Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява хранителната пирамида и какви са нейните нива?
Какво трябва да ядем след тренировка и какви са препоръките?
Какви са ползите от спазването на диета и какви са ефектите върху здравето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява хранителната пирамида и какви са нейните нива?
Хранителната пирамида е графично представяне на различни хранителни групи, показващо препоръчителното им потребление. Нивата не са строго подредени; зеленчуците обикновено заемат най-голям обем, докато месото и яйцата може да допринесат за по-висок калориен прием. Пирамидите служат като обща насока и не налагат стриктни правила.
-
Какво трябва да ядем след тренировка и какви са препоръките?
След интензивна тренировка е важно да се възстанови енергията и да се подпомогне мускулното възстановяване. Препоръчително е да се консумират въглехидрати и протеини, като добър избор са ядките, яйцата, пуешкото месо или рибата. Важно е да слушате тялото си и да избягвате прекомерната консумация на захар след тренировка.
-
Какви са ползите от спазването на диета и какви са ефектите върху здравето?
-
Какви са препоръките за масаж след тренировка, независимо дали е интензивна или не?
-
Какви са ефектите от обременяването с глюкоза?
Как се готви изобщо такова нещо 
Килограмите са относителни, днес ги има утре ги няма, но излъчването е постоянно. Между другото хора които никога не са имали проблеми с килата, не могат да го осъзнаят, мислят че са имунизирани, но след години, хоп и на тях им се случва, така че никога не бих си позволила да кажа на някого нещо, защото винаги може да се озова на неговото място. Да не говорим колко лошо възпитание е да си позволиш да коментираш вида на някой. Изключвам известните хора, това си е техен бич.
Ти и друг пьт си писала и имам чувството, че твоята е сьщо като моята - има навика да проявява загрижеността си все едно с кални обувки се разхожда вьрху най-болезнените ми точки. Като дете много се дразнех на този подход, ама с времето разбрах, че това просто си е нейния начин. Обичаше например с усмивка да разказва как като сьм била малка, като сьм седнела на столче и коремчето ми ставало на няколко ката от дебелина.
Сега умирам от смях де, ама хич не ми беше весел този спомен преди време. Но се старая да си припомням една мьдра според мен мисьл:
. И понеже си говорим, че не трбява да се сравняваме, а се сещам че някоя от нас се чудеше как някои хора отслабвали за кратко с 15-20кг. Ами то за такива става дума. А аз не мисля, че българина има такива навици.
. На такава зелева диета ти стоявам като нищо.
С пожелание да не спираш да пишеш в темата и да обсъждаш от научна / медицинска гледна точка. Въпреки че е далеч от моята област, много ми е приятно да чета такава информация.