НВ-ВМХ, част 72

• 38 473
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
Хайде да не започваме нова дискусия около Краси Hug

# 31
Шоки, не знам дали е от инофолика. Не мога да преценя  newsm78
За храненето по спомен от предишната седмица: Не закусвам. Пия кафе с масло. Понякога го заменям с мляко, но в момента избягвам този вариант. Обяд: яйца, риба или месо. Нищо друго. Вечеря: Като обяда, но със салата и то не винаги. Миналата седмица зеленчуците ми са били салата айсберг с риба тон и здушени броколи с масло. В средата на седмицата съм яла кокосова палачинка с кашкавал. Имам и един омлет със сирене. Т.е. млечните ми се събират по-малко от 50гр седмично. Чаша вино в събота към вечерята и сладоледа, който описах снощи - това са прегрешенията. Така се храня от декември, с изключения по празниците. Но малки. Не съм натрупала мускули със сигурност. Меря и обиколки. И те са в плюс  Embarassed Поне не много  Crazy
За боите - подозирах всичко друго за алергичния обрив, но не и боята за коса  Embarassed

# 32
Yoya, аз съм от лаиците тук, така че не мога да кажа кой знае какво, но да не би да си под голям стрес ? newsm78 Все пак и той оказва влияние върху килограмите. Не помня от кога си на режима, но може все още тялото да се наглася към него.

Относно боите и алергиите към тях - аз, за щастие нямам такива оплаквания.От половин година я изрусявам, но само с блондор, не слагам боя отгоре. Обаче лятото какъв обрив си уредих 2 дни преди да замина за морето  Laughing - целите ръце, малко на краката и лицето отстрани на скулите - малки пъпчици. Мислех, че е слънчева алергия, но се оказа, че е от един лосион за тяло.  Whistling Е, мина ми , но 2-3 дни на морето ходих с една огромна шапка, за да не ми се вижда лицето.

# 33
Yoya, може пък да трябва да мине повече време... Вярно е, че така е много обезкуражаващо, но не мисля, че трябва да бъдеш още по-стриктна - то няма накъде вече. Ти си достатъчно стриктна и сега. Аз бих пробвала в такъв случай да се върна към класическото НВ-ВМХ с повече зеленчуци, с нормално количество млечни (т.е. примерно си яж омлет със сирене, готви със сметана, ако и преди си готвила така, слагай сирене на салатата, ако ти се яде), умерено ядки, тъмен шоколад и т.н. Прекалената стриктност може да доведе до това, че организмът реагира бурно на всякакво отклонение, като например чаша вино. Затова си мисля, че не е толкова добра тактика.

А всъщност тези килограми, които си качила, откакто се храниш по НВ-ВМХ, рязко ли ги качи? И дали не може да се свърже с някакво събитие? И всъщност откога се храниш по този начин? Май доста отдавна newsm78

И още въпроси: как са ти хормоните, поликистозата? Помня, че се беше оплакала от акне - има ли развитие по отношение на него?

И още питания: какви добавки приемаш в момента и какви лекарства евентуално?

# 34
Записвам се да ви чета  Peace

# 35
Cioccolata,   bouquet за темата!

Yoya, а пробвала ли си да си провериш някое дневно меню в някой сайт как стои въпроса с процентното съотношение? Защото така, както е написано менюто ти ми се струва, че преобладават протеините, а не мазнините.

# 36
редактирам се, Шоки е права!

Аглика, прочетох те в другата тема, която следя, но не пиша, защото в този форум всички са експерти, няма толерантност, никой не приема възгледите на другите. Та не се хаби, само си създаваш негативни емоции. Всеки да си гледа децата и да се спасява сам, щом е убеден че това е най-доброто за него. Казвам го от опит,з ащото съм минала през различни режими, и когато си гладен си депресиран и озлобен, и единственият начин да го преодолееш е сам себе си да нахъсваш, че си на верен път, че правиш нещата правилно, като понякога достигаш и крайности.  Peace

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 19:16 от joya

# 37
  • SA
Ех, последно като четох старата тема, беше стигнала до 47 стр. и за часове нова сте направили, та и няколко страници сте изписали!  Hug
Шоки, благодаря! Пьрва страница с всяка изминала тена става все по-хубава и информативна.   bouquet
Вив, всичко, което си написала на пьрва страница, не само че го разбирам, ами все едно аз самата сьм го писала.  Simple Smile С теб имаме май доста сходна предистория, а и не се изчерпват с това сходствата.
Явно ще се врьщам да чета назад постингите на Аги и W'A'S'P', щото се заинтригувах какво са обяснявали.  Embarassed
Ние днес си изпратихме свекьр ми кьм Бьлгария. От всичките ми обяснения на тема хранене, накрая заключи, че се успокоил, че свинското не е толкова вредно, както твьрдяли другите лекари и щял да си похапва повечко.  Laughing Ама и от хляба не се отказвал.

# 38
  • Пловдив
Yoya, а дали не хапваш прекалено малко?  newsm78 Защо не пробваш да увеличиш количествата храна?
Не се отказвай, ако този начин на хранене ти допада и те кара да се чувстваш добре като цяло! Hug
И аз свалям изключително бавно...В момента съм на +6-7 кг от идеалното за мен тегло...И вече взех да си мисля, че тези кг никога няма да си отидат....Но пък това не е най-важното...Смятам, че тялото си знае работата и ако системно работим в посока да му имаме доверие, да поддържаме добри взаимоотношения с него, да го обичаме, да полагаме добра грижа, да му даваме хубаво гориво и да се научим да разчитаме сигналите му правилно и да ги следваме, значи посоката е правилната и резултатите ще дойдат рано или късно.
А и както писах, била съм със 6-7 кг по-слаба, когато съм си купила и съм носила дрехи, в които отскоро отново влизам, така че кг не са показателни. Hug
Вив, сега препрочитах пак назад, абсолютно съм съгласна с написаното от теб! Hug
Аги, както винаги ценен споделен опит! Hug
Шоки, мерси за поредната полезна информация!  bouquet
На новите момичета добре дошли  Hug

# 39
  • София
Камче да, май така се очертава   kiss

Аз си мисля, по повод постовете на Краси и това, че според нея, ние се мъчим ...
Да, може би има хора, които биха се мъчили на ВМ-НВХ.
Има хора, които не обичат нито месо, нито яйца, за риба пък да не говорим.
За такива хора този режим вероятно би бил мъчение или най-малкото постоянно чувство на лишение ...  Thinking
Моята приятелка е така. Тя предпочита постно, такъв и е вкуса. Съзнава, че този начин на хранене прогресивно увеличава размера на дрехите й, но въпреки това, за нея е много трудно да се "мъчи" на месо и яйца.
Точно такива хора са предимно хората, които зарязват режима и прелитат из темите в диетичния, търсейки начин да отслабнат, съответстващ на вкуса им за храна.
Разбирам го, хората сме различни.
ПРоблема е, че дори и да не обичаш месо и яйца, би могъл да се храниш нисковъглехидратно. Ще ядеш ако трябва протеин на прах ...
Поне аз така разсъждавам. Само защото не обичам нещо, не бих останала дебела. Бих избрала да се "мъча" отколкото да изглеждам противно в собствените си очи и ежедневно да не мога да се понасям.

Yoya, мисля че Юлето е права. Може би прекалено малкото калории са те вкарали в плато, дори организма ти може да е минал в защитен режим, в който си къта всяко грамче, защото е в оскъдица. Хапвай повече салати, не се плаши от тях. ПРомени нещо в менютата, но дай повече време то да подейства. Поне 1500 калории гледай да имаш, не по-малко. Така мисля ще задвижиш нещата.

И  последно да кажа, че вчера си купих какаови зърна. Брей, много ми харесват, хапвам си по 3 -4 за кеф Simple Smile
А си мислех, че ще са много горчиви.

# 40
Тази дни само разбунвам духовете (макар и на едно друго място), та да продължа тук Laughing Вярно е, че е най-добре на човек да му е вкусно - тогава ще му бъде по-лесно и няма бързо да се откаже. Да, но вкусът се възпитава, убедила съм се в това. И аз навремето предпочитах тестено, сладко, картофи, ориз, постно като цяло, обожавах плодове, недолюбвах зеленчуците... Ама ето, че вкусът ми се промени много съществено за последните няколко години, защото съзнателно започнах да променям консумираните храни. А започнах да ги променям, защото осъзнах необходимостта от това. Така че съм на мнение, че ако на човек му е трудно да се храни с нисковъглехидратните храни, защото не му бил такъв вкусът, въпреки това може да го направи (да се храни така и постепенно да си промени вкуса), ако е мотивиран, че това е важно за него по някаква причина - обикновено здравето, но защо не и външният вид. Пак се връщам към твърдението ми, че всичко опира до нагласата, с която подхождаме. Ако си повтаряме "Оф, пак ли месо, пак ли яйца, пак ли броколи, писна ми вече, искам си картофите и ориза, хората по цял свят ядат картофи и ориз, защо аз да не мога", тогава няма да ни се получи нисковъглехидратното хранене Laughing Но ако нагласата е друга, тогава нещата ще се получат. Например може да си повтаряме: "Да, не си падам много-много по тиквичките, но сега ще си ги задуша, ще си ги овкуся и ще станат прилична гарнитура към ето тази печена пържола, която изглежда сочна и вкусна. Ще си хапна, ще се нахраня, няма да гладувам и ще направя нещо полезно за себе си." Така постепенно начинът, по който възприемаме храните, се променя. И е напълно възможно да се постигне, изпитала съм го Wink Между другото, Байкова беше на същото мнение, когато я посетих за първи път, но ставаше въпрос за зелевата й супа, която дава на всички за първата седмица: "Ще гледаш на супата като на лекарство". Нали ако лекарят е предписал сироп за кашлица, който не е вкусен, но ще свърши работа за кашлицата, не се връщаме да му поискаме друг сироп, който да ни е вкусен? Ако се гледа само какво ни е вкусно и приятно, няма да си постигнем целите. Разбира се, първо трябва да сме наясно какви точно са ни целите и каква ни е мотивацията Wink

# 41
  • София
Мотивацията Шоки, мотивацията! Всичко опира до мотивацията  Peace ПРава си абсолютно.
Когато си мотивиран - света ще обърнеш.

# 42
Искам да кажа, че понякога човек наистина няма избор, ако иска да си спаси здравето. За един диабетик е в пъти по-добре да се храни нисковъглехидратно, ако изобщо му пука какво ще се случи с него. Човек, който иска да се погрижи за себе си, за да избегне диабет, инфаркт, инсулт и подобни проблеми, които са сполетели роднините му, също ще направи най-добре да се храни нисковъглехидратно. Ако проблемът е само няколко килограма в повече, без някакви известни рискове за здравето, тогава ОК - много диети има, хората обикновено си избират диета според вкуса си (то затова 90-дневната е толкова популярна ooooh!), с тези няколко килограма ще се справи с всякаква диета. Следващия път, когато има пак няколко килограма за сваляне, ще се хвърли на друга диета (или пък на същата) и пак ще реши проблема - за този път. И така отново и отново. Накрая може да възникнат здравословни проблеми, може и да не възникнат. Но е факт, че комбинацията кофти гени плюс високовъглехидратно хранене след години не води до нищо добро. А лошото е, че гените се проявяват доста време, след като е можело да се вземат превантивни мерки. Често се усещаме, когато вече е късно. Така че здравите уж имат избор, а всъщност ако човек иска да се погрижи за себе си, най-добре да ограничава въглехидратите. Дори и да не обича месо, може да си създаде приемлив хранителен нисковъглехидратен режим примерно на основата на яйца, млечни, зеленчуци плюс малко месо от време на време. Но да знаеш, че проблемът ти може да се реши с НВ-ВМХ, и в същото време да те спира това, че не обичаш месо - това вече е несериозно.

# 43
Пак сте изписали много  Laughing
Връщам се да ви чета, но първо да кажа - 90 дневната е напълно нелогична и тотално сбъркана като концепция  Peace Заааам, че съм крайна, но това е моето мнение

# 44
  • Варна
 Crazy Някой срещал ли е информация за вредата (или ползата!) от варено-пушеното месо? Понеже съм фен и често, да не кажа основно с това се прехранвам и много обичам пушено. За съжаление този вид меса се обработват освен със захар, но и с течен пушек, каквото и да означава това, но навярно няма да е полезно за живота и трябва да намаля употребата..
Затова реших едното ми хранене задължително да е от яйца и започвам да ги харесвам, най-вече защото са най-полезни. Радвам се за себе си и мога да се похваля, че забелязвам промяна на мисленето, за което се говори често в темата.
Следя ви с интерес!

Общи условия

Активация на акаунт