Важен ли е правописът?

• 57 273
  • 927
  •   1
Отговори
# 105
Важен е, много!
Честно, коренно може да ми се промени мнението за даден човек, съдейки по начина му на писане.
Ами, извинявай, ама не може, някой, който уж ме сваля, да ми пише ''аС".Не лъжа, наистина така го написа.И то не веднъж! Отказа ме отвсякъде!
За мен е неприемливо млади хора, които имат претенции, че са нещо/някои, да не знаят как се пишат елементарни думи и да ми се оправдават с това, че било от невнимание.Айде, айде...

# 106
Стига с Луи. А как е множествено число на Луи, че те са много?

# 107
  • Пловдив
Луйове.

# 108
Луита?  newsm78

# 109
  • Ямбол
Много Луи.

# 110
  • Куциндрел
Кой е ЛуЙ?!?

# 111
  • Пловдив
Е как - близнака на Хуй!

# 112
Всички сте прави, Лиляна най-коректна, а Янтра - чушки правопис  Naughty

# 113
Joy
Имам ли позволението ви да ви цитирам във смешките?  Mr. Green

# 114
  • Куциндрел
hahaha hahaha hahaha hahaha

И множественото число им е много Х(Л)уЙовци

# 115
  • Пловдив
Ама вие какво очаквате от Янтра след 3 чаши вино?!

# 116
  • София
Неграмотността не винаги означава, че човекът е с ниско интелектуално ниво. Например, мъжът ми никога не знае кога се слага пълен и кратък член, обикновено пропуска да сложи голяма част от запетайките в постовете си (в други форуми), а едно време, преди да го науча на това, пишеше и "незнам". Но е изключително умен и способен човек и един от най-добрите служители в банката, в която работи.

Но, честно казано, и за мен е важно грамотното писане. Най-много ме дразнят "грубите" грешки: "й" за множествено число; използването на "ме" в края на думата за глаголи в първо лице, множествено число, когато всъщност трябва да се използва само "м"; сгрешено изписване на дума (особено ако е често използвана такава) и т.н.

Не поправям, обаче, хората (с изключение на мъжа ми - на него му казвам винаги, когато видя нещо.) Просто смятам, че форумът не е за това. Хората са влезли във форума, за да споделят нещо, да потърсят съвет, а не за да им се поправят грешките. Ако някой изрично иска това - сам ще си каже.

Колкото ме дразнят неграмотните постове (с много и груби грешки - примерно, пост с две-три пропуснати запетаи няма да ме дразни особено), толкова ме дразнят и постовете на "поправящите", които реално не помагат на конкретния потребител по конкретния проблем.

# 117
Мислех си да пусна подобна тема преди дни, отказах се - щекотлива тема е правописът във форума.

Днес, обаче явно ми дойде музата и то от този словесен бисер :
Цитат
Самсара, може да те дразня грешките, но приеми, че не всеки може да отдели толкова време да корегира, да внимава. В повечето случай- влизам, пиша, публикувам и излизам, защото имам проблем, имам нужда и продължвам по другите задачи...Така, че не е само неграмотност... Whistling
Самсара, радвам се че съм те вдъхновила  Joy
Ще се редактирам специално за теб. Специално за теб ще отделя няколко минути:

Самсара, може да те дразняТ грешките, но приеми, че не всеки може да отдели толкова време да корИгира, да внимава ДА НЕ ИЗПУСНЕ ИЛИ ОБЪРКА БУКВА.
В повечето случаИ, КОГАТО  пиша, веднага публикувам мнението, след това излизам ОТ ФОРУМА. ПИША, защото имам проблем, имам нужда ДА СПОДЕЛЯ. СЛЕД ТОВА продължАвам ДА РАБОТЯ по другите ми служебни, делови и семейни задачи. Имам много ограничено време. Така, че ДОПУСКАМ ГРЕШКИ (ПРЕДПОЛАГАМ И ДРУГИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ) И ГРЕШКИТЕ не СА само от неграмотност.

Бих искала и да благодаря! Благодаря на всички, които ме разбирате, въпреки грешките, въпреки изписаните 20-30 реда за секунди с много пропуски и неясноти!
Благодаря за помощта! Благодаря за подкрепата! Благодаря за съчувствието!

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 23:06 от el_pl

# 118
Важен е,дори задължителен. Аз лично много се дразная на хора,определящи себе си като патриоти,които пишат"Балгария". Не разбирам и защо масово деепричастията се пишат отделно(вървей ки,отивай ки и т.н).Хора,които  бъркат род и число и бъркат времената ,също не понасям и просто не ги чета.  Но най-грозно впечатление ми правят такива,които в речта си масово употребяват" в смисъл,в смисъл,в смисъл". Такива хора с трудност съставят сложно изречение,но пък много им се иска да си обяснят смисъла.

# 119
Неграмотността не винаги означава, че човекът е с ниско интелектуално ниво. Например, мъжът ми никога не знае кога се слага пълен и кратък член, обикновено пропуска да сложи голяма част от запетайките в постовете си (в други форуми), а едно време, преди да го науча на това, пишеше и "незнам". Но е изключително умен и способен човек и един от най-добрите служители в банката, в която работи.
И така да е (допускам, че е възможно да си права, въпреки че аз самата съм правописен и езиков нацист и никакви такива мисли не ми минават), дори не би ми минало през ум да се омъжа за такъв, та даже и да го допусна в близкото си обкръжение!
Дискриминирам и сегрегирам жестоко по правописен признак.

Общи условия

Активация на акаунт