За хората без деца, които ви дават съвети за родителството

• 42 971
  • 1 294
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Ямбол
ОК, Мирама, тогава свободно ще интерпретирам думите ти.
Не е вярно това, което твърдиш, защото никой не е казал, че влиза само заради урока си.
А твърденията са грешни, защото имаш пропуски при овладяването на съдържание на текст. Харесва ти да говориш вископарно, търсиш начин да осъдиш и оплюеш някого, но за съжаление с доста повърхностни, безпочвени и необосновани твърдения.
Не желая да ми дават акъл родителите, защото те нямат поглед и опит с преподаването на ученици, те имат свои изводи на база своите деца и представите им са доста изкривени.
Същото е и със съветите от родители с малки деца, каквато е Мирама, а за без деца, няма смисъл да обяснявам.
Аз съм отворена за диалог и мога да подкрепя всяка своя дума и твърдение при желание с достатъчно ясни аргументи.
Не желая да се обяснявам само за неща, които никога не съм твърдяла.
В конкретния случай, Мирама отказа да ми обясни свои думи, които са извод на неясно каква основа, докато аз отказах да обясня неща, които не са излезли от мен.
Дискусията не е изтрита и всеки може да провери дали е така и кой говори наизуст без да се аргументира.

# 1 216
  • София
Елица, е аз пък се обръщам конкретно към теб.
Някакъв проблем ли имаш да отговориш?

...
Ами имам проблем, репликата въобще не е към твоите "обяснения" Laughing

# 1 217
В нашето училище, след часа обсаждахме учителя и си питахме. Свестните учители отговаряха и разясняваха през цялото междучасие. Ако много пък не сме разбрали, следващия час. Това ни беше индивидуалния подход.

За мен по-голям проблем е, че материалът не е поднесен подходящо. Винаги ми е било по-лесно да се справя с учебник на английски или руски, отколкото с българските. Отдавах го на това, че материалът е преписан без да се вложи разбиране и усилие. Разбира се, това по спомен от моето учене.

# 1 218
  • Куциндрел
А нужно ли е индивидуален подход към всеки един ученик?
Все ще има поне 2-3-ма, на които ще действа 1 подход.
Мисля си, че в масовото училище, не е възможно към всеки един ученик.
А защо не? нали досега това обясняваха някои потребители, че трябвало да има индивидуален подход! ....
Лошо няма, ама не става. Единственото, което може да направи учителя е да забележи къде има пропуски и къде може повече и от там да каже на родителя. Не виждам как учителката ще успее с текущата си работа да вмести за всеки един допълнително.
Има ли такива учители с индивидуален подход към всеки един ученик в класа?
Аз не съм срещала, ако има, кажете.

Марси, моят баща ми помагаше до 7 клас включително. След това видя, че мога и сама да подържам същото добро темпо както и с него, та ме остави на самоподготовка. Човекът е завършил консерватория и е учил математика до към 4-5 клас, та заедно с мен учеше по този предмет и не само.
Всичко допира до желание и отделено време. Защото едно помагане на детето да учи си изисква време и понякога твърда ръка (нямам предвид бой, спокс). Вместо баща ми да си гледа кефа, той стоеше и учеше, пилеше си нервите с моите тръшкания, обясняваше ми и т.н.
Още си спомням как ми обясняваше разликата м/у физична и химична реакция, какво е опън, напън и т.н. физични дивотии.
И да ти кажа, като му казах - тате, имам ликвидация по Теория на сигналите, моля, помагай, човека седна при мен, взе лекциите и започна да ме изпитва, питаше ме какво е това и онова, аз обяснявах, научих си. Помогна ми, нищо че материята и формулите нищо не му говориха.

# 1 219
  • В заешката дупка
Че кой ще се съгласи, че неговото дете няма нужда от индивидуално отношение? Ето, моето дете е съвсем стандартно, но аз бих желала също учителят да проявява индивидуално отношение и да подхожда към него специфично. Защо не?

Няма как да има индивидуална програма за всяко дете. Това в масовото училище няма как да стане. Такива има за деца, които по един или друг начин показват, че са извън "стандарта" или постиженията са им "извън стандарта". Толкава си може това дете и моята работа е да си изпея урока, не да подхождам индивидуално, не е професионално.

Иначе, ролята на родителя е голяма. Той трябва да предяви изискванията си, да води диалог с учителите, да е част от екипа, който, ако се стигне до там, разработва индивидуалната програма за детето. Така че ако той смята, че детето му е съвсем стандартно, искането за индивидуален подход е малко като "искам, но не знам какво точно искам".  Grinning

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 14:23 от ЧеКа

# 1 220
В думите на Лиляна и Андариел обикновено има доза реализъм и сурова прагматичност, които трудно се преглъщат.
Особено от майки на малки деца, които още не са се сблъскали с училищната система, и си живеят с мисълта, че принцовете и принцеските им винаги ще бъдат персонално обгрижвани като в детската градина, или в краен случай - като от твърде отдадена на професията си начална учителка.
Не е така, и по-добре за децата  Peace

Хубаво е вместо да се спори за самия спор, за доказване на някакво хипотетично остроумие и детинщини от сорта "кой е по-по-най", да се чете с разбиране, и да се черпи от реалния опит на хората, готови безплатно  (  Sunglasses ) да го споделят.
Все пак една нелицеприятна истина от реалността е по-ценна от всяка алабалистична ню-еюдж теория. Поне за мен де, за вас може и да не е.

# 1 221
  • Куциндрел
BirdsFlu, кой е този, които иска да му обгрижват персонално детето в градина или училище?!?
Не знам даже къде в масовката има индивидуално обгрижване, ако детето не е с проблеми или не е много напред.

# 1 222
BirdsFlu, кой е този, които иска да му обгрижват персонално детето в градина или училище?!?
Не знам даже къде в масовката има индивидуално обгрижване, ако детето не е с проблеми или не е много напред.

Чета цялата тема, последователно, пост след пост. Чети и ти, и ще видиш кой какво иска.

# 1 223
BirdsFlu, в градина не знам да има персонално обгрижвани деца.
Дъщеря ми не е принцеса, за тези, на които децата им са такива...това е техен личен проблем.
Не искам обгрижване, искам малко повече ангажираност и някаква минимална отдаденост и на децата, освен на самият процес по преподаване като такъв.

# 1 224
  • Куциндрел
Я, той сам се издаде. Whistling

# 1 225
  • София
 Sunglasses

# 1 226
  • Ямбол
Перфектна илюстрация, Елица.
А тези, които искат специално отношение, наречено индивидуален подход са Титина и Мирама.
Сега Мирама се извъртя и искала друго. Докато отиде детето ѝ до 5-8 клас, можете да си представите колко пъти ще си смени исканията.

# 1 227
Никъде не съм представяла искания за каквото и да било, още по-малко конкретно към моето дете. Темата на разговора беше обща и не е засягала частни случаи и интереси.

# 1 228
  • Ямбол
Права си, само възхваляваше този подход и го определи като по-ефективен в сравнение с други, които ползват учителите.

# 1 229

Общи условия

Активация на акаунт