НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Да, така е...Но като няколко души кажат, че се нахранват с 2 яйца, започвам сериозно да се чудя какво ми е дефектно, че никога не мога да се заситя с 2 яйца или само със 150 грама месо...Но знам, че за да се чудя, проблемът пак си е в мен, не в останалите, ясно ми е това... Wink

# 376
Юле, няма смисъл да се сравняваме с останалите, защото имаме най-малко различен бекграунд и ежедневие  Peace Аз примерно не ям толкова много мазнини, колкото е препоръчително за режима - просто не е точно моят вариант. Адаптирала съм си нещата, така че да се чувствам добре аз, а не така, че съседката да е доволна  Laughing

# 377
Аз не се нахранвам с 2 яйца Peace

# 378
Явно тези, които не се нахранваме с 2 яйца и 150 грама месо си мълчим повече Simple Smile
Вивиан, все едно мен описваш. Имам и аз такива моменти, когато мога да ям много, просто защото ми е вкусно.

И аз се чувствам потисната понякога, като прочета някой с какви миниатюрни количества храна кара и обяснява как е преял, ама гледам да не е за дълго. В крайна сметка най-важно ми е на мен лично да съм сита и да не мисля за храна, пък че съм изяла 300гр вместо 150 голяма работа или по-скоро голяма работа, че някой друг успял да преяде с това, което за мен е половината гарнитура  Joy

# 379
Аз нямам и много точна представа за количествата, защото не меря Embarassed Но досега не съм рязала пържолата наполовина и се надявам да не ми се налага Rolling Eyes Мисля, че принципът, който беше онагледила Анна Хален, е доста добър: половината чиния да бъде заета от месо/яйца, другата половина - от зеленчуци. Понякога се случва да не е точно 1:1, разбира се, и в това също няма нищо лошо. Но все пак най-добре всеки да си намери неговата мярка.

# 380
а особено важно е чинията да не е ХL  Joy Joy

# 381
Чинията е стандартна Rolling Eyes Не е от мъничките десертни, не е и детска. И не я пълня до ръба или да прелива Wink Сега, като видях на линията какво значи 26 см, си мисля, че чиниите ми са точно толкова (нали Таня спомена 26 см).

# 382
Е, аз се наяждам с две яйца, но не го намирам за особен повод за гордост  Laughing
Просто винаги съм била злояда.

# 383
  • София
Аз също ще се наям с две яйца, но ако са във вид на кокосова палачинка, поръсена доволно с кашкавал  Peace
Да, това вече ще ме наяде.

Абе ясно е, че за всеки е субективно. А и както каза Асос - хората, които ядат И за удоволствие - имат наднормено тегло или поне повече мазнини. Логично и естествено.

# 384
Юле, не се ядосвай....аз съм като теб май..

И преди бях писала, че аз в началото на режима близо 7 месеца си стоях все 59 кг и нито грам надолу....и хич не ми се получаваха нещата като на другите пишещи тук в темата...

Чета , чета....тоз свалил толкова кг, оня - толкова, пък аз си стоя на едни и същи повече от половин година...

Но нито мога да меря, нито искам, и си хапвам разрешените храни, пък каквото сабя покаже...

Сега съм 55 кг, но изглеждат като 51кг Heart Eyes, та съм си ок за мен, не ща да отслабвам повече аз, на режима съм заради здравословните аспекти най-вече

# 385
Личното ми мнение е, че хора които са вегетарианци не се хранят ВМ-НВХ  Grinning
И аз така си мислех, но сега вярвам, че това е предразсъдък.
Ако някой веган не яде сладки, зърнени и нишестяни храни, но затова пък в менюто му редовно присъстват коноп, маслини, авокадо, малко ядки, нисковъглехидратни зеленчуци (спанак, маруля), някой плод, е съвсем различно от друг вегетарианец, който яде захар, мед, фурми, хляб, ориз, картофи, боб и т.н.
Както вече писах, конопът е много богат на мазнини и белтъчини, на 30 г. коноп има само 2 г. въглехидрати, но пък 10 г. белтъчини и още повече мазнини, 0 г. захари. Съдържа всички незаменими аминокиселини и Омега 3 мазнини.

И една скоба, поне мен, една скумрия ме засища по-добре от месото. Струва ми се, че с риба не мога да преям като с месо - приготвям я задушена с малко вода в собствен сос. С пържена риба може да се преяде.

# 386
Аз пък съм на мнението на Милко за вегетарианството : решил си да смениш спукана гума на ферарито си с колело от каруцата на дядо си, по логиката, че и двете били коли. Ми не. Мазнините и белтъчините от зеленчуци, треви и ядки се усвояват максимум на 30% от човешкия организъм и то при здрав такъв. В същото време нямат същият ефект върху метаболизма и възобновяването на клетките, които са както знаем изградени от холестерол. Остава да ме убедиш сега, че мазнините в конопа са холестерол.

Във всеки случай, това което описваш може да звучи много утешително и здравословно за много хора. Всеки има избор да прави с тялото и живота си каквото иска.

И скобата ти направо ме хвърля в тъч: рибата е месо!

# 387
Ами една близка се оперира от камъни в жлъчката, които са холестеролни. Понеже тя е горе-долу вегетарианка, лекарят ѝ споделил, че вегетарианците масово имали такива холестеролни камъни. По принцип организмът сам си произвежда холестерол от растителни мазнини.

Скобата е скоба, защото сменя темата, от веганство на риба. Прави ми впечатление, че тук малко се говори за риба. За мен рибата и морските дарове са отделна категория от месото.

Аз не съм вегетарианка, в случай че не си наясно. Харесва ми ВМ НВХ режима, но не ям месо или животински продукти ежедневно. Слушам си организма, спазвам пости (които обаче позволяват риба, морски животни). Намирам, че като започна да ям месо, яйца, млечни, масло, ми се отваря ужасен апетит за тези неща. Според мен тези храни определено разяждат. Консумирам ги, но истината е, че през пости си отдъхвам. Радвам се, че съм на ВМ НВХ дори през пости. Мога да ям морски безгръбначни, но в момента го правя веднъж седмично.

В дефиницията за ВМ НВХ пише, че някои хора могат да ядат до 150 г. въглехидрати на ден и да поддържат кетоза. Въпрос на оганизъм е. Но един веган, който яде нещата, които споменах, ще се задържи на много по-ниско ниво на прием на въглехидрати.

# 388
За конопа - просто ей така, за информация: http://www.marksdailyapple.com/hemp-primal/#axzz2vrm9Zx7I - става като допълнение от време на време, но не като основна храна Wink Семе е, така че си е пълен с лектини и фитинови киселини, а и омега-3 е в практически неусвоима форма (както във всички растителни източници).

# 389
"Дефиницията" на ВМ-НВХ  Joy Joy Честно, днес почвам вече да се забавлявам.
Дайте я тази дефиниция, да я разнищим.

Представям си една здрава млада жена си набавя дневния калориен прием от около 2000 калории рупайки зеленчуци и коноп, с три шепи ядки. Млечни и яйца не видях в изброеното от hjkl; (нямаш ли псевдоним, с който можем галено да те наричаме нещо  Heart Eyes) Много несериозно, честно! Това ли е модела за здравословно хранене ?

Общи условия

Активация на акаунт