ВМ-НВХ, част 66

• 38 251
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
E, Kam, кога успя да я качиш, та и да я изтриеееш? Mr. Green Лелееее, какъв си бързак. Whistling
Вчера писах по същото време и ей ме на, днес съм пак тук. Аз съм 7 часа /сега 6/ назад от Бг.
Благодаря ти за желанието да удовлетвориш молбата ми, ама ще трябва пак, ако не е много нахално! Hug Ти си виновна! hug

# 601
  • SA

joya , явно лекарката ти е решила все пак и това да изключи като причина, макар и да нямаш симптоми. Вярвам, че всичко ще е наред!
Assos и  yulinga Heart Eyes
cupcake , радвам се, че вече има ендокринолози и в Бьлгария, които препорьчват на хората този режим. Браво! Дано се увеличават!

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 07:46 от kameloth

# 602
Благодаря, момичета!   bouquet Малко се притесних за тортата, че не бях предвидила украса ( уж щеше да е без) и действах в движение като я видях голичка и постна, и не ми се понрави.

cupcake , попаднала си на доктор. Peace

# 603
Привет на всички!   Peace

Реших да се присъединя към вас и ще се радвам да споделяме резултатите и тревогите си около нашето любимо ВМ-НВХ  Grinning

На 19 години съм (почти  Laughing ). Започнах този режим на 03.10 ,стана почти месец и засега съм доволна ,въпреки че съм в застой... Свалила съм 3 килограма и половина горе-долу.Успокоявам се с това,че бавното отслабване е по-здравословно  Wink

Да допълня,че преди месец ми откриха хипотиреоидизъм или казано на прост български - намалена функция на щитовидната жлеза.Причината да се изследвам бяха качените за 2 месеца 9-10 килограма  Cry Някоя от вас има ли подобен проблем с тази жлеза и това да й се отразява на теглото? Надявам се да успея да отслабна въпреки ежедневният прием на хормони,който едва ли ще прекратявам докато съм жива.

Това е моята ситуация ще ми бъде приятно да се мотивираме и да си помагаме взаимно ! Hug

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 23:52 от bmwGirL

# 604
cupcake, това ще да е много добре осведомен за новостите лекар, щом препоръчва НВ-ВМХ, витамин Д и инозитол Simple Smile Браво! Може ли да попитам кой е? Embarassed
Разбира се,др. Катя Тодорова  Heart Eyes

# 605
cupcake, това ще да е много добре осведомен за новостите лекар, щом препоръчва НВ-ВМХ, витамин Д и инозитол Simple Smile Браво! Може ли да попитам кой е? Embarassed
Разбира се,др. Катя Тодорова  Heart Eyes

Това изключително много ме радва, макар малкод а ме учудва. До преди 2 години доктор Тодорова предписаше хормон и селен + балансирано ниско мазнинно хранене. Голяма промяна.  Heart Eyes
Между другото искам нещо да споделя за Хашимото. Аз знаех че селен е една от основните добавки, които помагат при нас, но лекарката ми отказа да ми го предпише. Има го и без рецепта, все пак е  добавка, но аз го поисках, защото все забравям да го взема, исках да го имам записан и взимайки хормона да взимам и това. Не знам до колко е вярно, но отказа беше обоснован с това, че няма ясни доказателства в полза на селена при хипотироидизъм. Имали ендокринолозите тук забрана да го предписват при Хашимото за да не заблуждават пациентите  newsm78 В България пък масово ми го предписваха всички при които ходех (сменила съм 5 ендокринолога)...къде е истината ? Освен това в Бг лекарите ме съветваха да не ям орехи заради йода, тук ми казаха че няма проблем ?

Вики и аз само на скайп и да ти кажа за тази година и половина тук, взеха да ми липсват караниците с мама  Mr. Green Обичам ги и аз съм само дете, жал ми е за тях сами в България, ама за 15 минути на скайп и успява мама да ме ядоса. Сега си обещах да бъда най-добрата дъщеря. Наистина когато имаш нещо не го цениш приемаш го за даденост Sad

Юле  Hug Мен ме кефиш.

# 606
Kam, мерси много за снимката! Много ти се зарадвах, да знаеш! Hug
Завиждам ти за бюста, изглеждаш прекрасно!  bouquet

Асос и Уасп не можах да ги видя.Sad
Юли, супер си! Ние сме колежки с тебе по домашни тренировки.Wink
Мери, тортата ти е страхотна! Майсторка си!

# 607
Мер, честито днес с пожелание за здраве, късмет и любов
 Hug
А тортата ти е страхотна, голяма майсторка си

# 608
Merelenda , честит рожден ден! Пожелавам ти здраве и от всичко хубаво по много!  bouquet
А тортата изглежда страхотно! Определено си майсторка! Wink

Аз не се се разписвам, но ви чета ! Разбира се спазвам и режима , макар и не на 100% все още, но няма да се отказвам.

Хубав ден, момичета! Hug

# 609
Merelenda, честит рожден ден! Да си здрава, много щастлива и много обичана! Hug  bouquet

MALVINA, какво имаш предвид под 100%? Thinking То май никой не спазва 100% Laughing

Да споделя, че гледах новата лекция на Робърт Лъстиг (Fructose 2.0). Той каза, че няма да повтаря предишната, само малко ще включи от нея, колкото да направи връзката със сегашната. Предишната била за биохимичната страна на нещата, а сегашната била за физиологичната. Но на мен ми се стори, че нямаше кой знае колко много нова информация Embarassed Но едно нещо ми направи наистина силно впечатление, защото се разпознах Embarassed Д-р Лъстиг каза, че когато дадеш нещо сладко на дете без наднормени килограми, т.е. с нормален метаболизъм, то става хиперактивно, защото захарта влиза веднага в мускулите (няма инсулинова резистентност), те отчитат наличие на енергия и мозъкът получава сигнал, че тази енергия трябва да бъде изразходена. Наистина същото са забелязали много родители, учители и възпитатели в детски градини (в шведските блогове се пише доста на тази тема) и съответно са забелязали, че когато на детски рожден ден количеството джънк като цяло и конкретно сладките храни и напитки са ограничени (примерно са сведени до плодове), децата са много по-спокойни и по-малко агресивни. Но това се наблюдава, както казах, при деца с нормален метаболизъм. А при деца с наднормено тегло не се наблюдава такова "пощръкляване" след консумация на захар (sugar high - "надрусване" със захар). Те не стават по-буйни, но често реакцията им е да продължат да ядат сладко (да си искат или да търсят нещо сладко в хладилника). И причината е, че усвояването на захарта при тях е затруднено заради намалената инсулинова чувствителност. И като не се усвои в мускулите, захарта отива в мастната тъкан (инсулинът е повишен и остава повишен известно време след това). Така се усилва чувството на глад (инсулинът смъква кръвната захар) и затова търсят пак нещо сладко. А аз се разпознах в това, че никога от консумация на сладки неща (и то дори големи количества) не съм се чувствала активна, превъзбудена - нищо подобно. Embarassed Не знам дали наистина това важи при всички, но определено много пъти съм се чудила как така, аджеба, децата ставали буйни от сладки храни, а аз никога не съм забелязвала такова нещо у себе си като дете.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 08:55 от Cioccolata

# 610
Лелееее, нямате изчитане.За малко ме нямаше а тя темата е към своя край.Днес ще се опитам да наваксам с четенето.Опитвам се да съм режимна.Има още много какво да се желае, но съм решила да я карам по полека, защото при мен това е препъни камъка.Опитвам се от раз да се разделя с навици градени от години и обикновено ми идва малко на нагорнище и се отказвам.Драсично намалих въглехидратите, но все още си хапвам малко ръжен хляб, но пкрай МЦ няколко дена се отдадох на сладко.Такива болки в корема имах.....научих си урока по трудния начин.Искам да попитам има ли и други като мен, на които им се яде сладко около МЦ? И успявате ли да се преборите с това?Знам, че имам още много неща да коригирам в яденето си, но първата крачка е направена и се надявам да е все така.Радвам се, че ви намерих  Hug

# 611
  • SA
Merelenda , честит рожден ден!   bigdance2
Желая ти много щастие, любов и дано си обградена с хора, които те обичат и уважават!
Тортата наистина изглежда страхотно!
bmwGirL, добре дошла при нас!

# 612
cvetna77, аз обикновено също ставам по-лабилна в дните между овулацията и идването на цикъла, макар и не непрекъснато - някои дни са по-тежки Embarassed Сега ми е такъв период и например онзи ден и вчера ме гонеше голям глад, но не конкретно за сладко, а общо за всякаква храна Embarassed И хем си хапнах порядъчно, чак ми стана малко тежко на стомаха, хем въпреки това устата ми искаше още Embarassed Така че това не е всъщност глад, а си е някакво хормонално обусловено желание за прием на повече храна - нещо като запасяване на организма сигурно newsm78 И същото съм го наблюдавала многократно в този период.

Добра дошла и от мен на bmwGirL! Simple Smile

# 613
  • Бургас
Merelenda , честит рожден ден!   newsm59
Весело изкарване!

MALVINA, какво имаш предвид под 100%? Thinking То май никой не спазва 100% Laughing

Не че нещо,но аз спазвам на 99% ,брои ли се  Laughing

# 614
[MALVINA, какво имаш предвид под 100%? Thinking То май никой не спазва 100% Laughing
Да, права си, малко пресилено го написах. По -скоро имам предвид, че все още не успявам да изчистя храненето си както би трябвало. Имам дни , когато прекалявам с  въглехидратите и то от хляб и млечен шоколад Embarassed Е, беше преди МЦ и не го правя всеки ден, но искам да се справя с тези пристъпи на тъпкане с такива храни. Усещам се, че все още трудно преценям количеството и най-вече съотношение протеини / мазнини и се усещам, че прекалявам с протеините , а мазнините са ми недостатъчни. Ей такива едни нещица имах предвид Simple Smile Но въпреки това се храня в пъти по-добре от преди 3месеца, когато започнах режима .Имам и желанието да продължа така, защото все повече се убеждавам , че това е пътя да бъда здрава.

Общи условия

Активация на акаунт