Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 398
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Испания
...
Искам да ви попитам, някой от вас случайно да е вегетарианец и да е на този режим? Или да консумира соеви продукти (прясно, кисело мляко, тофу и т.н) и какви наблюдения има? Аз честно казано предпочитам соевото мляко пред обикновеното, но понеже е по-мазно и с повече въглехидрати го избягвам в момента.
...

Имаше преди години по някоя дюканка-вегетарианка. Ето инфо за вегетарианците и режима ни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19370293#msg19370293

За соевите продукти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20310504#msg20310504

# 691
  • Варна
Ако си толкова загрижена за здравословното ми състояние, мога да постна какво обикновено ям в протеиновите дни, за да се успокоиш, че не ям някакви миниатюрни количества храна.

Няма нужда. Не разбирам от калории и никога не съм ги броила. Имайки предвид това: http://kulinar.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1% … B8%D0%B8_l.c.html, смятам че 600 калории на ден са опасно малко. Не претендирам да съм на 100% права. Това лесно може да се провери във Гугъл, но понеже не ме интересуват калории, не бих отделила повече време.

# 692
...
Искам да ви попитам, някой от вас случайно да е вегетарианец и да е на този режим? Или да консумира соеви продукти (прясно, кисело мляко, тофу и т.н) и какви наблюдения има? Аз честно казано предпочитам соевото мляко пред обикновеното, но понеже е по-мазно и с повече въглехидрати го избягвам в момента.
...

Имаше преди години по някоя дюканка-вегетарианка. Ето инфо за вегетарианците и режима ни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19370293#msg19370293

За соевите продукти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20310504#msg20310504

Мерси много  Flowers Bouquet

# 693
Аз просто ще спра отново да пиша тук, за да няма засегнати от мои коментари. Само ще кажа, че 90 % не спазват режима на Дюкан, а някаква си тяхна интерпретация. После не се чудете, ако имате здравословни проблеми, искрено се надявам да не се случи нещо такова на някого  Praynig
Предоставям арена за изява на "вещите" стоящи 5-6 години във втора ....
Успех на всички!

# 694
Аз просто ще спра отново да пиша тук, за да няма засегнати от мои коментари. Само ще кажа, че 90 % не спазват режима на Дюкан, а някаква си тяхна интерпретация. После не се чудете, ако имате здравословни проблеми, искрено се надявам да не се случи нещо такова на някого  Praynig
Предоставям арена за изява на "вещите" стоящи 5-6 години във втора ....
Успех на всички!

Това пък защо? Кой е този, който не спазва режима и те ядоса?

Както и да е, тук има някакъв скрит конфликт, който мине се не мине и се показва на повърхността. За новите като мен е непонятен... Thinking

Аз да се "похваля", че правих тирамисуто, но стана много гадно и го изхвърлих. Кремът се получи страхотно, но блатът, въпреки, че беше точно бишкотен, явно му сипах много сода и не се ядеше  Sick
Ще има втори опит, ето коя рецепта ползвах: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622878.msg20391762#msg20391762. Пост № 25 в темата.
В рецептата има 4 лъжици царевично нишесте, но за 3 фаза това не е голям проблем. За втора, бих заменила нишестето с трици за бишкотите, като триците могат да се смелят ситно за по-фин вкус.

Взела съм си скариди и отивам да чета как да си ги приготвя.

Хубава неделя на всички!

# 695
Ааа, без такива не пишещи  Simple Smile! Давам право на всеки да ме засяга - предпочитам така, отколкото да си изпортя режима.
Днес за закуска обичайните тричави солени мъфинчета, за обяд ще запека дробчета на фурна, следобедната закуска е желираното мляко с нес кафе (преоткрих го това кафе, дава малко карамелен вкус) и късната ми вечеря от яйца съъ сиренцето от извара, мляс!

# 696
  • UK
..Само ще кажа, че 90 % не спазват режима на Дюкан, а някаква си тяхна интерпретация. После не се чудете, ако имате здравословни проблеми..

Съгласна съм.
Зачетох една от книгите на Дюкан, той казва, че започването на диетата е сключване на договор, или караш всички фази или не я започвай въобще.

овесено човече-какво е това желирано мляко с нес кафе?

Vrabcho_-и аз правих тирамису, но добре се получи. Блата го пекох на палачинка, крема с френското сирене 0% е разкошен, но ми се появиха пъпки по брадичката и подозирам, че е от него.

Също сутринта се събудих с киселини, много неприятно и кожата ми е мазна  Thinking

Arh Mih-месо и яйца не се предпоръчват при проблемни бъбреци. Сок от лимон и ябълков оцет разбиват песъчинките, всички трябва да ги включваме в менюто си. Кажи какво каза док. Hug

днес съм на ПЗ
закуска: каша от 3с.л. трици с вода, стевия и 2ч.л. обезмаслена сметана на прах.
обяд: салата от краставици и чушка+риба на тефлонов тиган
вечеря: не знам още.

# 697
Teriyaki, пробвай го, за топлото време е чудесно, а и става за 3 минути. Аз нали съм голяма кулинарка, та затова много ги тача такива лесни рецепти   chef.
400 грама кисело мляко 0.1
подсладител
нес кафе една чаена лъжичка (какао)
1 желатин

Разтварям желатина в половин чаша студена вода и после на водна баня. Когато е готов, го добавям към подсладеното и подправено мляко, разбърквам добре и една нощ на студено в хладилника. Понякога го правя с половин степче, ако ми се дояде "плодов" десерт  Wink. И го крия от мъжа ми, че и той обича желенца Joy. Голяма съм лошотия, човек убивам, ако ми пипне яденето, от едно време съм такава. Но и не посягам да взимам от чужда чиния, не съм пощелива. Абе, всеки си е башка луд, добре че са ми свикнали домашните Crazy.
Пак имам мъничък минус, още само половин килце и ще скоча в трета. Малко ме е страх като че ли?! Уф, като дойде времето ще го мисля, а вие ще подсказвате.
Благодаря, че сподели за ябълковия оцет и лимоновия сок... не знаех!
А болницата да казва как е минало при доктора!
Мен пък ме хвана дископатията, та искам, не искам - вървя пеша, нали уж помагало  Praynig. Едно оправиш, друго се разхлопа, пенсионерска му работа, ей...

# 698
Гала, четох скоро в твой пост за соевата кайма (хапки), извинявай, не си спомням точно... Досега не съм готвила нищо със соя, а доста ме ангажира идеята. Би ли споделила какво и как го правиш? Дали мога да направя соеви кюфтета или хапки на фурна, нещо такова. Моля, сладурке, ПИШИ  Hug! Абе, всички пишете, че ще почна да наказвам, ааааа  #Cussing out!!!

# 699
  • Варна
Гала, четох скоро в твой пост за соевата кайма (хапки)...

Нещо ми се върти, че соевата кайма или хапки не са режимни...  newsm78
Все пак са соеви, а соята не е позволена, нали?

# 700
  • Luxemburg
Ето какво ми е писала Гала за соята на 43стр.
Соева кайма може, соево сирене също (тофу натурално), като под соева кайма разбирай гранулираната, която се накисва във вода и набъбва. Соя като печени бобчета не може. Преди си правех много вкусни кюфтенца с такава кайма смесена с телешка. Но много започнах да се подувам от соевата и спрях.

# 701
  • Варна
Ето какво ми е писала Гала за соята на 43стр.
Соева кайма може, соево сирене също (тофу натурално), като под соева кайма разбирай гранулираната, която се накисва във вода и набъбва. Соя като печени бобчета не може. Преди си правех много вкусни кюфтенца с такава кайма смесена с телешка. Но много започнах да се подувам от соевата и спрях.

Не знам, Смайлс да каже.

# 702
Соя като ядки не е позволена (печена, пържена). Ето тези са позволени:
Накисвах гранулите в топла вода с подправки или само с хималайска сол. Не помня колко точно време съм ги киснала, но приблизително 40мин. После отцеждах добре (с едно като цедка за макарони) дори леко понатисках с ръка и оставях хубаво да се изцеди водата. За кюфтета си слагах 250-350гр. пилешка или телешка кайма към изцедената соя, яйце чубрица, черен пипер, магданоз, лук ако искаш. Омесва се като за нормални кюфтета и се оставя малко да постои. После си оформях топки и ги пекох в силиконови формички за мъфини. Можеш да сложиш и варено яйце в средата на всяко кюфте. Соевите шницели и кубчета също се накисваха във вода и после се пекат, но ставаха гадни и аз си ги слагах като заместител на месо в манджички, примерно със спанак. Имай предвид, че понякога се задържа вода от тези соеви неща и много се пръцка  Laughing Аз спрях соевите продукти, защото в един момент започнах да се подувам много от тях. Иначе пък съдържат 52% протеини и едва 1,5% мазнини. Не е отбелязано дали има въглехидрати, което за режима е рай. Правила съм си и руло "Стефани" също много сполучливо. Тофу натурално също може в неограничени количества. Соево мляко може, но имаше някакво ограничение не помня точното количество.

# 703
Здравейте момичета Simple Smile Отдавна се каня да ви пиша :Simple Smile
Сега след диетата,въпреки,че не направих трета,е разбира се не започнах да ям като невидяла,но си спазвам протеиновия четвъртък си поддържам 61кг и мисля,че може да сваля и още,защото пък на обиколки отслабнах доста.Даже наскоро си ги мерих и останах очарована.Купих си много секси бански за другият месец за морето и ще ви кача снимка да ме видите Simple Smile Много си се кефя,диетата е супер,въпреки,че ми се появи онзи дисбаланс в корема,но вече всичко е наред Simple Smile Нещата се оправиха и си спазвам режим на хранене.От цялата тази работа разбрах,че пълнея от сиренето,получавам запек от ориза,мусаката вече я обичам единствено с тиквички и кайма,а не с картофи,даже не ги хапвам често дори и по отделно.Риба ям редовно.Като съм на разходка с бебето и съм гладна предпочитам да си взема да изпия една кофичка кисело мляко,отколкото закуска или парче пица както си взимат моите дружки:) От режима научих много и много получих Simple Smile

# 704
Добро утро Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 13:14 от Mis Kapriz

Общи условия

Активация на акаунт