Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 77 884
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Ковачницата е по-тежка и мрачна. В основната поредица има и хумор.

# 691
Ротфус е уникален. Препоръчвам горещо, неговите книги са ми фаворити. Прочетох ги на един дъх и с нетърпение очаквам следващата, но май ще почакам доста. Simple Smile

Сабриел, Лираел и Абхорсен са ми малко детски, но стават. Не са лоши никак, всъщност.

# 692
  • София
И аз много се влюбих в Ротфус, но това чакане ме убива, със сигурност ще трябва да ги препрочета преди последната книга, което няма да е мъчение в никой случай, но прекалено голяма дупка прави между книгите Sad Дано обаче наистина да си заслужава чакането и  последната книга да е на ниво Wink

# 693
  • София
Аз по-любими герои от Подпалвачите май нямам. Laughing Харесвам и някои богове, напр. Маел.

"Ковачницата" нещо я зациклих, трябва да я дочета някога.

# 694
  • България
Не можах да го харесам този Малазан.
Мъчих, мъчих първи том и той мен и се отказах.
Не е така работата обаче с Колелото на времето.
"Колелото се върти и Вековете идват и си отиват, като всеки от тях оставя спомени, които избледняват в легенди, после в митове, докато не се забравят."  Peace

# 695
Аз пък обратно, малазанските ги поизбутах, но колелото на времето не можах, много ми дойде.
Сега съм зациклила нещо, че ми се чете фантастика, а не фентъзи, а нещо май не се пише напоследък..

# 696
  • София
Здравейте, аз не пиша много тук, но ви чета от време на време. Имам нужда от съвет и вярвам, че ще ми помогнете.
Чете ми се някакво фентъзи, но имам малко изисквания - да е завършена поредица и по възможност да я има в ел. вариант (ако не на български, то поне на английски). За ориентир - Колелото на времето ми хареса и я прочетох, Хрониките на Амбър са ми любими, от Малазанската книга се отказах още на първата част, Игра на тронове ми хареса, Белгариада много ми допадна, Сага за войната на разлома я зарязах на 3 или 4 част...
Та, ако имате някакви предложения, много ще се радвам да ги прочета. Може и фантастика да е... Peace

# 697
Робин Хоб? Поредицата Мъглороден също(абе всичко от Сандерсън) . Пробвай и Тери Гудкайнд Simple Smile

# 698
Не е поредица, но е една от най-добрите книги, които съм чела скоро - Ужас/Terror Дар Симънс - авторът на Хиперион.

# 699
Пробвай този автор. Поредицата е „Първият закон”.

http://chitanka.info/person/joe-abercrombie

# 700
  • В полите на Пирин планина
Робин Хоб? Поредицата Мъглороден също(абе всичко от Сандерсън) . Пробвай и Тери Гудкайнд Simple Smile

Аз подкрепям за Сандърсън  Peace "Мъглороден" ми е любима поредица.

Сещам се и за Л.М. Бюджолд  Thinking

Има ги в читанка-та.

# 701
  • София
Windekind мерси за препоръката за Дан Симънс, ще я издиря книжката, поредицата за Хиперион ми харесва.

HAPPY и аз бих препоръчала поредицата на Бюджолд, като минеш една книжка, ще прецениш дали ти харесват. Аз нямам търпение да излезе новата.
Друго за което се сещам е поредицата и за Фондацията, но не знам дали би ти допаднала.
Може и Патрулите на Лукяненко да погледнеш.
Амбърите си писала, че я харесваш, може да погледнеш и донякъде подобната поредица Светът на нивата от Филип Хосе Фармър.

И аз с въпросче, може ли някой да ми препоръча, ако чете такива книжки поредица от типа на Деца на Земята на Джийн М. Оел или Хората на земята ? Чела съм и поредицата на Joan Lambert "The Mother People Series" и на Sandra Saidac "Kalie's Journey". Може да са на български или на английски.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 14:25 от Aila

# 702
  • София
Благодаря за идеите!  bouquet
Мъглороден съм я чела и ми хареса - Брандън Сандерсън наистина е добър.
За Хиперион съм със смесени чувства, но ще потърся Ужас.
На Лукяненко съм чела Лабиринтът на огледалата и много ми беше харесала. Към патрулите не знам защо съм предубедена, но може да ги потърся.
Другите имена също звучат добре - Робин Хоб и Тери Гудкайнд са ми много познати, но не се сещам да съм чела нещо тяхно.
Сега ще разгледам какво мога да намеря онлайн и ги почвам! Simple Smile

# 703
Патрулите ги отбягвах и аз преди, но наистина е много добра
Ако си изтърпяла и дори харесала Колелото, мисля че ще харесаш поредицата Мечът на истината на Гудкайнд
Simple Smile
Бюджолд ми е най-най-любимата авторка, но мисля че фентъзи книгите й са по-слабички от тези за Бараяр( които уж са фантастика). Иначе я препоръчвам горещо.
Като стана въпрос за Бюджолд, никой ли не прочете новата книга за Корделия:) Прекрасна е, плаках и се смях през цялото време и мисля веднага да  я препрочета.  Grinning

# 704
  • София
Като стана въпрос за Бюджолд, никой ли не прочете новата книга за Корделия:) Прекрасна е, плаках и се смях през цялото време и мисля веднага да  я препрочета.  Grinning
Откъде ? Аз седя и търпеливо си я чакам да излезе февруари, както пишеше в информацията, която аз открих! Само да знам откъде да я купя и веднага я почвам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт