Русия 1

• 1 116 410
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 14 205
Колко са изхарчени за връщането на образованието и здравеопазването в релси? Няма значение цифрата- важен е резултата!!!
Да, това наистина е добър въпрос - как се справя Русия в сферата на образованието и здравеопазването през последните 20 години. Какъв е резултатът?

При цялото си уважение към Русия, тук аз ще се съглася донякъде с Гери. Без да съм чела като вас чак толкова детайлно статистики, ми се струва, че образованието и при тях се е срутило. Може би не чак така както нашето, но все пак. Самите руснаци го обсъждат нерядко. Трябва да се опитваме да не идеализираме нещата, за да бъдат в синхрон с нашите симпатии.

Що се отнася до споменатото от Samuil гражданско общество... и аз смятам, че тази нация има прекалено много мислещи хора. Напоследък започнах да гледам по-често You Tube каналите на День Тв, Комсомольская правда, Познавательное Тв, Телеканал Звезда, Политкафе и т.н. Има трибуна за други мнения. И изобщо други нения има. При нас са единици. Хората нямат навика да гледат/слушат такива неща тук. Щом не е показвано по БиТи Ви и Нова... значи не го знаем, откачено е, не се е случвало или най-малкото няма значение. При русите подобен отказ от инакомислие е невъзможен.

Ох, това с диктатора Путин ме отегчава до смърт вече. Отегчава ме дори когато идва от обединението на социалистическите им сили, което вече се вижда на небосклона (Платошкин и сие). Даже и да е диктатор, то какво от това? Нима в т.нар. "демократичен свят" няма диктатура? Я да потърсим малко кадри от разправите на френската полиция с жълтите жилетки, а? Някъде е полиция, другаде (като в САЩ) е диктатура на глупостта. Излиза рошавият Тръмбо, говори небивалици и всички го приемат за нормално. Подобно е положението и при другия несресан блондин от брат'чедите на острова.Така че стига с тая Путинова диктатура. Всяка една власт полага нужните усилия да се задържи като такава. Далеч съм от мисълта да идеализирам Путин във всяко отношение, но факт е, че този политик върна Русия на политическата сцена и то като фактор. Хубав, лош... с този нещата седят горе-долу така: "Шапки долу". Ще остане в историята.  Има безброй сенчести неща в неговата биография (да не забравяме кой го назначи например и чии семейни необезпоености пази дълги години). Но е фактор, това е.

# 14 206
Толкова набързо отговаряте, че даже пропускате основната част от въпросите. За ленд-лиза изобщо не се бях сещала, наистина е малка сума от общия им държавен външен дълг, но така или иначе, не знам защо в цитираната статия пише, че е изплатен.

Добре, този път наистина набързо - това ли е коментарът ви на очевидния факт, че в една опустошена от 6-годишна гражданска война страна и в най-богатата на ресурси държава заплатите са почти еднакви?

--------------------------------

А по отношение на видеото - добре, не ви харесва видеото на депутата, ето видео със снимки от руски болници, като автора изрично е подчертал, че снимките не са от селски болници, а от градове-милионници, взети са от открити източници, снимани са реални, действащи болници в големи руски градове. И да ви кажа - дори само 10% от това видео да показва истината за руското здравеопазване, това пак означава, че ситуацията наистина е трагична.

# 14 207
Толкова набързо отговаряте, че даже пропускате основната част от въпросите. За ленд-лиза изобщо не се бях сещала, наистина е малка сума от общия им държавен външен дълг, но така или иначе, не знам защо в цитираната статия пише, че е изплатен.

Добре, този път наистина набързо - това ли е коментарът ви на очевидния факт, че в една опустошена от 6-годишна гражданска война страна и в най-богатата на ресурси държава заплатите са почти еднакви?

Какъв коментар се очаква да има? Тази опустошена страна на себе си ли разчита, на външна помощ ли, държавен резерв има ли, задлъжняла ли е, инвестиции в икономиката прави ли? Всичко ли дава за заплати, задлъжнява ли, за да дава заплати, с каква цел го прави, оправдана ли е тази цел към момента? Може ли да направи нещо друго, освен да дава заплати към момента? Защо  се получава така, че страната с по-високите заплати разчита за помощ на страната с крадливата върхушка и ниските заплати? /или хайде да са им еднакви заплатите/.

Трябва ли на всяка страна заплатите да са й първия приоритет или е позволено да има други?  
Очаква ли се след погром всичко да се възстанови с вълшебна пръчка и пътьом да се дават големи заплати? Пак ли ще си говорим за еднорози?

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 12:33 от Vapor

# 14 208
Съгласна съм, че Русия има много проблеми за решаване. Съгласна съм, че не всичко е идеално. Но ако прочетем само критиката ще си помислим, че пишат за някаква малка, нищожна държавица от третия свят. А това съвсем не е така. Така, че ако казвате "а" кажете и "б" иначе се получава абсурдно.

# 14 209
Защо  се получава така, че страната с по-високите заплати разчита за помощ на страната с крадливата върхушка и ниските заплати? /или хайде да са им еднакви заплатите/.

А може би е време Русия да спре да раздава парите на гражданите си на сульо и пульо по целия свят - тогава може би ще настигне Португалия по стандарт на живот (както обеща Президента преди много години).

# 14 210
О, аз от кога чакам и България да настигне по стандарт Португалия, ама....
И да спрат да раздават парите на гражданите си на сульо и пульо Wink

# 14 211

ПП Всъщност, мисля, че Комунистическата партия няма как да дойде на власт без подобни плюнки от страна на действащи политици и местни депутати, но и с тях пак няма да дойде на власт. Никой не спори, че преходът към пазарна икономика там е станал по безумен начин, но ограничаването на щетите става с действия, не с приказки.

Именно - действия. Но действията на властта са единствено в посока самообогатяване на "елита" и обедняване на останалото население.

КПРФ може да има много грехове, но има и нещо фундаментално - истинска, силна, работеща идеология. Идеология, която позволи СССР да изпрати първи човек в космоса и да създаде 80% от оръжията, с които днешна Русия толкова се гордее.

Дори нацистите в Германия са имали идеология. Дори Ислямска Държава има идеология, основана на религията им. Може да са извратени, нечовешки и пр., но все пак ги имат.

А каква е идеологията на днешна капиталистическа Русия? С какво тя иска да бъде контрапункт на Запада? Русия е християнска буржоазна страна - както са християнски буржоазни страни Великобритания, Франция, Дания и т.н. по списъка. Единствената разлика е, че в класацията по липса на корупция, Дания е на 2-ро място, а Русия - на 143-то, точно преди Нигерия. Защото днешната "идеология" на елита се изразява в едно изречение: "Открадни колкото можеш повече, след тебе потоп".

------------------------

P.S.

Наскоро в дома на един руски полковник откриха 12 милиарда рубли. Това са 170 милиона долара. Още веднъж - 170 милиона долара буквално "под дюшека", в една от стаите в апартамента му. Стая, пълна с пари. И това дори не е някакъв висш чиновник, някакъв си полковник.

И това не е първия случай, нито ще бъде последния. Преди две или три години намериха над 100 милиона долара, отново в апартамента, отново на някакъв полковник.

И не че разследващите органи са работили много добре - просто един клан е решил да "удари" друг клан, като им "счупи касичката". Това се прави масово, по всички етажи на властта, на специалните служби, на армейските структури. И това дава само бегла представа за невероятните кражби, за източването на руските джобове. А вие ми говорите за това, че Русия инвестирала, та затова нямало пари за пенсии. Събудете се.

Специално за вас намерих статии за въпросните двама полковници:

https://www.mk.ru/social/2019/05/24/polkovnik-fsb-s-12-milliarda … sebe-ostavil.html

https://ria.ru/20171103/1508125374.html

# 14 212
И не че разследващите органи са работили много добре - просто един клан е решил да "удари" друг клан, като им "счупи касичката".

Ама разбира се, че е само самообогатяване и един клан - друг клан, затова непрекъснато и систематично /не в 1 или 2 случая/ хвърчат полковници, губернатори и шефове на всевъзможни служби и въпреки това има пари "да раздава на сульо и пульо", за да укрепва геополитическата си роля /което според мен е първостепенна задача за страна от такъв мащаб/, а вече има и пари за пенсии /за разлика от Елциновите времена/, пък и не само.

ПП Между другото, защо Русия трябва да бъде контрапункт на Запада? Помня, лорд Робъртсън в един документален филм твърдеше, че Путин дори обсъждал възможността да се присъедини към НАТО. Разбира се дали една страна извън пазарната икономика ще избере да тръгне по по-либерален или по-консервативен път е съвсем друг въпрос, който не бива да се бърка с формите на икономическо устройство.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 13:53 от Vapor

# 14 213
хвърчат полковници, губернатори и шефове на всевъзможни служби

ПП Между другото, защо Русия трябва да бъде контрапункт на Запада? Помня, лорд Робъртсън в един документален филм твърдеше, че Путин дори обсъждал възможността да се присъедини към НАТО.

Дайте да наричаме нещата с истинскити им имена, за да избегнем всякакво объркване.

"Хвърчат" точно определени хора. А други хора, ако ще да крадат по 10 милиарда дневно, никой не ги пипа с пръст. Именно затова в класацията за корупция Русия е на сто четиридесет и някое място, заедно с Нигерия.

Заплатите и пенсиите мисля, че няма нужда повече да ги обсъждаме - там всичко е съвсем ясно. Затова близо половината млади хора между 18 и 35 години декларират, че се готвят да напуснат Русия.

Казвате, че някога се обсъждала възможността Русия да влезе в НАТО. А някога България пък е била съюзница на нацистка Германия. Но очевидно тия времена са отминали - и в единия, и в другия случай.  Дори и слепите виждат, че Русия се противопоставя на Запада по всякакъв начин. Добре. Но е важно какво точно предлага Русия в замяна. Какво? Капитализъм? Високи доходи? Светло бъдеще? Големи ракети? Simple Smile

# 14 214
Дори и слепите виждат, че Русия се противопоставя на Запада по всякакъв начин. Добре. Но е важно какво точно предлага Русия в замяна. Какво? Капитализъм? Високи доходи? Светло бъдеще? Големи ракети? Simple Smile

Да, вече се противопоставя, не е смачканата страница от Елцинови времена. Защо трябва да предлага нещо в замяна? В замяна на какво?

# 14 215
По отношение на видеото от болниците - може би, ако Русия спре да лекува здравнонеосигурените както е в САЩ, с освободения ресурс ще може да направи луксозни тоалетни, сепак. Въпрос на приоритети  - хора или тоалетни.

# 14 216
Глупости!!!

# 14 217
"Шапки долу" и шут отзад,
все се мислят за много умни и ще прецакат всички,
но са си все така посредствени,
вярвам в тяхната некадърност и досега не са ме подвели,
това са големи провали и няма връщане назад, както някои си мислят .....

сега си искат някакви си 9 млн. евро от Льо Пен, те прахосаха милиарди до тия 9 млн. опряха ....

Казвате, че някога се обсъждала възможността Русия да влезе в НАТО.

Не е била обсъждана,
Тони Блеър подхвърля  на Путин: '' Може би Русия ще стане член на НАТО .... ",
на което Путин отговаря: " Ще видим, ще видим .... "
Сега англичаните  се бият по главите колко са били наивни, като са  имали доверие на Путин, т.е.
 са мислили, че руснаците са способни да се цивилизоват ....

# 14 218
Е ти ги изкара англичаните излъганите камилчета. На Русия се били доверили наивно, после на целия ЕС, ма то не било каквото очаквали, най-добре да си стоят пудела на САЩ, все пак са били велика империя, така да им отива...

# 14 219
Не е била обсъждана,
Тони Блеър подхвърля  на Путин: '' Може би Русия ще стане член на НАТО .... ",
на което Путин отговаря: " Ще видим, ще видим .... "

Вероятно си права, но аз цитирам изказване на ген.секретар на НАТО от документалния филм /на BBС, ако се не лъжа/ "Путин, Русия и Запада". Възможно е той да е останал с грешно впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт