Случи ми се нещо странно X

• 132 329
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Мда и аз се усетих,че не съм обяснила както трябва Grinning. В къщата живееше прабаба ми (майката на баба ми която почина). И се оказа,че в този момент наистина не е имало никой в къщата.След случката когато разпитах... кой,къде и как...прабаба ми каза,че била  в  съседите Shocked Rolling Eyes.

# 571
 Grinning
Това за чуването- и на мен ми се е случвало понякога да си въобразявам, че някой ми говори, особено ако съм под напрежение, направо подскачам от ужас.

# 572
 Joy да и аз така...но като се има предвид,че не бях сама и моят приятел потвърди чутото от мен Shocked Grinning. Не знам колко съм си въобразила....сигурно е друго Crazy.Към днешна дата все едно...вече е минало не го мисля толкова,а и не ме е страх от такива Х неща. Peace

# 573
  • София
Преди няколко дни мъжът ми и сина гледат късния мач от световното, аз съм си легнала. По вдно време усещам как нещо тежко се е наместило върху мен и ме задушава. Аз нямам сили да се мръдна, но викам с всички сили, като някак си не бях уплашена, защото знаех, че моите като ме чуят че викам, ше дойдат в спалнята да проверят какво става. .....
Това, което описваш, ми се е случвало поне 10 пъти, слава богу преди години. Направо ме беше страх да заспя, от ужас да не се парализирам и да преживявам това отвратително състояние.

# 574
# 575

Сериозно ли хората вярват в подобни неща?!

# 576
  • Варна

В Средновековието, абсолютно сериозно. Peace

# 577
А, в Средновековието да, но сега се надявам хората да не се връзват на подобни абсурдни твърдения.

Искам да кажа нещо интересно по темата,но не лична история. Понеже съм изучавала психиатрия, ходих на наблюдения в една психиатрична клиника. Имах възможност да разговарям с жена с шизофрения. Въпросната пациентка седна срещу мен и възможно най-искрено започна да ми разказва,че някой я следи,че усеща чуждо присъствие, чува странни шумове или усеща,че някой я гледа. Казваше,че когато е сама вкъщи някой я наблюдава,дори като е в тоалетната изпитва някакво чувство на страх. Твърдеше,че даже докато се къпе усеща чуждо присъствие. Говореше толкова убедително и беше толкова засегната емоционално,че няма как да не й повярваш.Ако не се намирах в психиатрия и нямаше диагноза, бих си помислила,че това е някои от нашите разкази тук в темата.Мисълта ми е,че според мен тези видения и усещания са промени в психиката, които настъпват вследствие на страх,напрежение или силен стрес. При хората с нормална психика настъпват временно и са краткотрайни, когато напрежението или стресовия фактор са по-силни. Така че за мен всичко е в съзнанието и психиката и не мисля,че трябва да се обръща сериозно внимание на подобни "странни" случки. Не са нито извънземни, нито паранормални, поне според мен. Външни фактори ни влияят на психиката и настъпват промени. Нормално е.

# 578
  • София
А, възможно ли е, някои хора да са били набедени в шизофрения? Това ли е обяснението - няма нищо паранормално, просто хората са шизофреници? Темата ми е много интересна Simple Smile

# 579
А, в Средновековието да, но сега се надявам хората да не се връзват на подобни абсурдни твърдения.

Искам да кажа нещо интересно по темата,но не лична история. Понеже съм изучавала психиатрия, ходих на наблюдения в една психиатрична клиника. Имах възможност да разговарям с жена с шизофрения. Въпросната пациентка седна срещу мен и възможно най-искрено започна да ми разказва,че някой я следи,че усеща чуждо присъствие, чува странни шумове или усеща,че някой я гледа. Казваше,че когато е сама вкъщи някой я наблюдава,дори като е в тоалетната изпитва някакво чувство на страх. Твърдеше,че даже докато се къпе усеща чуждо присъствие. Говореше толкова убедително и беше толкова засегната емоционално,че няма как да не й повярваш.Ако не се намирах в психиатрия и нямаше диагноза, бих си помислила,че това е някои от нашите разкази тук в темата.Мисълта ми е,че според мен тези видения и усещания са промени в психиката, които настъпват вследствие на страх,напрежение или силен стрес. При хората с нормална психика настъпват временно и са краткотрайни, когато напрежението или стресовия фактор са по-силни. Така че за мен всичко е в съзнанието и психиката и не мисля,че трябва да се обръща сериозно внимание на подобни "странни" случки. Не са нито извънземни, нито паранормални, поне според мен. Външни фактори ни влияят на психиката и настъпват промени. Нормално е.
Абсолютно съм съгласна с това твърдение. И за да не се включа само с този коментар ще ви разкажа нещо странно, което се случи на мен. Преди няколко месеца, когато бях в бременна в 6-тия месец сънувах сън, който и до ден днешен не мога да си спомня добре, но в секундата, в която се събудих, сръчках моя мъж и му казвам- бебето ще се роди на 10 Март. Той ме пита от къде знам, а аз не знаех какво да отговоря- явно го бях сънувала. И няколко месеца по- късно, точно на 10. Март се роди моето момченце Simple Smile

# 580
А, възможно ли е, някои хора да са били набедени в шизофрения? Това ли е обяснението - няма нищо паранормално, просто хората са шизофреници? Темата ми е много интересна Simple Smile

Не,не,не съм казала,че всички ние,включително и аз, които имаме подобни случки сме шизофреници. При тях това си е задължителна част от клиничната картина. При нас, хората с нормална психика, виденията и шумовете се дължат на пренапрежение и умора на нервната система. Така го обяснява невропсихологията и за мен това е истината - че настъпват промени в съзнанието,когато има стресови фактори.

А в миналото наистина много случаи на хора,които уж контактуват с извънземни, духове, виждат призраци и т.н. са били просто шизофреници.

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 18:20 от potrebitel22

# 581
Странното е, че сега се опитах да чекна думичката в речника и не откривам нищо подобно  Thinking
...

deces  може би?

Не знам, май е възможно... отдавна беше  Rolling Eyes  Помня само, че се изплаших от превода почти толкова, колкото и от съня. Тогава, навремето, ми изглеждаше еднакво.

# 582
Психиатрията трябва да стъпи на факти, за да обрисува дадено състояние. Съвременната наука изключително трудно би приела съществуването на необясними феномени. Интересно ми е от психиатрична гледна точка каква е Ванга? Тя винаги е говорела за духове, които идват при нея. Аз например зная какво ще се случи в определени моменти, за съжаление "виждам" много близко в бъдещето - следващите 20-30 минути да речем. Не винаги ми се случва, но е доста често Simple Smile Аз си имам свое обяснение, свързано с квантови частици, но не мога да отрека, че понякога се учудвам сама на себе си. Та мисълта ми беше, че ние и науката, която познаваме, оперираме в много малка сфера на познанието - още хиляди неща не знаем, просто се опитваме да си обясним по рационален начин необяснимото.

# 583
Преди доста години за пръв и единствен път в живота си виках духове. Тогава бях в 10 клас и навремето вече големи магарета и магарици с това се занимавахме на тези години. Аз си бях единак от малка, та само слушах другите и не се включвах. Веднъж обаче реших да пробвам сама в къщи след даскало. Добре, че беше през деня. Чертаеше се кръг с букви и цифри и с игла и конец в средата се задаваха въпроси. В началото трябваше да се повика духът и да се попита три пъти духа дали е тук. На третото питане такова земетресение тресна, после разбрах, че е било в Румъния, че направо не знам как не умрях от ужас. Странното беше, че секцията започна да се тресе от другия край на стаята и постепенно тресенето се приближаваше към мен. Няма такъв ужас, честно. Стоях и не можех да мръдна. В момента, в който и столът на който седях се затресе се окопитих изведнъж и с такава бясна скорост се изнесох от апартамента, че сигурно ми светкаха петите.  Joy Няма да забравя усещането, че нещо отзад ще ме хване всеки момент. Голяма вече жена и да не зацепя, че става обикновено земетресение... Толкова години са минали и знам, че беше невероятно, но чисто съвпадение, но пак не бих се осмелила да викам духове...

# 584
Психиатрията трябва да стъпи на факти, за да обрисува дадено състояние. Съвременната наука изключително трудно би приела съществуването на необясними феномени. Интересно ми е от психиатрична гледна точка каква е Ванга? Тя винаги е говорела за духове, които идват при нея. Аз например зная какво ще се случи в определени моменти, за съжаление "виждам" много близко в бъдещето - следващите 20-30 минути да речем. Не винаги ми се случва, но е доста често Simple Smile Аз си имам свое обяснение, свързано с квантови частици, но не мога да отрека, че понякога се учудвам сама на себе си. Та мисълта ми беше, че ние и науката, която познаваме, оперираме в много малка сфера на познанието - още хиляди неща не знаем, просто се опитваме да си обясним по рационален начин необяснимото.

АЗ вярвам в паранормалното,но в граници. И казах,че някои случки и разкази са шизофреници,не всички,но по-голямата част да. Също да ти кажа Ванга колкото е познавала,толкова и не е. На сестрата на баба ми е предрекла,че ще има мъж и 2 деца, а никога не се случило. Знам и за още познати,но това ми е най-близкия пример.

Общи условия

Активация на акаунт