БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 122

• 64 669
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
Независимо,че е празник аз днес ших,защото скоро няма да имам тази възможност.Много единични бодове,твърда панама и ми върви бавно ,но ще го ушия лека -полека.

Мисля френските възли и контур да ги правя по време на шиене.

# 271
  • София
Хайде и аз да покажа - резултатът е нещо средно между двете /хич ме няма с фотото../:

Скрит текст:
did_tag, красота! Все едно сме се наговорили да ги шием заедно. Simple Smile С какви конци е твоето ? Аз с ДМЦ го ших, но малко ми бледнее, а на картинката са много по-ярки цветовете, като гледам и твоите също.

# 272
Аз се сдобих с това

Досега на съм шила такова нещо, дано се справя.

# 273
  • София / Баня
Христос Воскресе.
Да сте живи и здрави момичета. Мир и разбирателство да царуват в семействата ви.

Почнах едно фарче, ама много ме мъчи 18-ка панама. Зарязах и почнах фуксийте, но и за тях не ми остава време. Щия по два конеца вечер и само плакна очи със вашите красоти.

# 274
http://slun4o666.snimka.bg/arts/gobleni.532361.33032294.big
Ето какво ших аз по празниците. Утре ще бъдат подарени   bouquet
Нямам търпение да започна врабчетата  Flutter

# 275
  • Пловдив
Хайде и аз да покажа - резултатът е нещо средно между двете /хич ме няма с фотото../:

Скрит текст:
did_tag, красота! Все едно сме се наговорили да ги шием заедно. Simple Smile С какви конци е твоето ? Аз с ДМЦ го ших, но малко ми бледнее, а на картинката са много по-ярки цветовете, като гледам и твоите също.

Анхор, ДМС и цветове на око............. ) От жълтите не намерих указаните и си ги подбирах сама

# 276
Честито Възкресение Христово!  Нека радост и щастие пълнят сърцата ви!

Аз не можах да шия на празника, но желание не ми е липсвало. Но пък и не си бяхме вкъщи, като се приберем ще наваксам и ще покажа с какво се занимавах напоследък.

# 277
Браво, момичета, за тези криви къщи- много са готини

# 278
Много красиви къщи и комплекти има показани.

Аз имам голям проблем, имам нужда от помощ за тъй желания паун на Тереса Вентцлер. Разпределих си конците, подготвих си паманата, ама не мога да започна. Не можах да разбера инструкцията  ooooh!. Кое с колко нишки е не схванах  ooooh! ooooh! ooooh!. Това е инструкцията, която намерих в нета. Днес ще сканирам моята на Жанлин е. Като текст, номера на конци и еднакво /горе долу/.

Скрит текст:
Скрит текст:

Някой да е срещал форум на български, или тема за гоблени на Тереса?

# 279
bisy_k Мога да ти преведа, в първата снимка, която си постнала има информация. Аз съм останала с впечатление, че знаеш английски, затова не съм сигурна дали ти трябва превод или просто ти се струва объркано написаното.
Аз го разбирам така: по принцип шиеш кръстчетата с 2 нишки. Ако е мартеница шиеш с по едно от двата/трите цвята, освен ако не е указано нещо в колонката Additional Skiens Needed. Ако там има написано нещо, добавяш толкова от него (понеже пише additional считам, че добавяме към броя нишки които са дадени по принцип). Контурът се шие с една нишка, освен ако не е указано друго, стрейт стич също с една, освен ако не е указано друго. Възлите са с три нишки от 3031 като увиваш конеца веднъж около иглата. Следващото за пръв път го срещам, но може би нещо от сорта на диамантени капси с по една нишка 437 и 3046. После има обяснения при единия символ пред номерчето да се шие полукръстче, а при другия символ се шие долната част на кръстчето с дадения цвят и горната с една нишка 453. Надявам се да съм била полезна   bouquet

# 280
Христос Воскресе! Здраве и семейно щастие ви пожелавам момичета Hug

bisy_k, при мен излиза много ситно и не мога да го разчета добре, но доколкото разбирам се шие с по 1 конец от посочените цветове. То повечето са мартеници с 2 или 3 цвята.

Много са готини тези къщички на Майкъл Пауъл Heart Eyes. Стани, did_tag ще шиете ли и други от тях?

И аз ших през празниците Simple Smile. Ето резултата:
Снимката ми пак е..... ooooh!

# 281
Виктория благодаря ти. Полезна ми беше.   bouquet

Не знам английски, но с бяй Гугъл се оправям добре. Объркването ми идва от това, че на едното място където са символите пише на първите знаци брой нишки 1, на знак Х - 3 нишки. На другите няма нищо писано.

В моята инструкция пише, че се ползва по 1 нишка освен ако не е указано друго.
Това тотално ме обърка.  #Crazy  Ако е 1 нишка, защо на някои пише 1, а на повечето нищо?!

Това е скана на моята схема http://fisco.snimka.bg/tapestries/teresa-wentzler-peacock-tapest … 4927.33035801.big

А това е на предната която пуснах http://fisco.snimka.bg/tapestries/teresa-wentzler-peacock-tapest … 4927.33035153.big

# 282
  • sof
Hrisi, благодаря! Получих и изпратих. Поздрави от още една грешница, която вчера малко ши.

bisy_k  , с мобилния съм сега, утре ще погледна на  голям екран и ще пиша за инструкциите. Имам старо списание с неин модел на някаква фея, която съм заглеждала преди време, но не съм уверена в 'окомплектоването' на комплект от мен самата.

Светла ви седмица!

# 283
  • София
Много са готини тези къщички на Майкъл Пауъл Heart Eyes. Стани, did_tag ще шиете ли и други от тях?

Аз със сигурност ще шия и други, защото много ми харесват, но по-нататък, като ми дойде поредната муза. Crazy

Твоя Климт е  Heart Eyes - имам си го ушит.  Даже и още три от тая серия бродирах, ама не помня колко от тях са напълно готови. Сигурно и те ще чакат някоя муза, като се знам какви ги върша. Grinning

# 284

И на мен ми харесват къщичките много , в началото си помислих , че участвате в някаква игра заедно ,браво...

Общи условия

Активация на акаунт