Парфюмни размисли и страсти - 182

• 58 116
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
...това бабенце има всички качества да оставя трупове на купове след себе си
Мдам... днес ми беше толкова жега, че излизайки, сложих само дезодорант и понеже си мислех как ми се носи някакъв хладен шипър в това време, не избрах нищо от моите наличности. Носи ми се студен хард парфюм, да мирише на мъха в гъста лятна гора, в която слънцето не достига до основата на дърветата, където расте този мъх, а се усеща само мириса на студената влажна гора и прясна смола. Размечтах се! Crazy Мъжът ми има едина такъв парфюм на Dana, който е супер евтинджос, но е мега траен и е точно такъв усоен лес! Направо лудвам като се напръска с него. Трябва да експериментирам на себе си с едно фъс, трайността му наистина е умопомрачителна.
А, днес някъде из нета мернах постера на този Tuxedo, името ме заинтригува и го открих във Фрагрантика.

# 121
ayyyy sl, 98% съм сигурна, че беше това. Просто шишенцето беше по-различно, но е напълно възможно споменът ми да е избледнял  Wink Ароматът определено беше пудрен, но по-остър.
Благодаря.
Спомням си, че беше четвъртито шише.Преди повече от 35 години, го бяхме купили със сестра ни за 8ми март на майка. Парите бяхме събрали от закуски, така, че не ще да е  бил скъп.Имаше го по  парфюмеериите наред с Ша ноар, който беше в микроскопични шишарета Моя спомен от Магнит е нещо, което яко ме блъсна в носа.Това ме накара тотално да загубя интерес към него и да продължа да си мацвам от другите.До колкото помня така си и стоеше години, докато най накрая беше изхвърлен.

Мацка ти ме върна год,назад и аз се сетих за ша ноар ,но не бяха ли едни малки шишенца,релефни.Спомних си за полската вълна Бич може,Беата,Алисия.Голям майтап сякаш преди милион год.е било.Майка ги ползваше ,а аз скришно се пръсках с беата едно лилаво шише,но Алисия ни беше фаворит.Тя се криеше по старателно,но я намирах.А крем 21 мали ,какви времвна

Ако някой знае дали още може да се купи отнякъде крем 21, да свирка. Взимам го на мига Laughing Нямах 20 сигурно като се мазотех с него и смятах ,че това е най-хубавия крем на света Joy Искам го пак Crossing Arms Heart Eyes
Виждала съм по парфюмерии,ама такива по среден клас.Майка преди няколко години търкаляше един ,но аромата и консистенцията много различни от едно време.Тогава беше по мазен и миришеше божествено.Баба ми (лека и пръст)само това ползваше защото кожата и беше  много суха и друго не и понасяше.Сетих се и за парфюм Бяло цвете.Много красиво бяло порцеланово шише,даже не му помня аромата.Мазуми,Джулия и аз мн.харесвах.Първа среща с марка парфюм беше на 14 год.във "Валентина" тайната на мадам Роша.Тъкмо бях взела от лятна бригада 30 лв.и автоматично ги дадох за този парфюм.Невероятен,ама бой с едни лелки за да се доредя до щанда.После втория беше Нуд на Бил Блас.Адски различен,още го помня.Сега парфюми да искаш,но не ми се нравят болшинството.Всеки дизайнер има един основен аромат върху който трупа други поради модни съображения и се получава накрая така,че малко парфюми имат характер.

# 122
Ох, моля ти се, не цитирай всички постове един в друг, а само това, по което коментираш, защото е ужасно за четене така! Страницата се запълва с два такива цитата... Rolling Eyes

# 123
Малко встрани от темата, но... Heart Eyes
Скрит текст:

По темата конкретно, някои алдехиди ми допадат, като Шанел 5 пп, Шанел 19 едп, Джон Галиано едп, Градската кралица, Ком де Гарсон 2, Либертин на Вивиан Уестуд, Арабиан уд на Том Форд, за тези се сещам на първо четене. Като изключим първия и втория, останалите са един съвременен прочит на алдехидите.
Атти,   bouquet за темата.

Вчера пробвах Жур абсолю на Ермес, ами никак, ама никак не е моя парфюм. Naughty
Превзе носа ми, натрапва ми се, чак ми опротивя с нахалството си. Стои ми, като парфюм, който съм взела назаем, не се слива с мен.

# 124
  • някъде под слънцето...
Всеки дизайнер има един основен аромат върху който трупа други поради модни съображения и се получава накрая така,че малко парфюми имат характер

Не съвсем.
почитател съм на старите бабички.  но имам и доста младежи в колекцията.Някои от тях са толкова своенравни, че някои хора отмятат глава, като след удар, когато им ги представям.На  първо четенее се сещам за Амбре доре на Метре, Мон парфюм на Гутал.
А за Роша, направо ти завидих, в нашата провинциална Валентина нямаше подобни екстри.Мистерия ми беше един от любимите, имах щастието да притежавам преди години един вентижПреди време отново го открих в един магазин със съкровища.Беше реформулиран.Вероятно последната версия преди да бъде спрян окончателноРядко го използвам..
Бижу Дана никак не са лоши.Имам едно Табу, което няма измиване.

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 15:59 от sl

# 125
Бижу Дана никак не са лоши.Имам едно Табу, което няма измиване.
Аз много, много харесвам това Табу! thumbsup То е единствената отливка, с която не съм се разделила.

# 126
  • София
Годес ме подсети за алдехидите в Ком де Гарсон 2. Напомнят ми за мастило и восък и много ги харесвам!!!

Днес излязох без парфюм, за разходка в боровата гора в княжево. Точно така е , както го описва Бижу. На пътеката е чиста, кристална прохлада, а щом кривнеш има гъби и шума и шишарки и мъх.
Цитат
Сетих се и за парфюм Бяло цвете.Много красиво бяло порцеланово шише,даже не му помня аромата.
Аз го помня, но като синьо цвете. Wink

# 127
Искам да попитам откъде купувате отливки? Тук само на Тиери М. парфюмите били с опция 10 мл.

# 128
Не купуваме, разменяме си и при добра воля се изпращат на съфорумки за запознаване отливки, проби и всякакви парфюмни неща.

# 129
Искам да попитам откъде купувате отливки? Тук само на Тиери М. парфюмите били с опция 10 мл.

Ако търсиш от по 10 мл, малко трудно...Но пък доста сайтове имат мостри от по 1мл,  1,5мл, 5 мл до 15 мл. и можеш да разгледаш и да си купиш. Другата опция е да разменяш отливки с други дами, има си отделна тема за размяна на парфюми, там се предлагат и отливки.

# 130
Не купуваме, разменяме си и при добра воля се изпращат на съфорумки за запознаване отливки, проби и всякакви парфюмни неща.
Благодаря за инфото,но на мен само 1000000  и Жур абсол.ми са в шише от което може да се отлее,вс. друго е фабрично запечатано.Това пък не се сетих.Аз се чудя ,защо така нападате новодошлите,а то каква била работата.Вие сте си като едно семейство.Ясно!Мога да съм полезна на Бижу,тя искаше нещо гора,дъжд и мъх,незнама дали е точно ,но имам един зелен асцент на ИМияки,който е поприключен(за проба става)да и го изпратя ама как?

# 131

Ако търсиш от по 10 мл, малко трудно...Но пък доста сайтове имат мостри от по 1мл,  1,5мл, 5 мл до 15 мл. и можеш да разгледаш и да си купиш. Другата опция е да разменяш отливки с други дами, има си отделна тема за размяна на парфюми, там се предлагат и отливки.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 132
  • Belgium
Няма нужда да се мъчиш да отваряш шишето на парфюма.

Отливките се правят чрез пръскане в малки шишенца с пулверизатор.

# 133
kabo6ar, размяната на проби , отливки, шишета, буркани и дамаджани Grinningстава по пощата, еконт и тн. обаче това всичко се уточнява на лични.  В темата с размените можеш да хвърляш по едно око и ако нещо като отливка ти хареса да пишеш директно на дамата никой няма да ти откаже да ти обясни как ти да направиш отливка  всички сме минали през това и не е голяма философия. Ти също можеш да дадеш обява какво търсиш в момента и ако някой има и желае ще ти пише. Темите вървят от много години, много хора се познават лично не виждам проблем в това. Никой не те напада повярвай ми , няма защо.  Peace

# 134
Мога да съм полезна на Бижу,тя искаше нещо гора,дъжд и мъх,незнама дали е точно ,но имам един зелен асцент на ИМияки,който е поприключен(за проба става)да и го изпратя ама как?
Не можеш... А Scent не е гора. Той е цветно зелено парфюмче. На мен ми трябва шипър с мъх и хлад.
Иначе, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт