Празници по италиански, тема 142

• 32 083
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Интересно наистина Simple Smile

Според мен по-достоверни от съфорумките няма  Laughing

# 691
както каза една девойка " по твое време имаше ли азиатски деца". всмисъл, че конкуренцията от Азия е мега. Итали ми се струва на точното си място, от това което четем като коментари по форуми:) Добра отправна точка за родители с амбиции ( в добрия смисъл). Трябва да познаваш системата, за да знаеш как да реагираш и да си спасяваш детето

Фронтaлиерите като че ли по-лесно могат да решат проблема и да преместят децата си в правилния квадрант час по-скоро Grinning

Добрутру.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 09:28 от 10 cent

# 692
Аз до преди две години изобщо не бях чувала за хоумскуулинг, после във  Вашингтон се светнах  Laughing. На следващата година пък моята приятелка оттам започна да хоумскуулва двете си дъщери, след като изкараха няколко години в училище, т.е. сега са на 5 и 7 някъде. Семейството им е съвсем "нормално", не печелят много, защото тя не работи, а мъжът й е tenure track професор в малък университет. Тя се реши първоначално за една година, но са много доволни и казват, че цялото семейство си е отдъхнало.
Покрай нейния случай прочетох тогава и няколко други подобни истории.

Тъй че, да, в Щатите определено има такава тенденция, тя не е само за екстремисти, и е обвързана с неработенето на някой от родителите.

Ще се потретя, но според мен е важно да има избор и правила за провеждането на този избор.

Лени, аз колкото повече време минава, толкова повече се сещам и харесвам филма Август: Остидж Каунти. Според мен Мерил Стрийп не прави кой знае колко добра роля там, в смисъл, перфектна е, но си е все Мерил Стрийп, и нито за момент не забравяме, че е тя. Докато аз Джулия Робъртс я видях в много различна светлина от това, което бях свикнала, много убедителна беше. Аз бих гласувала за нея Оскара, в сравнение със сестрата в Блу Джасмин (нали тя ти е другата кандидатура Simple Smile), защото според мен ролята на Дж. Робъртс е много по-трудна, комплексна и нюансирана; докато сестрата е по-типологичен характер, с по-ясни черти, със стереотипни елемнти, така че е по-лесна за игра, мисля аз.

Добро утро и от мен, аз това почнах да го пиша ехеее, още преди закуска  Laughing.

# 693
и Ейми Адамс. Ейми Адамс изобщо е крайно време да спечели един Оскар. Вчера четох биографията й и някои интервюта и се оказа, че е 74г. аз мислих че е доста по-млада от мен Simple Smile

# 694
Фронтaлиерите като че ли по-лесно могат да решат проблема и да преместят децата си в правилния квадрант час по-скоро Grinning
М, да, решение + около 10 хил. годишно. Laughing Аз много се интересувах по въпроса, още откакто детето беше на 4 г. и по-голямата част от хората ме убеждаваха, че началното образование е по-добре огранизирано в Ит. Швейцария се откроява повече в гимназиалното. Уж. newsm78 Единствено за езиците още ме е яд, понеже са застъпени в Шв. още от първите класове, все пак е триезична държава, но какво да се прави - няма пълно щастие. Плюс това намеците и натвърдеците да идем за година-две в Калифорния не престават, така че и това ще видим.

# 695
много пари, наистина  Confused

# 696
Някой сменял ли е плат на тенда от този тип? (само плат)
http://www.raserotende.it/rasero_tende_asti_piemonte_tende_da_sole_bracci_4.jpg
Казаха ми цена в едно магазинче до нас, но ми се стори малко скъпичка. А не ми се занимава да издирвам превентиви, така че ако някой се е занимавал с този въпрос наскоро, ако може да сравним.

# 697
Аз не знам. Но нашата тенда на дюкяна е такава даже същата и се сваля, пере и след това я обърнаха от тази страна, която е по-малко захабена. Но тя беше малко разтваряна на дължина и имаше мегдан за такова обръщане. Не знам дали се разбира

Щото съм във вълнение. Направих пица с основа от карфиол.  Simple SmileГрам брашно няма. Никак не е зле резултата направих я 'маргарита'  Mr. Green Дали може да се поиска развод за подобно нещо ...

# 698
Нашата тенда е на 17 години, бяха започнали да се разпадат шевовете. И аз я свалих и я занесох да я изперат с идеята после да я дам на тапицер да мине отново шевовете. Е, изпраха я, но платът се е нацепил на някои места Rolling Eyes, явно доста е бил излинял от слънцето, макар че даваше вид на още здрав и затова изобщо се захванах с упражнението. Сега нов плат - няма друг вариант.

# 699
жалко..

Дамиано дойде, 'апна 'пицата' и каза, е е трябвало да го предупредя да отиде да вечеря в Панорамико ( ресторант наблизо). ХАреса му, обаче малко количеството. Сега яде сухари с кетчуп  Laughing Добро момче:)

Поздрав от Романя:

# 700
  • в едно миланско село
Барбич, не съм сменяла, но предполагам, че са солени цените.
а инак, механизмът ок ли е?
аз никога не съм сваляла/прала балконската тенда, предполагам че и тя на толкова години, но докато не се скъса/счупи, нямам грам намерение да се занимавам. аз я използвам само за да не ми грее слънце в кухнята, не ядем под нея.

по образователната тема, току-що видях това : http://www.repubblica.it/scuola/2014/01/20/news/scuola_finlandia … 014/?ref=HREC1-28

що се отнася до междучасията, в България са си ок  Laughing
не мога да се сетя за финландска мама, която да е обсъждала образованието в общия подфорум  newsm78

пс. Барбич, в Швейцария само платено ли е образованието?  Shocked ми ако човек няма по 10К годишно? или това не може да се случи там? newsm78

# 701
За пръв път чувам за тесто от карфиол! Жалко, че не си падам особено по карфиола особено ако не е паниран и полят с много лимон.
Според вас ако родителите са вегетарианци, редно ли е да не дават на детето им да яде месо? Вегетарианството напоследък много ме интересува и си мисля такива хипотетични ситуации.

# 702
Ами това е все едно да питаш дали ако си вярващ християнин е редно да оставиш детето 'само да реши'. Несъвместимо е. Така че, според мен е редно  ако са вегетарианци да хранят детето както смятат за правилно. Аз имам близки приятели, лекари са и двамата, те са вегетарианци. Бебето им ядеше млечни докато го кърмеше после инцидентно бабата ако подаде нещо млечно до  2-3 години после изцяло мина май на веганско хранене. Здраво, право, щастливо и много умно дете е .  Ние от година и нещо сме 'полувегетарианци", тоест аз не приемам това определение, ама имало и такова  Rolling Eyes  ( то в тая област има хиляда пониятия..) т.е ядем малко животински и смятам, че сме открили правилния път. Освен това колкото повече не ядеш месо например по-малко ти се яде.

# 703
Почти ме е срам да си призная, но ние вечеряхме пържени бекон с яйца - със зелена салата за гарнитура обаче! После, понеже бях още гладна, се наложи да изям едно хлебче с крема-сирене, два резена ябълков щрудел за десерт и сега си дояждам с печени фъстъци. О, и едно кисело мляко с ябълково пюре "мушнах" някъде там.
От тази перспектива ми стана искрено мъчно за Дамяно!  Rolling Eyes Mr. Green

Лени, нищо не разбирам от това писмо, нищо. Ама нищо.

Ей това исках да ви споделя, Ванеса Мей ще кара гигантски слалом за Корея на предстоящата зимна Олимпиада. Нивга не е късно за смяна на кариерата!!!

# 704
После, понеже бях още гладна, се наложи да изям едно хлебче с крема-сирене, два резена ябълков щрудел за десерт и сега си дояждам с печени фъстъци. О, и едно кисело мляко с ябълково пюре "мушнах" някъде там.

това е живота. нЕма справедливост!

Общи условия

Активация на акаунт