Падат есенни листа,искаме тестове с втора черта-тема 43

• 22 115
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Ако и утре БТ е висока имаш всички шансове за + тестче.
Калпазанке, благодаря ти, това наистина ме успокои много, дай боже като вкарае ТСХ в норма да стане.

# 421
Добро утро и от мен!
Естлар - пак страшна закуска /любимите ми кроасанчета/. Дано изследванията са малко по-добри, но не се притеснявай, особенно за ТСХ-то, с правилните доза лекарства, то бързо може да влезе в граница, а и твоето, не е кои знае колко завишено, ще влезе в норма още по-бързо. Wink
Относно О. кои ти каза, че именно ТСХ я прави нередовно  newsm78 Това безумие за първи път го чувам  newsm78 При мен ТСХ началото на лятото беше почти 10, тогава и ми откриха проблем с щитовидната жлеза, но повярвайте О. и до ден днешен си имам като по графит. А днес ми е малко под норма, в стремеж да я регулирам с поредна променена доза л-тироксин, но отново промяната във О. нямам! Познавам и други, които с този хормон имат единствено върху щитовидната си жлеза, а не върху овулацията ...  newsm78

Стискам палци на хората, които НЕ чакат тези дни!

# 422
Добро утро, прекрасни!
Последните дни нямам никакво време, а и никак не се чувствам добре! Нон стоп ме мъчи едно зверско гадене, страх ме е да хапна каквото и да било!
Желая ви хубав и усмихнат ден! Hug

# 423
Люба усеща се липсата ти, ама дай Боже всекиму гадене, като по твоя повод Wink пожелавам си го и на мен и на останалите женовища дето се мотаят тук и не щат да си ходат /като мен/ Wink
Ели, тръпи душо....тренирай си търпението, волята, ината Wink
Estlar а СГ кога ше правите?

# 424
  • София
Здравейте, момичета.
Аз май се разболявам, нещо не ми е добре. Сутринта като се къпах много ми прилоша, може би кръвното ми падна.Ведях на пода 10 минути, докато ми се успокои гаденето и туптенето в мозъка.И преди ми се е случвало, но обикновено съм била болна, поне някаква настинка.А сега изведнъж.
И съм на работа, а още ми е гадно, нещо и стомахът ми започва да ври.
Днес сестра ми ще се преглежда при ендокринолог, тя заради мен реши, заради Хашимото-то.Личната и е казала, че шията и е видимо подута. Надявам се да няма някакви големи проблеми.

# 425
toito, ето сайта, првебдам
Хипотироидизъм може да доведе до липса на овулация (неспособност на жената да овулира) директно или повишавайки хормона пролактин
Лечението с хоронални добавки (Synthroid, Levoxyl) често коригира хипотироидизма и довежда до възстановяване на нормалната овулация и редовния менструален цикъл. Веднъж щом проблемите със щитовидната жлеза се коригират и настъпва овулация, способността за забременяване е много добра, стига да няма други независими фактори.
http://www.ivf1.com/hypothyroidism/

# 426
Здравейте момичета
Отдавна ви чета, но днес реших да пиша и аз за моите проблеми...надявам се да ме приемете   bouquet
Аз съм на 33 години и съм омъжена от 2 г. Опитваме вече 2г но така и не видях двете чертички все още  Confused Преди да се омъжа имах 3 г връзка с един мъж от който също не можах да забременея...
Преди няколко месеца изследвах всички необходими хормони...всичко е в норма..и цитонамаска си правих - и там няма проблем...яйчници чисти (не съм имала кисти) цикъл редовен... само О не можах да засека с тестове и ЦС не съм правила...Но д-ра ми каза че щом тестостерона е в норма значи би трябвало да имам О?? дали е така не съм сигурна ...знаете ли нещо по въпроса  newsm78

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 14:42 от yulitooo

# 427
  • София
Юлито, най-успешно, овулация се проследява с фоликуметрия. Отиваш на ехограф на 3-5 ден след като ти дойде и така през няколко дни се следи както става в яйчниците и матката ти. В един момент лекарят ще види доминантен фоликул, ще ти каже"Следващите 3-4 дни ще ти е овулацията", после проследявате какво става нататък.
И моят тестостерон е в граници, почти на долната е.Но пак имам съмнителна овулация.

# 428
toito, ето сайта, првебдам
Хипотироидизъм може да доведе до липса на овулация (неспособност на жената да овулира) директно или повишавайки хормона пролактин
Лечението с хоронални добавки (Synthroid, Levoxyl) често коригира хипотироидизма и довежда до възстановяване на нормалната овулация и редовния менструален цикъл. Веднъж щом проблемите със щитовидната жлеза се коригират и настъпва овулация, способността за забременяване е много добра, стига да няма други независими фактори.
http://www.ivf1.com/hypothyroidism/

Хормона ПРОЛАКТИН, а не хормона ТСХ? newsm78 Уф, обърка ме, но както и да е. По себе си съдя, че ТСХ не е проблем за О. за пролактин не споря ..

# 429
  • София
Пролактинът се повишава при бременност и кърмене, както и при разни ежедневни действия. Може би е някаква предпазна мярка като при другите животни-майката ражда и пролактинът и е висок, за да не може да забременее пак.
Пречи на LH и FSH , както и на прогестерона. А щитовидната управлява всичко общо взето и причинява твърде високия пролактин.

# 430
Юлито, а изследвания на мъжа правили ли сте? Може там да е скрито зайчето, ако при теб всичко е наред.
Ериенне, правилно си разбрала. Затова кърмещите жени не овулират поне първите месеци. Как ТСХ влияе на овулацията  newsm78 и аз не знам, знам, че се води, че има връзка. Това е, което намирам (осъзнавам, че досаждам с цитатите, така че вече ще ги давам по-скрити):

Скрит текст:
Достатъчно е стойностите на ТСХ да се вдигнат над 2,5 до 4 и щитовидната жлеза работи с намален капацитет. Оттам следват два основни проблема: първо – забавя се обмяната на веществата, на половите хормони и се блокира овулацията; второ – следва едно едно плавно, но трайно покачване на килограмите, което води със себе си до вторично покачване на кръвната захар, холестерол (метаболитен синдром) и яйчници, които на УЗ много приличат на яйчниците на жени с поликостоза. Пациентките с високо ТСХ е важно да знаят, че първата стъпка е посещението при ендокринолог и предписването на съответно лечение по схема. Следващата стъпка е спазването на определен хранителен режим. Малко известен на специалистите е фактът, че следните храни са силни стромигени (храни, които при честа употреба водят до забавяне на функцията на щитовидната жлеза): зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле, спанак, ряпа. Тези храни трябва да се избягват и по възможност да се заместват с морски дарове, риба, мекотели, пилешко месо, говеждо и плодове. Тези пациентки след лечение от ендокринолог е удачно да забременяват чак след като поне два месеца са били с нормални стойности на ТСХ и Т4, като след забременяването им тероидните хормони не се спират по време на цялата бременност. Това им гарантира раждането на нормален плод (пациентки с гуша, които са бременни и не приемат тироидни хормони рискуват да родят плод с умствен дефицит или дефекти на невралната тръба).
От мен: не ТСХ повишава пролактина, а един същи хормон, секретиран от хипоталамуса кара хипофизата да секретира Пролактин и ТСХ

# 431
  • София
Аз само да допълня цитата на Естлар, от това, което ми казаха момичетата в темата за Хашимото, а и прочетох тук там.
Соята и глутенът трябва да се спрат, ако не може-до минимум.Захарта и плодовете, които вдигат кръвната захар също.Доколкото разбрах, много хора с проблемна щитовидна жлеза имат проблем и със захарта. Ядат се дребни плодове като къпини, малини, ягоди.Банани и разни пъпеши, кайсии, праскови трябва да се ядат ограничени.
Пилешкото, освен ако не си си го гледал вкъщи също трябва да се ограничи, защото има много хормони и химикали.
Йодосъдържащите храни трябва да се приемат внимателно и по преценка на лекаря, защото йодът спомага работата на жлезата, но също така може да създаде проблеми.
Местото е за предпочитане да е риба, някъде четох, че не е добре да е океанска.Океанската и морските продукти спомагат гниене в стомаха, при което се отделят някакви вещества.
Но с мярка всичко е позволено.Най-идеално би било без захар, соя и пшенични, но като не може, поне трябва да е на минимум.
Че нишесте слагат и в кисело мляко, в кафетата, в безалкохолни.
Аз напоследък набивам кафяв ориз, елда и киноа.Царевичното брашно също няма глутен, но всичко друго има.

# 432
Лелеее, ти ми уби половината диета  Shocked Със сигурност ще помоля лекаря за подпомагаща лечението диета.

# 433
  • София
На мен ендокриноложката също ми каза един куп неща, които трябва да се ограничат. Общо взето си звучи като глад. Спазвах, каквото спазвах 2-3 месеца. Оттогава ям всичко, което ми се яде, но по-малко. Все пак не сме болни от диабет, за да се държим като такива. Разбира се това си е лично мое решение и не твърдя, че е правилно. Peace

# 434
  • София
Моята не ще да ми изпише лекарства, държи само с диета и някоя добавка да се лекувам.Е, добре е от една страна.
Затова се мъча като грешен дявол  Laughing Аз от към месо съм трудна, ям само риба.От години не съм яла друго месо, а трябва да си набавям желязо.От разни бобове и лещи, но четох някаъде и за тях минуси.
Та от няколко седмици съм все гладна, даже нощем се будя, а това на мен не ми се случва, защото спя като пор.
Ядки е хубаво да се ядат, но без орехи, заради йода.Те само при някои случаи се ядат. Тиквени семки, сурови много набивам.

Трябва многп воля, аз поне се радвам, че млечните продукти са задължителни.В тях си слагат какво ли не, затова се старая да го премахна от други източници.
Е, сега трябва да обядвам на работа и съм в едни размисли какво да си взема, хем да е по правилата, хем да ме наяде.

Общи условия

Активация на акаунт