СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 3

• 101 802
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но моля за отзиви за две от преподавателките от СМГ, които водят подготвителните курсове - Зоя Савова и Дима Слабакова. За Ваня Данова имам отзиви. И трите водят курсове в "Междучасие". Детето ми ще бъде четвъртокласник догодина.
Благодаря!
Моля, модератора да не трие поста ми поне 1 ден!

# 76
  • София
Тонита, съветвам те да попиташ тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=752107.0

# 77
  • София
Българчета приети в най-престижните университети в света :

http://www.dunavmost.bg/news-bulgaria/item/3060-balgarcheta-prie … versiteti-v-sveta

# 78
     Радостно е, че имаме такива деца. Тъжно е обаче, че политиците ни нямат нужния интелектуален капацитет да разберат, че за наука трябва да се отделят средства. Най-елементарното е - да се обложи с данък хазарта и тези средства да отиват за наука. Но политиците въртят хазарта, а науката буксува.

# 79
Астероид с името на ученик на СМГ:
http://www.smg.bg/news.php?id=104

# 80
    Е, това наистина е признание!

# 81
  • София
Здравейте! Извинете ме ако нахлувам в темата, но съм притеснена мама на седмокласничка, която се колебае между СМГ и НЕГ.  На детето му "върви" математиката, но не е гениална.... Притеснявам се дали ще се справи в СМГ, има ли деление на "стари" и "нови" ученици? Моля ви, ако може някой минал вече по този път, да даде съвет или мнение.   

# 82
  • София - Варна
Синът ми е осмокласник, от старите. В класа им са трима от новоприетите. За 1 месец все едно и преди са били там. Няма делене при нас. Проблемът е, че основният език е английският и в осми клас се отпускат, т.к. повечето са доста напред. Към какво има влечение детето? Питам, т.к. големият ми син избра ЕГ, вместо СМГ, сега учи за инженер и му е трудно. Ако има техническа мисъл или влечение към компютри - СМГ, ако харесва други предмети като биология, химия - ЕГ.

# 83
  • София
Благодаря ти, sss197!  smile3525
 Няма проблеми в училище - преподавателите я хвалят, отличничка е по всичко. Отдават й се езици (английски учи от 3-годишна, а от първи клас - иврит), по математика е любимка на господина Simple Smile , а на нея любим предмет й е биология. Мислех, че в СМГ природните науки са застъпени повече.  Бъркам ли?

# 84
  • София - Варна
За гимназията не мога да отговоря. До 7 клас мнението ми е, че се учи по всичко. Научават се да учат бързо и развиват логическа мисъл. Но сравнявайки с двете гимназии - ЕГ и МГ, в МГ се набляга на математика и информатика, естествено. И мисля, че оценките се изкарват по-трудно в сравнение с ЕГ.

# 85
  • България, София
Подкрепям всичко написано от sss197. Нямам лични наблюдения от ЕГ, единственото по което вероятно СМГ отстъпва е изучаването на езика след 8 клас - рязко намаляват часовете.
Няма деление, напротив, дъщеря ми тази година е по-близка с "новите" деца. За нас минус беше това, че  се предлага само английски и немски (няма интерес към немски, а по английски е ниво В2), но и дума не можеше да става за друго училище - влюбена е в СМГ и друго училище не съществува. Не ни се е налагало да избираме.

# 86
    Суфи, аз бях една от тези, които много се опасяваха от наличието на "стари" и "нови"главно заради дъщерята, /за баткото не - момчетата покрай спорта бързо се свързват/... Но въпреки че е много срамежлива сред непознати и първия учебен ден си е мълчала сама на чина, на втория ден вече съучениците са я поканили да "общува" и сега си има две приятелки - една от старите и една от новите. Така че това не е пречка, въпросът е какви са наистина наклонностите й... Друг плюс на МГ е, че там децата все пак имат малко по-възвишени цели, и марковите дрехи и аксесоари не са водещи при определянето на мястото на всяко дете в класа.

# 87
  • София
Благодаря ви, момичета!  Hug
Дано да имаме късмет и я приемат там, където ще е най-добре за нея. Пък, знам ли, може да си остана в тази тема следващите 5 години.... Wink

# 88
Някой може ли да ми припомни кои предмети от кои класове влизат в дипломата за след 12-ти клас.
Имаше някаква таблица.

# 89
Някой може ли да ми припомни кои предмети от кои класове влизат в дипломата за след 12-ти клас.
Имаше някаква таблица.

Имаше я в стария сайт на СМГ, но в новия не я виждам...

Общи условия

Активация на акаунт