Русия 1

• 1 143 009
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 8 970
Аз не разбирам защо разсъждавате в някакви абсолютни категории непрекъснато. Да, навсякъде има натиск, лобиране и незаконни практики. Само че това не прави всички държави еднакви. Нали така?

Абсолютно не ги прави еднакви. Затова лично мен в момента ме дразни повече тази страна, която с фалшиви претексти инциира няколко войни, чиито плодове берем сега вкупом. Дразни ме, че Демократическата партия в САЩ доста усърдно е работила в ущърб на един свой кандидат и в полза на друг - който е непосредствено забъркан в тези нелицеприятни неща. Което леко обезсмисля идеята на демократичния избор. Всичко това нямаше да ме дразни и щях да смятам, че си е лично техен проблем, ако не сърбаме техните каши.

От друга страна теб повече те дразнят незаконните практики и лобирането. В това няма нищо лошо, светът си е шарен.

jp, много са губернаторите - понесли и засега непонесли последствия, затова ти казвам да си ги следиш сама. Разбира се и главният митничар сега сигурно ще се окаже неугоден на Путин, както преди него Сердюков, но това е малко в стил " вие защо биете негрите", което сама подчертаваш, че се изтърка.

За Гардиън - не знам какво са броили. Един е въздържалият се и по двата законопроекта. За единия гласовете за/против са 277/148, за другия - 287/147. Най-общо 2 партии са гласували за 2 - против.

# 8 971

Както е в световната политика - самите фенове на Русия тук изтъкват, че е хубаво да няма едноличен световен господар. Защо? Ами защото сблъсъците раждат корекции за самозабравянето и прекалените амбиции. Само че когато се отнася за вътрешната политика на Путин, същите хора са съвсем ок Путин да няма опозиция и да прави, каквото си реши.

Леко е лицемерно, ми се струва.
Обратното важи с пълна сила. Колкото Путин има коректив в Русия толкова и САЩ в международната политика.

# 8 972

От друга страна теб повече те дразнят незаконните практики и лобирането. В това няма нищо лошо, светът си е шарен.

Не, мен ме дразни репресията и силовото налагане на единствена власт без други гледни точки.

Аз не се изненадвам, че не всички хора са добри и спазващи закона. Но единствената работеща рецепта срещу прекомерната злоупотреба е взаимният контрол. Няма някаква друга идеална система, която магически да прави от хората ангели.

Няма да следя сама губернаторите, защото в Гугъл ми излизат само резултати за пребити журналисти след разследвания. Така че ако имаш нещо конкретно предвид, дай го насам. Ако не - мисля да затворим темата за журналистите в Русия, дето разследвали приятелите на Путин и да си стиснем ръцете, че са нещо като Дядо Мраз.

Иначе за войните и аз се дразня. Американската външна политика е често потресаваща. Само че и те го правят, защото могат. Не са длъжни да са добри, честни или някакви други спрямо останалия свят. Вярвам, ще се съгласиш. Отново, рецептата е да няма една суперсила - както и написах в началото.

Между другото, руснаците не налагат по-силово политиката си в световен план не защото са много морални, а просто защото не могат. Имаме примери в доскорошната историята, че когато са в позиция, могат да бъдат не по-малко брутални от всеки друг. Но за тяхно съжаление, когато прекалиш с репресиите, леко фалираш. Просто за наше щастие икономиката не процъфтява, ако превърнеш всички в стругари, шивачки и милиционери.

Обратното важи с пълна сила. Колкото Путин има коректив в Русия толкова и САЩ в международната политика.

Абсолютно. Това твърдя и аз. И нито едното, нито другото са добри.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 16:20 от jp

# 8 973
Няма да следя сама губернаторите, защото в Гугъл ми излизат само резултати за пребити журналисти след разследвания. Така че ако имаш нещо конкретно предвид, дай го насам. Ако не - мисля да затворим темата за журналистите в Русия, дето разследвали приятелите на Путин и да си стиснем ръцете, че са нещо като Дядо Мраз.

Коми, Сахалин, Кировска област са пострадалите. За колко пишат журналистите - за огромно количество, което е лошо като наличие и никак не е зле като отзвук. Не ги следя отблизо, но казват, че с голяма доза вероятност следващите са на Тверска и Пермска област.

jp, съгласна съм, че американската външна политика е "защото могат". Но явно и вътрешната им е "защото могат".  С което искам да кажа, че това е общовалиден принцип. И ей така отлюспиха Сандърс. Без взаимен контрол.

# 8 974

Коми, Сахалин, Кировска област са пострадалите. За колко пишат журналистите - за огромно количество, което е лошо като наличие и никак не е зле като отзвук. Не ги следя отблизо, но казват, че с голяма доза вероятност следващите са на Тверска и Пермска област.

Някак очаквах журналистически материали - не говорехме ли за това? Вярвам, има ги онлайн?

# 8 975
За мен спора ви по същество е безмислен защото в днешно време отделни журналистически разследвания като цяло нямат особенно влияние.
В ерата на интернет и Гугъл т.нар. власт имащи практически имат способността да ти казват какво да мислиш и кого да подкрепяш.
Путин,Ердоган,  външната политика на Щатите и т.н се радват на реална подкрепа и един или двама журналисти няма как да променят това.

# 8 976
Някак очаквах журналистически материали - не говорехме ли за това? Вярвам, има ги онлайн?

Дадох ти конкретни насоки, вярвам сега можеш да потърсиш. Например - за Коми не мога да твърдя, че мерките са взети точно заради журналистическо разследване, но е факт, че точно преди това го има и се провежда в продължение на две години от журналиста Сергей Сорокин. И не, сайтът на "Красное знамя - Коми"  /където е публикувана серията  «ЗАРУБИНКОРПОРЕЙТЕД: 12 лет в Республике Коми»/ в момента е затворен. Тук ако ти е интересно може да проследиш отношенията на медиите с местната власт http://www.litrossia.ru/item/8250-kak-v-respublike-komi-raspravl … i-i-zhurnalistami

За мен спора ви по същество е безмислен защото в днешно време отделни журналистически разследвания като цяло нямат особенно влияние.
В ерата на интернет и Гугъл т.нар. власт имащи практически имат способността да ти казват какво да мислиш и кого да подкрепяш.
Путин,Ердоган,  външната политика на Щатите и т.н се радват на реална подкрепа и един или двама журналисти няма как да променят това.

Абсолютно съм съгласна, затова смятам, че и Асанж не е някаква реална заплаха. Както обаче и обратното - пак чрез интернет и социалните медии има някакъв шанс при желание да стигнеш до някаква достоверна информация. Тоест, колкото и да е парадоксално, манипулациите стават едновременно и по-лесни, и по-трудни.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 17:21 от Vapor

# 8 977
  • София
чрез интернет и социалните медии има някакъв шанс при желание да стигнеш до някаква достоверна информация. Тоест, колкото и да е парадоксално, манипулациите стават едновременно и по-лесни, и по-трудни.

Затова човек трябва да си изгради някакво критично мислене и да отсява истината от плявата сам. Това става донякъде и на база личен опит и светоусещане. Трудно е човек да бъде обективен, какво остава за медии, политици...

# 8 978
Затова човек трябва да си изгради някакво критично мислене и да отсява истината от плявата сам. Това става донякъде и на база личен опит и светоусещане. Трудно е човек да бъде обективен, какво остава за медии, политици...

Точно така е, затова май хакерството - което в този вариант си е чисто разследване, и публикацията на реални документи за самостоятелна трактовка май са бъдещето, а не анализите. И колкото повече хора от колкото повече източници го правят, толкова по-добре. Всъщност това е някаква степен на прозрачност - да ми прости Господ, но май има някаква истина в това, че е добре всичко да се следи и пази. Защото процесът е двустранен - до една степен би могла информацията да се използва срещу инакомислещи, но от друга страна обществото може да има ако не контрол, то поне информираност за това какво става реално.

# 8 979

Не, мен ме дразни репресията и силовото налагане на единствена власт без други гледни точки.

Че краварите са същите, силово налагане на тяхната "демокрация" и налагане само и единствено на техните правила.Къде виждаш разлика.Друга гледна точка освен тази на нато  например,видяла ли си.Като  кажат ,че черното е бяло и всички техни марионекти се изреждат да ни убедят ,че е така.
И ти водиш едни безмислени спорове.....

# 8 980
Всъщност това е някаква степен на прозрачност - да ми прости Господ, но май има някаква истина в това, че е добре всичко да се следи и пази.

А кой ще пази пазачите? Мисля, че сама не си вярваш.

Между другото, малко хора имат времето да изследват една кореспонденция от 5000 мейла, примерно - за да си извадят изводи по една-единствена тема. А възможността избирателно да им се пуснат 100 от тях също не е за пренебрегване. Тъй че суровите документи не са никаква панацея.

И не, сайтът на "Красное знамя - Коми"  /където е публикувана серията  «ЗАРУБИНКОРПОРЕЙТЕД: 12 лет в Республике Коми»/ в момента е затворен.

Това вероятно е някаква руска традиция, колко жалко.

# 8 981
А кой ще пази пазачите? Мисля, че сама не си вярваш.

Не, и за това си мисля. Но суровите документи според мен донякъде са панацея. Най-малко непрекъснатата заплаха, че има възможност да излязат - сама по себе си за мен е нещо добро и е много силен коректив.  Един ще пусне 100, друг ще пусне други 100. Във всички случаи не е панацея да говориш едно, а зад кулисите да вършиш обратното - което е свойствено на абсолютно всяка власт. Така че приветствам техническия напредък и фактът, че в разобличаването може да се включват все повече хора, независимо един от друг - в това виждам известна надежда за пазенето на пазачите. З

По руските традиции - знам ли, потърси. Факт е,че в различни страни има различни традиции при ограничаването на достъпа до интернет ресурси. При руснаците е много силна личната традиция да ги преодоляват - знам го от опит със сайта Флибуста. Начинът им за заобикаляне на преградите и обучението на редовия потребител /откъдето и да е той/ да го прави е просто феноменален. 
ПП В този смисъл и Красноя знамя си имат нов сайт, където продължават да си плюят по властите в по-общ план, но архивът им не е качен там, а пък така или иначе поне тези публикации са си свършили работата.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 19:32 от Vapor

# 8 982
  • София
По принцип, съхранението на документи (съвременните имейли също са вид документи), е от изключителна важност.
Ако погледнем в исторически план, това е изиграло голяма роля в човешкия прогрес.
Библиотеки, архиви...

Някои документи изискват съдебно решение, за да бъдат отворени. И все пак..добре е да ги има.

# 8 983
  • The QC to be!!!
….
Baby, не съм гледала 14-те минути, дай линк. Честно казано, от една страна, не мисля, че това, което прави е толкова заплашващо - защото керванът си върви, каквото и да става. От друга страна мисля, че технологиите си вървят и социалните медии и такива "хакери" ще стават най-достоверния източник на информация. Тоест проблемът не би се решил с неутрализирането на един човек.
https://wikileaks.org/dnc-emails/?file=mp3&count=50#searchresult
не съм ги слушала, не знам дали ми се занимава още… да ги свалям… то са съобщения, не са видео

# 8 984
Така че приветствам техническия напредък и фактът, че в разобличаването може да се включват все повече хора, независимо един от друг - в това виждам известна надежда за пазенето на пазачите.

По принцип държавните документи - вкл. комуникация, анализи и т.н. си се пазят. Много от секретните имат период, след който се разсекретяват. Така че доколкото на мен ми е известно, практиката и в момента е такава. За Русия не съм сигурна.

По-скоро питам кой ще пази пазачите на личната комуникация на милиони руснаци, която вече ще бъде записвана. Сещаш ли се какъв потенциал за натиск е това? В крайна сметка едва ли на всекиго ще му е приятно произволни негови разговори - примерно интимни - случайно да "изтекат". Вярвам, че човек има право по подразбиране на лично пространство и уединение.

Или просто трябва да вярваме на Путин, щото ни изглежда добър човек? Както и на всички по веригата - защото тези записи ще се събират и съхраняват от телекомуникационните фирми.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 23:33 от jp

Общи условия

Активация на акаунт