Без пазар събота и неделя

• 12 139
  • 221
  •   1
Отговори
# 165
ако не бяха хупермаркетите, продукти за суши и подобни глезотии щеше да гледаш само по сайтовете
бързо забравяш как беше

O, да, в кварталния супер нямаха, но им писах, че много бих искала да има и започнаха да зареждат. Иначе не е като да няма китайски магазини, ама трябва ли да бъхтам до китайския за кори, а после да търся рибен магазин, че в китайския пък няма сьомга. То на човек му се иска и глезотойка, не само хляб, сирене и домат. Между другото имам голям проблем с намирането на телешко, особено ако искам с кокал. Ако някой може да сподели за София, ще съм признателна!

# 166
Между другото имам голям проблем с намирането на телешко, особено ако искам с кокал. Ако някой може да сподели за София, ще съм признателна!

Месарски магазини нямате ли? Аз се сещам за десетина в радиус от един километър. От единия и говеждо купуваме редовно.

Извинете, но какви точно продукти за суши купувате дето ги имало само по хипермаркетите? Водорасли и мирин ли? Има ги и на други места, а останалите необходими продукти в хипермаркетите са боклуци на квадрат. Риба пък ще купя от такова място на кукуво лято. Онзи ден в Карфур имаше умрели раци и продавачката успокояваше клиент, че не щипели. Така им ги донесли и цената била хубава. Mr. Green

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 17:50 от Анонимен

# 167
Имаме, но не става, точно както някой много сполучливо назад написа "ще му ям аз клисавата наденица на бей Гошо..."
ПП: дай на лични този с говеждото, моля ти се!

# 168
Той е във Варна, интересува ли те?

# 169
  • София
То щото в хипермаркетите продават само наденица от сто процента месо...
А по повод телешкото... Е, как, вие нямате ли си търговска верига в района? Laughing

И понеже много хора се чудят как точно големите вериги унищожават малките магазини, моля, който желае да прочете една гледна точка:

http://statii.net/2010/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%8A%D1%8 … 0%B0%D0%BD%D0%B4/

# 170
...
Обаче, не разбрах, в ерата отпреди хипермаркетите къде, кога  и как пазаруваха тези хиляди клиенти?    Grinning

да ти опресня паметта тогава, че все мен ме пращаха по опашки

кварталната бакалия, в която се редях часове за сирене и салам
кварталната сладкарница, в която пак се редях часове за прясно и кисело мляко
кварталната месарница,  в която пак се редях часове за месо
кварталната зарзавадчийница,  в която пак се редях часове за плодове и зеленчуци
да не забравям и хлебарницата, където също отиваше към час

Но си яла истинско сирене, салам, мляко, месо, хляб и зарзават.   Grinning
Не подобията на храна, които ти предлагат сега в хипермаркетите.

И мен ме пращаха, но не по опашки, а на пазар.Аз съм от малък град, живеехме почти в центъра и пазарувахме от така наречения тогава гастроном.В който имаше и мляко, и сирене, и салами, и прясно месо, и хляб.....Зарзавата , от пазара.Както и сега, между впрочем...    Grinning
На опашки тогава сме чакали на Нова година, за цитруси и банани.    Laughing

# 171
  • Пловдив
То пък щото в малките магазинчета всичко е истинско.

# 172
Ох, Варна, ами не, ама не съм догледала от къде си.

# 173
  • София
То пък щото в малките магазинчета всичко е истинско.

Крушката си има опашка, драга... Отново ще те върна на горния линк, ако имаш желание  bouquet

# 174
  • Пловдив
Коментарът ми беше насочен към Краси

# 175
Краси, и тогава и сега вдинственото истинско сирене е само и единствено домашното
Тгава храните също не бяха качествени, но нямаше с какво да сравняваме, особено хората по градовете
Селските хора си знаеха какъв трябва да е вкуса и не вярваха, че купеното сирене е истинско

А в нашия гастроном нямаше нищо освен празни рафтове с малко домашни препарати и стар хляб

Янечек, твоето квартално магазинче е успяло да достави поръчката ти именмо защото някоя голяма верига е започнала с големите поръчки, за да остане в склада на вносителя  малко и за дребни риби
Иначе ако трябваше да внасят само за десетина дребни риби нямаше да има никаква сметка и внос нямаше да има за никого

Чакам с нетърпение времето, когато и в БГ ще можем сами да си сканираме покупките и да пкащаме на терминал без да зависим от касите

От малките квартални магазинчета уважавам единствено едно в центъра до Попа с гръцки стоки, зехтин, маслини, фета ...

# 176
E, аз под супер имам предвид супермаркет, в случая Кауфланд. Не пазарувам от Пешо аз, гледам да прескоча посредника, където може, все едно малък или голям е. Примерно за мляко и яйца не ходя до магазина, купувам си ги от човека с кравата.
пп: да не сравняваме специализираните магазинчета с бакалията на Пешо, където има прах за пране и кайма едно до друго. Млекарница, месарница, пекарна, магазин за маслини си е друго нещо и е удоволствие да се пазарува от такива.

# 177
Все едни и същи боклуци продават,скъпо-евтино,вносно-нашенско... все тая.
Щом е в магазина е боклук- истинските неща са на село в обора.

Даже вносното е много по-скапано,само боклуците докарват тука.
Купихме едно не евтино италианско "уж" прошуто от Метро,щяхме да ослепеем,толкова солено беше.
Такова прошуто никога не съм яла в Италия.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2257901

# 178
Все едни и същи боклуци продават,скъпо-евтино,вносно-нашенско... все тая.
Щом е в магазина е боклук- истинските неща са на село в обора.

Така е. другото е препарирана храна.
Бях купила на малката един мъфин, непакетиран, от сладкарница. Забравила съм го в една непрозрачна кутия в хладилника. Има 2 седмици от тогава сигурно  Embarassed. Изглежда като току що "прясно" изпечен. Не е от голяма верига. Предполага се, че в сладкарницата ги пекат.
Та като кажете "купувам ден за ден, за да е прясно".  Tired Прясно е, когато ти си го направиш.  Peace

# 179

На ход ще са подобни магазинчета!! Grinning

http://www.dnes.bg/slideshow.php?mreporter&id=6672&pid=47910

Общи условия

Активация на акаунт