ВМ-НВХ, част 62

• 42 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Виланела, какви ти бяха стойностите за ИР?

# 466
Глюкоза на гладно - 5.9                       Инсулин на гладно - 8.38
на 60    мин.             -6.4                        Инс.                    -58.85
на 120 мин.           -3.9                         Инс.                       -9.2

Гликиран ХБ-   5.7 ,6.3 ,  5.4
Имам и стеатоза на черния дроб и обремененост за диабет от двата рода.

# 467
Lemy , вечерята ви звучи невероятно вкусно! Пьк хора, дето обичат да си правят екселски таблички, за да броят калории, нека си се упражняват!
Забелязала съм, че когато се съсредоточа върху мерки и теглилки, кантари, калории и отслабване, организма ми блокира, мога да си умра от глад но теглото ми няма да мръдне. За това се меря от дъжд на вятър, а калории изобщо не се и мъча да броя. С времето намаля и количеството храна което приемам, и така...... Hug

Момичета, пожелавам на всички в темата огледалото и кантара да показват само хубави неща.  Hug

Виланела, на мен ми трябваше близо година ограничения. Ако ядеш млечни и плодове, може би трябва да ги спреш. newsm78
Обикновено хората като спрат цигарите и качват на килограми, при теб как беше?

# 468
  • SA
Виланела, според тези изследвания, които си цитирала, мисля че имаш инсулинова резистентност. Инсулиньт ти на 1 час е все пак наднормен ( не зная какви точно са нормите на лабораторията). А гликираният хемоглобин - 6,3% сьщо са наднормени стойности, които показват, че в предходните 3 месеца често си имала по-високи от обичайното крьвни захари. Само не разбрах, за 1 ден 3 пьти ли са ти го изследвали?  Shocked
Щом от 6 месеца си на режима - имаш ли някакви положителни резултати- било отслабване, намаление на обиколки, други здравословни подобрения, промяна в изследвания? Ако искаш напиши си менютата за 3-4 дни, да ги обсьдим.
Колкото до онази добавка, кьм която имаше линк- и аз мисля, че е излишно да си даваш парите за подобни неща. С добавки само никой не е отслабнал.

# 469
Вижте на какво попаднах.
Сега е момента,ако някой иска да прекрати с млечните: http://nakratko.bg/category/58/21610/ . Вижте т.7 ...

# 470
fata_morgana,кьопоолу Heart EyesОмитам за секунди от него,големи количества.
Как забравих да споделя! Новото ми откритие е кьопоолу с тахънче  Heart Eyes

# 471
  • Пловдив
Аз да ви се пооплача. Тази седмица ще станат 2 месеца от сериозното ми завръщане към режима (преди доста му изпусках края на моменти). Резултатите, не много задоволителни. Вчера реших да си сметна пак процентите, защото вече сериозно се бях зачудила какво става. Ограничила съм много въглехидратите (не ми липсват) до 10гр на ден. Въпреки това няма резултати. И вчера разбрах защо. Аз папам като за културистка. 60% протеини 30% мазнини. doh Кога съм му изпуснала така края не знам. Направо се сащисах и сега с Прасчо ще си имаме работа само по веднъж на ден.

Аз подозирам същото за себе си,но направо не знам с какво да заменя месото и пак да съм сита.Само с масло не става и със сметана няма да стане,не знам,давайте идеи?

# 472
  • Бургас

Лично при мен увеличаването на бульон не намали косопада и ми влияе различно на ходенето до ВЦ-то,та гледам да не прекалявам.Поръчах си един шампоан против косопад ,много го хвалят ,та да видим
И аз си изследвах вит.Д=тоИзлезе 31.45 нг/мл,поръчах си и аз от безплатната мостра 5000 вит Д,моля за съвет кога да я пия,за по време на хранене разбрах,но дали да е сутрин или вечер
Взех един Магнезий дето хич не ми понася  #Cussing out  ще гледам да си поръчам от каната,за която спомена Фата с магнезий,та да видим
Някой напред спомена за ЧИПС диетата,ми тя си е почти като нашата
И някой пита за целулита и при мен се получи така,напред се оплакох ,здраво покачване на килограми за дни,целулит,подуване,задържане на течности,но нещата почват да си идват на мястото.При мен най-проблемни са млечните
Момичета,самоцитирам се че не знам кога да го пия това вит.Д,в смисъл има ли значение сутрин или вечер и докато започна да пия Магнезий,магнезиево олио ще свърши ли работа или то е само за крампи?

# 473
масло с яйца, риба, салата с авокадо и зехтин
едно лято на синеморец си отсабвах, като закусвах безумната комбинация от пастет със сметана и вечерях ватос или миди... ама там още дори маслото 'президент' не беше пристигнало
и знам, че не е честно, ама ако не отслабвате, си трябва ограничение  Hug

# 474
Herzen,така е трябва ограничения, но пусто много сложно ми се вижда всичко.
Уж ограничавам въглехидратите, всичко гледам да е мазно и накрая като сметна докарвам мазнините макс. до 50-60%, въглехидратите 10-20%. И май за това не свалям нищо, а яко се потя на спорта, но явно е само вода.  Rolling Eyes
Другата седмица сме на море и смятам да забравя кантар, калкулатор на калории и сантиметри.
Ще гледам да ограничавам въглехидратите, ще плувам и тичам след децата и дано не кача.
Но усещам, че явно организмът ми е в застой/шок - чувствам се изморена и отпаднала, краката ми отичат. Дано не е от диетата.  newsm78

# 475
  • SA
mis_val, кьде се загуби ти?  Hug
За вит.Д - не е толкова от значение кога ще го пиеш (сутрин/вечер), но е добре да го приемаш с мазна храна, тьй като самият витамин е мастно разтворим и така се усвоява по-лесно. Магнезиевото олио си вьрши добра работа като източник на магнезий- просто магнезия се усвоява през кожата, а не през храносмилателния тракт. Така че ,според мен си спокойно може да си се мажеш с него.
За косопада -  аз сьм много доволна от шампоана и ампулите против косопад на Виши. Преди години, това беше единственото, което ме е спасявало от зловещ косопад. Понеже косата ми е доста дьлга, буквално цели шепи коса са ми падали, чак изпитвах ужас, когато трябва да я мия. Да чукна на дьрво, отдавна не сьм имала такьв проблем, но по навик си дьржа в готовност 5-6 ампулки против косопад на Виши, за всеки случай.  Embarassed
За Жижи и hot tea - малко ми е чудно как докарвате толкова мальк процент мазнини. При яйцата и пьлномаслените сирене, кашкавал например поне 60% от калорийния сьстав идва от мазнини. Месото- ако се яде такова сьс сланинка по него, сьщо отговаря на тези стойности. Ако за деня се добави още 1 авокадо, малко зехтин за салатата, масло ( за приготвяне на яйцата напр.), кокосово масло , малко сметана/или ядки/или тахан - това още повече увеличава процента на мазнините в общата храна. Трудно ми е да си представя какво трябва да сьдьржа едно меню, за да има 60% протеини в него ( освен ако не се яде само пиле, нетльста риба , дреболии като сьрчица, дробчета и обесмаслени млечни продукти).

# 476
Herzen,така е трябва ограничения, но пусто много сложно ми се вижда всичко.
Уж ограничавам въглехидратите, всичко гледам да е мазно и накрая като сметна докарвам мазнините макс. до 50-60%, въглехидратите 10-20%. И май за това не свалям нищо, а яко се потя на спорта, но явно е само вода.  Rolling Eyes
Другата седмица сме на море и смятам да забравя кантар, калкулатор на калории и сантиметри.
Ще гледам да ограничавам въглехидратите, ще плувам и тичам след децата и дано не кача.
Но усещам, че явно организмът ми е в застой/шок - чувствам се изморена и отпаднала, краката ми отичат. Дано не е от диетата.  newsm78

Отпусни си малко душата и не го мисли. Яж вкусна режимна храна колкото ти се яде и не брой нищо. Аз колкото повече броя и си правя сметки, повече ям и съм вечно гладна. Joy От повече от седмица престанах да си броя колко мазнини съм изяла, за да докарам насила високомазнинно хранене, и нещата започнаха да се нареждат. Просто си следя дали ям режимно всеки ден, но не следя точни кол-ва и да ти кажа по-лесно си подреждам ежедневието.

За да намалиш протеина, увеличи салатите. Яж вместо 3 яйца примерно 2, но към тях голяма салата с достатъчно зехтин да те засити. Ако все още не си уцелила кол-вата ти за протеин, не се притеснявай, става с експериментиране - никой не го е постигнал първия път. Някои дни ям повече проетин, друг път по-малко, зависи. Дори от тренировките ми  не зависи кога ще съм по-гладна. Освен това ако имаш и друг стресор извън борбата за отслабване, организмът се пази. Почивай си, не мисли, а действай, вземай магнезий са успокояване на нервите, но провери дали нямаш и дефицити на други минерали - цинк, селен и т.н. забравих ги вече. Имаше едни, без които нервната система страда и човек е неустойчив на стрес, чувства се ужасно ежедневно. 

# 477
  • София
Подкрепям Аги, и аз бях така и от скромен опит стигнах до извода, че многото вторачване води до липса на резултати. На мен много, много ми помага кафето с кокосово масло! Толкова е засищащо и така убива неприятното стържене на стомаха, че е просто приказка. С негова помощ успешно човек може да прескочи минимум едно хранене, което не е малко, като се цели отслабване. А и ти вдига процентите, както и спомага топенето на мазнини.

Момичета, аз от вчера съм на море и просто не знам как ще запазя форма  Mr. Green
Засега купищата въглехидрати, които ме заобикалят въобще не ме изкушават и дано така продължи. Взела съм си и кантара  Embarassed да се следя и да видя какво ще става след консумацията на дадена храна. Ще ми е интересно.

Иначе се чувствам прекрасно и мисля да плувам всеки ден и да си направя поне един масаж, че имам отстъпка в хотела, в който сме.

Статията за ляба е просто уникална. Запомних си я, за да си я чета понякога и да и се възмущавам  hahaha

Балонеса, не се отказвай. Началото винаги е трудно, защото човек очаква, че топенето едва ли не ще е с часове, като при някои други режими и като не стане така, вдига ръце и бяга. А това е най-благодатния и отплащащ се режим, защото тук се сваля мазнина и сланина. И затова е бавно и незабележимо. Аз много мрънкам, момичетата знаят. Като започнах омрънках темата, защото очаквах едва ли не всеки ден да съм все по-слаба. ...  Embarassed и това ти го казвам, за да ти дам кураж да продължиш. Всички усилия се отплащат, уверявам те! Винаги, когато нещо те безпокои или просто имаш нужда да измрънкаш - пиши- Тук винаги, абсолютно винаги ще получиш подкрепа, но по-важното е, че ще получиш и обяснение.
И не се отказвай, един ден ще се радваш!

# 478
За hot tea - малко ми е чудно как докарвате толкова мальк процент мазнини. При яйцата и пьлномаслените сирене, кашкавал например поне 60% от калорийния сьстав идва от мазнини.

Само месо и салати. Ям свинско, от най-мазното. Но до сега не ядях никакви млечни, за да намаля въглехидратите. Сега ще почна да ям повечко сметана.

# 479
Аз,като намалих сметанките и овчите млека,започнах да виждам прогрес.
Месо,салати,яйца,масло-мисля,че когато храненето е такова, нещата няма как да не тръгнат.Чат-пат сиренце,кашкавал,за красота.
Сигурна съм,че и Асос бе споделила,че именно тогава е излязла от застоя.

Общи условия

Активация на акаунт