НВ-ВМХ, част 74

• 35 852
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас

1. Списващите тук не ядат месо на закуска, обяд,вечеря

е има и такива де  Embarassed  обаче аз не се оплаквам  Mr. Green

# 46
  • Пловдив
mis_val, ядем месо на закуска, даже с радост!  Wink Аз друго имах предвид, че не ядем месо на всяко хранене и задължително, поне не постоянно, не всеки ден. Иначе да, може да има дни, в които човек и на обяд, и на вечеря да яде месо. Някой може да яде месо по 8 пъти на ден.
Но като цяло това не е изискване на режима, нито е ежедневие за повечето от нас...
Иначе аз току-що закусих пържена риба със салата от чери домати и авокадо.  Mr. Green - божествено!

# 47
Запис и благодаря за темата   bouquet
Продължавам с режима, чувствам се страхотно!
Скрит текст:
По темата за месото и вегетарианството - бях вегетарианка 12 години, от 10 години ям месо. Никаква разлика, все се чувствам добре. По безкрайно много причини /няма да изреждам, че ще вляза в обяснителен режим/ преди няколко години спрях да тренирам и се натоварих със свръх багаж. За мен най-важно е да се чувствам добре, а от НВД, на която съм последните седмици определено ми е много приятно да се намъкна в по-малки дрехи.  Wink Мисля и като сваля килограмите да продължа с този начин на хранене.
Имам близка, която на 35 стана вегетарианка, започна да се занимава с йога - това добре, но при всеки повод /най-често като се съберем на вечеря или обяд в нас/ ми обяснява, че ям и готвя мърша и парадира с псевдо-духовност със самочувствието на последна инстанция. Ако не ми беше смешно, щеше адски да ме дразни.  Peace

# 48
  • SA
Радост, завишен ти е все още инсулина.
А интересно какви са ти били резултатите преди да започнеш ВМ-НВХ и дали има все пак някакво подобрение в тях?
По отношение на картофите и ориза - ами те провокират секрецията на инсулин, така че яденето им няма да допринесе за намаляване на инсулиновата секреция. Не ми е ясно защо се счита, че при хора с такьв проблем е добре да не ядат бял хляб, плодове, захар, но може картофи и ориз. Между другото, вареният картоф е с по-висок гликемичен индекс от захарта дори.

Цитат
Цитат на: yulinga в Четв., 06 Март 2014, 22:39

1. Списващите тук не ядат месо на закуска, обяд,вечеря

е има и такива де  Embarassed  обаче аз не се оплаквам  Mr. Green

hahaha
Списващите тук могат да ядат месо, когато искат , без да е нужно да дават обяснения, или да се оправдават за това.
Противниците на яденето на месо - могат да си оформят нова тема, в която на пьрва страница да изложат подробна информация за вредите от месото и да си ги дискутират в нея на воля.

Цитат

slan4ice12 , така да се каже, вече си се очистила от токсини и шлаки!  Hug

# 49
Greendream, аз се сетих нещо по отношение на китката и подуването - да не би да става въпрос за синдром на карпалния тунел? Embarassed Аз това нещо го имам, макар че на мен не ми се е подувала, но преди години редовно получавах изтръпване, особено нощно време съм се събуждала многократно с напълно безчувствена ръка от китката надолу или пък палеца и другите 2 пръста. Embarassed Тогава си пусках ръката да виси надолу и това помагаше, но понякога беше необходимо да я поразмачкам, за да се възстанови кръвообращението и чувствителността. Много пъти, като започне да се нормализира, се получаваше парене - много неприятни болки, все едно тече гореща вода по ръката Embarassed И това ми беше все дясната ръка - тази, с която натискам бутоните на мишката. Да, но през последните 2-3 години, откакто по-съществено съм ограничила въглехидратите, това вече не се случва, слава богу Embarassed Много, много по-рядко ги получавам тези кризи и са значително по-леки, което за мен е голямо облекчение. Не знам дали се дължи на намалението в теглото или на нещо друго Embarassed

Но аз още 2009 г. направих и друга промяна в начина на работа: бутнах и клавиатурата, и мишката напред, така че целите ми ръце от лакътя лягат на бюрото - така пиша и така работя с мишката. Това го направих по съвет от една приятелка и според мен помогна. Преди това държах клавиатурата на ръба на бюрото и натисках с китката ръба Embarassed

# 50
  • Пловдив
Мда, вързахме й се за пореден път на Краси... ConfusedА тя е неуморна... Joy
Шоки, като постоянно висяща на компютъра сърдечно благодаря за полезните съвети!  bouquetИ аз по едно време имах изтръпване, но след намаляване на работата на компютъра премина от само себе си...

# 51
Е, то намаляването на работата е най-доброто лечение Laughing

На мен освен това се случва леко да ми изтръпне и малкият пръст и цялата външна част на ръката от лакътя надолу - тогава е отговорен друг нерв и причината е точно работата с мишката Rolling Eyes

# 52
Запис и благодаря за темата   bouquet
Скрит текст:
По темата за месото и вегетарианството - бях вегетарианка 12 години, от 10 години ям месо. Никаква разлика, все се чувствам добре. По безкрайно много причини /няма да изреждам, че ще вляза в обяснителен режим/ преди няколко години спрях да тренирам и се натоварих със свръх багаж. За мен най-важно е да се чувствам добре, а от НВД, на която съм последните седмици определено ми е много приятно да се намъкна в по-малки дрехи.  Wink Мисля и като сваля килограмите да продължа с този начин на хранене.
Имам близка, която на 35 стана вегетарианка, започна да се занимава с йога - това добре, но при всеки повод /най-често като се съберем на вечеря или обяд в нас/ ми обяснява, че ям и готвя мърша и парадира с псевдо-духовност със самочувствието на последна инстанция. Ако не ми беше смешно, щеше адски да ме дразни.  Peace

Ох, това с яденето на мърша ми е любимо. Една моя позната пък ми казва, че след като съм пристрастена към месото, значи мога да изям и съседите си, ако прегладнея  Laughing И аз потвърждавам, че е така за неин ужас.

Обаче аз съм върл и отдаден фен на всякакви вампири, зомбита и върколаци - та като ме почнат за месото директно им казвам, че все пак едното хоби трябва да си подхожда с другото  Mr. Green

# 53
  • SA
Шоки, да, аз сьщо смятам, че при работа с компютьр е много важно рьката, с която се дьржи мишката да е добре подпряна на плота до лакета. Преди няколко години от неправилна стойка пред един лаптоп, бях получила много сериозни болки и схващане на дясното ми рамо, плешка, та дори и мускулите на врата. Не можех да си завьртя главата чак. И това продьлжи с месеци, докато ми светне каква е причината.

# 54
  • Пловдив
Шоки, аз имах предвид, че започнах в извънработно време да стоя по-малко на компютъра, но това не продължи дълго... Joy
Кам, аз бях получиха подобна болка под плешката, ужасно прорязваща и неприятна, от държане на телефона с глава и рамо, за да са ми свободни ръцете... Crazy
Това с мършата и на мен ми е сред фаворитите!Като ми казват така, просто отговарям: ами да, обичам мърша.  Mr. Green

# 55
Кака Краси ще се окаже скрита лимонка
Ей сега я четох в темата за пилето как била писала на някакви производители, извън Бг, че даже и отговор получила
А тук се прави, че даже с бълг не се справя и че друг език не може да ползва
 Joy

Току-що пробвах най-вкусното фъстъчено масло
Направено от мен в робота за няколко минути
За съжаление тук няма сурови фъстъци и го правих с готово-печени
Става лесно, бързо и най-важното, човек знае какво има вътре
 Laughing

Тази седмица засега месо не съм яла
Карам на рибоци
И какво да очаквам като резултат, дали това ми добавя още 15 год към живота?  newsm78

Относно онези извисените
Предпочитам мърша пред фураж
Искам да съм тигър, а не крава

# 56
Сурови фъстъци май не е препоръчително да се консумират Embarassed Нещо такова бях чела, но сега не ми се рови.

Ама на рибата вие не й ли казвате месо? Embarassed Щото за мен и рибата е месо. Sunglasses

# 57
  • SA
W'A'S'P' , онази тема за пилешкото я поразгледах по твоя препорька. Интересни неща научих от постовете на една потребителка - poohito.
А една от най-вьрлите противнички на месото беше описала храната си за един ден - два геврека, някакво жито сьс спанак и 4 вафли.  Joy Та като се замисли човек, може би има от какво да се пречистват и вегетарианците, все пак.

# 58
Неее аз ги искам сурови за да мога да ги накисна и поске да си ги изпека лично аз, с морска сол

За мен всичко е месо, Шоки  Mr. Green
Ама за повечето месо е само свинското, по незнайни за мен причини
 Joy

Кам, и аз чета пухито с интерес
Всъщност заради нейните постове чета темата
Останалото е невероятна плява

# 59
 Like_Smoke, W'A'S'P' newsm10

Общи условия

Активация на акаунт