Да бъда ли с него .

• 8 509
  • 55
  •   1
Отговори
Здравейте , отдавана чета във форума и днес след дълъг размисъл реших да потърся съвет или мнение от вас , относно моят случаи .
С приятелят ми сме  сгодени от 5 месеца насам , живеем заедно , но някой неща във връзката ни ме карат да се замислям дали това е правилният човек и дали да премина към следващата крачка  с него . Разбира се само аз мога да преценя дали той е човекът , но не знам до каква степен поведението му е нормално .
Като за начало е образован мъж ,  много начетен - но имам чувството че страшно го мързи да работи и от както сме заедно , предлагах му какви ли не възможности  и той все им намираше кусур , а имаме нужда от пари в момента . По цял ден виси пред компютъра и се оплаква , че му писнало така , а  не си мърда гъза да промени нещо .
Много е мил и възпитан , държи се прекрасно със семейството , близките и приятелите ми , с мен също , но се сърди за всичко , когато искам да поговорим по някоя сериозна тема , той започва  леко да се заяжда и да я избягва , и когато направя намек че нещо не ни върви , той веднага се нацупва и го приема като че слагам край на връзката .
Прави същите неща , които той твърди , че го изнервят от моя страна , но според него той е прав че ги прави , но аз не съм .
Рядко се опитва да ме разбере , а почва веднага да спори и да изказва своето мнение без да ме изслуша .
Не се интересува от нещата , с които аз се занимавам и ми доставят удоволствие . Не го карам да ги харесва , а само да ги погледне .
Мил е до една степен ,но никога  във важните моменти  не показва че държи на мен .
Когато ми предложи брак, буквално ми подаде пръстена и дори не ми го сложи на ръката .
Знам , че ме обича , но ме напряга много , израстанал е сред много глупави , нецеленасочени хора и имам чувствово , че в него се борят едва ли не доброто и злото - истинското му аз и това , което той е виждал през годините и приема за нормално .
Не се старае , говорим някакви неща , ужким всичко се решава и на другият ден започва старата песен на нов глас .
Карам го да си обърне внимание на външният вид , на походката ако щете , на здравето - той го обръща на скандал , а аз го правя само за негово добро . Аз винаги приемам забележките му , но той никога не прекланя глава .
В началото ми показа колко е прекрасен всъщност , а сега е сякаш друг човек .
Не знам дали ще се промени , дали да продължавам да се мъча да стигна до консенсус с него или просто да се предам и да си страдам .

# 1
Отговорът на въпроса ти е "не".
Следващия.

# 2
Изброяваш ни само негативните му черти. Кажи нещо и за това какво ти харесва в него, защо си с него?  Wink

# 3
  • Оптимист по принуда
Сядам на найлонЯ и газ по склонааааа..
Хм,извинявам се,авторке-стой,той ще се промени,ама в шестък ... Peace

# 4
Изброяваш ни само негативните му черти. Кажи нещо и за това какво ти харесва в него, защо си с него?  Wink
Както споделих по - горе , той е много интелигентен човек , научи ме на много неща .Държи се прекрасно с приятелите и близките ми .
Дава ми свобода , въпреки че предпочита да е постоянно в моята компания .
Има ми ми доверие , вярва на мен , а не на околните .
Разсмива ме , когато съм тъжна прави всякакви маимунджалъци за да ме развесели .
Никога не се срамувал от мен  , а се гордее пред хората с мен .
Много лесно раним е , изглежда много груб , но е с много нежна душа .
Предпочита да остане с мен , отколкото с приятелите му .
Готви прекрасно  Laughing
Винаги помага на хората .
Обича много децата и животните .

Има и още , но мисълта ми е че сякаш всичките му негативи надделяват над позитивите му и ме натоварват и съм му го казвала , но той просто не ме разбира , може би бях крайна с това да бъда ли с него , може би въпросът ми е по скоро , какво да направя за да останем заедно ?

# 5
  • София
Той работи ли и ако не, от какво живее?

# 6
  • София
Доколкото разбрах е безработен откакто сте заедно?!?  ooooh!

# 7
А от колко време сте заедно? Сигурна ли си, че го познаваш добре?
Според мен всичките положителни черти, които изброи, са достатъчни за една връзка, но недостатъчни за по-сериозни отношения като брак и семейство.
Сама казваш:

"Мил е до една степен ,но никога  във важните моменти  не показва че държи на мен . "

Може би не виждаш сигурност в този човек, знам ли...

# 8
Той работи ли и ако не, от какво живее?
Не работи , получава едни временни пари , от старата си работа . Защо ги получава няма сега да обсъждам , но въпроса е че те ще свършат , а той нехае .

# 9
А от колко време сте заедно? Сигурна ли си, че го познаваш добре?
Според мен всичките положителни черти, които изброи, са достатъчни за една връзка, но недостатъчни за  отношения като брак и семейство.
Сама казваш:

"Мил е до една степен ,но никога  във важните моменти  не показва че държи на мен . "

Може би не виждаш сигурност в този човек, знам ли...

Заедно сме от две години  , мога да твърдя че го познавам много добре за това кратко време .
Много съм несигурна на този етап да , обичам го много , но искам да ние добре и на двамата ,
не знам с какво да го предизвикам за да осъзнае , че трябва да оправим нещата , които той не вижда дори за проблеми .

nimfi4ka А явно съм объркала с това , че е безработен откакто имаме връзка  , безработен е откакто заживяхме заедно и се сгодихме  , дефакто 5 месеца

# 10
Много сложен въпрос , не е лесно така да се кажа дали да си с него или не . Според моя опит може  да му покажеш , че можеш да бъдеш крайна , в смисъл такъв , да му покажеш , че всичко ще приключи , ако не положи усилия , ако наистина държи на теб ще му светне пред очите , ако не .. прави си изводи . Ако опиташ този начин , обаче и той се промени , поддържай известно време леко напрежение у него , за да не си помисли ,че щом бурята е отминала  може да си продължава по стария начин .
Надявам се , да решиш проблема си  Hug

# 11
  • София
Да си стъпи на краката, да започне да печели и тогава да се прави на годеник.
Ако преминеш към сватба в този момент, ще излезеш най-голямата глупачка.

Не заради друго, гледам братовчедка си в твоите обувки, ама преди 6 години. Промени ли се нещо -не, дълбае дъното от 5 поне, ама барабар с дете. ooooh!

# 12
  • Оптимист по принуда
Ако темата не пързалка,то тогава моят съвет е просто да поговориш с него и да му кажеш какво очакваш да се промени.Но си/му постави и някакъв срок,да кажем 3 месеца.След това реши дали си заслужава да си с него.

# 13
Да не би случайно да пише книга или въвежда някакъв революционен видео софтуер , защото бившия ми софтуер за видео графики или каквото и да е било там , защото моят бивш съпруг по този начин мотивира бягството си от мен и 9-месечния си син.

# 14
Благодаря момичета ...
явно наистина има голям проблем между нас , не мисля с лека ръка да приключа всичко , защото все пак сме започнали нещо и аз си имам чувствата още , но ще се чудя дали да не обърна към някой близък човек , който го познава по - добре от мен, дали това ще ми помогне или ще ми изиграе лоша шега ? Не искам някой да ми реши проблема с него , а да ми даде съвет как да действам с него .. за това не знам дали някой негов близък би бил добър съветник в случая

Общи условия

Активация на акаунт