Лято е,слънцето пече,хайде всички тук бременни да сме - Тема 78

• 22 518
  • 641
  •   1
Отговори
# 165
Добро Утро!   bouquet
Ransun,благодаря за кафенцето!За теб почивка няма ли???  Hug
Vanesita,не знам защо си мислих,че си в Лондон,че чак и в коя част съм те осведомих  Laughing Успех с прегледа.Ще чакам да споделиш как е минал.Аз все още проучвам,днес ще въведа и ММ в идеята,но се страхувам,че ще се опита да ме облъчи със спокойствие и мили думи как всичко е наред  ooooh! и май само ще ме изнерви,и накрая всичко ще завърши с караница...Дано да греша.  Wink За това и все отлагам разговорите по този въпрос с него,но вече няма мърдане.Днес си е вкъщи,а моята БТ вече падна главоломно и чакам всеки момент да пристига лелката.
Естлар,пожелавам успешна терапия и лечение на ТМ.Както и много сила.Само той си знае какво му е. HugНа теб ти желая крака и кашлицата да се държат на положение и да не те предват в този толкова важен момент за теб.Успешна операция в петък  Praynig Hug и да не ти пука.Скоро ще си МАМА  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes За бебето недей да се обвиняваш,че не се държиш адекватно.Аз съм същата,макар че нямам твоите проблеми.Когато родих първите един-два дни много се бърках и говорих на детето си не "О,милото на мама",а "на кака"  Joy Сега имам една приятелка тук майка с която ходим по разходки с децата,та тя има в момента и бебче на 4 месеца,което винаги е с нас по разходките.Трябва да ви кажа,че до сега почти не съм го докосвала.Изпитвам нещо,като страх да го взема.Чувставам се,едва ли не все едно никога не съм държала бебе,сякаш се страхувам,че може да му направя нещо без да искам...и аз го гледам като марсианец... Laughing

# 166
Добро утро девойки!!!  newsm51

Първо към тези дето се шашкат от числото 30  Naughty Бях шашната когато наближи денят да навърша 30 (ММ ми направи парти-изненада с 30 човека) и след него какво установих  newsm78 ами пак си се чувствах като на двадесет и .... В момента съм на 31 се чувствам по-добре в кожата си от когато и да е било. Е, не съм станал майка на 25 и какво от това, постигнала съм много други неща и съм щастлива с човека до мен.Сега си мисля, че ще съм много по-разумна и отговорна при отглеждането на потомството. Радвайте се на тези моменти, а децата ще дойдат по един или друг начин.   bouquet

Честито на Слънчогледа, лека и безпроблемна ти пожелавам с много щастлив финал.
Кристи, съгласна съм с коментара ти, относно младостта и проблемите, но както виждаш тази девойка изобщо не чете отговорите ни, така че да прави каквото си реши за добре. Ако открия ТБ, който да действа веднага след полов акт, ще и го препоръчам  hahaha
Рансън, така както си се разчистила, да дойдеш и до нас, а  Wink имам бира за вдъхновяване хехех. Никакви депресии и черни дупки, забранени са по закон  Naughty
Естлар, нека всичко да е много успешно при двама ви   bouquet А за бебетата и на мен ми се случва понякога да гледам като индианец (може би, защото когато роди на ММ сестрата и всеки път, когато някой пипнеше бебето, тя започваше да се кара и да обяснява, че не е хубаво да се гушка, че после нямало да и дава да спи и ще иска все да и е на ръцете  Sad Rolling Eyes )Та от тогава, не смея много да пипам бебета.
Ванесита,
, успех с намирането на добър лекар!
Витаминке, хубава професия си имаш, но ти пожелавам скоро да минеш от другата страна на бариерата  Wink
Нектаринке, добре си дошла, липсваше! Сега си заредена с енергия и с нови сили напред към целта  Hug
Маняна, Есенче, добро утро, успешна седмица ви пожелавам!!!
На въпроса за Агнус Кастус: това е билка, използва се като хранителна добавка при нарушена менструация, късна овулация, недостатъчна цервикална слуз, менопауза, акне. Известна е още като Витекс, Chasteberry, а в БЪлгария се продава под името Агнес. В началото се пие в по-голяма доза (при мен е 2x400mg) и след 3 месеца се намалява дозата, като се прави един  месец почивка. Не се препоръчва при прием на хормонални препарати и противозачатъчни. Веднъж, установена бременността, се прекратява приема на билката. Някой я приемат от МЦ до О, други по време на целия цикъл. Не предизвиква хормонални нарушения, а само корегира. В голям процент от случайте се наблюдава забременяване след 1-2 месечен прием. Тук при нас се продава в дрогериите и не се изисква никаква рецепта. Може да се поръча в интернет и е по-добре да бъде от чужбина. До колкото разбрах, българският вариант не е много хубав.
Още веднъж пожелавам успех на всички ни!!!

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 10:25 от Azucar Moreno

# 167
Здравейте! Нова съм във вашата тема и правя първи запис за нея!

Хубав и слънчев ден на всички!

# 168
...
Рансън, така както си се разчистила, да дойдеш и до нас, а  Wink имам бира за вдъхновяване хехех. Никакви депресии и черни дупки, забранени са по закон  Naughty
...
Аааа, мина ми вече - измих и терасата и това беше краят на клийнинг аферата за тази година tooth Виж за бирата мога да се довлека, ама ша си чистиш сама smile3534Сега направих трето за днес кафе и малко релакс, че чакам още гости и трябва да пазарувам (пък още не знам какво да готвя за вечеря newsm78) Виж, готвенето ми доставя удоволствие... лошото е, че после го и ям и ми личи  newsm77 Пу да му се невиди, няма угодия - да чистя мразя, ама трябва... да готвя мога, ама пък не трябва да ям... Banghead
За бебетата - ми аз винаги така си ги гледам, като че ли са марсианци... някак си не ми иде отвътре да ги гушкам или да им гукам примерно Sick И ми е странно като се запрехласват по тях Rolling Eyes Виж, може би ако е мое ще се държа и аз така лигаво, ама някак си не мога да си повярвам - все пак това си е човек, макар и малък newsm32

# 169
  • София
Добро утро   bouquet

Реших и аз да влезна да си изкажа мойто положение  Joy ако не сте гледали виж по-долу :

Скрит текст:

Котаранке на колко години си? Според мен малко трябва да преосмислиш поведението си. В момента ми приличаш на жена която иска да го играе на жертва. Не ми се сърди, но такива битовизми не заслужават вниманието. Защо като знаеш че няма храна на работа не си приготви на предния ден? И аз преди палех на щяло и нещяло но откакто се оженихме не си права труда да се нервирам за дреболии. Това е ММ и той няма да се промени, и аз съм се примирила че го обичам такъв. Мое мнение не ви знам на 100% отношенията.

Витаминка а вагинален УЗ нямате ли на работа? Абе аз ти пуснах мухичките  Joy

Естлар това е период и ще мине. Аз пък се старая да гушкам повече бебета. Ония ден една колежка беше дошла с бебо, и той така ми се усмихваше и аз му подадох ръчички и той веднага дойде при мен. Такъв сладък смешко прекрасен. По гушках го и го върнах при мама, ревна веднага  hahaha

Ransun На мен винаги ми се чисти много като съм в цикъл  Shocked

Mañana А ти за този период от опитите ходи ли на профилактичен преглед? Мой съвет започни първо ти с прегледите и помежду ще убедиш и ТМ за една СГ  Wink

Азукарче мътиш ли яйцето?  hahaha

Есенна   дай да те гушна само  Hug

Открих ново 20 за опитите този месец, ще пия сироп за кашлица за да забременя по-бързо  Joy. Не се смейте истина е. Даже Денис го препоръчва, втечнява ЦС и плувците плуват по-бързичко. Трябва да сдържа гуайфенезин се пие няколко часа преди кекс от 10ти ден след Ц. Та да видим ще има ли резултат. Не мога ей така да мина месец без специален план  Sunglasses Mr. Green

# 170
...
Рансън, така както си се разчистила, да дойдеш и до нас, а  Wink имам бира за вдъхновяване хехех. Никакви депресии и черни дупки, забранени са по закон  Naughty
...
Аааа, мина ми вече - измих и терасата и това беше краят на клийнинг аферата за тази година tooth Виж за бирата мога да се довлека, ама ша си чистиш сама smile3534Сега направих трето за днес кафе и малко релакс, че чакам още гости и трябва да пазарувам (пък още не знам какво да готвя за вечеря newsm78) Виж, готвенето ми доставя удоволствие... лошото е, че после го и ям и ми личи  newsm77 Пу да му се невиди, няма угодия - да чистя мразя, ама трябва... да готвя мога, ама пък не трябва да ям... Banghead
За бебетата - ми аз винаги така си ги гледам, като че ли са марсианци... някак си не ми иде отвътре да ги гушкам или да им гукам примерно Sick И ми е странно като се запрехласват по тях Rolling Eyes Виж, може би ако е мое ще се държа и аз така лигаво, ама някак си не мога да си повярвам - все пак това си е човек, макар и малък newsm32

Е, хайде от мен да мине  Joy  И аз съм от тези дето обичат да готвят   chef Онзи ден имахме 20 човека за вечеря.
Скрит текст:
Направих мини-банички със сирене и праз, емпанада с риба-тон, паниран карфиол, кюфтенца, мус от патладжан и домашен пастен от пилешки дробчета, защото не намерих патешки, но пък стана мноооого вкусен, ах да и хлебчета с чесън и масло. В нас наблягаме повече на млечни и зеленчуци и по-малко месо. Та най ми е трудно, когато идват месоядни в нас  hahaha

Забравих да се похваля с нещо, което все още ме кара сама да се усмихвам.
Скрит текст:
Вчера,  две седмици преди сватбата, получих най-романтичното предложение за брак. ММ ме отведе на екскурзия до един вулкан, бяхме на 4км надморска височина и от там една гледка, дето ти спира въздуха. Та тъкмо се изкачихме, бяхме с едни приятели, ММ ме повика да видя нещо. Гледам го аз навежда се, за да клекне и първата ми мисъл беше „ Леле, пак е загубил нещо и сега ще трябва да се ровя в прашуляка  #Crazy“ и тогава гледам аз пръстен в ръката му и ме пита ще се омъжа ли за него  Blush е аз май съм се попритеснила, защото нищо не му отговорих и когато се изправи ми вика „ПОне да ми кажеш да или не!“  hahaha чак тогава започнах да му повтарям Да, Да, Да..... и всичко това е документирано с видео, прекрасно е  Crazy Е, как да не си го обичам.

# 171
  • София
Азукарче честито официялен годеж, няма ли да метнеш някоя снимка да видим тук пръстен-мръстен гледката туй онуй ?

# 172

Азукарче мътиш ли яйцето?  hahaha

Мътя много стабилно даже, вече мина О и ММ се справи геройски  hahaha Сега ще продължаваме през ден до така Нечакания Ц. Сега ще правя като Шоко, целия свят да мъти с мен  hahaha
Другият месец, мога да опитам и със сироп за кашлица, ако не се е получило този хехехе.
Мерси, мерси, качих снимки във ФБ от Вулкана, а сега ще снимам пръстена. Само да видя как да сваля снимките  Wink
Къде зачезна Буци newsm78

# 173
Скрит текст:
Ето една сминчица     
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 174
...

Ransun На мен винаги ми се чисти много като съм в цикъл  Shocked

...
Открих ново 20 за опитите този месец, ще пия сироп за кашлица за да забременя по-бързо  Joy. Не се смейте истина е. Даже Денис го препоръчва, втечнява ЦС и плувците плуват по-бързичко. Трябва да сдържа гуайфенезин се пие няколко часа преди кекс от 10ти ден след Ц. Та да видим ще има ли резултат. Не мога ей така да мина месец без специален план  Sunglasses Mr. Green

Хихихи, да ти имам положението... то и аз имам едно положение, ама никой не ще да го чуе tooth
За чистенето - НИКОГА, ама НИКОГА не ми се чисти - затова обявих това на всеослушание, да се запомни и отбележи... пък и дали не е признак за бременност Thinking ха сега -влязох във филм newsm78
Сиропа за кашлица - май само рефезин съдържа гуайфенезин - http://www.sopharma.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%8 … 0%B8/refesin.html Иначе аз пих мукосолван (1-2пъти само) - отврат е Sick, ама май имаше някакво втечняване (не че имах нужда, ама ми беше любопитно, пък и какъв куриоз ще да е - забременяла от сироп за кашлица Joy)

# 175

Mañana А ти за този период от опитите ходи ли на профилактичен преглед? Мой съвет започни първо ти с прегледите и помежду ще убедиш и ТМ за една СГ  Wink

Не,Маце,не съм ходила дори и на профилактичен...Значи,тук в UK просто така на профилактичен няма да ме пратят.На частно ми идва много скъпо.Трябва да имам някакви основателни оплаквания за да ме прати GP-то при специалист,а аз такива съм нямала до сега.Единствено имах преглед за цитонамазка.След нея дори и не ти казват точните резултати,само получваш писмо по пощата,че всичко е наред и посочват,кога ще се свържат с теб за седващата (при  мен ще е 2015) един вид през период от 2-3 години..но както и да е.Моята основателна причина да се заема с идеята за прегледи вече е на лице и тя е ,че вече опитваме от 8-9 месеца и не се получават нещата...Има и друго...като нищо може да ни отпратят по живо по здраво,понеже тук лекарите съветват да се търси помощ при една година неуспешни опити,а и като видят,че имаме дете получено от първият опит+това,че нямам никакви други оплаквания....няма да се изненадам,ако не ни отразят изобщо,но нека да не се настройвам така без да съм пробвала.А иначе за ММ,не искам за момента да говоря с него за да го карам да си прави СГ,а за да дойде с мен като подкрепа,понеже освен всичко друго,все още много се притеснявам да говоря езика,макар и да не съм съвсем зле с английския,а най-мразя да ходя по лекари сама ,да ми говорят и да не разбирам всичко,защото все пак там не си говорим празни приказки,а важни неща...дано да ми се получи  Laughing
Азукар....нямам думи... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Поздравления и много много щастие ви желая!!!  Hug  bouquet

# 176
  • София

разкошен е  Hug видях са и снимичците страхотно е мястото  Sunglasses

Ransun аз ще го търся тези дни този рефезин ако не намеря ще взема Мукосолван. Ма ще пробвам не вреди  #Crazy

# 177
  • София
Estlar, прегръдки, ще мине... всички имаме такива дни  Hug

Аз пък обожавам бебета, аз цял живот видя ли бебе търча като изоглавена да го взема. На всички семейни празници и срещи не бях при големите, а с децата и разнасях бебета. През тийн-годините ми даже работех като детегледачка тук-таме, а първата ми работа в МакДоналдс, като ученичка, пак беше свързана с тях, бях хостеса и им организирах рождените дни.
След това записах акушерството, отново в стремежа си, да бъда близо до бебетата, в първите ми стажове бягах от другите отделения, за да отида в детско и да гушкам, гушкам и гушкам  Laughing
Сега пак, като нося някое току-що родено бебенче към детско отделение много му се радвам и даже си заплювам моето да прилича на това или онова Simple Smile))
Допълнително се занимавам и с фотография - детска и бебешка, разбира се, пак в тая насока, друго не си представям  Joy Племнницата ми, като се роди, бях в еуфория и сега съм така, обожавам я!
И именно тя породи и "бащини" чувства в половинката ми, който беше твърдо "за" изчакване с тема бебе, за да се реализира и т.н. и т.н. Но това малко мишленце много ми помогна да променя мнението му и той самият не я оставя на мира, когато я гледаме и дори наскоро виждам, че първо при него отива  Joy
Говори и, играе с нея, върти я насам-натам, на конче тича като луд по улиците, в къщи свирят на пиано и пеят, изобщо... откакто проходи много се привърза към нея. Тя този месец направи две годинки и точно в деня на рожденият и ден започнахме опитите за бебе.

maceto85, мухата беше отдавна влязла сама в главата ми, но ти отвори вратата за още една и така се разбръмча вътре, че не одържах  Laughing
Имаме вагинален, но го оставих и него за вторник.
И аз четох за мукосолвана  Joy Реших, че ако ме хване ММ ще ме сметне за луда, за това го оставям за следващия МЦ, надявайки се, да няма такъв в следващите 10тина месеца   Joy
Постоянно ми се подиграва за температурата и вчера пак ми се смя, че след кексането не ставах от леглото и даже исках възглавници  Laughing
Шеговито ми намекна, че се вманиачавам и аз му казах, че ще види, като почне от другия месец да пие билки и чайове по схема, ако не видя две черти   Twisted Evil

Azucar Moreno .... лелеее... страхотно   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Страхотен пръстен!
 Аз толкова исках хубаво предложение, а накрая развалих моето, като се прибрах по-рано от работа  Laughing

Mañana ... ма кажи им, че вече от година пробвате, спести някакви си 4 месеца  Whistling

Днес видях някаква картинка на щъркел във ФБ и пишеше, че на Петровден, видиш ли щъркел - чака те голяма радост. И много се зарадвах, защото вчера се разходихме с ММ и видяхме над 10 щъркела  Simple Smile Дано ни донесе голямата радост, днес му споделих и той само отговори - "Вики!" (името на бъдещата ни дъщеричка)  Hug

# 178
Слънчогледче,честито  Hug

# 179

Mañana ... ма кажи им, че вече от година пробвате, спести някакви си 4 месеца  Whistling

Мхм,много е вероятно и това да направя,макар че не обичам и не мога да лъжа...  Embarassed Laughing

Общи условия

Активация на акаунт