?Въпроси всякакви?

• 5 623 404
  • 96 496
  •   5
Отговори
# 36 720
Възможно ли е да болят гърди 10-на дена преди да ти дойде? newsm78

# 36 721

Миналата година си купих такава джиджавка от маг всичко за 1лв.

# 36 722
  • sf
На мен ми се е случвало.

# 36 723
  • Варна
На мен ми се е случвало.
Може, около овулацията е задължително даже  Sunglasses

# 36 724
  • Варна
Къде във Варна мога да даря дрехи и играчки?

# 36 725
Отиди на лекар. В аптеката могат да ти дадат само нещо за мазане, а ако е такова, хубаво е и да пиеш противовирусно. Но лекар да постави диагнозата и да прецени. Иначе не се заразяваш, ти СИ заразена, просто ти е слаба имунната система и вируса се активизира. Като дете си карала варицела, вирусът остава и дреме в теб и при спад в имунитета се активизира. Щом обривът е под дрехите, трудно можеш да заразиш някой. Вирусът го има в течността, която се отделя от мехурчетата на обрива.

Благодаря за отговора, Блу bouquet Утре ще ида на лекар, но ми се искаше от днес да почна да се мажа с нещо, преди да се разрастне повече

Когато на детето му излезе херпес зостер лекарката ни изписа тогава Изопринузин и да се маже с Грануфорин - херпесът й беше на крачето. Но се наложи мазилото да го купувам от ветеринарна аптека, тъй като в хуманните вече не се продава. В градината имаха варицела, а тя вече я беше карала в яслите и явно от ниския имунитет й изби херпеса.

# 36 726
На мен ми се е случвало.
Може, около овулацията е задължително даже  Sunglasses

Благодаря за отговорите!
Боли ме повече лявата от около 4-5 дена, а трябва да ми дойде края на другата седмица. Преди 4м. си правих профилактично ехография и нямаше нищо, затова се замислям, дали да изчакам и другата седмица или да ходя пак на лекар още сега.
И друг път съм имала подобна болка, но сега не знам защо се шашнах. Blush

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 19:27 от Анонимен

# 36 727
Аз я имам тази болка всеки месец. Ако нося неудобен сутиен също ми се появява тази болка.
Ехография не е хубаво да се прави преди цикъл.
Според мен паниката ти е излишна.  Peace

# 36 728
Аз я имам тази болка всеки месец. Ако нося неудобен сутиен също ми се появява тази болка.
Ехография не е хубаво да се прави преди цикъл.
Според мен паниката ти е излишна.  Peace

Много ти благодаря! Дано си права. Замислих се за сутиена си, че си купих нов с банели. Освен да не го слагам известно време, за да не влошавам нещата.

# 36 729
  • София
Скрит текст:
написаното е леко ориентировъчно. има описано как става изчислението и човек може да си направи приблизителни сметки.  от друга страна има неизвестни от автора и поради това точни суми не могат да му се посочат. предполагам ,че и ти не можеш да изчислиш с точност имайки само примерни суми  от автора.

както и да е  Laughing

Ами, тя е права, разликата е голяма..
Изрових два фиша от март и април с 1-2 болнични от НОИ, обезщетението спрямо брутна надница за месеца е:
Март: 60%
април: 57%  /не успях да схвана защо са различни %, може би от раб. дни/

Затова ми се губеха 2дни , с новите проценти /60%/ - стана с 2лв точност  bowuu
...
делеч от 80%  Laughing
Аз ще го напиша още веднъж с думи прости.
Сумира се брутното възнаграждение за периода от 18 месеца назад, дели се на общия брой работни дни и се умножава по 80%, получава се сума Х.
Сумира се нетното за същият  период, дели се на броят работни дни и се получава сума Y.
Сравняват се Х и Y и по-малката сума е дневното обезщетение.
Още по-грубо, ако предходните 18 месеца сте били непрекъснато на брутна заплата 1000лв.(предполагам че и на толкова ви осигуряват), то имаме:
18х1000=18 000/360(взимам средно 20р.дни за месец, иначе се смята с точност)=50*80%=40
Нетното на 1000лв е около 783лв.
18х783=14094/360=39.15
Сравняват се 40 и 39.15 и излиза че дневното обезщетение е 39.15лв.
Т.е. ти за един месец болничен с 20 работни дни ще получиш 783лв.
Ясно, ами аз нямам пълни 18 мес, затова ми е към 60% от брутото. Мерси   bouquet

# 36 730
  • UK
Миналата година си купих такава джиджавка от маг всичко за 1лв.
Супер, ще й предам.
Скрит текст:
Майка ми има, но е купувано отдавна, отдавна...виж в алиекспрес, за магазина...не съм виждала.
Точно за майка ми е, и тя имаше преди много години, но отдавна е изгубено и тя често го споменава. Ще проверя на двете места, дано го намеря, уж търсих онлайн но го намерих единствено от някакъв австралийски продавач в иБей, 2 долара за самото нещо и 15 за доставка. Ако не намеря другаде, ще го взема, но ако го има някъде по наблизо... Иначе онова пише, че е Солинген, но в сайта на Солинген не можах да намеря подобно нещо. Благодаря ви и на двете Simple Smile

предполагам 15 лири е директно от продавача до България.
опитайте през фирма за доставки от Англия  Peace "гъбките" са лира на пратка до килограм  Peace

Скрит текст:
може ли линк към стоката в ибей? май само такава джуджавка нямаме в къщи  Blush
До Англия е 15 паунда, аз тук живея. Иначе ето го линка. Може би ако знаех как се нарича, щях да намеря още резултати.
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Triangle-Potato-Spiral-Form/252061 … sd%3D261862090410

# 36 731
За врастнал нокът на хирург, педикюрист или дерматолог да отида?  newsm78 Малко се е възпалило мястото като гледам, малък участък е с по-тъмна кожа (не черно все още, слава Богу), така че си мисля, че хирург ще е най-сигурно или?

# 36 732
  • София
За врастнал нокът на хирург, педикюрист или дерматолог да отида?  newsm78 Малко се е възпалило мястото като гледам, малък участък е с по-тъмна кожа (не черно все още, слава Богу), така че си мисля, че хирург ще е най-сигурно или?

На хирург или медицински педикюрист (има и такива)

# 36 733
  • София

Хирург.

# 36 734
  • Майничка
Първо на медицински педикюр. Хирурзите обикновено залетяват веднага да вадят нокътя, а няма гаранция, че после няма пак да започне да враства. И задължително удобни, не тесни обувки.

Общи условия

Активация на акаунт