Детето като "инвестиция"

• 4 281
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
В търсене на страстта, която кара децата ни, да стоят фокусирани с часове. В дискусия за идеята, децата ни да са полиглоти и да израстват, гледайки на света с любопитство.

Минимум.

# 16
  • Ямбол
Що да не гледаме на детето като инвестиция в кавички?

Всички вие с деца сте си инвестирали генетичния материал в децата си.
Или инвестицията може да бъде само сума пари?
Иначе първия пост на темата ми е тотално непонятен. Отговорих във връзка с анкетата.
Но не съм гласувала, не съм решила все още какво още съм или не съм инвестирала в децата си.

# 17
Ето Сийке и Лиляна е разбрала анкетата.

Ами то проблемът е, че не разбирам първият пост и си правя някакви догадки за инкизиционни методи за учене на поне 16 езика без да броим арамейски.

Иначе всеки инвестира в детето си.

# 18
Идеята на анкетата е да получа резултат от гласуване. Дискусията е за да намеря интересни отговори и предложения. Болната амбиция не е тема на тази анкета. Интересът ми е в друга насока. Да приемем, че се интересувам от отговора Ви, като събеседници, не като родители.
Например: Хубаво ли е децата ни, да учат езици и ако да, трябва ли това да се приложи в образователната ни система, за сметка на други безсмислени науки? Благодаря за отделеното време!

# 19
Много е хубаво да учат езици, да.  Peace

# 20
Може ли пример за "безмислени науки"?

# 21
Например: Хубаво ли е децата ни, да учат езици и ако да, трябва ли това да се приложи в образователната ни система, за сметка на други безсмислени науки? Благодаря за отделеното време!

Аааа, разгеле!
Не знам дали е хубаво децата да учат езици, но в днешно време е просто наложително. Затова - да! Трябва!

ПП А превод на анкетката може ли? Или поне обяснение що за животно е това "негативно настроената" инвестиция.  Thinking

# 22
Как` Сийка  fight

Дали си негативно настроен да се гледа на детето като инвестиция или позитивно.

Анкетата е насочена само към жени  Mr. Green

# 23
Анкета
Може ли да  гледаме на детето като "инвестиция"?

- позитивно настроена

- негативно настроена

Някъде да става въпрос за мен?  newsm78
Ами ако бях мъж?

ПП А за страстта какво? Онази, която карала децата да стоят фокусирани с часове (къде???).

# 24
4 езика знам и пак не мога да разбера първия пост на авторката.
Та явно ученето на езици не помага толкова в живота.

# 25
Извинявам се, чаках повече постове , за да обобщя! Отговорите са си класическите "да" и "не", но с интересен почерк Simple Smile За началното образование, часовете по музика, бит и техника, изобразително изкуство. Те според мен, са дисциплини, в които не всички деца и подрастващи са заинтригувани. Тези дисциплини, обаче, се оценяват и понякога ронят авторитета на детето ни пред неговите съученици. Съгласни ли сте, че са полезни, но като курсове извън училище?

# 26
  • Ямбол
Е, все трябва да има часове, които да се чакат с нетърпение и които да са отпускащото време за децата, особено в началните класове. И ако реша да инвестирам в децата си, ще помисля и за почивката им, за приятните им занимания и после за езиците.

# 27
Извинявам се, чаках повече постове , за да обобщя! Отговорите са си класическите "да" и "не", но с интересен почерк Simple Smile За началното образование, часовете по музика, бит и техника, изобразително изкуство. Те според мен, са дисциплини, в които не всички деца и подрастващи са заинтригувани. Тези дисциплини, обаче, се оценяват и понякога ронят авторитета на детето ни пред неговите съученици. Съгласни ли сте, че са полезни, но като курсове извън училище?
Недоумявам какво те кара да мислиш, че езиците са нещо, в което всички са добри. Изключително глупашки подход.
Изучаването на повече предмети в началното училище и въобще в училище е с цел детето да разбере САМО в какво е най-добро.
Болните амбиции и фокусиране в една точка са изцяло болест на родители, и то родители от твоя тип, които смятат нещо за по-маловажно от друго. Искаш детето да учи езици в началното? Със заетост около 25 астрономически часа с учене в училище можеш да го запишеш на 2 (ДВА!) езика минимум, но то просто няма да ги усвои. Изучаването на чужд език НЕ МОЖЕ да става като проговарянето на майчиния, но не ми се навлиза И в тази материя, която е нищена, нищена, нищена в 100 теми само в БГ-мамма.
Преди да се чудиш как да инвестираш и да се правиш на оригинална, защо не опиташ първо да видиш детето ти в какво Е добро, а не в какво ТИ МИСЛИШ, че е наложително да бъде добро?
Още нещо - езиците са средство. Който ги е превърнал в цел, не е прокопсал.

# 28
Aз по музика не бях много заинтригувана. Караха ни да пеем, разбира се, а аз рева като магаре в дол.

Според мен деца, които не са надарени в някои области не е нужно да ги насилват. Но все пак нека ги има тези предмети. По бит и каквото е там не учат ли някакви практически неща, полезни и същевременно интересни и не толкова затормозяващи?

За момента дъщеря ми учи английски, но учителката идва у нас, на крак. Не бих я записала на разни алианси и чудеса към момента, защото трябва да ги посещава след детска градина. Струва ми се натоварващо. Единствено ходи на плуване извън детската градина и аз много държа, там няма лабаво.
Всички останали безбройни занимания, с които се е захванала  Crazy са или в детската градина или при познати и тя го намира за релаксиращо. Ходи когато и е удобно, когато е ентусиазирана.

# 29
Валерияна, умишлено ли маниерничиш в изказа си, или българският език просто не ти е роден? Има нещо страшно сбъркано в това, че все повече хора се изразяват като Министърката на младежта и спорта  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт