Работа или не?

• 9 929
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
Щом и другите деца ходели, значи и тя ще можела.

Ходят, защото родителите им са на работа по това време.

Тя занималнята не е ли задължителна от първи до четвърти клас?
Едната ми приятелка в Пловдив беше в частна занималня и децата бяха само от 3-4 клас, тя казваше, че е така, защото за първи и втори е задължително да им осигурят от училището.

Училището задължително трябва да осигури занималня. Но не е задължително децата да я посещават.

# 31
Занималнята е уж задължителна, но масово училищата не могат да осигурят подходящи условия. Децата остават в същата стая, на неудобните чинове и малко място. Представете си 20 и повече деца до 17ч заедно...и какъв шум е след основните часове.

# 32
това за занималнята е вярно че е задължителна, но парите за възпитателите които преподават там са от бюджета на училището.Племенника наесен е първи клас, 4 паралелки има първи клас , но ще има занималня за 1/3 от децата само .Няма да плащат заплати на 4 възпитателя а на 1- или 2 .Останалите пари ще се разпределят за премии на учителите.В района до училището има 2 частни занимални.

# 33
  • София
А, да, синът ми ходеше на частна занималня, за тази в училище не съм си и помисляла - там бяха два класа на едно, с една госпожа, която не можеше да ги овладее по никакъв начин.
В частната определено беше по-спокойно и полагаха грижи да се учи (правеха допълнителни диктовки и упражнения) и въпреки това изброените негативи от предния ми пост са налице.

# 34
# 35
Частни занимални при нас има само няколко, но се събират деца от всякаква възраст.
Едва ли е особено подходящо също, а и занималните не са в квартала ни.

# 36
  • София
  Maryse, от написаното става ясно, че не искаш да почваш работа. Не знам защо пускаш темата. Нямаш нужда от оправдания. Щом не искаш-недей.  Peace  Откажи работата с ясната идея, че така си решила, а не, че не можеш, щото бла-бла. И започни да търсиш работа, която те удовлетворява поне емоционално, а ако може и финансово.
   И не давай ухо на митовете за страшната занималня.  Crazy Нищо страшно няма в нея, само майките така си мислим, защото не искаме да признаем, че детето ни има все по-малка нужда от нас.  Wink Детето ми ходеше на занималня и се чувстваше добре. Нито това, че бяха 30 деца, нито това, че не може да се събуе, му пречеха да се забавлява. Да, понякога се случваше да се прибере с ненаписани домашни, но причината беше, че е играл 5 часа, а не , че някой му е пречел. Иначе щеше да се прибира вкъщи,амбициозната му майка да му висне над главата, да си напише домашното и да направи X упражнения допълнително. И после да висне пред компа. Е, аз приемах , че той се е наиграл по-рано и после се налагаше да доучва. Не му е пречело, не е имал пропуски от 1ви клас и определено не е бил дребен, агресивен и недохранен.  Whistling
   Успех каквото и да решиш. Знай, че щом ти се чувстваш добре и детето ти ще се го усеща.  Peace

# 37
  • Mediterraneo
Сега, аз съм наясно как ще прозвучи следващото, което ще напиша, но разликата, дори и само във вида, на моето дете, което ходеше на училище за три часа и половина и на онези, които ходеха още пет часа отгоре, видимо се различаваха. И за второто си дете съм абсолютно и твърдо решена, ако не успея да съвместя учителската работа с първолачеството му, жертвам първото.

Знам за какво говориш. Като дете си спомням, че ходещите на занималня по цял ден ги гледахме като някаква втора категория. Все едно бяха наказани- да не говорим, че се държаха по-агресивно, печено, махленски, в сравнение с децата, които се прибираха при родители или поне при баба.

Ужас... Накъдето се обърна напоследък из форума, кипи от гениални умозаключения!

# 38
aunt Ogg, не искам да започвам точно тази работа.
А не че не искам да започвам работа по принцип.
Работила съм го това за няколко месеца и не е "моето" занимание. Не че не мога да го върша.
Но все пак парите са си пари....а в момента няма нищо от това, с което се занимавам обичайно. Докато чакам да се появи предложение, или се отвори работа, може да минат и 5-6месеца а дори и повече.
По повод търсенето...обявите в джобс ги преглеждам от над месец...буквално няма нищичко...(като изключим обяви за обслужващ персонал, търговски посредници или определени технически длъжности, за които се изисква инженерно, или др. подобен тип образование).

# 39
  • София
  Maryse, ти си я работила вече тази работа, можеш да прецениш. Но и ти си знаеш какво е положението с парите при вас. Тези 80лв. за едни са дневните джобни, за друг- седмичната храна. Никой не е в твоите обувки и само ти можеш да вземеш правилно решение.  Peace
   Това, което се опитах да кажа, е да не търсиш оправдания. Нямаш нужда от такива.  Naughty И в двата случая нещо ще спечелиш и нещо ще загубиш. Каквото и да решиш бъди уверена и спокойна, че е правилно. Така ще се чувстват и децата.
   Успех в намирането на правилната работа!

# 40
aunt Ogg, напълно права си, така че благодаря за мнението. Simple Smile

# 41
  • Ямбол
И с двете деца не съм карала цяло майчинство. С първото учех, с второто започнах на друго място по същия начин. Работата беше не много приятна, заради етноса на учениците, но нито веднъж не се замислих дали да се откажа и не съжалявам. За мен оставането в майчинство след първата година е загуба на време и буквално затъпяване, губи се форма и се отдалечаваш от новостите, които навлизат. След това ми беше много по-лесно да отида на друго място. Но самата работа ми позволяваше да съм повече време с децата си и те не знаят какво е това занималня

# 42
 Аз тази година бях учителка на деца в първи клас.От 26 ученика, 23 оставаха на занималня.На децата, които ходят на занималня не се дава дом. работа.Възпитателите си работят по своя програма и няма как децата да си дописват домашната у дома си.
Преди.... занималните бяха с деца от различни класове и възпитателите по-скоро единствено следяха за написване на дом. работа. Сега обаче не е така. Учениците са си от класа.Работят заедно и успеха е много добър.Наистина се надгражда и упражнява това, което сме взели в учебните часове. Учениците от занималнята много по-бързо започнаха да пишат вярно под диктовка.
Има деца, които ги вземат след 17ч., дори мисля, че имаше няколко деца ( от 2-4кл.), които оставаха при бодигарда при писмена молба и съгласие на охраната и ръководството на у-щето до 18ч.  В класната ни стая има диван и масичка със столове.Тъй като занималните са по европейски проект на учениците се дават безплатно много и различни игри, флумастери, моливи, тебешири...книги. Организират им се ралични занимателни игри.Момчетата тренират с треньор футбол. Имат часове по ИТ в комп. кабинети.Децата, които могата да пеят, ходят в хора при уч. по музика.
Учениците обядват за 3лв.,но родителите заплащат 1.50лв., другата сума е от у-ще.
Занималнята не е задължителна. На възпитателите заплатите са по проекта и се назначават всяка учебна година, те не са на постоянно място.Заплатите не ги получаваме по едно и също време с възпитателите.

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 08:21 от cream_

# 43
  • София
Така и така подкарахме темата за занималнята. Проведох разговор с моя позната - начална учителка. Тя е категорична, че за детето е добре да ходи на занималня. Аз ще подпитам още няколко учителки и на база техния опит ще взема решение.

# 44
  • Ямбол
От гледна точка на учител, за който е важно да има работа - да, трябва да се ходи на занималня.
Макар да сме я обсъждали доста тази тема, ще си позволя и аз мнение и съвет.
За децата е много уморително да са толкова много време на училище без да си починат, без да се отпуснат на мекичко, без да си сменят обувките, дрехите, обстановката. Лично аз не бих и не го причинявам това на децата си.
Нали ги виждам, макар и по-големи, учениците в последните часове, едва гледат и само чакат да бие звънеца.

Общи условия

Активация на акаунт