МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 52-ра тема

  • 49 593
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Хляба е готов Simple Smile Стана много вкусен и определено се получи по-добре от предния, който стана длеткав.. И друго си е обаче да е изпечен във фурната върху сач.. Като го печа в машината не ми харесва толкова..



Да попитам и друго..Как е по-добре, да го извадя от машината преди тя да започне да пече, да го премеся и да го оставя за малко да да почине или да го изваждам още на първото втасване в машината, да го премесвам и да го оставям да втаса повече , преди да го сложа във фурната?

# 256
  • София
  • Мнения: 15 847
  Друго си е във фурна, нали! Ама е станал много хубав, направо му усетих аромата!

# 257
  • Мнения: X
Да попитам и друго..Как е по-добре, да го извадя от машината преди тя да започне да пече, да го премеся и да го оставя за малко да да почине или да го изваждам още на първото втасване в машината, да го премесвам и да го оставям да втаса повече , преди да го сложа във фурната?

Много ми харесва хлябът ти. Нямам опит с лимец, но определено е по-добре да бъде премесен след първото втасване, да се остави да втаса извън машината във формата, в която ще се пече. Не виждам смисъл да го дебнеш преди печенето, пък и трето втасване едва ли е нужно.

# 258
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Да попитам и друго..Как е по-добре, да го извадя от машината преди тя да започне да пече, да го премеся и да го оставя за малко да да почине или да го изваждам още на първото втасване в машината, да го премесвам и да го оставям да втаса повече , преди да го сложа във фурната?

Много ми харесва хлябът ти. Нямам опит с лимец, но определено е по-добре да бъде премесен след първото втасване, да се остави да втаса извън машината във формата, в която ще се пече. Не виждам смисъл да го дебнеш преди печенето, пък и трето втасване едва ли е нужно.

Да, това ме интересуваше, дали не става много с трето втасване..Ще го извадя по-рано следваия път .
 
Тайна, благодаря Simple Smile Наистина се получи доста добре този път и аромата му е съвсем друг, като е във фурна.

# 259
  • Мнения: X

Ще го извадя по-рано следващия път.
 

Използвай програмата за месене с втасване.

# 260
  • Пловдив
  • Мнения: 698

Ще го извадя по-рано следващия път.
 

Използвай програмата за месене с втасване.


олеее, верно..Имам програма за "Хлебно тесто", ще пробвам на нея..  bouquet

# 261
  • Мнения: 41
Искам да попитам тези които имат хлебопекарна и за багети, и двата реотана ли  пекат или само когато се пекат багети се включва 2-рия?

# 262
  • Мнения: X
Искам да попитам тези които имат хлебопекарна и за багети, и двата реотана ли  пекат или само когато се пекат багети се включва 2-рия?

Това съвсем не е от значение. Имала съм и двата модела - за багети и без багети. Еднакво добре се изпичаше хлябът и в двете машини. На въпроса ти - мисля, че се включваше и вторият реотан...

# 263
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Да попитам нещо:

На машините Мулинекс- XXL  степените на изпичане са три, нали така? Като стоим срещу машината средната си е за средно изпичане , коя е за силно , коя за слабо изпичане на коричката на хляба , от другите две- лява и дясна.

# 264
  • Мнения: 5 739
Здравейте! Дойде най-сетне времето да си взема хлебопекарна и чета темите във форума, та реших да попитам и тук, освен в Нашият дом. Бюджета ми е леко ограничен и съм се ориентирала към този модел Финлукс - http://zora.bg/finlux/fbm-960/7855, тъй като мисля, че са една идея по-добри от Нео и Мидеа примерно. В темата за хлебопекарните в Нашият дом една дама ме ориентира към Силвъркрест. Моля за отзиви и препоръки и се надявам скоро да се присъединя към вас.
Принципно в нас се хапва доста хляб, а и ми допада идеята да си правим други тестени закуски.

# 265
  • Мнения: 7 779
Да попитам нещо:

На машините Мулинекс- XXL  степените на изпичане са три, нали така? Като стоим срещу машината средната си е за средно изпичане , коя е за силно , коя за слабо изпичане на коричката на хляба , от другите две- лява и дясна.
принципно от ляво на дясно върви увеличението. т.е.  от ляво е най-слабата, а от дясно най-силната.   в арабските страни можи е да е обратно.  Laughing

# 266
  • Мнения: X
Да попитам нещо:

На машините Мулинекс- XXL  степените на изпичане са три, нали така? Като стоим срещу машината средната си е за средно изпичане , коя е за силно , коя за слабо изпичане на коричката на хляба , от другите две- лява и дясна.

При моята (стои като паметник в коридора) са отгоре надолу, като най-горната е слабо изпичане. По подразбиране е на средно изпичане и като натиснеш копчето, отива на силно, след още едно натискане отива на слабо. Няма ли картинки около дисплея?

Кати, от Силвър Крест съм доволна. Ползвам малкия вариант (до 900 г), а в Лидл пускат машини за по-голям хляб.

# 267
  • Мнения: 5 739
Алис, благодаря! Ще се свържа с Лидл и ще искам характеристики на моделите, защото в Плевен казаха, че ги имат налични само при промоции.

# 268
  • Мнения: 41
На моята са от горе на долу -слаба, средна и препечена.Но дори на слаба препечена, корите от старани да препечени повече, и понякога са по корави

# 269
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Да попитам нещо:

На машините Мулинекс- XXL  степените на изпичане са три, нали така? Като стоим срещу машината средната си е за средно изпичане , коя е за силно , коя за слабо изпичане на коричката на хляба , от другите две- лява и дясна.

Midko, моята машина е Мулинекс, но не ХХЛ. Отляво ми е слабо изпечена коричка, в средата - средно изпечена, отдясно - силно изпечена. Предполагам, че и при теб трябва да са така.

Общи условия

Активация на акаунт