да съм здрава!

Снощи гледах предаването на Джейми Оливър по 24kitchen - евала, че се опитва да наложи здравословно хранене в училищата в Америка - има толкова много деца с наднормено тегло ... Добре, че в България хората все още правят компоти, туршии, лютеници и ходят на село да копат домати, защото иначе ще стигнем американците  Crazy

# 726
did_ka - Исках да помогна таковааа.... Няма нужда от семейни свади, със сигурност.... Аз поне си разделях вечерята в един период на 2, като втората част (втора вечеря един вид) беше доста помалка, от порядъка на 1 чаша кис.мляко, както казах....   Peace

irka - възползвай се... няма лошо! Нали за туй е тоя форум, да обменяме идеи, инфо, опит и практика  Hug

did_ka - и на мен оня ден ми връчиха 1 торба дюли, та сега се "боря" с тях... нямам сили (и желание) да ги правя на компот(и), но вярно - екологичното и чистото си е ВИНАГИ за предпочитане при храненето!  Flutter

# 727
  • Някъде в Матрицата
И така, днес ядох, записвах, ядох, записвах... и резултата е: 1071/76/50/49/32.
Последователността е калории/въглехидрати/мазнини/белтъчини/захар
Вода:1.5 литра (трябва да вдигна до 2 литра).
Упражнения, днес не.  Embarassed

Между другото, поразгледах темата за трениране в домашни условия. Изводът е, че трябва да си купя HDMI кабел и да свържа компютъра и телевизора, за да се вижда по-добре. А след това да променя малко дневният режим, за да стига времето за всички дейности.  Grinning

# 728
  • 1st floor

Вече не знам защо броя, сякаш просто за ей така, да не ми липсвате  Heart Eyes
И аз така!!!  Peace Чета си тук, не защото имам нужда от заслабване, а защото  много си ви обичам!  Hug За сега и не броя много-много, понеже заслабнах. Но пък знае ли човек - току виж след празниците пак почна стриктното броене!  Mr. Green

Дидка, за децата в у-ще - смея да твърдя, че не ти е много актуална информацията. Всеки ден взимам дребния на обяд от даскало, вече трета година...Е...направо съм като фиданка сред децата от по-големите класове! ooooh! И понеже чакам в близост до лафката и като гледам какво ядат, сърцето ме боли. След всичките префърцунени приказки какво трябва и какво не трябва да се продава в лафките на у-щата, аз се загледах и не открих нищо здравословно там...освен едни ябълки спаружени, на двойна цена.... ooooh! Кроасана, вафли, шоколади, кофти сандвичи с нещо като изсъхнало филе и покафенели кренвирши, бейкроуси, солети, снаксове...ей това е менюто...аз заради това и не давам всеки ден пари на дребния!  Crossing Arms Разбрали сме се, уж, че не е нужно всекидневно да се тъпче с боклуци. Слагам полодове и сандвичи от нас, понякога си носи и обяд, ако се налага да остане на занималня. Давам и джобни чат-пат, то не може без хич, ама ми е пределно ясно за какво ще ги похарчи... Rolling Eyes

# 729
здравейте  Hug
Непокорна, говорех за възмущението си от американския тертип, т.е. от това което видях в предаването на Джейми за училищата в Лос Анджелис  Peace , а не за нашите училища и култура на хранене, манталитет ако щеш  Wink в България доста често ще видиш бабички, които тичат с намазана филия към играещото внуче - това определно е по-добро от Макдоналдс  Laughing
както и да е ...
Маями, почисти и опечи дюлите, просто така, натурални - стават страхотни и е по-малко играчка  Peace или просто си ги вари за чай , с ябълките действам по същия начин chef

ето и отчет за вчера - 1394ккал, разпределени в:
9:00 кафе със сметана
10:00 кис.мляко с куркума, орехи и годжи бери
12:00 ~30гр бадеми
13:00 две филии Вита с лютеница
15:00 чай от кантарион с мед
17:00 две филии Вита с мед
19:30 зелева салата
20:30 4бр сарми, чаша  вино

# 730
Привет Simple Smile

Нова съм за тази тема. И режима още не ми е много ясен.
От понеделник гледам калориите да са ми по-малко от неообходимото и поднових тренировките.

И аз да се включа към групата на 30 годишните + бюро.
Резултата при мен за 1 година е около 5-6 кг  Confused

# 731
Маями, и аз ще се възползвам от съвета за изтеглената закуска, а после ще докладвам какво става.  Peace
Също хапвам в 9, а после в 13. Малък интервал е, а ям много. Това ми е другата болка. Доста съм ящна.  Sad Как се лекува това?
На висок ток, браво! Тежки са ти упражненията и със сигурност ще имаш резултат.
Аз нямам нови минуси, но се свих осезаемо и още едни дънки ще заминат в небитието.
За днес глася 2 пъти йога. За мен си, не за клиенти.

# 732
Доста съм ящна.  Sad Как се лекува това?
и аз съм така  Blush понякога, особено почивен ден, се изтървам и хапвам повече Rolling Eyes но се придържам към някои прости правила:
1. не държа храна на бюрото си - това е закон! Laughing освен това не е приятно като влязат клиенти ...
2. ям повече салати - обичам ги, а и заемат обем
3. пия чай - топла напитка винаги дава усещане за ситост, макар и за кратко
4. пия бирена мая преди вечеря - от известно време, не постоянно, но ми дава ситост около 30мин - освен полезностите, ползвам я за да си направя йогата и тогава да ям. Ако не е тя - замествам с друго (топла напитка или няколко сурови ядки)
5. ям на малки интервали и така не прегладнявам - опасността да се нахвърля на храна е сведена до нула!

# 733
Ихааа колко много сте изписали Simple Smile Simple Smile

Дидка, хубаво правиш с чайовете и салатите Simple Smile Продължавй все така Simple Smile

Дези, това явно е било водица, сега почва истинското топене!!! Ти колко кг си ако не е проблем да попитам?  Blush (и на каква височина?)

Калака, добре дошла  Hug

Моят отчет за днес :

Последните 5 седмици, ден 1, сд. 2/5

Сутринта : бях буквално със залепнал корем, 65, 4 кг. Снощи изгорих бая и задържам малко вода от кардиото, но ще я флъшна към края. Започвам 2рата седмица от последните 5 и целта за нея е 63 кг, като предвид строгия режим, който ще спазвам се надявам дори и на 62 Praynig Praynig Blush

Изядени : 800 кал. (все още не напълно, но съм сготвила всичко и няма шанс да пазарувам още) : 5 краставици, пилешко филе, зелена салата от 3 вида зеленолистни : червена маруля, зелена, рукола и балсамов оцет лайт.

Изгорени : 400 кал. с кардио (45 мин.)

60 минути упр. на постелка

3 л вода

2 антидупе

2 еспресота

# 734
Аз съм цели 156см, 55кг. Но за свое оправдание имам и мускули.  Grinning
В съседната тема пусках снимки. На 7.12. пак ще пусна за сравнение. Надявам се да има какво да сравнявам.
Ходих да ми мерят количеството мазнини, базален метаболизъм, възраст на тялото  (изкара ме на 23. Laughing) и прочее истории. Та мазнинките ми са 24 процента. Имам какво да преборвам. Доколко е вярно е друга история, но ще свалям.

Калака, добре дошла!

Общи условия

Активация на акаунт