Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 575
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Аз, познавайки се, съм съвсем наясно, че колкото и време да мине, няма да спра да го мисля. Единственото, което мога да направя, е да променя нагласата си и постепенно да изтривам тази дълбока, обсебваща  тъга от мислите.
Предполагам, че с времето ще остане като едно от изпитанвията в живота ми и сигурно е урок, който трябва да  науча... колкото и клиширано да звучи.

# 226
А кога започнахте да правите секс отново?
Мен бившият не ме търпя много да се дърпам- сигурно 10 дни след манипулацията  Embarassed
Не че умирах от желание, ма тва е друга тема. Чувствах се отвратително, както  са писали и преди мен- като изтърбушена, омърсена...

mama irina, при мен го писаха "по желание" и ми казаха, че не се издава епикриза.

# 227
Инат до откат как "по желание"? И въпреки това не е така. За всеки болничен престоой се издава епикриза. Аз това работех години. Случва се мн. рядко наистина пациентка дошла "по желание " да си потърси епикриза. Болничното зав. е длъжно да издаде.

# 228
Ахам, за секса на мен лекаря по време на прегледа ми каза седмица-2 ...

# 229
Инат до откат как "по желание"? И въпреки това не е така. За всеки болничен престоой се издава епикриза. Аз това работех години. Случва се мн. рядко наистина пациентка дошла "по желание " да си потърси епикриза. Болничното зав. е длъжно да издаде.

Нищо не ми издадоха. Дори хематологичните не искаха да ми дадат, та се унижавах и молих да ми ги преснимат, защото едната кадърна колежка ми спука вена с абокат, та направих хематом. И нямаше как да си ги пусна на своя глава, щото нямаше как да ми се вземе кръв.

Бях контактна на морбили и рубеола, бях пила метронидазол, клиндамицин, доксициклин, аналгин в промишлени количества и не им се занимаваше да спретнат комисия за прекъсване на бременност по медицински показания. Писаха ме Interruptio gravidarum, което си е прекъсване на бременност, разположена на нормално място. Писала съм в темата името на клиниката и името на лекарката, която извърши процедурата. На регистратурата дебеланата ми се изрепчи, че при аборт по желание не се дава епикриза. И аз останах  Shocked
Става въпрос за СБАЛАГ "Св. Марина" Плевен, а лекарката- д-р Антоанета Любомирова.

# 230
 ooooh! Абсолютно непрофесионално! Съжалявам, но ако държиш на епикриза пишеш молба до директора, искаш си изх. номер и са длъжни да ти напишат. Поне можеше да ти кажат хист.резултат  Naughty

# 231
Затова питах едно от новозаписаните момичета къде в Плевен ще търси второ мнение, за да предупредя да не е в Св. Марина!

# 232
Аз, познавайки се, съм съвсем наясно, че колкото и време да мине, няма да спра да го мисля. Единственото, което мога да направя, е да променя нагласата си и постепенно да изтривам тази дълбока, обсебваща  тъга от мислите.
Предполагам, че с времето ще остане като едно от изпитанвията в живота ми и сигурно е урок, който трябва да  науча... колкото и клиширано да звучи.

Да, Шипка, мила, точно си описала и моите чувства. Тази песен я слушам много често и ми се струва, че добре изразява моите чувства: http://www.youtube.com/watch?v=C8Mwkhu3iq4

Инат до отказ, много съжалявам за тояа което си преживяла. А пък коравосърдечието на разни администраторки, нямам думи. Прегръдки!

Извенете ми, че не пиша много тези дни, нещо не намирам време. Но всички сте в мислите ми и стискам палци на всяка от нас да се сбъдне голямата мечта.

# 233
  • Варна
elenna , радвам се, че се включваш от време на време, пък било то и рядко Hug
Стискам палци за чудо при теб!

# 234
  • Tам през Атлантическия океан
ooooh! Абсолютно непрофесионално! Съжалявам, но ако държиш на епикриза пишеш молба до директора, искаш си изх. номер и са длъжни да ти напишат. Поне можеше да ти кажат хист.резултат  Naughty
Тук където съм нищо не дават , изследвания резултати вс. е в клиниката  Wink
Ако се ходи при друг специалист базата данни се препраща .
Може да си вземеш епикриза ако изрично си поискаш.

И какво ,  аз така или иаче не съм доктор  Crazy какво ще разбера  Simple Smile

Като пусках изследвания преди два месеца вс. си останаха  при тях резултатите  , само ми се обадиха по тел. и ми казаха че вс. е ОК  Grinning

От начало ми бе странна тази система , нали в Бг дават епикризи , изследвания , тук по форуми ги пускаме/ разчитаме , сравняваме , дагнози си поставяме   Crazy една с/на друга  Crazy 
Сега с времето пък това  пък ми става странно  и неприемливо  Laughing Hug

# 235
  • София
За секса да кажа и аз, че изчакахме първия цикъл.....първо заради опасността от инфекция и второ след преживяното, нито аз, нито той бяхме в настроение за това. След първия цикъл и аз вече не се чувствах толкова изкормена....
Ох момичета утре ми е ФМ, но за съжаление чак късния следобед и трябва да потърпя още малко. С такъв страх ще отива направо не е истина, дори мисля да я помоля да изключи екрана на който мога аз да виждам т.к. се страхувам какво ще видя. Толкова се вторачвах  в снимката от ФМ миналата година, че ме е страх, че ще видя нещо нередно веднага и ще се паникьосам. От миналата година знам и, че може да получа контракции от притеснението, защото като ми казаха лошите новини стана така и после съвсем трудно се оглеждаше бебето. Ох дано мине идеално, а не просто добре...не искам нито едно нещо да е на ръба на допустимото, защото ако има и едно нещо което да поставя под съмнение дали няма увреждания, ще се побъркам.
Изпращайте ми само позитивни мисли за утре.....
Да ви питам и за колко време излиза БХС? Ако някой се сеща веднага иначе ще проверя на сайта...

# 236
  • Варна
Astined, моите резултати от БХС след два работни дни бяха качени онлайн. В понеделник ми взеха кръв, в сряда ги видях. Иначе в лабораторията ми казаха да ги потърся след около седмица, но те се презастраховат с време. А и понеже при мен бяха притеснителни резултатите, аз просто ги разпечатах и посетих веднага лекаря си.

Стискам ти палци утре!

# 237
Desss в България няма единна система, пациентите нямат общодостъпни досиета. Епикриза се издава здължително в 2 екз.- една за пациента и една за GP. Тази за пациента служи за да я занесе когато се налага консултация с други специалисти, ако смени АГ, репрод. клиника и т.н. В нея също се вписва дати за контролни прегледи, както и необходима терапия или съвет към GP. За процедура , която е минала по КП пък ЗК има изрично изискване за получаване на епикр.

Astined моля се всичко при теб да е идеално Praynig
Аз ходих в понеделник. През цялото време треперех от притеснение Blush Резултатът беше готов вчера към 14 ч., но аз тогава погледнах . Може и по-рано да е бил готов. При кой л-р си?

# 238
  • София
Astined стискам палци да мине всичко перфектно! Пиши утре да ни кажеш как е минало!

На мен в Щерев ми копираха всички изследвания и си ги пазят в тяхната система, определено ми хареса Simple Smile

# 239
  • София
В клиника Надежда съм при д-р Михова, тази която ще си ми следи на частно бременността. Според лекарката по ЗК трябва да отида при Марков, но аз се притеснявам, че ще станат много мнения и ще го търся само при някакви съмнения. Не искам допълнително да се натоварвам...

Общи условия

Активация на акаунт