ЮНСКИ бебета сънуват къде през август да плажуват - 2

• 25 964
  • 628
  •   1
Отговори
# 240
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте мами, извинявам се че нахлувам в темата ви но тук е мястото където мога да получа бърз съвет от ЛЛЛ. Пожелавам на всички ви да са ви здрави и усмихнати бебоците  Laughing

Към ЛЛЛ
Здравейте, бях бременна с термин ноември но развих тежка преекламсия и загубих бебето си в 24 г.с  на 17.07.14 г, ако е важно беше секцио не нормално раждане.След преекламсията се възстанових почти и физически и психически но ми остана проблема с кърмата. След изписване то ми на 22.07. ми дадоха едни хапчета 2 на брой за спиране на кърмата ( не помня името , не бях в състояние да помня ) , след което ми дадоха и рецепта за Достинекс.След приема му и 3 дни пристягане коластрата спря но и до сега , чувствам как гърдите ми се напрягат но не болезнено  и усещам как изтичат по няколко капки.Притеснението ми е от това, че от едната гърда капките са направо тъмно оранжеви а от другата са бели.На денонощие изтичат по няколко капки, не чувствам болка когато изтича кърма, нямам бучки в гърдите и не е болезнено.
Въпросът ми е какво бихте ме посъветвали, понеже след 6 месеца ще правим опит за нова бременност и искам гърдите ми да са в готовност съответно за да нямам проблем с кърмене след време.
Въпросите който са в главата ми и ме притесняват :
Достинекса, който приемах може ли да запуши каналите и да създаде проблем с кърмене след време?
Нормално ли е цвета на кърмата да е различен?
Дайте съвет как да се справя и да запазя гърдите си за кърмене след време?
Благодаря предварително за отговора   bouquet

Здравей, otiroz
Много съжалявам за загубата ти. Вероятно ти е много тежко и макар че ти е трудно, хубаво е, че търсиш информация и гледаш смело напред.
Пристягането се смята за остаряла практика и не е щадящо за гърдите. Стягането оказва силен натиск върху гърдата, и то неравномерно, така че може да защипе част от тъканта и да доведе до неприятности. Вместо това е важно да се носи добре прилягащ поддържащ сутиен. Много момичета споделят, че при приема на Достинекс са изпитвали неприятни странични ефекти, които може би и ти си изпитала. Достинексът би следвало да се изчисти напълно от организма в рамките на около 15 – 16 дни и не би следвало да се свързва с проблем при кърмене след време. Възможно е да има разлика в цвета на коластрата и това не следва да те притеснява.  Споделяш, че все още усещаш, че гърдите напрягат. Ако изпитваш дискомфорт би могла леко да изцедиш тези  капки. Изцеждай само малко, да се облекчат гърдите и само когато изпитваш дискомфорт и напрежение в гърдите. Ако няма напрежение и неудобство - няма нужда да цедиш; остатъкът от млякото ще се резорбира от тялото ти без да създава проблеми.
Би могла известно време да пиеш чай от салвия (градински чай) - по-силна отвара от салвия потиска лактацията. Би могла да се консултираш с лекаря си и за прием профилактично на хранителната добавка лецитин,което би могло да предотврати запушвания. Изпращам ти линк и към една статия, която би могла да ти бъде от помощ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13697

Отново - съжалявам за загубата ти, надявам се да намираш подкрепа в семейството и приятелите си и да се похвалиш с бебе.   Hug

# 241
  • София
Skrech благодаря за бързия отговор и за съветите. Ще опитам препоръчваното от теб. Hug трябва само да отбележа, че използваме биберон  Whistling
Извини ме за забавянето! Съображението за биберона е, че когато млякото недостига, бебето суче по-често и по-настоятелно. Ако безпокойството му бъде преодоляно с биберон, гърдите се лишават от стимулация, а бебето може да остане незаситено (или се налага дохранване). Може да опиташ само докато преминете през този период да ограничиш биберона или поне в часовете след обяд и вечер, когато усещаш недостиг. Изцеждането също може да бъде стимулация за гърдите, като бебето е с предимство, защото ще свърши по-ефикасно тази работа  Simple Smile Ето една статия за бибероните: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8059.0

Скрит текст:
Отново благодаря skrech,
Ако гърдите ми бяха разграфени щях да съм супер доволна  Crazy Такъв човек съм, че винаги обичам да знам кога, колко, как. Да се пусна по течението и да се наслаждавам без да знам всичко в точни измерения не ми е в природата. Така, че съм намерила моя начин за кърмене със спокойствие.
Цитат
Бебето само от запушената гърда ли се дърпа с плач или и от двете?
Предимно от гърдата със запушен канал, но в редки случаи и от другата, май предимно вечер, когато е по-нервен. Тогава няма как да кърмя в полусънно състояние, тъй като са му активни часове. Нощем е спокоен и кърменето е песен - яде и веднага заспива.[/color]
Честит рожден ден на Анна!
Благодаря за поздравите  Hug
 От споделеното до тук оставам с впечатление, че действаш съвсем адекватно и вероятно е въпрос на време да се подобри положението. Ако все пак тази бучка се задържи, пиши.

# 242
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
...
ЛЛЛ имам питане за нощните хранения.Принципно кърмя и от двете гърди около 4-и пъти за периода от 20 ч. до 8 ч.От седмица храненията станаха само от една гърда и за втората паузата става голяма и се препълва,тази нощ изцедих леко за да облекча,но се чудя как ще се отрази новата ситуация и се притеснявам да не получа запушване.Напипвам леки  топчета сутрин,които Маги изсуква успешно.След това продължава да суче и от двете гърди през целия ден. Не цедя по принцип и не ми се иска да започвам  Rolling Eyes

Здравей, Мики,
С течение на времето тялото ще се нагоди според новата ситуация. Препълването на гърдите дава сигнал на мозъка, че млякото е в излишък и е необходимо да се намали производството му. Все пак би могла нощем лекичко да изцедиш, само колкото да премахнеш напрежението от гърдата.  Hug

# 243
Здравейте. Нямам време да пиша,но ви следя. И ние се борихме с пъпки от претопляне. Цялото лице, гърдите и корема бяха в обрив. Кожата беше станала като шкурка,чак ушичките се белеха. От три дни мажа с нахткерцен балсам на д-р Тайс и обривите изчезнаха,кожата стана мекичка,много съм доволна. Преди това чистех лицето с Physi Obebe и мажех с hydra bebe и двете на Мустела,но не съм очарована,не помагат за обривите. Препоръчаха ми Мустела Стелатопия,но не съм го пробвала.

# 244
Какче доктора беше обяснил на ММ, да направим клизмата с половината течност, която е в контейнерчето. Така я направихме и Николчето се изака след 5 мин. Само се притеснявам да не й направя мечешка услуга така, но от веднъж се надявам да няма проблеми. А пък майка ми ме успокои, като ми даде пример с мен. Аз съм била с клизми почти на всяко изхождане до 1 годинка, защото съм седмаче и не съм могла да се изхождам по друг начин пък нямам никакви проблеми с черва, стомах и т.н.  Hug

Иначе ние си общуваме с песнички, гукане, аз много и говоря и тя ме гледа умно  baby_neutral Също много се усмихваме и много обича да я и правя "боц" по нослето, разхождаме се из етажа разглеждаме, а едно от любимите ни места са коридора (не знам защо ама и е много странно там и много се кокорчи) и терасата. Най-много усмивки ми раздава като е на повивалника, много е доволна там...явно и е удобно или знам ли и аз...  Mr. Green

# 245
И на Слави любим му е коридора  Laughing мисля, че е заради насочващите лампички  Simple Smile
Аз не мажа с нищо, имаме леки обривчета, но педи каза, че е нормално и освен за естетика и временно облекчаване, не се налага мазане. А, и от време на време някоя пъпчица с гнойно бяло връхче, която отшумява за един-два дни.

# 246
здравейте мами
вчера разбрах че има нов Имунизационен календар  в сила от 1.07.2014
реших че на някои от вас който разбират късно за него може да е полезен
ето линк към него http://mariaradeva.com/wp-content/uploads/2014/07/%D0%98%D0%BC%D … %D0%B0%D1%801.pdf

Лек и весел ден изпълнен с усмивки  Hug

# 247
Вяра, мерси за календара!   bouquet

Има ли бебки, които вече се ваксинираха с новата ваксина? Моля мамите да разкажат, дано всичко е наред, нещо ме притесняват новостите...

# 248
А има ли мами , които вече сложиха ваксините за 2-рия месец да споделят как се възприемат от бебоците им?На нас скоро ни предстои и все повече се притеснявам.

# 249
И аз се притеснявам за новите ваксини. А една приятелка с малко по - голямо бебе пък се притеснява, че е със старите и се чуди дали не са я минали нещо.... общо взето притеснения винаги има, каквато и да е ситуацията. На Елена ще бият новата ваксина на 13 чак.
https://www.facebook.com/events/648596638555672/  хайде кърмещите майки да ходим   Party

# 250
Аз ще водя Маги утре за ваксините,но ние сме на старата схема и честно казани нямам против,защото Пентаксима има вече 5 годишна история и е сравнително лек.Дано и Маги го понесе лекичко  Praynig
Голямото кърмене на мен ми идва в повече и не виждам с какво е полезно за популяризиране на кърменето.Проблема не е в желанието на жените да кърмят,а в липсата на добра и навременна информация за това. Peace
Кърмя навън, когато е необходимо и дискретно до колкото е възможно,но не искам да натрапвам този интимен момент на останалите хора  Peace

И да се похваля,че Маги от няколко дни е доста координирана в ръцете,вече и е интересно на шезлонга и постоянно дърпа играчките  Mr. Green

# 251
Струва ми се забавно това събиране, нищо повече. То и аз гледам да не се натрапвам като кърмя, ми някак съвсем естествено просто си давам на детето да яде. Ако някой от минаващите има проблем с това - ох горкия, свидетел на тооолкова срамна гледка. А и не ми се струва чак толкова интимен процес - храненето   Simple Smile  Връзка с детето - ми то тя е постоянна - докато бутам количката, докато я дундуркам на крака, не само докато кърмя.... Хайде ще е забавно   Peace
И Елена нещо се опитва да координира ръце, но е рано още. За сметка на това днеска като беше по корем не я отпусна тая глава. Говориме си мнооого. Аз и говоря нормално, на бебешки и съвсем на звуци само, а тя отговаря както може... в повечето случаи с балончета от плюнки от напъване, но и това е нещо. И след като се наприказва се почва рееев... после заспива и така, до следващата среща.
И на мене щеше да ми е по - спокойно ако бяхме на старана ваксина, но уви. И аз ще чакам който мине да каже как се понася.

# 252
При нас движенията на ръцете са координирани само ако трябва да си ги пъхне в устата. Иначе си "бъбрим".   Party
По старата схема с ваксините колко Хепатит Б ваксини има? Освен тази в болницата слага ли се после пак?

# 253
Мале, колко много коса имат тези прекрасни бебчовци Crazy Crazy
Ние сме плешивички вече и чакаме новата коса Grinning

Нашата педиатърка ми каза да не се притеснявам от новата ваксината, тъй като от много време в други страни бият тази шествалентната и повече валентни дори. ДО преди няколко дни все още нямаше яснота кога ще е готова новата. Чакаме си.

Радославчето все по отчетливо казва "агу" Grinning и е много смешен, защото успява да си засмуче ръстите на лявата ръка, но дясната не успява и се дразни. Все не уцелва точното място Grinning
На него му подариха активна гимнастика и вчера му я сглобихме - доста се заседя и гледкаше умно Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 юли 2014, 15:49 от little afternoon

# 254
По старата схема общия брой хепатитни са 3 или 1 в родилнота,една на 1 месец и една на 6 месеца.
С новата ваксина са общо 4-и приема на 2м. ,4м., на 6м и на 18 м. Т.е един прием повече заради ре-то на 18 м.Това е според моето сравнение на двата имунизационни календара  Peace

Общи условия

Активация на акаунт