Може ли да се компенсира лошата дума към децата?

• 10 763
  • 115
  •   1
Отговори
# 75
 Как ще му се сърдиш два дена, това са глупости.
 Те децата или се разкайват веднага след като са сгафили, или ако прекалиш с ескалирането се озлобяват и престава да им действа.

# 76
Намесвам се да отбележа, че наказанието или демонстрирането на "обида" от страна на родил към дете, е незаконно да включва лишаване от:  хигиена, храна, сън.  Tired

# 77
Намесвам се да отбележа, че наказанието или демонстрирането на "обида" от страна на родил към дете, е незаконно да включва лишаване от:  хигиена, храна, сън.  Tired
Въх..ЗНаеш,че си права..Незаконно е ми..
Ама за кво ся тая тъжна мутра/емотикон?
Драма куин ли го играеш,или чела-недочела?

Никой никъде не е писал да си лиши децата от сън,хигиена и храна..

# 78

Е аз два дни не мога да издържа да си игнорирам детето и да не го къпя.
И 20 минути ми стигат, за да им се скарам и да разберат за какво става въпрос и какво може и какво - не.

Да.Трудно се издържа.
Но пък не всяко дете разбира като му се скарат.Както казах,подхода е индивидуален,а..
Абе моя син е на 6 и се къпе сам.Сигурно съм мноо лош родител  Crazy

А иначе,онова го казах,в случай,че се къпят заедно.Има хора за които е цял ритуал.За тва написах ингор и на къпането.Не да им спреш топлата вода,а ако са свикнали с мама,сега да се справят сами..Все пак са на 7..

# 79
  • София
И това е сто пъти по-гадно от една лоша дума.
Един път мъжа ми се сърди цял ден на голямата, въпреки че тя идва да му се извинява поне 3 пъти - е ужасно беше!
Никое дете не заслужава това.

Да накажеш с лишаване от нещо заради някое голямо провинение - да.
Но да се държиш гадно с детето и да не му говориш 2 дни - не.

# 80
  • София
Има деца, които много добре разбират, че им се караш, но си проявяват характерчето.

# 81

Да накажеш с лишаване от нещо заради някое голямо провинение - да.
Но да се държиш гадно с детето и да не му говориш 2 дни - не.

Абсолютно. То изобщо как сърце ще ти даде да си игнорираш детето за толкова време.. Thinking

# 82
И това е сто пъти по-гадно от една лоша дума.

Да,но пък беше единственото което проработи при нас.
Макар,че синковеца ме изненада,и макар да беше на 5 тогава,когато на втория ден му проговорих,той мноо разочаровано ми каза"Ма нали не ми говореше" Crazy

Но така или иначе,имаше ефект..

Хора разни,идеали разни..
Подхода трябва да е индивидуален.

# 83
  • TX

и след 12 години хоп при психолога да избиваме наложения от мама комплекс за винааааа

нещата що се отнася до деца винаги и на момента трябва да се решават, ще знае то/те  преди 2 дни кое точно от всичко те  е обърнало ама друг път.

Да да..Те 7 годишните са бавноразвиващи се и нямат ориентация за време Joy Joy

Хайде,хайде..Чак па психолог,щото си благоволила два дни да покажеш характер,пред неконтролируемото си отроче.. Outta Joint
явно не съм била рназбрана, добре ще перефразирам
отблъсквайки детето и игнорирайки го  в него в едно подсъзнателно ниво се създава комплекс за вина, който ще избие много явно при неговата по нататъшна социализация (затова заложих на + 12)  детето с такъв комплекс ще израства много неуверено, нерешително и с постоянен страх от провал....и именно последствията ще го закарат при психолога, и ще го закарат ако е осъзнато ....ако ли не ще си живее живота на неудачник (каквото му е всято, че е) ......
Не е характер да се инатиш игнорирайки го (всъщност възпитание е , но не в положителен аспект)  и да показваш на детето това, нали идеята е да възпитаваме, възпитаваме точно давайки пример, това децата поемат.....

пример..
Не възпитание и  като му казваш колко е гадно и вредно да се пуши промежду прокашлянията от хроничния пушачески бронхит...

# 84
Е да..Дете се възпитава с личен пример най-вече

Обаче..Едва ли авторката се тръшка и крещи по улиците,че да са го видели от нея Peace

Да не говориш един или два дни на едно дете,не значи да го отблъснеш..
То и смили думи ги отблъсквате и с манипулации най-гадни..За кво изобщо го немисихте тва"отблъскване"?
А до психолог се стига и след мили думички като"Виж,Иванчо се обу,айде и ти","Виж тва дете колко слуша","Виж това как учи"и т.н..
Мен па тва ми е било най-подло и долно.По-гадни и от шамар са ми подобни нескопосни манипулации.
И после,когато детето направи беля и каже"Ама те и другите..",родителя заявяява"Мен другите не ме интересуват"...
Нема такъв смях и фалш,а това е което срещам най-често като възпитателен метод.

Ама както казах..Разни хора,разни идеали..Ъъъ,таквоз..Възпитания.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 19:56 от eksipnos

# 85
Е да..Дете се възпитава с личен пример най-вече

Обаче..Едва ли авторката се тръшка и крещи по улиците,че да са го видели от нея Peace

Да не говориш един или два дни на едно дете,не значи да го отблъснеш..
То и смили думи ги отблъсквате и с манипулации най-гадни..За кво изобщо го немисихте тва"отблъскване"?
А до психолог се стига и след мили думички като"Виж,Иванчо се обу,айде и ти","Виж тва дете колко слуша","Виж това как учи"и т.н..
Мен па тва ми е било най-подло и долно.По-гадни и от шамар са ми подобни нескопосни манипулации.
И после,когато детето направи беля и каже"Ама те и другите..",родителя заявяява"Мен другите не ме интересуват"...
Нема такъв смях и фалш,а това е което срещам най-често като възпитателен метод.

Ама както казах..Разни хора,разни идеали..Ъъъ,таквоз..Възпитания.

newsm10

# 86
Здравей Djina,
всички се борим с това ... със себе си, във възпитанието на децата, особено когато прекрачат някои граници. Не изчетох цялата тема, но още някои от началните мнения ме впечатлиха с доста неправилни, според мен, съвети. Точно по тези въпроси има една книжка на д-р Карп. Няма да давам заглавие тук, за да не излезе реклама. Потърси си я, те са две - едната за бебета, другата за деца. Там има доста подробни анализи на този тип поведение на децата (тази за децата ще ти е от полза) и макар че е писана за по-малки деца, важи и за по-големи, дори и за възрастни. Просто я прочети, не е нужно да приемаш всичко за чиста монета, достатъчно е да те накара да погледнеш нещата от друга гледна точка. Лични съвети няма да давам, за да не вляза в безсмислен спор с някого, с когото сме на различно мнение, просто препоръчвам четиво, писано от специалист. Дано съм била от полза и успех!

# 87
Сигурна съм,че си страхотна и любяща майка.

Моят син е на същата възраст.На 7 години момчетата имат "развод с мама".Осъзнават,че са мъже и неволно и съзнателно се опитват да подражават на мъжа в семейството,когото имат за модел на поведение.Ако такъв по някаква причина липсва, намират си сами-съсед,треньор,някой роднина.

Моето дете също имаше период, в който се пробваше да се държи неузнаваемо до този момент,нормално е.Обикновено пред непознати не смее да се пробва.Аз обаче като кажа,че ще направя нещо го правя и той е съвсем наясно с това.Нещата,които обича да прави получава като стимулиране на желаното поведение,когато се е държал добре.Лишавам го от неща,които са му приятни,когато не слуша.Например,водя го много по музеи,купувам му много материали за изследователи,книги /обича да чете/.Ако не слуша-не го водя никъде.

Не се ядосвай,но не се предавай.И не мисли какво ще кажат хората,децата имат нужда да знаят,че не могат да те манипулират и да те принуждават да правиш каквото им е кеф,само,защото не искаш да ви гледат хората.

# 88

Djina, явно с теб си приличаме, и аз съм така с децата, мек човек съм, говоря ,обяснявам, после си изпускам нервите. Дъщеря ми и е слабото място и просто не можех да я накарам да ме слуша. Нещата се промениха, когато и аз се промених. Вътрешно ми писна да се мъча с нея, за себе си заех по-твърда позиция, че няма да й позволявам някои неща, и тя го усети веднага, започна да ме провокира по-малко. И аз се чувствах виновна да се наложа, струваше ми се, че тя страда и т.н. филми разни.
На мен ми помогна психотерапията, на която ходя от години.

Разбрах, че тя ме провокира непрекъснато, за да стана аз по-твърда и уверена. Когато товасе случи, поведението й се промени към по-добро.

# 89

Разбрах, че тя ме провокира непрекъснато, за да стана аз по-твърда и уверена. Когато товасе случи, поведението й се промени към по-добро.

Това ми хареса , ще го имам предвид ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт