Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 77 899
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Майничка
Трилогията "Сабриел" ми хареса, въпреки че е малко "момичешка" /както се изразява едно приятелче в 8 клас  Laughing, разбирай - жените могат всичко/. Идеална е за LARP, особено с тези звънчета какви ефекти могат да се разиграят...

# 676
  • София
Някой с отзив за тази:

# 677
  • София
доста изкушаващо звучи Kally May дано някой даде отзив, но предвид имената на корицата, съмнявам се да е лоша Wink

# 678
Искам да споделя възторга си от Вихъра на жътваря- седмата книга от Малазанската поредица. Не мога да повярвам какво чета, и на какъв шедьовър съм попаднала. Много силна, много въздействаща книга. Хумор, философия, теология, поезия, драма, военна тактика, антропология....какво забравих? Романс, него забравих, семейни саги, антична трагедия, слой след слой, мултижанрова мега поредица. Невероятен писател с необятен речников запас. Искам да си подчертавам пасажи, отбелязвам с лентички и всякак да си се занимавам. Дано само не рева на края, че много са ми присърце някои герои.  Heart Eyes

Шестата книга я влачих дълго, много кратки бяха някои гледни точки, бързо се сменяха, а исках да чета повече за Карса и Самар Дев.

Купих си и първите книги на 2 поредици, не помня дали се похвалих, май не. Патрик Ротфус "Името на вятъра" и Джо Абъркромби "Самото острие" (The Blade Itself). Не знам кога ще ги започна. Мислех да правя пауза между 6 и 7 книга на Малазана, добре че не го направих. Уж да погледна началото на Вихъра, да проверя дали и него ще влача цял месец...и не мога да се спра.

# 679
  • София
Ти на английски ли ги четеш? Ако правиш почивка по-добре почни с Абъркромби. Патрик са му чудесни книгите, но последната от поредицата още ен е написана и  няма и дори евентуална пускова дата, по едно време нещо обещаваше за 2016, сега четох, че май и през нея няма да я издаде Sad

# 680
Четвърта и седма на български, останалите на английски.
Новите ги купих на английски, да. Май не разбрах правилно въпроса. Ще започна Абъркромби тогава, а докато прочета още веднъж Малазана ще излязат Ветровете на Зимата. Нея ще я прочета минимално 5 пъти докато мина на нещо друго, както съм се вманиачила.  Laughing
Като гледам, и с Малазана натам отивам. А има и още допълнителни книги към него.

# 681
  • София
Понеже тук Абъркромби е издаден под заглавие Гласът на острието, в първия момент се зачудих дали не са издали нещо ново, после  се сетих, че може би просто ги четеш на английски Wink

# 682
  • България
Lady Brinne, сега я заредих на таблета:)
Утре ще пиша как е.
NellyR, не съм ги чела. Имат ли финал?

Благодаря  Peace

"Светлоносеца" не е завършена, доколкото четох  Thinking
   "Сабриел" добре започва.
Част от трилогията „Старото Кралство”- има я в читанка.
NellyR, благодаря!
На Angel_Dust и Deziderata благодаря за Абъркромби. Simple Smile

# 683
Понеже тук Абъркромби е издаден под заглавие Гласът на острието, в първия момент се зачудих дали не са издали нещо ново, после  се сетих, че може би просто ги четеш на английски Wink

Предполагам са използвали вече съществуващия българския превод на Омир, аз я преведох в движение. ("The blade itself incites to deeds of violence.") Или преводачът автономно си е превел по свое усмотрение. Подробности около преводите са ми изключително интересни.

# 684
Искам да споделя възторга си от Вихъра на жътваря- седмата книга от Малазанската поредица. Не мога да повярвам какво чета, и на какъв шедьовър съм попаднала. Много силна, много въздействаща книга. Хумор, философия, теология, поезия, драма, военна тактика, антропология....какво забравих? Романс, него забравих, семейни саги, антична трагедия, слой след слой, мултижанрова мега поредица. Невероятен писател с необятен речников запас. Искам да си подчертавам пасажи, отбелязвам с лентички и всякак да си се занимавам. Дано само не рева на края, че много са ми присърце някои герои.  Heart Eyes

Шестата книга я влачих дълго, много кратки бяха някои гледни точки, бързо се сменяха, а исках да чета повече за Карса и Самар Дев.

Купих си и първите книги на 2 поредици, не помня дали се похвалих, май не. Патрик Ротфус "Името на вятъра" и Джо Абъркромби "Самото острие" (The Blade Itself). Не знам кога ще ги започна. Мислех да правя пауза между 6 и 7 книга на Малазана, добре че не го направих. Уж да погледна началото на Вихъра, да проверя дали и него ще влача цял месец...и не мога да се спра.
На мен пък Вихърът ми вървеше трудно и ми е най-слабата от поредицата. Докато шеста, за която съм срещал и други оплаквания като при теб, ми хареса повече, включително онези кратки гледни точки на отделните войници ми допаднаха. Осмата ни връща в Даруджистан, любимата ми дестинация. Обзалагам се, че ще те втрещи (в положителен смисъл) повече и от Вихъра. На частите с Каллор съм цвилил от кеф, превърна се в любимия ми герой. Хич и не прави пауза, а я захващай.

Абъркромби е повече от приятен, но не очаквай мащаба на Песента и Малазана. Ротфус и на мен ми е в списъка, според отзивите пише много майсторски, но историята също е по-концентрирана, развивала се около един главен герой. Ако искаш нещо по-близко до Песента и Малазана - поредицата на Р. Скот Бакър, когото ти бях препоръчал и по-назад в темата. Няма да съжаляваш.

Не загърбвай и страничните неща от Малазана. "Ковачница на мрак" за мен е най-доброто нещо на Ериксън, а дори не бях фен на тайст драмите в основната поредица. Февруари излиза и втората книга от трилогията - Fall of Light. Повестите за Бочълайн и Корбал Броуч са супер забавни, ще се смееш с глас, като фенка на Пратчет ще ги оцениш. В книгите на Есълмонт има много важни неща от сюжетно отношение, "Завръщането на Пурпурната гвардия" специално ми се видя доста добра, не особено отстъпваща на Ериксъновите неща.

# 685
  • В полите на Пирин планина
А, тъкмо се чудех кога ще излиза втората книга след "Ковачницата". Ще трябва обаче да си я припомня  Thinking

# 686
Vvv9, точно заради Бакър ходих до книжарницата, домъчня ми за физически книги и исках да държа хартия... Rolling Eyes ( малко съм nerdy), но го нямаха. Нямаха и допълнителните за Корбал Броуч и Бочълейн. Имаха Есълмонт, но ще го чета след като повторя основната поредица. Не съм се отказала още, но май ще се взима на Киндъл....

Оо, Каллор се завръща! Мразя го! Joy Но аз мразех и Карса Орлонг, и то ожесточено. Олицетворяваше всичко което ненавиждам в един мъж...докато не усетих, че той не е човек, а после.....взех че ми стана любим герой, и се ядсвам когато сюжета тръгне другаде. Карса ми е любимец, Бързия Бен, Техол и Бъг Heart Eyes, (в края на Среднощни приливи бях пред апоплексия..., а сега им се радвам , но пак се стреснах.).От жените лейди Енви е култова просто, надявам се пак да я видя.
Ох, най-сетне да си намеря книга където да ми пука за героите, и да се вълнувам заради съдбата им...

Не знам дали чувате гласовете на героите, но ясно чувам Мелиса Макарти в ролята на Сержант Хелиан. Тя леко смачква фразите като бърза, и точно за пияната Хелиан ми е идеален глас. Страшни скици са и двете.

# 687
На Бакър на български е издадена само първата книга и то разцепена на две. И май не се очертава да издават следващите. Sad Иначе, може да го поръчаш онлайн, май не е изчерпан.

Каллор пак си е гад. Но много му се засилва образа. За Карса, след като приключи с Карканас трилогията, Ериксън планува да пише трилогия за него. Техол и Бъг са всеобщи любимци сред шеметите в поредицата, но мен така и не ме грабнаха. Предпочитам Искарал Пъст и Круппе (в осма книга има епичен двубой между тях двамата Laughing).

Почти не си представям гласове или лица. Не се и стремя. Това нещо е невъзможно за филмиране.

# 688
  • София
Ех, тази Малазана, мисля след като някой ден свърша със Салваторе да пристъпя към нея, въпреки, че честно казано предпочитам книги с  по-малко главни герои и линии, иначе все се получава, че една-две са ми интересни, а другите се чудя как по-бързо да прескоча, че да стигна до по-любимите герои Simple Smile Аз за това и я отлагам толкова време тази поредица, от друга страна все имам чувството, че много изпускам като я заобикалям Simple Smile

# 689
  • В полите на Пирин планина
Ех, тази Малазана, мисля след като някой ден свърша със Салваторе да пристъпя към нея, въпреки, че честно казано предпочитам книги с  по-малко главни герои и линии, иначе все се получава, че една-две са ми интересни, а другите се чудя как по-бързо да прескоча, че да стигна до по-любимите герои Simple Smile Аз за това и я отлагам толкова време тази поредица, от друга страна все имам чувството, че много изпускам като я заобикалям Simple Smile

И аз съм така. Освен това от коментарите разбирам , че има и доста тежки моменти  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт