ВМ-НВХ, част 67

• 34 173
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Поредната издънка заради сладко...наистина това не съм аз Rolling Eyes. Така съм се издула, дрехите ми ще се пръснат вече....нямам воля ли, какво не знам. Толкова време съм на режими и не ми е било трудно...хич даже, наистина чак ми се плаче.
Ще опитам от утре да спра за малко с млечните, само на яйца, масло, яйца и зеленчуци...
Не знам какво да правя, нито как да се спра. Боря се ....но мисля само за храна, кога ще ям, какво ще ям...само за това.

Толкова съм отчаяна....май не трябва да пиша...врели не кипели
Спокойно,не пишеш врели-некипели,повечето сме минали през това.Защо не пробваш да в началото докато свикнеш с режима,да си хапваш на корем едва ли не,но само от разрешените храни.Така ще се успокоиш психически,че можеш да ядеш колкото искаш и постепенно всичко ще си дойде на мястото.

# 601
Вчера за обяд си спретнах гъби задушени с масло и въобще не огладнях до късно вечерта  Rolling EyesНещо нехарактрерно за мен.Аз съм свикнала все нещо да дъвча.Усещам лек напредък с моята лакомия  smile3521 Не ми е трудно да си призная, но е факт, че съм зависима от храна и виждам, че този начин на хранене може само да ми помогне за справяне с проблема.Споделяте, че имате проблеми с цикъла и аз имам, но съм в другата крайност.Идва ми по рано и е доста обилен.Има дни, в които не мога да изляза от нас, защото съм с големи кръвоизливи.Какви ли не изследвания не си правих, но нищо нередно не могат да открият.Този месец ми дойде 8 дена по рано и пак беше обилен, но не до такава степен, че да не мога да излизам и да пазя банята.Вече втори месец е така и го свързвам с намаляването на джънка и въглехидратите.

# 602
cvetna77, много интересно това за твоя цикъл Thinking Още повече щом не откриват причина... По принцип обилен цикъл може да се свързва с намалена функция на щитовидната жлеза, но тогава и ще идва по-нарядко newsm78 Дано да се регулират нещата при теб, че наистина е много неприятно това обилно кървене.

Скрит текст:
По отношение на излизанията, аз се родих, откакто ползвам и тампони, не само превръзки Embarassed Т.е. не излизам само с тампон, а слагам и превръзка за всеки случай, но тампонът ми осигурява такъв страхотен физически и душевен комфорт, че не мога да повярвам, че толкова късно се навих да пробвам тампони. Но предпочитам все пак да сменям по-начесто и затова избирам по-малки размери.

# 603
Баничка, пожелавам да се разрешат проблемите с цикъла скоро при теб.  Hug На мен също ми беше много нередовен, закъсняваше, един път нямах 6 месеца, но то беше поради депресия, беше отдавна това.

Дандулина, ние с теб започнахме едновременно.  Hug Аз си хапвам масълце и се храня до ситост, слава Богу засега не ми се е искало толкова много сладко. Но в последните месеци ядях наистина много сладко и тестено - кифла, сандвичи, един шоколад, една или няколко вафли, три в едно, кафе със захар и сметана, всичко това всеки ден, понякога кока-кола, готвено с ориз и картофи. Беше ми мног вкусно и приятно, но в един момент някак усетих, че това е празна храна, няма смисъл от нея, само се тъпча, а накрая пак гладна и уморена оставам. Някак си се уморих от сладкото...

Може ли един въпрос - газираната минерална вода пречи ли на режима?

# 604
  • Бургас
момичета,не съм дочела,но стигнах до публикациите свързани с МЦ
Та,за тези които не знаят моята история-аз драстично отслабнах януари месец 2013 г. след здравословни проблеми,а именно СРДЧ ,точно когато бях в най-лошия си период беше и последния ми цикъл,после нямах такъв 4 или 5 месеца  newsm78  ,тогава се храних нисковъглехидратно,като не обвинявам храненето за това,при мен стреса от изживяното беше голям,а и прекаленото свалянето на килограми(аз съм 175см) съм чела,че също може да доведе до липса на МЦ,по времето когато ми дойде отново вече "прохождах" към ВМХ,но пиех и хомеопатични ,те ми провокираха цикъла,но за себе си съм убедена,че високомазнния режим изигра огромна роля,защото вит.А и Е,които са много важни относно цикъла са мастноразтворими
Тук в предни теми една дама писа,макар и еднократно и сподели,че точно благодарение на режима има отново цикъл,също някой от пишещите тук преди време даде линк за рецепта на дроб от блога на една дама,аз се зачетох в този блог,там момичето също е била с проблемен цикъл и се е справила точно с нашия режим + някакво химеопатично
Аз като нямах цикъл пих джоджанов чай по съветите на д-р Михайлов(че от така създалите се обстоятелства се сдобих със силно окосмяване),там пише и кои хомеопатични са подходящи при липса на МЦ,аз пих и тях,мисля че те още повече спомогнаха за подобрението в това отношение
Стана дълго и объркано,ако има въпроси съм насреща
Вече втори месец ми идва точно когато трябва и най-хубавото е,че е без никаква болка,защото преди беше супер болезнено

# 605
Не пречи газираната вода.

# 606
cvetna77, много интересно това за твоя цикъл Thinking Още повече щом не откриват причина... По принцип обилен цикъл може да се свързва с намалена функция на щитовидната жлеза, но тогава и ще идва по-нарядко newsm78 Дано да се регулират нещата при теб, че наистина е много неприятно това обилно кървене.

Скрит текст:
По отношение на излизанията, аз се родих, откакто ползвам и тампони, не само превръзки Embarassed Т.е. не излизам само с тампон, а слагам и превръзка за всеки случай, но тампонът ми осигурява такъв страхотен физически и душевен комфорт, че не мога да повярвам, че толкова късно се навих да пробвам тампони. Но предпочитам все пак да сменям по-начесто и затова избирам по-малки размери.
Да, аз съм с хипофункция на щитовидната жлеза, но за сметка на това цикълът ми е ненормално обилен.
Скрит текст:
И аз ползвам тампони с превръзка.Наистина осигуряват голям комфорт.Аз ползвам най голрмия размер на ОВ и ги смвням на често по чисто технически причини.
Днес се каня да направя тиквния крем само, че вместо сметана ще ползвам домашно цедено кисело мляко.Реших, че на този етап няма да изключвам млечните, но ще ползвам домашно приготвени.

# 607
Висока съм 163см и в момента тежа около 53 килограма. С тънки и леки кости съм. Преди няколко години, започвайки с диетите, бях 49 килограма. Тогава бях т.нар. скини фет, т.е. бях с поднормено тегло, но пък висок процент подкожни мазнини. С разни диети поддържах 47-48-49 кг. до лятото сега, когато бях йо-йо от 47 до 51. Миналата година, правейки ВМ-НВД за 2 месеца от константните за мен 49кг се вдигнах на 54 и се бях ошишкала яко.  ooooh! И аз мисля, че периодичното гладуване ми спира цикъла, защото докато правех Системата минус 60, където не се яде след 6 вечерта до закуска на другата сутрин, цикълът ми спря за най-продължително време, но пък и отслабнах до 47 кг. Сега уж си казах, че ще се храня нормално ВМ-НВД, без стрес, без твърде големи ограничения и ето- сега закускообядвах и преядох. Изду ми се корема. Аз просто ям сякаш ми е  за последно. Може да са правилните храни, но прекалявам и не знам как да се спра. Затова си налагам такива ограничение като пропускане на закуска или ядене само на масло и яйца. Не знам какво да направя, за да спра да преяждам.  Tired

# 608
Чоколата, благодаря.   bouquet Преди пиех кока кола, а вечер бира, а сега газираната вода ми създава уют.

Баничка, аз мисля, не знам дали съм права, но също много преяждам и се храня емоционално. Забелязала съм, че когато си наложа забрана да не преям, точно това се случва, ако не на това хранене, на някое от следващите. Самата забрана ми действа зле. От едната крайност влизам в другата.
От моя опит бих те посъветвала, дай си почивка от забрани и ограничения. Така "махалото", образно казано ,ще се успокои и няма да влизаш от крайност в крайност. След като се храниш с правилните продукти, позволи си да ядеш до насита, дори в началото да преядеш, дори да качиш кг малко.  Hug Напълно те разбирам как се чувстваш..

# 609
Хе-хе, газираната вода създава уют Laughing Всъщност да, разбирам необходимостта да се уловиш за нещо, което да задоволява и емоционални потребности. Макар че аз точно газирано от години не обичам да пия. Преди пиех доста повече, но сега вече ми става тежко и неприятно от няколко глътки газирано дори. А специално газираната вода винаги ми се е струвала някаква перверзия Laughing Но иначе разбирам.

Баничка, хубав съвет ти е дало облачето! Hug А аз също си мисля, че човек бързо отвиква и съответно бързо свиква с нови схеми на хранене. Искам да кажа, че отнема 2-3 дни да се свие или разшири стомахът, ако се работи целенасочено в едната или другата посока. Така че може затова да ти е станало сега тежко - вече си свикнала да не закусваш и обядваш, затова ти се струва, че си преяла. Започни примерно с някаква малка закуска Hug Не знам, но ми се струва, че ти трябва равномерност, последователност, спокойствие.

# 610
Скрит текст:
И аз в отбора на тампон + превръзка. Много ме радва да прочета, че има и други, които процедират така, защото май с която и приятелка да съм споделила, срещах леко учудване Simple Smile Аз ползвам нормалните, имам и от малките за края на цикъла.
Цветна, по принцип и миомите могат да предизвикат обилен цикъл, но предполагам, че гинекологът ти ги е изключил като причина.

# 611
  • Пловдив
Баничка,  Hug а опитвала ли си да намериш отговор на въпроса: защо не мога да ям, без да преяждам?Откъде идва това?Страх от глад ли е?Страх, че утре няма точно да има храната, която ти се яде?
Имам една приятелка, която от години е с нередовен мензис. Изследвала си е всички хормони, уж всичко е наред. Но в последните години имаше период, в който съвсем й беше спрял. Като се срещнахме и говорихме, изглеждаше ок на кг, тоест не прекалено слаба, нито пък кльощава, поне визуално. Но ми каза, че от стрес спряла да се храни редовно и процентът мазнини й паднал под полезния минимум, та затова така се получило, поне според лекуващия лекар. Сега пак си има менструация, видимо не е напълняла кой знае колко, но гледа да се храни що-годе редовно (друг въпрос е как и с какво... ooooh!).
Според мен трябва да работиш в посока промяна на цялостното си отношение с храната, да я заобичаш, а не да се боиш от нея. Да заобичаш себе си повече, нищо, че не си с идеалния според теб изглед...Като се приемеш, и тялото ти ще се самоизлекува, сигурна съм! Hug
Аз лично, като се успокоя, като отхвърля страха, че ще прегрешавам, като спра изобщо да мисля какво не мога да ям, като съм в мир със себе си, не огладнявам за вредни храни, подминавам ги и нещата ми се получават от само себе си. Реша ли, че трябва да се тормозя, фиксирам ли се върху храненето, и то ми става проблем. Ето, последните 2 седмици имах доста стрес в различни направления. Даже мисля, че минах нещо като депресия, една ревлива бях. А и с баба в болницата (благодаря ви за стиснатите палци   bouquet, всичко е наред вече). Но нито за миг не съм почувствала нужда да си доставя комфорт с храна, даже не ми е минала тази мисъл. А що вафли, сладки и други се извървяха пред мен...Ами не ме изкушават изобщо...
Според мен ти все пак си с добро тегло, няма смисъл да се терзаеш толкова...Все пак красотата, колкото и да е важна, не е по-важна от здравето...Работи в посока намиране хармония със себе си и стабилизиране на психиката!Оттам насетне детайлите сами ще се изгладят и ще видиш, нещата ще тръгнат в правилната за теб посока! Wink Hug
Тоест не мисли: ами сега защо ядох толкова, утре трябва да гладувам, ами мисли: какво точно е нужно, за да направя така, че да се чувствам по-добре?Мислиш си, че ако станеш еди-колко си кг или изглеждаш еди-как си ще си щастлива, но според мен точно фиксирането в тази идея е знак, че трябва да работиш върху вътрешното си равновесие. А как, сама ще разбереш, ако поработиш в тази насока!  Wink
Иначе аз стигнах до извода, че при мен cravings за хляб се получават 1 седмица преди цикъл и в дните около овулацията. Още не съм установила обаче защо в някои месеци няма, а в други са така силни и внезапни - идват, но пък и после изчезват от само себе си, без да полагам усилия.  newsm78

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 11:45 от yulinga

# 612
Подкрепям yulinga Hug

# 613
  • Бургас
+1
Баничка*,стреса при теб е в основата на всичко,определено емоционалното хранене при теб е налице,да започнеш да се харесваш наистина е 1-вото което трябва да направиш,но за мен при теб има вътрешно неудовлетворение,няма да е лошо да откриеш причината
"Видях" Сара  Hug  и това ме подсеща да ти препоръчам една тема,която ще ти помогне много в това отношение http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=732669.720;topicseen

# 614
Страшно много ви благодаря, момичета, представа си нямате колко се радвам, че има на кого да споделя и да срещна разбиране.  Hug   bouquet
Ще се храня вече по-редовно, в началото то се е видяло, че ще попрекалявам с количествата, но се надявам с времето да се поуспокоят страстите. Шоки, определено ми трябват равномерност, последователност и спокойствие. Много бързо си променям решенията. Вечерта след обилно хапване си казвам, как на другия ден ще опитам да се храня по-редовно и по малко, а още на следващата сутрин омитам две пържоли и буца сирене на закуска. Мисля, че трябва да се науча да ям бавно, наслаждавайки се на храната, а не само да гледам да погълна колкото може повече.  ooooh! Вече въпросът е как ще постигна това...  Tired
Под доста стрес съм, особено сега покрай натиска от страна на майка ми непременно да отида на гинеколог. Според мен просто съм изтормозила тялото си и сега 2 месеца режим не му стигат, за да се оправи.
mis_val, благодаря за споделената темичка, ще започна да я следя.  Hug
yulinga, от доста време насам усещам, че имам проблем с емоционалната връзка с храната, но не мога да открия отговор на въпроса защо преяждам.  Confused Може би посещения по психолог ще ми помогнат да открия първоизточника на всичко...

Общи условия

Активация на акаунт