ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 096
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 315
Ама Анди, те не ядат пържоли, щото са мазни
Само филе, нали така пише  в библията им

И тези, дето ядат мазно месо, но често, също смърдят. И то ужасно.
Краси, да ти призная никога не съм се запитвала какво ще стане ако извънземните се окажат недружелюбни към земляните, както и ако баба ми беше с дръжка.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 11:17 от Янечек

# 316
Щом казваш
При сегашните макс 150 гр на ден не се усещам, а на дюканското филе по кг на ден се усещах яко    Embarassed

Тръпна в очакване Краси за пореден  път да ни каже, как спирайки месото се е отървала от мигрената
Забравяйки за пореден път да уточни, че освен месото е спряла и доста класифицирани като джънк  храни
 Joy

# 317
Мигрената може да има различни причинители. Например, доказана е връзката между недостиг на магнезий и мигрена. При мен пък се дължи на проблеми с шийни прешлени и храната няма никакво отношение, акупунктура + масажи ме оправиха мен. Друг пък спрял солта напълно, спрял да получава мигренозни пристъпи и е решил, че мигрена се лекува като се спре солта. Няма едно нещо нещо, което да е правилно за всички.

# 318
Аз съм твърдо "за"! То, остави мускулите, мозъкът се храни с месо. Не мога да се откажа по никаква причина. Наистина всеки е различен, но аз ако остана без месо, озверявам.

# 319
  • София
  При мен мигрената беше хормонална, добре са ми хормоните - 10 години без нито един пристъп.Разбишкат се, денонощни пристъпи, един след друг,по цял месец и повече. Та това пържоли, кафе,шоколади при мен не влияеха, но алкохол да.Затова никога не съм пила алкохол.

# 320
Именно

Моята единствена мигрена се случи след продължително посещение при зъболекар
Ама не прокламирам да не се ходи на зъболекар

# 321
пп: разбира се, че убиването на животни за храна е нормално. Стоката служи за храна на хората. Точка.
Ей това е сбърканото .....че живи същества, със същото право като нас да живеят, да се хранят и да умрат хуманно, са се превърнали в СТОКА.

стока-общо название на домашните животни

# 322
Тръпна в очакване Краси за пореден  път да ни каже, как спирайки месото се е отървала от мигрената
Забравяйки за пореден път да уточни, че освен месото е спряла и доста класифицирани като джънк  храни
Скрит текст:
Но не съм забравяла да напиша, /друг е въпроса на кого какво му е удобно да прочете   Laughing  /, че главоболието ми е още от дете.Когато единствените джънк храни по магазините бяга шоколад Крава, шоколад Кума Лиса, 2-3 вида сухи пасти и обикновени вафли.    Laughing
Аз ядах основно шоколад.И сега ям, ама не ме боли глава.
Във втори клас сложих очила, главоболието било от очите.Ама аз и сега нося очила за четене, пък не ме боли главата.   Laughing
Не задължавам никой да вярва или не, но е факт, че главоболието ми изчезна преди две години, точно когато първо спрях да ям месо.Изхвърлянето на джънк храната и останалите боклуци стана после, бавно и постепенно.

Разбирам, че обичаш да се заяждаш, но поне се подготвяй.     Grinning
Не е трудно.

# 323
За мен всякакви крайности са абсолютно вредни, ако и въпросният човек да си мисли, че е много фешън  Peace
Имам позната, която мина на суровоядство - е, за няколко месеца въпросното момиче заприлича на живи мощи - сивкав тен на лицето, лоша кожа, коса и нокти, смъртно слаба...Но тя е щастлива  Shocked Само се надявам да не си докара някакви сериозни проблеми в дългосрочен план

# 324
Добре де, какво наскачахте срещу тези снимки? Решила е, пуснала ги е. По темата е, не е в разрез с правилата, какъв е проблема?!
Никой не скача срещу снимките. Подразни ме това, че казва, че всеки има право на избор дали да яде месо или не и не съди хората, които ядат месо и в подкрепа на това добавя въпросните снимки. Ами малко е нелогично, мисля. newsm78

Системата явно е " бързо ли говоря или бавно слушаш ти "  Laughing

Не съм ги поставила в подкрепа на твърденията ми  Wink Поставих ги , да разясня какво според мен не асоциират хората ,когато видят месце на витрината  Wink
А защо трябва като видят месо и това да си асоциират? Наясно сме от къде идва и как стига до витрината.
По същата причина надали вегетата си асоциират животински акита с които е торена салатката(което също е част от процеса по достигането и до чинията) като седнат да я хапват  Laughing, а си асоциират свежи листенца с утринна  роса  Heart Eyes

# 325
Краси, да, обичам да ти опонирам  Mr. Green
Особено когато сама си противоречиш
Или държиш да пусна линк към поста ти, в който твърдиш именно написаното от мен?

# 326

И на мен ми прави впечатление, че много хора, които уж са на здравословните вегетариански и вегански, всякакви източни хибриди между религия, окутност и пр., се блъскат с хранителни добавки още откакто си отворят очите. Не познавам един градски привърженик на този начин на живот, който да разчита само на това, което е в храните и напитките, които употребява - винаги има шишенца с някакви витамини, минерали, ензими, пробиотици и пр. (цяла индустрия е това явно).

Аз не взимам никакви добавки.

# 327
  • София
Направо съм зашеметена обаче от промяната на Александра37-от върла вегетарианка се превърна във върла месозащитничка.   Laughing

Никога не съм била върла вегетарианка или "месозащитничка", не знам откъде си останала с такова впечатление.

п. п. Краси, ти не беше ли споделяла, че ако не правиш редовно секс, получаваш главоболие?

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 13:21 от Alexandria37

# 328
Аз не мога да проумея защо така яростно едните се мъчат да убедят другите в правотата си.То не бяха линкове,то не бяха доказателства ooooh!Поредната тема с елементи на надскачане.Лично на мен ми е през оная работа дали Пена,Гана и пр.ще ядат месо или ще пасат на ливадата.Който се интересува от ползите и вредите на месото или вегетарианството,има къде да чете и си зададе въпросите,които го вълнуват.Материали в мрежата има колкото искаш.Ама не,трябва да се развяват линкове,да се убеждава,да се доказва....Кому е нужно?!Авторката на темата пусна мухата и повече не се появи, не се пенете чак толкова Wink
п.п.  моят боб на фурна стана разкошен.

# 329
п.п.  моят боб на фурна стана разкошен.

Снимка, снимка! Аз ще направя гарнитурата за боба - говежди стекове.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт