С О Н О М А - диета 6 та част

• 16 093
  • 230
  •   1
Отговори
# 135
  • в колонките
Пинки, напиши с латински букви боленздрав.ком и потърси статията, заглавието го писах в предишният си пост. Дай едно мнение, ако откриеш сайта,  Peace

# 136
Да ти кажа, не им вярвам много... то е ясно,че ние не ядем по 3 пъти на ден месо... Според мен всички болести ,като диабета и рака най вече  идват от съвсем други неща... от стреса и невъзможността психически да се пребориш с действителността и фактите. Но това е друга тема.. те затова казват , да го караме по лежерно и да не приемаме всяко нещо много на сериозно...Виж тук и тази статия от същия сайт..
http://--reklamen-spam--/Здрави-и-красиви/Хранене/След-40-г-лекарите-готови-да-реабилитират-мазнините- излиза като спам, но виж след колко години вече взеха да говорят друго за мазнините....
Танче, ела да ме подкрепиш!  :lol  Сивилка, почвай да жулиш зехтинец , колкото можеш... Joy, там при теб има страхотен ! И виж ,че споменават за средиземноморската диета, -хранене, така, че сме на прав път, казах ти,че една сьомга ме чака, да я правя днес.... Wink

# 137
  • в колонките
        Пинки, абонирана съм за този сайт и всяка седмица по пощата ми пращат новости.Направи го и ти,ако искаш.Четох онзи ден и за мазнините,
     Май съвсем се оспамихме тази вечер,   love001

# 138
Това не е оспамване, говорим за важни неща в храненето и подкрепаме и коментираме със статии...които обогатяват и другите потребители... bowuu  Laughing
Ще се абонирам, хареса ми, има какво да се чете определено , Благодаря ти много !  Hug
---------
Излизахме и си намерих книгата на Аткинс, в един магазин за стари книги, на цената на 1 кайве...та си я взех да си я преговоря.... Wink Много неща бях забравила ими беше интересно да я чета, ама утре пак ще чета, че то за една чечер не става....,че и ми се приспа...
Сивилка, : тази ли книга имаш ?
https://play.google.com/store/books/details?id=DVyZF6prJEcC& … gnid=MKTAD0930BO1
  Аз тази намерих, ама нали ти казвам, съвсем случайно...то и в библиотеката я има, ама  нека да ми е под ръка... Sunglasses  Аткинс за първи път спазвах, га бях една млада.....тъкмо тръгнала на работа ..../20 г0дишна../  Та сега с тази книга наоколо ми, ама направо съм сЪ подмладилЪ шЪ знайтИ !   #Silly

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 08:20 от Pinkito

# 139
  • в колонките
     Здравейте в неделя, Hug
   Поуспах се тази сутрин, но снощи си легнах твърде късно. Това пълнолуние ми влияе на сънят,  Sick.Май отшумява вече, дано тази вечер е по-спокойна. Даже швабата отчете 60.4 сега, а вчера беше 61.5. Дали е задръжка на течност, или пълнолунието е причина - не зная,но е факт. Но пък вчера от към храна почти нищо не ядох - съвсем малко от манджичката, две-три вилички  боднах от пилето. Ядох обаче мандарини доволно количество и късно снощи ( по-точно рано тази сутрин, ) един шоколад унищожих,  Mr. Green.
    Дояла ми се е леща, много я обичам и днес мисля да си направя, пък вчерашното в кутия и в хладилника за утре евентуално.
    Рибата ми е любима на мен, редовно се яде у дома, но предпочитам средиземноморската, защото е прясна, не е замразена. Имам познати,които ми носят съвсем прясно уловена, даже две ципури имам във фризера. Децата също я обичат, Били предпочита сардела ( сардина), но скоро не са ми носили от нея. Ах, това парче тиква ми е в главата, искам да я употребя в какъвто и да е вариант ( солен, сладък), но не срещнах рецепта,която ми допада. Едната книга на Аткинс я върнах на момичето миналата седмица, другата, която не съм прочела още е тази:    http://www.biblionet.gr/book/82308/    .Аз не чета всичко, само подчертаните от приятелката ми уж важни неща,  Party. Не ме грабват нещо животинските мазнини. Като чета за тях и нещо от вътре ми се повдига, Sick. Растителните такива ми харесват и ги употребявам. Зехтин домашен, свекър ми идва всяка година , имат с брат си маслинени дървета и наемат работници да ги берат.Тази година ще дойде и свекървата,  Shocked, краят на този месец, или началото на декември - не зная точно. Авокадо ( плод е) също ям, нали не се отказвам от плодовете, ядки също хапвам. От към мазнини съм добре, предпочитам  ги да са растителни,  Laughing
     Дани и Танче защо не пишат? Още чакам рецептата за кокосовата палачинка,  Laughing.
         Приятна неделя на всички, евентуално ще се обадя пак,   bouquet  bouquet  bouquet

# 140
хе-хе Laughing
ако многото месо води до диабет,то дюканките трябва да са диабетички
ние не сме с многото месо,а с многото мазнини Wink
Пинки Hugумишлено не съм карала на 4 яйца и масло,но ми се е случвало с нещо малко (яйце,кашкавал или бри),малко масло,лъжица тахан и мазно кафе да изкарам деня без глад
все пак мисля дали не ти е рано на теб Thinking
опитай,но ако си гладна и мисълта ти е само кога пак ще хапнеш,вземи та се нахрани добре и режимно
свилке Hugаз правя с тиква "тиквен крем карамел",но мноооооого ми е любим крем-карамела Heart Eyesрецепта има в рецептите на ВМ-НВХ,а и други тиквени идеи
моята кокосова палачинка е с 2 яйца, 1 л сметана (вода,мляко) и 1 л кокосови стърготини
да престои сместта 10-15 минути и в незалепващ,но намазан с кокосово масло тиган Wink
моят тиган е  с керамично покритие
днес
з:яйца на очи и мазно кафе
о: патешко бутче (конфи) и няколко кестена,които са разрешени от Новият Аткинс Wink (този вариант ще ви е по-интересен и по ваш вкус Laughing)
дани Hug

# 141
Отивам за стърготини, и веднага меткам 2 палачОнки в тумбака...
Вчера : бекон, яйца , сметана.....кафе със сметана през деня. Водата ми беше малко, но днес ще се корегирам...резултата  - 900 грама, разбира се едва ли ще ги задържа, защото днес ще си ям както си ям, режимно...но извода ми е,че това е много добър метод, да държищ килцата под контрол да не мърдат нагоре.... 1 път на 10 дни , може да го правя за по 1 ден само ! Не съм била гладна изобщо, дори бекона можех да не ям, ама го купих и ми се прияде нещо соленичко, та сгънах 4-5 парченца.
Много съм доволна, че ревниво си пазя всичко свалено !  Laughing  Имам още малко за сваляне, не е каквото беше....няма да ставам кльоща. От днес започвам фитнеса, в домашни условия.... Wink

# 142
браво,Пинки Hug
точно така:ако ти се яде-ядеш,ако не-пиеш една вода/вино +сиренце и в .... леглото Laughing
май моята вечеря днес ще е от този тип Wink
това за двете яйца,където и да се събудиш,много ми хареса Joy
оригиналната рецепта за палачинката е на яйце лъжица стърготини/млени бадеми или лешници,но на мен ми е нещо суха/тричава/ронлива
кокосовото брашно е много по-различно:поема много вода и не се разбива добре
на мен не ми хареса и го хвърлих,но ако използвате-слагайте наполовина по-малко
"държи" се като нормално брашно,а кокосов вкус липсва Tired
интересувах се от кокосова захар (подходяща за диабетици),но нещо не ме привлича нищо сладко
както вика ММ "не искам да си развалям вкуса" Laughing

# 143
Ходих до магазина и купих кокосови стърготини. Още е много рано за закуска, а и да не будя дятиту, ще изчакам и  ще направя палачинка с тях , дано и тя да яде такива палачинки. Кокосово масло имам,аз само с него готвя, навсякъде го бутам, а салатите са ми със зехтин,лимон прясно изцеден и сол. Приготвила съм и сьомгата,че от 2 дни я готвя.. Crazy, имам и кайма за кифтаци, и тях ще направя, че си знам кой какво ще яде...тя-кифтета, а аз рибка....е, и аз кифтета де.. Laughing
Отивам да си полегна,че пак станах в 4,45 , а съм почивка !  ooooh!, уж щях да се наспивам днес ....по -късно ще правя гимнастики разни....

# 144
  • на острова на мечтите
 Hug

# 145
Данилу, какво става с този вулкан, дето е изригнал при теб? Днес в работата,докато бях почивка и видях на Тв -то, и така те мисля... Hug Praynig  Нали всичко е наред ? Ох, дано.....дано да е далеч от теб !  Hug
Аз хапнах 2 паренца черен шоклад 85%...идеално ми дойде с кафенцето.... не съм яла шоколад от 2 месеца, може и от повече да е....въртя едни 700 грама, до кило , наред и назад, и  кантара ще яде бой ! Може и да го сменя, че съм си харесала един друг , по хубав.... Blush , но в опътването не пише, че показва  само между 56 -58 кг, а, аз такъв си търся.....това да показва и да не мърда нагоре !  hahaha

# 146
Ейййй, съвсем зачезнахте значи...Днес си обух най-тесните дънки,които имам, фръц...Сега дори ще излезна да ги поразходя...,че не съм влизала в тях от 2 години, дори се чудя как по случайност съм ги запазила... Искам още 2-3 кг и спирам  с моето легендарно слабеене, че проглуших ушите на форума с моите Ден 1 ви.....ама днес вече е Ден  53,  нещата са доста по различни  , и аз съм доволна... Laughing
Какво готвитв девойки ? Какво хапвате? Аз вчера кюфтаци правих, днес ще правя яйца по панагюрски , салатка....Това за вечеря де, иначе през деня си ям най различни неща, но режимни !
От утре съм отпуска, стискайте ми палци, че утре имам едно важно ходене до едно место... Praynig,
Не знам за утре ,какво ще готвя, може би  пак рибка, че имам едни 4 парчета , да ги махна...Трябва да погледна в рецептите , нещо ново ми се иска да направя.... имам и още тиквички ..

# 147
браво,Пинки Hugи успех за важното нещо fingerscrossed
аз,сега съм на йога-медитация
яко ме тресе нервата Tired
за готвене не мога да помогна Laughingтук свинското е най-евтино та на него караме
само зеленчука сменям
риба само сьомга ядехме,но след един репортаж престанахме Mr. Green
сутринта закусих гъста пилешка супа ( фермерско пиле,целина и праз)
и имам цял казан Wink

# 148
  • в колонките
     Аз пък днес пак дъждовен,  Mr. Green. Като започна една буря преди да тръгна и се отказах . Ако бях излязла с колата паркингът ми излиза 12 евро за първият час и по 1 евро за всеки следващ,  Mr. Green. Кюфтаци от теле ще правя, карфиол запечен с лимон,зехтин и маслини. Плодове - сезонни. Тук най- скъпа риба и теле, агнешкото е към 7-9 евро, останалите мръвкочи на по-нормални цени. Телешкият черен дроб към 6-8 евро, свински евтин, но карантия рядко ям, заради бъбрекът. Харесвам шишчетата - предпочитам пиле, но и свиня хапвам ( по-рядко). От Холандия карат някакви евтини меса, не се знае колко е качествено,  Peace.
     100гр. минус само тази сутрин, по-добре от плюс да беше,  Laughing.
    Ходене и зяпане по витрини ми сваля нервата, медитация не съм пробвала. Тази кокосова палачинка не ме грабна особено, подлагаш ли и нещо в средата,  Laughing. Ако сложа вде-три капки мед ?   newsm78 
    Успех утре на Пинкито,  Praynig, снощи ядох 3 варени яйца, фета и бланширано броколи, ябълка и 3 мандарини. От фетата ми са тези 100гр минус само  Laughing. Обичам я и нямам никакво намерение   да я спра, килограмите се ядват, въпреки,че може и по-малко да са,  Laughing
     Дани, чао, Сицилия, гушки, цунки, дано си добре, другото ще се нагласи,  Hug
            Прекрасна сряда, Сономките,  Hug Hug Hug

Обичкам ви и тричките,  newsm51

# 149
Върнах се от важното нещо, Ок  беше,,, но вие не пускайте палците, че утре имам пак ходене, да си сменям шофьорската книжка, че ми изтича, и сигурно ще искат пак да карам изпити и листовки, защото старата ми книжка е от друго място... ooooh!  А колко пари ще ме изсуровакат, нямам идея...но ,каквото , такова....Можех и днес да ида, ама ще ми стане много  психическото натоварване,,, Танче, и аз имам периоди,когато яхвам метлата много здраво... Hug и тогава излизам на разходка, и  си говоря сама на ум де.... като си изброявам всички неща, за които трябва да съм Благодарна и щастлива.... Hug Помга да ти кажа..... Hug

Общи условия

Активация на акаунт