Празници по италиански, тема 142

• 32 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Като плъзнеш пръста от долу нагоре ти излиза едно меню където се намира фенерчето, не мога да кача сега скрийншот. Аз съм с 4s. Батерията издържа 1 ден при постоянно цъкане. Тоест зареждам при непаднала изцяло батерия.

Ми идеално значи:)) ( няма нужда от скрийншот)

# 616

Не знам дали излиза така.
Аз не съм голям фен на айфон, този който имам е служебен. Иначе е готина джаджа но предпочитам самсунг Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 20:11 от Yakamoz

# 617
Ааааа, Деси, ти си с последния iOS? На мъжа ми падащото меню изглежда по друг начин (и пак го няма фенерчето, хаха!), но той е с по-старата версия на iOS. Телефонът му е служебен също и като му го давали HR-ките едва ли не го накарали да се закълне, че няма да си ъпдейтва iOS-а. Laughing Преди да го обновят с 5, пак имаше айфон и беше първият или вторият модел, не съм сигурна. Питах го и каза, че батерията на стария издържала двойно по-дълго от на 5. Едва ли новата батерия е по-слаба, сигурно процесорът е по-мощен и хаби. Обаче като цялостна издържливост има спад спрямо много по-стария модел.

# 618
Да, ъпдейтнах го още като излезе въпреки че не ми хареса графиката. Ама какво да се прави, има и някои удобства, примерно фенерчето почнах да го ползвам и някои други неща. Истината е че вече повече от година го ползвам и няма никакви проблеми, освен че аз се държа безобразно с него и му надрах екрана  Embarassed
Ще махна снимката като я види 10 cent, че много голяма излиза.

# 619
  • Milano
Barba, много забавен разказ. И аз обичам локумите.

Тези хора така правят по принцип или само през зимата?

В Испания пък е точно обратното, обеда започва в 14ч., а вечерята след 22ч.
Затворено е всичко от 14 до 17ч, после обаче работят до 21ч. (изключение са минимаркетите и т.н. на екстракомунитарите Mr. Green и около Рамблата).

Би ли ми казала с две-три думи как е по-удобно да идем до Комо (кола или влак), с оглед на това има ли къде да се паркира и какво основно да се види (концентрирано ли е на едно място)?

Моята приятелка ще идват след 10 дни и изявиха желание при хубаво време да се разходим дотам и аз съм неподготвена Laughing.
Ще се опитам да прочета нещо в следващите дни, но ако имаш препоръки от всякакво естество са добре дошли.

За Якамоз:
http://prikachi.com/images.php?images/562/6966562P.jpg

# 620
  • в едно миланско село
Лени, гледам са ти отговорили вече, само да кажа, че на моя айфон фенерчето е без апп, стандартно си е. за радиото, което консумира трафик, изобщо не го мисли. аз имам 1гигабайт и повече от 1% на месец не консумирам. но и не гледам филми през айфона, ютуб също рядко ми се случва.
единственият, но огромен дефект, за мен е батерията. продължавам да твърдя, че това нещо е всичко друго, но не и телефон. при положение, че през деня нито говоря, нито "цъкам", само смс и уотсап и то на 2-3 пъти на ден, ами следобеда съм на 50% вече. всички видове нотифики са изключени, и пощата даже сложих на "мануале". миналата седмица му изключих и разните локализатори, оставих само този на уейз. така бива, но пък това си е ограничено използване.

нямам понятие какви са положителните страни на другите марки, няколкото "предимства" на Самсунг са неща, които обикновен потребител като мен, изобщо не използва, OS-а ми е абсолютно безразличен във функционално отношение, в принципно продължавам да мърморя срещу т.нар. ексклузивност на епъл, ама напоследък, с егн-то, както за куп други неща, си предпочитам кефа (в случая-естетически) пред принципите и вродения ми снобизъм с обратен показател  Mr. Green

пс. забравих да кажа, че никакъв смартфон за сто пари не бих купила, ако "3" нямаше офертите, които има, и които ми струват с няколко евро повече на месец в сравнение с водафонския план за нормален телефон с интернет (плащайки само трафика, не телефона)

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 16:38 от feiam

# 621
Реджи, ако отидете с влак, идете с Ferrovie Nord, понеже има гара Como-Lago, която е на самото lungolago, на 200 метра от piazza Cavour, който е един от централните площади. От piazza Cavour навътре се отива до Дуомо, после улички - основните улици с магазини и бутици са по-пълни с хора, из страничните има някои много древни и симпатични и са празни. Piazza San Fedele е място, което харесвам - там е любимата на Лени книжарница Ubik:))))), има и сладкарница с добра гранита сичилиана, ако сте фенове. Wink Приятна за разходка е вътрешността на cittа murata, която всъщност е много малка (оранжевият правоъгълник, виж горе, ляво е гарата на Ferrovie Nord). Извън стените изобщо не си струва да се излиза, освен разходката по лунголаго до Villa Olmo, която е много красива (извън картата е вилата, но от Monumento alla Resistenza по брега на езерото, в посока обратна на центъра). Има една по-грозничка част до базата, където излитат водни самолети, но не е много Simple Smile)))) Тази разходка е най-красива, когато цъфтят глициниите, но какво да направим сега, да дойдат пак през пролетта.
Ако ходите с кола, препоръчвам този паркинг (на картата в дясно, срещу Porta Torre, която е изобразена с рисунка) или пък този паркинг (долу, ляво на картата, горе-долу къдете пише V. Rubini), може и паркинга на Ospedale Valduce (отгоре на картата) Laughing - избирай си!
Според мен не се качвайте на фуниколарето до Брунате, ако случайно някой има такива идеи.

за радиото, което консумира трафик, изобщо не го мисли. аз имам 1гигабайт и повече от 1% на месец не консумирам. но и не гледам филми през айфона, ютуб също рядко ми се случва.
Да, но сигурно през повечето време си закачена за wi-fi? Аз, преди да имам wi-fi у нас и използвайки само 3G връзката, 2 гигабайта си ги гълтах, без да съм изгледала ни един филм.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 17:08 от Barbabeau

# 622
  • в едно миланско село

Да, но сигурно през повечето време си закачена за wi-fi? Аз, преди да имам wi-fi у нас и използвайки само 3G връзката, 2 гигабайта си ги гълтах, без да съм изгледала ни един филм.

в къщи - да, но в офиса така и не реших да се кача към мрежата и си карам на 3G. а в къщи си използвам компютъра, тел само за уотсап  Rolling Eyes
всъщност, 2GB съм имала и в момента съм на 2%, не знам какво си правила за 2 гигабайта  Laughing, но верно е, смятам wi-fi за даденост  Laughing

# 623
  • Milano
Aуу, Барба, златна си.  bouquet

Благодаря ти, че ми ''сдъвка и изплю'' информацията.

Ако може да не си изтриваш поста, ако не ще го копирам някъде.

Значи от Кадорна да взема влака, не от Порта Гарибалди.

Да не повярваш, че мъжа ми каза че ''на тези места било по-удобно да се ходи с влак'' Laughing.

Защо не препоръчваш фуникуляра до Брунате? Ти не показва ли някакви хубави снимки на вили и градини оттам?

Моя Самсунг издържа доста, ако не цъкам и го държа без ''коннессионе дати'' и т.н. (по съвет на Барбата).
Аз си ги изхабявам почти винаги 2ГБ на месец.

# 624
На първо място искам да кажа, Ани, че ти имаш талант да пишеш увлекателно , да разказваш така, че на човек да му се дояде, допътува, до-прави и дори допуши каквото там се пуши по тези ширини. Винаги обичам да чета хора, които харесват и обясняват с повече от 'супер беше" Така че не спирай да разказваш:))

Деси, мерси за снимката! По ?са за телефона, аз съм си избрала телефон HTC Desire 500. Мога да си го позволя и ми съвпада с изискванията. Но поради някаква причина може да не е тази марка, а друга. Доволна съм от HTC , има си и радио с тунер и фенерче ахахха, 2 гб не ги използвам имам брояч на трафик и един май не покривам. Така че има мегдан за радио и през нет-а да слушам. Камерата като че ли ми е най-важния аксесоар.

Комо ми хареса, но на мен ми харесаха повече местата около езерото.  Изобщо там има нужда човек да се позастои, пък да се разходи по вили, галерии, да обиколи селца, да обиколи ресторанти, да си сложи перлите ... Grinning

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 18:30 от 10 cent

# 625
Взех, малко се чувствам гузно ноооооо

# 626

Ани, гледа ли презентацията на Вергиния Захариева за ТЕД(Младост)?

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 19:34 от 10 cent

# 627
  • в едно миланско село
в този блог съм се заровила от 2 дена : http://www.faberblog.com/?paged=6
един 24-годишен лигльо от Бучинаско (миланчанки ще ме разберат), с ужасен правопис (т'ва ако беше писал гОркия в бг мама, щеха да го изкльопат просто  Mr. Green), в Австралия. самостоятелна организация. много му се радвам и съм го пуснала на щерката. за учене има време, а работа там-бол. нискоквалифицирана, да, но как иначе да я видиш тази държава? ееех, в к'ви грешни времена съм се родила  Confused

# 628
Взех, малко се чувствам гузно ноооооо

Е, ся:)) Честито и със здраве да си го ползваш:))

феиам, не е въпрос на възраст, а на кураж.
моя близка роднина на 59г замина за Австралия преди няклко месеца. Целта й е да си промени живота очевидно... Остави какво ли не. Още не можем да решим дали да кажем 'евала', или това е най-голямата безотговорност, но ето на. Там е. И работи. И работи по професията си ( козметичка е). И вижда един мега-нов свят. Сякаш се самоизмисли наново тая жена. Обърна някаква страница. И отиде накрай света. Авантюризмът е вроден, сякаш. и не се влияе от възрастта

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 19:42 от 10 cent

# 629
Мерси, много ми харесва, само дето тоя уиндоус 8 е доста по-различен от 7. Сега докато свикна ще е голямо потене.

regina di cuori, това не трябваше да ми го показваш, морското ястие, огладнях веднага хахаха

Общи условия

Активация на акаунт