за несподелената любов

• 16 948
  • 250
  •   1
Отговори
# 75
Драмата ти е стара колкото света WinkНищо ново под слънцето, както се казва.Едва ли има жена, която да не се е изкушавала от забранената любов.Въпросът е обаче да се озаптиш навреме.Защото едната тръпка, едното изкушение и единия секс могат да ти излезнат през носа.Бих те посъветвала да се съсредоточиш върху себе си, не върху обекта на чувствата ти.По-градивно и полезно е да проявиш егоизъм и да мислиш само за твоята позиция във връзката ви.Такива истории минават и заминават като летен дъжд, да не мислиш, че откриваш топлата вода LaughingСтегни се и насочи енергията си в друга посока!

# 76
И друго-опитай се да излезеш от драмата и да се погледнеш някак си отстрани.Все едно, че приятелка ти разказва тази история, все едно не става въпрос за теб.Ще видиш, че погледнато отстрани е съвсем друго положението.Не драматизирай, не се изживявай като прелъстена и изоставена, като жертва.Не бъди толкова емоционална.Емоциите са лош съветник, замъгляват разума, пречат да видиш реално ситуацията и съответно да вземеш правилното решение.Правилно за теб, имам предвид.Нищо фатално не се е случило, от теб обаче зависи как да преминеш през всичко това.Кураж!

# 77
Вutterfly911, от описанието ти на този човек и от споменатите несъвместимости между вас се натрапва впечатлението, че това, което го прави ценен и специален за теб, е дистанцираното му отношение. Или иначе казано - ако те молеше на колене да си развалиш семейството заради него и да градите заедно бъдеще - какво щеше да му отговориш?

Щом наистина искаш да запазиш семейството си, както твърдиш, наплачи се, после се успокой и разбери, че съмнителният потенциал някога този човек да те заобича така, както на теб ти се иска, не струва колкото семейството ти.

Съветвам те, ако решиш да прекратиш отношенията си с другия човек, да не се впускаш в обяснения, излияния, емоционални изблици от всякакъв сорт. Не с цел изведнъж да го заинтригуваш и да му станеш интересна, а единствено от предпазливост - не оставяш впечатление, че ти е лесно да запазваш хладнокръвие. Тъй като там, където човек се чувства отхвърлен, все го гложди после, че има да доказва нещо на отсрещната страна, поне си тръгни от раз и с вдигната глава, за да може после да стъпваш на този факт, убеждавайки се, че нямаш нерешени сметки с този човек. Както при влюбването, така и при разлюбването, самонавиването и нагласата играят голяма роля - използвай го, за да се издърпаш сама за косата. И вече внимателно с любовта на вересия. Късмет Hug

# 78
Значи смятате за наивно да мисля, че няма да ме хванат? ...

Това отделно, поговорката "На лъжата краката са къси" всички я знаем. Но не само това.
Въпросът е ти как се чувстваш в цялата тая ситуация, дали си в мир и хармония със самата себе си, но самият факт, че я има темата е красноречив...
Някой бе казал, че немного жени могат да разделят емоционалната от сексуалната част в една връзка.

Ето този пост ми хареса и го цитирам:

butterfly911,
ти какво искаш в крайна сметка:
1. Да се почувстваш ценена, желана и мечтана от него не само като секс-партньор.
2. Да получиш съвети как да го направиш на луд, така че да хлътне по теб до полуда.
3. Да се справиш със ситуацията, да спреш да влагаш чувства и само да се забавляваш.
4. - какво?

В подобни ситуации според мен е най-важно да си отговориш какво искаш, преди да предприемеш каквото и да било. Мазохистично и саморазрушително е да знаеш, че някой не става за нищо освен за преспи и забрави, и в същото време едва ли не да гаснеш по него и да се държиш лошо с нищо неподозиращият си партньор.

Не го приемай като упрек, далеч съм от тая мисъл.
Но помисли по въпроса за сем-вото си, какво рискуваш, и има ли нещо което да ти липсва, и евентуално, ако е така, дали не би могла да допринесеш да се промени в + посока, там да влееш енергията си, защото би си заслужавало... Peace Успех!

# 79
Наистина, самонавиването е от голямо значение в такива ситуации.Въпросният мъж е така бленуван от тебе, именно защото е дистанциран.Ако се повлече по тебе и почне да те притеснява ден и нощ, знаеш ли как бързо ще развенчаеш образа му Mr. GreenТова е просто един мъж, само мъж, разбираш ли WinkНа всеки 5 метра има мъж, пълно е с мъже наоколо, какво му е толкова специалното на този?!Повтаряй си това когато се сетиш, действа Wink

# 80
Истината като че ли е, че и аз не знам какво точно искам. Не искам и няма да разваля семейството си- определено обичам съпруга си- гледам го и знам, че той е Истинският. Но от друга страна пък ми е толкова добре на тези "Забранени срещи". Може би от една страна ми повдига самочувствието- след раждането не бях възхитена от тялото си- едва в последните месеци взех и аз да се харесвам. Не ме третира като домакиня- и това ми е омръзнало. И може би наистина ако го почувствам хлътнал по мене, изобщо няма да ми е толкова интересен. А така като ми се дърпа- само ми задтържа вниманието и интереса и нищо повече. Не горя от желание да се видим, явно мога и без него. Но пак пусто сърце, все натам ме тегли...
Благодаря на всички за мненията и съветите!  Hug

# 81
Аз много добре знам какво искаш. Искаш спокойствието и сигурността в къщи, и тръпката навън. Искаш пеперудите в корема, страстта, очакването, усещането, че си интересна и желана, преоткриването на сексуалността ти.... И така нататък...
Наивно е да смяташ, че мъжът ти няма да разбере, особено ако продължаваш с промените в настроението. Внимавай и с чатовете, защото най-голям процент изневери се разкриват точно чрез телефон или компютър.
Сигурна съм, че знаеш,че мъжът ти е страхотен, а онзи другият не струва и го искаш само заради тая тръпка. Според ме ти дори не искаш него точно, искаш просто усещането, което той ти дава. Че си жива, че си цветна и си 100% жена, а не майка, съпруга или домакиня... Hug
Естествено, че можеш без него. Трудно е да се откажеш от това усещане, след като отй ти го е припомнил...

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 20:55 от zigizagi

# 82
Съгласна съм. Обикновено искаме всичко, тук и сега  Simple Smile
И защо пък не, ако можем да си позволим да платим цената накрая? Wink
Обаче има и друг момент, ако това всичко го получаваш у дома, няма да тръгнеш да го търсиш навън. Да, да, знам, във виртуала всички сме с перфектните семейства и идеални половинки, по които трепкаме, пърхаме и припадаме и след Х години заедно. Да, да, ама не, в реала се случва точно протиположното. Тая тема е безкрайна по принцип.
Та, ако се върнем в реала на авторката, не само чатовете и настроенията, ами контене, гласене, нови дрешки, прически, аксесоари, бельо и т.н. Ако ги правиш гореизброените, наистина внимавай, че ще те надушат и изловят.
Зиги, що толкова категорично и лошо за либовника, не струвал, хайде стига, може и да е Мистър Пърфект  Wink

# 83
Защото има капацитет да я нарани и това го прави особено ценен. А тя звучи като човек, който по някаква причина има потребност да преживее страданието на отхвърлянето. Потребност да се старае да заслужи вниманието на неоткликващия любим, да положи усиля за да обърне играта, да стопли ледения мъж и да го накара да я обича.

Оная, старата игра, която поглъща толкова безсмислени усилия...
Не е любов това, чиста проба себеразрушителност е...
Saule,
може ли повече инфо за причините за това поведение и начините за преодоляването му? Ако може, препоръчай и литература по въпроса. Hug  bouquet Hug

Много опростено и профански ще нахвърлям, извинявай  Embarassed. Психодинамичните теоретици го наричат "repetition compulsion" или разиграване на стара травма. Те смятат, че в много ранните години, даденият човек е имал в най-близкото си обкръжение студена и неоткликваща ключова фигура, обикновено баща или майка. В зрелите си години, този човек има фиксация върху връзки със студени и неоткликващи хора, такива, които не поемат истински ангажимент спрямо него. Целта е, съживявайки травмата на по-зрели години, да добутат историята до добър край - да размекнат неангажиращия се с тях обект, да го превъзпитат и да го направят свой. За това и не успяват да формират дълбока привързаност и да изпитат страст към партньори, които ги приемат, обичат, ласкаят, одобряват. Те просто имат нужда да добутат старата драма до добър край, да спечелят, когато вече са големи и по-силни. Проблемът е, че каквото и да правят, няма да спечелят войната. От една страна, те си избират за обект на желание такива партньори, чиято патология просто не позволява да влизат истинска връзка, по някаква причина способността им да се свързват емоционално с други хора е поразена. От друга страна, ако по някаква случайност наистина обърнат играта в своя полза и обектът на желание "клекне", интересът им постепенно затихва и търсят нов леден блок за разтопяване.  

Боже, дали едно 50 % от хората на планетата не се пържим в този тиган  Sad  Laughing

Ще помисля за някаква литература, която добре формулира динамиката на такива връзки и дава практически съвети за справяне.
Аз вече не съм особено голям фен на динамичната (психоаналитично-ориентираната) психология, но ако има област, в която наистина върши работа, то е наистина този тип саморазрушително поведение. Терапията в такива случаи наистина прави чудеса.

За това и морализирането на казуса в стил "Помисли си какво рискуваш"
не върши работа.
Сауле, на мен поста ти ми беше много полезен затова го цитирам.
Благодаря!

Зигизаги - Параноя на страстта, но не мога да я намеря в Читанка. Тя е книга за грешките, които допускаме в любовта като причините най-често се крият в детството. На мен не ми помогна особено, но на мен селфмейд книги нещо не ми въздействат. Rolling Eyes

# 84
Аз много добре знам какво искаш. Искаш спокойствието и сигурността в къщи, и тръпката навън. Искаш пеперудите в корема, страстта, очакването, усещането, че си интересна и желана, преоткриването на сексуалността ти.... И така нататък...
Наивно е да смяташ, че мъжът ти няма да разбере, особено ако продължаваш с промените в настроението. Внимавай и с чатовете, защото най-голям процент изневери се разкриват точно чрез телефон или компютър.
Сигурна съм, че знаеш,че мъжът ти е страхотен, а онзи другият не струва и го искаш само заради тая тръпка. Според ме ти дори не искаш него точно, искаш просто усещането, което той ти дава. Че си жива, че си цветна и си 100% жена, а не майка, съпруга или домакиня... Hug
Естествено, че можеш без него. Трудно е да се откажеш от това усещане, след като отй ти го е припомнил...
Точно така е!С две ръце заставам зад този пост  bouquetСамо, че тези усещания, които zigizagi е описала могат да се дадат не само от някакъв си мъж Mr. GreenРазходка в слънчево време, вятърът в косата, смехът на децата, мократа коса, пусната по гърба, да се наконтиш ей така, без повод и да излезеш без определена посока, един хубав маникюр ,нова чанта-това са все неща, които /поне при мен/дават усещане за живот, за любов, за това,че съм важна WinkВсичко, което ти дава извънбрачната връзка, може да се замести с много други неща.Ти си хубава, женствена и сексуална не защото някой таен любовник ти го казва, а защото си е точно така.Човек е това, което си представя, че е Laughing

# 85
Andji_B,
тя самата му изброи недостатъците и си дава ясна сметка за какво става и не, пък и има нужда да й се "налее" малко ум в главата  Grinning.
Не знам дали може тя да плати цената, защото очевидно и сега страда, а представям си какво ще стане ако този я зареже или мъжът й научи. Очевидно е чувствителна и емоционална жена.
Естел,
мерси, четох я Параноята и си "диагностицирах" проблемите, но не съм се справила окончателно с тях.
мамичка мекичка   Hug

# 86
Именно защото е чувствителна и емоционална се е насадила така.Както съм писала по-горе-емоцията е много лошо нещо.Пречи да се прецени реално ситуацията и да се вземе правилното и здравословно решение.Аз затова я посъветвах да се опита да се види отстрани.Защото когато човек е във дадена ситуация, особено когато става въпрос за любов, е трудно да бъде обективен спрямо себе си.Даже в случая мисля, че тя е в по-изгодна позиция, понеже има мъж и семейство.Винаги може да се „скрие„зад тях, да се оправдае с тях и да излезе суха.Ако любовникът я зареже нищо фатално няма да стане, но ако мъжа й разбере,нещата доста ще загрубеят и тези терзания сега/че любовника не е емоционално отдаден/ще й се видят бял кахър.

# 87
Само, че тези усещания, които zigizagi е описала могат да се дадат не само от някакъв си мъж Mr. GreenРазходка в слънчево време, вятърът в косата, смехът на децата, мократа коса, пусната по гърба, да се наконтиш ей така, без повод и да излезеш без определена посока, един хубав маникюр ,нова чанта-това са все неща, които /поне при мен/дават усещане за живот, за любов, за това,че съм важна WinkВсичко, което ти дава извънбрачната връзка, може да се замести с много други неща.

Съгласна по принцип, но авторката в момента е във фаза на тотално хлътване и заслепяване по въпросния. Така че колкото и да й говорим, че той всъщност не й трябва и може да й донесе неприятности, тя едва ли от раз ще се раздели с него. А и всъщност тя осъзнава, че нямат бъдеще, но тръпката е по-силна. Разум срещу нагон.
Наистина ли вярвате, че птичките, пчеличките и вятърът в косите могат да заменят като усещане тръпката да се огледаш в чифт мъжки очи и да откриеш там възхищение? Хммммм  newsm78

Скрит текст:
Момичета, дайте линк към тая Параноя, че ми събудихте любопитството  Simple Smile

# 88
Andji_B
http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=3292

Какъв ти нагон срещу разум като авторката е озаглавила тема е "Несподелена любов"  Grinning
За него със сигурност е нагон, но за нея не е само това.

# 89

Наистина ли вярвате, че птичките, пчеличките и вятърът в косите могат да заменят като усещане тръпката да се огледаш в чифт мъжки очи и да откриеш там възхищение? Хммммм  newsm78

Скрит текст:
Момичета, дайте линк към тая Параноя, че ми събудихте любопитството  Simple Smile
Ако си осъзнат като личност, ако знаеш кой си и какво искаш, ако не се луташ насам-натам,търсейки незнайно какво-да могат!Ако си си самодостатъчен, не ти е нужно да се оглеждаш в нечии очи,камо ли пък в очите на мъж, който нехае за теб WinkСамо, че малцина са осъзнатите и знаещите какво да правят с живота си.Говоря по принцип, нямам предвид нито авторката, нито пък себе си.
Щом авторката е във фазата на тоталното хлътване и усеща, че това не я прави щастлива /щото ако беше нямаше да търси съвет и помощ/,трябва да осмисли хубаво приоритетите си, да си зададе някои въпроси и да реши какво да прави занапред.Влюбването не е нищо повече от настройка на емоциите и до голяма степен самонавиване.Защото тя  няма нужда от конкретният мъж, а от начина, по който той я кара да се чувства.Станала е зависима от връзката им, има жизнена нужда от нея, за да има енергия.Нещо като наркоман и дозата му.Докато при него явно нещата не стоят така.Той не се е „закачил„за нея и тя усеща това.Може би ако и той беше обвързан, също щеше да хлътне до уши,но факта, че е свободен, а тя не, променя много ситуацията.Сама трябва да се извади от тоя филм.

Общи условия

Активация на акаунт