Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 279
  • 606
  •   1
Отговори
# 255
И аз благодаря за куража Simple Smile Предполагам защото се бях настроила, че тези дни вече ще бутам количка ... и сега не знам какво да правя. Сънувам и някакви гадни сънища, обаждат се или ме спират по улицата с въпроса "Още ли не си родила". Мъжът ми на един такъв въпрос се измайтапи "А, оказа се, че са я объркали - декември щяла да ражда".Хем ми е смешно, хем да не се окаже пророк.

# 256
Маме, така и така ни навестяваш, я кажи нещо за девойките Дева (послушни ли са?), че то се е видяло Лъв няма да е Crossing Arms

galiross, не съм от София, не мога да се изкажа за софийските болници, но и аз като Джинджи мисля, че не бива да се притесняваш предварително. Всичко ще бъде наред Hug

Честит син на Билянка_Б, жив и здрав да е и да слуша!!!

# 257
Е това е най-големия шок. За секунда не ми е минавала мисълта, че няма да е лъв. Толкова харесвам тази зодия ... а сега ДЕВА - и аз нищо не знам за тази зодия и нямам такива познати Shocked

Честито и от мен на Билянка_Б - жив и здрав да е Simple Smile

# 258
Цитирам поста на Shenel, писала е в старата тема:

Мамчета, с известно закъснение съобщавам новината Simple Smile - на 09. Август в 11,35 ч. се роди нашето слънчево момиченце, тежеше 3,500 кг. с 52 см, ръст, казва се Йешим (Yeşim),
Нека расте здрава и послушна Йешим!!!

Мама  mariabakardzhieva също се похвали, че родила дъщеричка Катерина на 19.08., жива и здрава да е Катето!!!

# 259
Момичета, нааай-после намерих време да изчета всички странички и да пиша! Simple Smile
Честито на всички обебили се мами, да са ви здрави бебоците и много да слушкат!
Аз във фейсбук разказах за раждането, тук да кажа пак беше...доооста добре, безболезнено и леко секцио, възстановяването ми след това - също. Днес ми свалиха конците...абсолютно нищо не остана от спомена за секциото, само дето сега се радвам на малкия ми слънчо - Дани, много ми е добричък!
Кърмим се, спинкаме и пълним памперсчета   ylinfant
На всички неродили все още, желая от сърце леко и безпроблемно раждане и още по-леко и бързо възстановяване!

# 260
Маме, така и така ни навестяваш, я кажи нещо за девойките Дева (послушни ли са?), че то се е видяло Лъв няма да е Crossing Arms

Дечицата Деви съм забелязала, че много бързо проговарят, любознателни, имитират много успешно, с актьорски талант, но са срамежливи. За момиче е много подходяща зодия, за момче- ще трябва да свиквам Simple SmileКато пораснат стават капризни, педантични и мноого чистят Simple Smile) Имам познати със син Дева, който от съвсем ранна възраст си подреждаше играчките, не търпи разпиляност Simple Smile)
Аз съм Лъв и се бях нагласила за син Лъв (въпреки че не харесвам много зодията, но за мъж става:)), но щом си е решил Дева да е, Дева да е- ще ми е умно и любознателно детето Simple Smile

# 261
Леле, леле, голямата е много разхвърляна и разпиляна, ако малката е подредена, големи кавги ще има Joy Joy

# 262
Любимият ми хороскоп за зодия Дева е на Линда Гудман:
http://www.chudesa.net/p1748/
enjoy it

# 263
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
Момичета, помагайте, много съм притеснена! Малкият е на 14 дни и за сега се кърмим горе-долу успешно. Проблемът е, че зърната са ми плоски и вдлъбнати, без силиконови зърна той просто няма какво да захапе. До тук добре, но болката е непоносима. Още от болницата изпитвах много силни болки при първото засукване. Всички казваха, че е така в началото и после няма да боли. Добре, обаче понякога започнаха и да кървят зърната, мажа ги с лансинох, но положението е същото. Сега едното се оправи и главно от там се храним, но от другото просто не се понася. Сцепих си устната от стискане от болката, има един бял налеп и коричка като на раничка на върха на зърното. Реших, че повече не може така и от тази гърда започнах да се изцеждам и да му давам от шише.
Миналата нощ усетих болка от външната страна на гърдата, мека е, няма бучки и за това не обърнах внимание. От днес не съм му давала да суче от нея, но не изцеждах много - има-няма 40мл на кърмене и не винаги се изцеждам.
Проблемът е, че тази вечер вдигнах температура 38.1 С, нямам други симптоми, сега търся информация да не е някой мастит или запушване, или знам ли аз какво. Зърното при пипане е болезнено, както и гърдата от външната страна, но други симптоми нямам. Много съм притеснена, какво да правя???
Знам, че късно пиша и не съм чела последните 5-6 страници, но ако може да ме опътите и посъветвате, ще съм ви благодарна!

Радея, продължаваш ли да имаш температура? Гърдата в болезнената си част дали има зачервяване и уплътнение? Самата болка би ли могла да я опишеш? Дали те е видял лекар? Откритите рани са предпоставка за възникване на инфекция, която може да проникне навътре в организма. Ако все още не те е видял лекар е добре да минеш на преглед. Ако определи, че имаш инфекция на гръдата, лекарят вероятно ще предпише антибиотик. Има антибиотици, които са съвместими с кърменето, така че не е необходимо кърменето да прекъсва.

Това, което е важно в случая гърдата да се поддържа максимално време празна. Ако бебето не суче от нея може да я изцеждаш с помпа или на ръка (помпата може допълнително да травмира разранените гърди. На повечето кърмачки предварителното затопляне на гърдата и лек масаж помагат на изцеждането. След като гърдата спре да пуска кърма може да й се направи студен компрес за да се облекчи. На някои майки помага поставянето на охладено сурово зелево листо, на което е изрязана твърдата част.

Пишеш, че зърната са ти плоски и вдлъбнати. Имаш предвид, че едно е плоско, а другото вдлъбнато или не съм те разбрала правилно? Тестът, с който може да да се провери дали зърната са хлътнали е следния: хваща се гърдата на границата на ареолата между палеца и показалеца и се натиска силно, но нежно 2,5 - 3 см зад основата на зърното. Ако зърното изглежда, като че изчезва в плътта на гърдата, то е хлътнало. Обикновено такива зърна изскачат по естествен път към края на бременността, и почти във всички случаи се показват напълно, когато бебето започне да суче - и остават изскочили за постоянно. Леко хлътнали зърна не пречат на кърменето.

Понякога обаче, зърната остават силно хлътнали и пречат на бебето да захване правилно гърдата така, че зърното да отиде надълбоко в устата му. Това състояние почти винаги се поддава на корекции с лесни упражнения, които отнемат около минута сутрин и вечер, или с носенето на гръдни щитове, или ако се носи сутиен с изрязани дупки така, че зърното да е открито. По този начин бюстът се поддържа от сутиена, а лекият натиск, оказван върху зърното, го кара постепенно да изскочи.

Упражненията, които биха могли да отслабят срастванията в основата на зърното и да подпомогне открояване на зърното се наричат техника на Хофман: Поставят се палците на двете ръце един срещу друг в основата на зърното и нежно, но решително отдалечаване на палците един от друг. Прави се както в посока нагоре-надолу, така и настрани. Това упражнение може да се прави два пъти дневно в началото, и ако се продължи с тях, с времето може да се прави до пет пъти дневно в напреднала бременност и периода на ранна лактация. Искам да уточня, че тази техника се е прилагала десетилетия, но проучванията не доказват пълната й ефективност.

Дали си опитвала да оформиш зърно са помпа за изцеждане или специални приспособления за оформяне на зърно преди да предложиш да суче? Това прави засукването по-лесно за бебето.

# 264
Леле, леле, голямата е много разхвърляна и разпиляна, ако малката е подредена, големи кавги ще има Joy Joy

Веднагически ти отговарям - подредена(гардероба сама си оправя, нейната стая от дълго време аз не съм я чистила, за отрицателно време оправя и нейната, и момчешката стая - последната срещу скромно заплащане, сладолед, писане на домашни и пр. благинки), сръчна - кръжоци по рисуване, декупаж, пачуърк, тъй като сега са при нашите - за вчерашния рожден ден на Йоан по собствено желание е направила бисквитена торта за рожденика, грижовна - дребното я обича много, често го къпи, последна страст - градинарство - отгледа си сама домати, на терасата....За домакинска работа и въобще за труд - грешка няма. Напълно се вписва в определението - Мамина отмяна. Много добре ме усеща и разбира. С поглед разбира дали ми е добре или не, тази година една част от стаите у нас - тя ги боядиса - не преувеличавам, беше първа помощничка на баща си в боядисването. Командва момчетата много добре. Фръцла, нищо момичешко не и е чуждо.
Не е от ученолюбивите, нищо, че я приеха тази година на първо желание - първо класиране, доста инат има от майка си наследен Embarassed....Търсим умен и богат Принц, от нас - добрина, красота и трудолюбие! И...това дете не е от мен.......

Такааааа.....само да кажа.....като бебе...до 7-я месец ревеше много, почти не спеше, в количка не искаше - редовно тя на ръце, пък друг бута количката, сама се отби и не искаше да сучи, редовно концертите и бяха от 22-23ч. до 7ч. сутринта(партизанското и име бе Райна Кабаиванска) - аз пък имах чувството, че това дете няма да порасне, защото не спи......Най-трудното, най-ревливото, най-проблемното, най-боледуващото и най-капризно на ядене бебе. Значи.....искала съм да я бутна някъде в гардероба и да не я чувам.....докарвала ме е до истерия.......

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 21:35 от Мама Цоцоланка

# 265
За съжаление новините не са добри.. пф
Малката е наддала само 50гр за 7дни ... Rolling Eyes
Нямам идея защо се е получило така..,но майка ми каза,че аз съм се родила 2600 и на 35-тия ден съм била пак 2600гр ..след което изведнъж съм започнала да наддавам.. и съм станала шоши .. Shocked
Дали е възможно да е генно нещо!?  Thinking
Както и да е... -днес пак се мъчи.., пръцка, не може да се изходи..и този път и ние не успяхме да й помогнем,а педиатърката каза,че рано било за капките за колики.. и да сме се мъчили да я тъпчем,но поне на хранене да изяжда по 80млл...
Аз се цедя и давам,както казах.. (възможно ли е да поглъща само това предно мляко и колко млл е то?!) Има ли някакъв вариант да отделя и да й давам само задното мляко?! Нали уж е по-калорично.. Дали пък не се дължи на видимия запек това че не се храни вече,както преди 3дни  Thinking
А мога ли да й помогна ефикасно за този проблем със запека... Sad Много ни е мъчно,като я гледаме така ...Чак,когато я сложим да легне между нас се успокоява и заспива дълбоко  Rolling Eyes
Ох аз хем я гледам,колко изпива и не наддава и се побърквам,а ако само давах от гърда щях да мисля,че нямам достатъчно кърма постоянно...,а не е да нямам Sad пф !
Иначе я преглеждаха,казаха,че е много добре,отлично здраве (пу-пу),само този пуст запек...сигурно заради него не може да си хапне.. Другата седмица сме пак да я теглят..Дано се оправи положението,че иначе искат да й дават по-малко концентриран АМ за да наддаде.. (тогава ще бъде 2 седмици след изписването)  newsm78

mama_jeni, това че изглежда добре и в отлично здраве е чудесна новина.

Може ли да те попитам колко килограма се роди бебка, колко е най-ниското измерено тегло и колко е сега? Нали не греша, че в момента тя е на 11 дни? Показанията на килограмите от различни везни ли са? Има много случаи, в които измерванията между две везни на едно и също нещо могат да дадат различен резултат. Това най-често се дължи на не калибрирани везни. За това и питам дали разликата от 50 гр. е отчетена при измервания на различни везни. Минималното наддаване на кърмаче в периода от 0 до 3 месеца е 110-200 гр. на седмица. Ако везната не е калибрирана и мери с отклонение 60-100 грама нещата биха изглеждали различни.

По какъв начин предлагате изцеденото мляко на бебка? Дали сте опитвали да предложите с чашка, лъжичка или друго? Ако сте опитвали повече или по-малко кърма изпива?

При бебета на възраст между 0-3 месеца запекът е рядко срещан, дори и бебето да е на адаптирано мляко. Някои бебета си сумтят и се напъват на всяко изхождане, въпреки че това не означава задължително, че имат запек. Естествено, ако бебето плаче или е очевидно, че не се чувства добре, трябва да се консултирате с педиатъра му или личния лекар. Ако новороденото се изхожда с твърди изпражнения по-рядко от веднъж дневно, това в общи линии се счита за запек.

Когато бебка се опитва да се изходи, тя в легнало положение ли е? Опитва ли ли сте да я вземете като положението на тялото й е изправено? Това би могло да я облекчи в известна степен.

# 266
Цитирам поста на Shenel, писала е в старата тема:

Мамчета, с известно закъснение съобщавам новината Simple Smile - на 09. Август в 11,35 ч. се роди нашето слънчево момиченце, тежеше 3,500 кг. с 52 см, ръст, казва се Йешим (Yeşim),
Нека расте здрава и послушна Йешим!!!

Мама  mariabakardzhieva също се похвали, че родила дъщеричка Катерина на 19.08., жива и здрава да е Катето!!!

Да са живи и здрави дечицата, а на мамите бързо възстановяване   bouquet

И таз добра - shenel ти на 9ти, аз на 10ти - били сме по едно и също време в Родилното, може и да сме се засекли даже  newsm78
Ако си още в Русе с бебка викам вече да организираме една сутрешна разходка на момичетата с pandora_sc  Peace

На всички вече станали майчета, които съм пропуснала последните няколко дни честито от сърци - здрави, спокойни, послушни и добри да бъдат бебчетата, а на чакащите - стискайте зъбки, че не остана, после идва вече шоуто  Rolling Eyes

# 267
Здравейте момичета Hug, малко късно но и аз да се включа в темичката ви.
На 13 родих момиченце, тежеше 3,300-50см писахме я Симона на татко и, бях с термин 27.08
Раждането премина нормално,колкото може да се роди в домашни условия Simple Smile.
Всичко мина нормално и след престой от 5 дни в болницата вече сме си в къщи Peace
Пожелавам на всички майчета които не са родили без проблемно раждане Praynig

# 268
Добро утро от мен, вече в 10-ти месец bowuu

Маме, първата част от поста ти ми хареса, ама за ревливото бебе, нежелаещо да стои в количка не съвсем, че каката беше от тия и не ми се иска да имам дежа вю Crazy

Lea 31, мерси за линка, интересно ми беше да чета за бебето и детето дева особено.

Мамчето@@@, честита дъщеричка, да е жива и здрава!!!

# 269
Добро утро и от мен! Няма промяна при мен- продължава да ми пада тапата, болки нямам никакви- даже и менструални, моят младеж съвсем се отказа да излиза Sad
След малко ще отивам на тонове...

Общи условия

Активация на акаунт