Дете, което не ходи на училище, печели състезания по информатика ...

• 37 060
  • 1 239
  •   1
Отговори
# 225

Ами аз съм от тези, които са се сбивали и са били конфликтни, но не смятам, че съм била "агресивен тъпанар", важното е какъв ще станеш след това.

Да, никой не заслужава цял живот да го порязват за детски грешки.
Обаче имай предвид, че за да те толерират и да ти дадат шанс, то
значи системата е била в твоя полза. А "смотаните" са обрали твоите
грешки, платили са твоята цена, защото възрастните не са искали да
те накажат истински, да те ограничат.

И дори да станеш най-праведния член на обществото, пак си остава
фактът, че безнаказано си тъпкала по-слаби.

Как живееш с това усещане?

# 226
  Естествено, че не сме. Да не съм луда, да се бия с хората. Аз съм ходила в добро училище и викаха безброй пъти родителите само на агресивните тъпанари.

А в нашия клас момчето, което се биеше най-добре, в същото време беше и първият отличник, ходеше по състезания и изобщо не беше тъпанар Twisted Evil
Хахах, същото беше при мен, успех от средно, бакалавър и мастър 6:00 Simple Smile

# 227

Ами аз съм от тези, които са се сбивали и са били конфликтни, но не смятам, че съм била "агресивен тъпанар", важното е какъв ще станеш след това.

Да, никой не заслужава цял живот да го порязват за детски грешки.
Обаче имай предвид, че за да те толерират и да ти дадат шанс, то
значи системата е била в твоя полза. А "смотаните" са обрали твоите
грешки, платили са твоята цена, защото възрастните не са искали да
те накажат истински, да те ограничат.

И дори да станеш най-праведния член на обществото, пак си остава
фактът, че безнаказано си тъпкала по-слаби.

Как живееш с това усещане?
Не съм тъпкала по-слаби, просто когато някой ме предизвика не съм се оставяла да бъде малтретирана, а отговарях подобаващо Simple Smile

# 228
 Естествено, че не сме. Да не съм луда, да се бия с хората. Аз съм ходила в добро училище и викаха безброй пъти родителите само на агресивните тъпанари.

Това е интересно. А как би се самоопределила?

Макар и често да се митологизира сбиването  в училище за справедлива кауза,  в защита на някоя невинна жертва, аз смятам, че е доста рядко. Обикновено боищата са точно между конфликтни пубери, които се дразнят и си отговарят агресивно.
  И, разбира се, домашната среда е решаваща дали ще си такъв в училище.

А в нашия клас момчето, което се биеше най-добре, в същото време беше и първият отличник, ходеше по състезания и изобщо не беше тъпанар Twisted Evil

И защо се е бил? Да не е защитавал по-слабите? Laughing

# 229
Добре, айде да речем има изолирани случаи, когато побойникът е успял в учението и кариерата и може с по-нататъшното си поведение да избегне дефиницията "агресивен тъпанар".

Обаче да вземем един почти ежедневно срещан казус - 3-4 големи ученици унижават и бият един по-малък, за да го джобят. И тях ли ще защитите като отличници и примерни граждани? Те са готините, а той е смотаният? Това е част от "израстването"?!

Чакам отговор от SoFarSoGood, но няма да върна и други мнения Simple Smile

# 230
Грешките на учениците са грешки на възрастните. Те нямат необходимите самоконтрол, дисциплина и не разграничават напълно правилно от неправилно. Точно затова отговорните възрастни трябва да се намесват. Реално дори и ''биткаджиите'' са с тотално изкривена представа за правилно, готино и др., възрастните е трябвало да се намесят.
Но като възрастен да възприемаш действията си за ок - явно не си го надраснал и определено не е проява за гордост, за съжаление обаче обяснява тезата ти, SoFarSoGood.
Пълното ''6'' нищо не значи, но това е друга тема.

# 231
Чакам отговор от SoFarSoGood...

И аз.  Grinning

Всеки иска най-доброто за своето дете, но е напълно нормално да ходи на училище, да получи някоя 2-ка, да се скара с някой съученик, малко да се посбие, това си е част от израстването!
Твоето в кой клас е? Колко двойки ти е донесло до момента? Колко пъти се е карало със съученици? Колко пъти " малко се е посбивало"?
Как ти реагира на всичко това?

# 232
А един въпрос защо "големите" избират точно определена "жертва"? Винаги е някое смутено, дребно и уплашено дете, което гледа със забит поглед в земята! Родителите съответно трябва да осъзнаят, че техния "смотльо" е потенциална жертва и да предприемат мерки  Joy Joy Joy

# 233

Обаче да вземем един почти ежедневно срещан казус - 3-4 големи ученици унижават и бият един по-малък, за да го джобят. И тях ли ще защитите като отличници и примерни граждани? Те са готините, а той е смотаният? Това е част от "израстването"?!

Даже още по-честият случай е, когато някакви деца се дразнят едни други, образуват групички, в които се насъскват помежду си и в някакъв момент това избива в насилие и побой.
 На времето беше характерно за "лошите" училища, сега май работата се разми.

# 234
Еееех.
Надявам се децата ни никога да не са в едно училище, SoFar. Сигурна съм, че шансът им да се срещнат другаде е малък. (Както писах и преди- никъде извън кварталното училище не съм срещала насилници и побойници - нито в МГ, нито в университет, нито в работа, нито другаде. И така вече почти 40 г.)

# 235
А един въпрос защо "големите" избират точно определена "жертва"? Винаги е някое смутено, дребно и уплашено дете, което гледа със забит поглед в земята! Родителите съответно трябва да осъзнаят, че техния "смотльо" е потенциална жертва и да предприемат мерки  Joy Joy Joy

Извинявай, но не се сдържам да те запитам- ти родител ли си? Joy Joy Joy

# 236
А един въпрос защо "големите" избират точно определена "жертва"? Винаги е някое смутено, дребно и уплашено дете, което гледа със забит поглед в земята! Родителите съответно трябва да осъзнаят, че техния "смотльо" е потенциална жертва и да предприемат мерки  Joy Joy Joy

Да, да вземат мерки да стане метър и деветдесет, да изглежда нагло и да гледа като чук. Защото не на всички това са природни дадености, разбираш.

# 237
  • София
Никога не съм се посбивала. И не приемам боя, като начин на общуване.
Ами какви мерки да предприемат родителите - бой за побойниците? А побойниците бият малкия, защото са страхливци, не е повод за гордост.

# 238
А побойниците бият малкия, защото са страхливци, не е повод за гордост.
Е виж, че според възрастни хора във форума е повод за гордост...

# 239
А един въпрос защо "големите" избират точно определена "жертва"? Винаги е някое смутено, дребно и уплашено дете, което гледа със забит поглед в земята! Родителите съответно трябва да осъзнаят, че техния "смотльо" е потенциална жертва и да предприемат мерки  Joy Joy Joy

Да, да вземат мерки да стане метър и деветдесет, да изглежда нагло и да гледа като чук. Защото не на всички това са природни дадености, разбираш.

Ирис, признавам те за голям оптимист Laughingвизирам последната дума от постати Laughing ей сега ще се търкулна! Няма само другите да се търкалят публично  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт