НВ-ВМХ, част 71

• 38 439
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Umma, във Фитдей има почти всички основни продукти, които се използват у нас - плодове, зеленчуци, меса, яйца, има и сирене фета, но предполагам, че имат предвид овче, не съм сигурна. Повечето храни могат да се ползват така, направо, но някои трябва да си ги въведеш ти, примерно ако редовно ядеш сметана Хармоника, използвай базовия продукт "заквасена сметана" и промени тези цифри, които се различават. Пак нямаш гаранция, че наистина всичко ще съвпада, но няма как да стане по-точно. За кравето сирене може също да се въведе отделно (а може и да имат в базата с данни, но май не съм попадала на такова).

Може да видиш и http://nutritiondata.self.com/ Също и тук: http://ndb.nal.usda.gov/

А на български може би тези: http://www.zdravoslovno.com/calculators/ (но процентите ги дава различно - на базата на грамажа, а не на калориите), http://www.eadvise.info/?page=show_art&id=33&art_id=117, http://www.bb-team.org/hranene

Общото между всички тези е, че 1) не може да се разчита на абсолютна сигурност и 2) не съдържат абсолютно всичко на едно място, а понякога трябва да се търси инфо на други места.

# 496
... като отровена...какво ли има в тези луканки ...? newsm78
Обилно натриев глутамат Tired И аз хапнах повечко такива сухи мезета през празниците и бях със същото усещане. Преди 2 дни ядох домашна луканка , ами нито се подух, нито ми стана така некомфортно в стомаха ..
Другата седмица съм решила да си направя пълна кръвна картина, за да видя как стоят нещата при мен.

anideni, поздравления и само така!! Hug

Хубав ден момичета!  bouquet

# 497
  • София
По повод на мерките и теглилките, предполагам, че тези са пускани, но ето още веднъж:
Скрит текст:

# 498
По повод на мерките и теглилките, предполагам, че тези са пускани, но ето още веднъж:
Скрит текст:

Точно така е! И аз съм с около 6кг отгоре, от както започнах да спортувам, а съм намалила драстично мерките, нямам тресящи се меса и изглеждам далеч по-оформена и стегната, от колкото когато бях на по-малко кг- ми.

# 499
И аз мисля да си пусна едни изследвания тези дни, освен пълна кръвна картина има ли нещо друго специфично, което е добре да се види?
Инъче и аз по празниците не бях режимна, най-вече защото пътувахме и нямах условия за готвене. Общо взето се чуствах зле, подута и мързелива. Разчитахме на готова храна, а семейството не ме подкрепя особено. В къщи нямат избор де, каквото им сложа на масата, това е   Mr. Green
anideni, честита месечинка   bouquet
Assos   Peace

# 500
  • Vildbjerg,DK
Благодаря на всички Hug

# 501
Assos, страхотен пример за мерките и теглилките newsm10

# 502
  • София
Ох ... Мермерски какви глупости говори при Гала ...  ooooh!
Изкара хляба панацеята на века ...  ooooh!

# 503
Не каза ли, че сме красива нация, защото ядем боб Rolling Eyes

# 504
И аз мисля да си пусна едни изследвания тези дни, освен пълна кръвна картина има ли нещо друго специфично, което е добре да се види?

Нивото на вит Д например - 25 хидрокси вит. Д се казва изследването.

А на Мермерски изгледах едно предаване по настояване на свеки. Направи ми много неприятно впечатление, че се обаждат разни хора да споделят рецепти за лекуване на какво ли не, понякога напълно безумни, а той им обещава, че ще ги включи в следващата си книга. То така какво има да пишеш книги, всеки, който се обади и си измисли рецепта... че и ти запълват предаването...  Naughty

# 505
малееее и аз сега тъкмо  го гледам  Shocked  даже и Гала остана шокирана

# 506
  • София
потресаващо ...
И това е професор ...
По половин литър мляко на ден и остеопорозата се излекувала ...  ooooh! ooooh! ooooh!

# 507
Мермерски май е на висотата на професор Вучков Laughing

# 508
  • Бургас
Да, звучеше прекалено сензационно, за да е истина това за алкохолизма Wink
Може и да има нещо вярно,не мога точно да го обясня,но съдя по себе си и усещането ,което имах когато започнах да се храня по-мазно.Определено има връзка,това мога да го гарантирам на 100 % Аз съм прескачала от зависимост в зависимост,не е било много крайно,но явно единствено и само възпитанието и мисълта за неодобрение от останалите са ме спасявали.Доста съм прекалявала и с храна и с алкохол,алкохоличка не съм била,но определено като се замислих и се върнах назад във времето (това преди доста месеци) осъзнах,че вечно съм била неудовлетворена от себе си и съптветно съм търсела утеха в нещою-алкохол,храна,любов.По повод любовта,според мен не случайно повечето жени нямат проблем с количествата храна когато са влюбени.За мен зависимосттите могат да се сложат под един знаменател,просто според житейския опит,възпитание и други фактори,всеки е "избрал" за себе си тази,която му се е видяла най-безобидна,като в един момент нещата са излязли извън контрол,просто за храната на никой не му прави впечатление и не търси емоционален,психологически корен ,след което за обществото се нарежда като по-малък порок цигарите,за сексуалната пристрастеност е според пола(т.е. мъж ,жена),следва алкохол,хазарт,наркотици.
Както винаги псотовете ми са доста разхвърляни и хаотични,но се надявам все някой да ме е разбрал  Embarassed

# 509
  • Пловдив
Не каза ли, че сме красива нация, защото ядем боб Rolling Eyes
Каза го,каза го Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт