Да се оплача от ММ

• 11 445
  • 134
  •   1
Отговори
# 90
Абр като влезе жена в къщата стават калпазани  Laughing   А дрехите не изгниват, но на мен ми понамирисват  Whistling

Ето това е, като искате да си усложнявате живота с педантичност, после не ревете. То на такова не се издържа, най-добронамерено го казвам. Понамирисват, ми почисти си пералнята и няма да ти понамирисват. Ама да слугуваш на електроуредите...

# 91
Голям късмет извадих с малкия,спи си по цяла нощ без да се буди  Simple Smile.А по въпроса с прането,моя е много изпълнителен,не само,че ги вади ами ги и простира Simple Smile

# 92
Моите просто се спарват и понамирисват на спарено...решението е да пускам пералня по на време...
Еее,Каринка,евала!  Laughing Дори аз не гладя,а какво остава за ММ  Laughing Не бих казала,че съм педантична,дори изобщо,но когато другият и пръста си не помръдва,че дори и от където мине оставя след себе си,понякога започва да дразни...

# 93
Абр като влезе жена в къщата стават калпазани  Laughing   А дрехите не изгниват, но на мен ми понамирисват  Whistling

Ето това е, като искате да си усложнявате живота с педантичност, после не ревете. То на такова не се издържа, най-добронамерено го казвам. Понамирисват, ми почисти си пералнята и няма да ти понамирисват. Ама да слугуваш на електроуредите...

Не мисля, че да сготвя, изпрахосмуча и простра е педантичност. А миризмата на спарено незнам как да я избегна с чистене на пералнята. Като преседят няколко часа се спарват. За това пера през деня и веднага простирам  Peace

# 94
Мокри дрехи, дори да не са в машината си миришат на тежко и гадно като престоят.
Простирането е работа за под 10 мин., не глезотия, а не знам какво е да се проявяват чак такива капризи.
Като не ги е извадил - пак да пусне пералнята и да ги простре после, аз не бих ги пипнала, ако ми погоди такъв номер.

Абр като влезе жена в къщата стават калпазани  Laughing 

Ако им позволи. Даже не се отнася само за мъжете, всеки става калпазанин, ако му позволят.

# 95
Педантичност е да искаш от половинката си да направи точно това и точно сега, защото така си казала или по-лошо, защото така трябва и има правила. И мъже такива има, но повечето май са жени. Казвам ви, че това е нетърпимо, аз поне няма да търпя. Представи си ти да си заета с нещо приятно и милото да застане над главата ти да дудне, че той си е свършил неговата половина и сега е ред ти да простираш. Е, няма да стане! Да не се е женил за мен като не му харесва как живея.
Или пък да се върне и да има очаквания, че ще е сготвено да кажем, при положение че на мен никак не ми се е готвело този ден. Имах една позната - каквото и да става, в събота трябва да се мие банята и това не подлежи на коментар. И сега е разведена, а мъжът й се ожени за по-нормална жена.
пп: моите дрехи никога не са смърдели, когатопрестоят през нощта, нито съдовете в миялната. Пускам електроуредите и лягам, как ли пък няма да стана в 3 през нощта да ги вадя.

# 96
  • Tам през Атлантическия океан
Янечек Peace

# 97
Янечек, за различни неща говорим. Ако забелязваш, всеки се прави на непедантичен, но за мъжете важи като не им е кеф сега, въобще да отпадне, а за жените - ок, де, не точно сега, ама след малко - пак те.

Ако спя, а той няма никаква работа, но нарочно чака аз да стана, заради правилото на егоиста, заради която е темата, ами хич няма да ми стане приятно, даже не мога да си го представя. Ужасно обидно ще ми стане.
Не сме чак толкова педантични, ама като няма/м работа, а види/я, че пералнята е спряла, и няма причина, която да налага да киснат вътре, не виждам какво странно има да се прострат, а да не чакаш другия да стане, защото си си свършил „половината”.
Не гледаме кой е свършил половината, нито имаме предразсъдъци. Това е много относително. Просто се прави каквото има, някои неща отнемат повече време, други по-малко, понякога пък няма нищо. Няма как да се делят с точност.
Като се върне и няма сготвено - ще сготви.
Като ме види, че правя нещо приятно, няма да ми каже нищо, ще иде и ще простре, ако ще да е вършил всичко само той през този ден. Ако пък прави нещо др., ще простра след малко.

Но както виждаш егоистите не действат така. Не че им е зле де  Mr. Green
Егоистът ще те събуди, ще ти прекъсне заниманието или ще те изкара от ваната, примерно, в която си планирала да си полежиш  1 час, защото бебето е с пълен памперс.

# 98
В случая не говоря за егоисти, а за педанти, каквито из темата и из други подобни виждам, че пробладават. То си личи по писаното - не можеш да търпиш дрехите да седят в пералнята и ги вадиш веднага, това какво е ако не е педантично? На бас, че и други неща те дразнят - примерно трохи по столовете или стъпки в коридора.
А аз ако не спя, но не ми се вадят тъпите дрехи, няма да ги извадя и ако после стане проблем заради това, ще стане и скандал. Ами може да ми се е писало във форума например, или да ми се е играло на енгри бърдс, защо трябва да вадя дрехите, че и да ги простирам?
Явно все се поставяте от страната на изискващите, затова не се досещате как гадно е да ви се падне партньор, който дудня. Аз знам и не е приятно, надявам се сегашната му жена да му приляга повече и като й каже, че има трохи, да скача да ги събира, защото той пък е сложил масата. Домакинската работа е на последно място по важност и няма такава, която да не може да почака един ден. Ако получавам тормоз за мръсни чинии, за смачкани дрехи и т.н., ще се побъркам. Радвам се, че мъжът ми не е като някоя от вас.

# 99
В случая не говоря за егоисти, а за педанти, каквито из темата и из други подобни виждам, че пробладават. То си личи по писаното - не можеш да търпиш дрехите да седят в пералнята и ги вадиш веднага, това какво е ако не е педантично? На бас, че и други неща те дразнят - примерно трохи по столовете или стъпки в коридора.

Хубаво,значи той няма да извади дрехите въпреки,че пералнята му е на 2 метра път,но когато се прибере от работа и няма нищо сготвено ще е в пълното си право да ореве света...ми не съм съгласна...

# 100
Всъщност аз простирам когато изпере пералнята, защото винаги я пускам през деня и нищо не ми пречи. А педант е ММ. В сравнение с него аз съм по-скоро мърла (правя трохи  Blush)   А той иска всичко да е чисто и подредено. Лошо няма, но аз съм от хората, които оставят някои неща за след малко (чиниите примерно). Така или иначе мен чакат  Whistling

# 101

Хубаво,значи той няма да извади дрехите въпреки,че пералнята му е на 2 метра път,но когато се прибере от работа и няма нищо сготвено ще е в пълното си право да ореве света...ми не съм съгласна...

Къде написах подобно нещо? Наистина ме изумявате. Няма право да ореве света, както написах точно в по-предния си пост. На мен ако някой ми ореве света, че няма манджа, ще го направя на нищо, ей!
пп: който е педант, да си чисти и простира сам, ако ли не - ще си носи въвонилите се на гнило дрехи. Моите родители и двамата са страшни педанти на тема чистота и ред, ужас е при тях. У нас не е така.

# 102
Янечек,не казвам,че си го написала,но ето за това говоря аз.Единият може да не си мръдва пръста,дори и когато си го помолил за нещо дребно и еднократно,но когато другия го направи е проблем.Ето това е по-дразнещото...

ПП.След като съм разбрала,че на помощ за домакинската работа от ММ няма да получа,понеже имаме различни критерии за чистота,правя точно това,което казваш.Аз мия съдовете,понеже знам,че той ще ги измие само,когато му потрябват на ново.Пускам си пералнята през деня,понеже ако я оставя няма да извади дрехите и т.н.Сменям чаршафите,защото ако оставя на него да се сети,това ще се случи един път в годината.Чистя си банята когато ми е кеф,защото той никога няма да го направи и не се сърдя на никой.Той пък от своя страна,когато е гладен става и си готви,а не чака аз да му сложа и така...

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 16:15 от Mañana

# 103
  • Tам през Атлантическия океан
Е , па не се дразни  Mr. Green Hug

# 104
В случая не говоря за егоисти, а за педанти, каквито из темата и из други подобни виждам, че пробладават. То си личи по писаното - не можеш да търпиш дрехите да седят в пералнята и ги вадиш веднага, това какво е ако не е педантично? На бас, че и други неща те дразнят - примерно трохи по столовете или стъпки в коридор...

Oк. Но аз говоря. То и бирата може да се пие топла, ама я предпочитаме студена. Говоря за това, че имаме спряла пералня и имаме свободен човек. Факт е, че ми миришат по добре веднага прострени. На него също. Но ако по някаква причина няма кой или има, но е зает с нещо, няма проблем да престоят, ще го преживеем. Но не умишлено, за да ги простре някой друг.
В темата не става дума за това, че този човек днес не е направил нещо, а че по принцип действа така с една цел, да го направи тя.

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 16:48 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт