Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 920
  • 628
  •   1
Отговори
# 225
  • sf
Защо не трябва сирене и домат  newsm78  и само домат, или всякакъв зеленчук със сирене  Thinking

# 226
Примера ми за сравнение също толкова нелеп като твоите. И ти слагаш месото до чипса и колата.  Peace
Защо не даваш месо на детето си което е малко. Защо му го насаждаш в главата не разбирам. Ти си вегитариенец, ок. САМА си решила да имаш такава диета. Въпросат е защо не даваш на детето да направи своя избор, а му налагаш твоя?

По същата логика детето на алкохолик, става алкохолик.

# 227

Говорим за лиспа на част от менюто, което детето не яде, а не да се вкарват храни вътре.

Ако не беше дама, щях да те питам дали си сигурна, че ти достигат есенциални мастни киселини, съдейки от тълкуванията на думите ми.

Не е въпросът тези храни дали се вкарват или изкарват, а претенциите ти да ангажираш цялата система с твоите експерименти. За детето ти е ясно, то ще не ще, трябва да те търпи.

И какъв ти е проблемът, че няма да отделят от порцията на детето ти месото от зеленчука - нали то е вегетарианче, ще си хапне зарзавата, а от мръвката ще му се погади и ще я остави.

# 228
Светулке, не разбра ли, че никого няма да убедиш. Просто престани да коментираш и на всички ще им омръзне. Храни си детето, както си решила и толкова.
И без това повечето списващи нямат хал хабер от здравословно хранене на деца.
Още повече че си намерила градина, в която да се съобразят с исканията ти.

Донсита, доматите са кисели плодове.

# 229
  • София
охо, до селебрититата ли стигнахме? И до вегетарианците в Индия? Е, то пък, точно за Индия е доста смешно да се говори, защото там са вегета доста хора, защото нямат достъп до месо от беднотия. Да не говорим, че поне аз досега не съм срещнала религия, която да иска от бременните и децата да постят, да не говорим да са вегетарианци. Дори най-смотаните общности и религиозни течения са се светнали, че месото е много ценен продукт и точно бременните и децата не трябва да бъдат лишавани от него. А сегашните вегета набиват здраво хранителни добавки с какво ли не.

Току-що си представих как някой вегетарианец опива да обяснява на еленките в Сибир как не трябва да ядат месо.
Не знам дали го казах, ама вегетарианството е за белите европейци, дето нямат проблем да сикупят пържолата от магазина. Глезотия ди шия. Семена от това, хималайска сол от намайната си...

# 230
  • София
Какво я нападате Светулчица!
Светилучице, на твоя страна съм. Много малко хора са наясно с ползите на вегетарианството. Месоядството е проникнало дълбоко в съзнанието на  човечеството като нещо естествено и хората нямат информация за вредата от него.
Много велики личности с голям принос в културната съкровищница на човечеството са писали в полза на вегетарианството, неубиването на живи същества (животни).

Само че, Сдветулчица не ни обяснява за ползите от вегетарианството / и добре, защото ни е писнало/, а тропа с крак - детето си е мое, ще си го правя каквото си искам.

Съжалявам, май сбърках. Просто съм се убедила, че е безполезно да говоря за ползите, защото няма кой да чуе. И това не е упрек. Просто вие сте на мнение, че няма никаква полза и каквото и да ви кажа, само ще ви засегна, защото вие мислите иначе. Мога да ви кажа, медицински факт е, че ако човек живее един месец на месо умира, а ако е на зеленчуци – не. Мога да ви кажа, че месото го пълнят с разни хормони умишлено, за да расте и да е по-голямо, защото всичко е огромна индустрия и машина за изкарване на пари. Мога да ви кажа, че зеленчуците, докоснати от Слънцето носят много повече хранителни вещества от кравата, която е била затворена в клетка 3/2м и угоявана. Мога да ви кажа, че храносмилателната система на вълка е много къса и и веднага след поглъщането му той го изхвърля навън, като е запазил само полезните вещества (не отричам, че ги има). Докато при човека минават няколко часа, храносмилателната система е по-дълга и токсините се трупат в организма. Мога да ви кажа, че хищниците имат ензими, които убиват точно тези токсини и миризмата на мърша, а човекът не. И най-същестеното (за мен, някои са вегетарианци по здравословни съображения, други по религиозни, трети за проба...) Това няма значение. Моята главна причина е, че не може да бъде положително нещо, което е било убито. С цел да бъде изконсумирано, при положение, че може без това. Когато се ударя, ме заболява и освобождавам отрицателна енергия. А представете си, какво се случва, когато заблъскаш една крава към гилотината? И тази енергия се поглъща. И пак – дори и това не е първо. Просто ми е жал. Не мога, когато знам, че може иначе. Около мен е пълно с хора, 2-3, дори 3-то поколение вегетарианци (баба и дядо, после дъщеря, сега дете, което е вече голямо и скоро може и да е татко ) Ако сме в някакво село и няма друг поминък, някак го разбирам (макар, че не мога да си представя да гледам крава, да виждам погледа ѝ и след това да я изям)“ Но пак казвам, ако няма друго (в Ленинград през блокадата, хората и умрели хора са яли). Веднъж разказваха, как жена с две деца – 3 годишното умира от глад. Майката го сварява и дава от него на 12 годишнното и оцеляват. 900 дни блокада! Не, крава, не знам, не мога и да си го помисля. Но при положение, че влизам в магазина и от рафтовете има куп други неща, с които мога да се изхраня да хераня индустрията с месото, в която ме гледат стелажи с части от тела на животни? Е...
Но всичко това, което ви казах няма значение. Защото това е моята гледна точка и  не искам да ви убеждавам в нея. А просто да приемете, че имам право на нея и да я предам на своето дете!

https://www.youtube.com/watch?v=7A3GKlkmZAw
Едно анимационно филмче, показващо това, за което говорих по-горе, за вълка, за формата на учите, за големите зъби, с които да разкъсват, с изхождането. Няма гадни кадри, наистина, ако искате изгледайте го. И пак казвам, не ви агитирам. Просто ми се иска хората да бъдат по-разбиращи другите, които понякакъв критерии не са като тях.

# 231
  • София
Защо не трябва сирене и домат  newsm78  и само домат, или всякакъв зеленчук със сирене  Thinking

Не, че ще умреш. И не всякакъв заленчук. Просто е хубаво всички продукти, съдържащи доматена киселина да се ядат разделно от млечните, защото е вредно за стомаха. То и пушенето е вредно Simple Smile Пак казвам, просто е препоръчително

# 232
  • София
Светулке, не разбра ли, че никого няма да убедиш. Просто престани да коментираш и на всички ще им омръзне. Храни си детето, както си решила и толкова.
И без това повечето списващи нямат хал хабер от здравословно хранене на деца.
Още повече че си намерила градина, в която да се съобразят с исканията ти.

Донсита, доматите са кисели плодове.

Ето това е! За това говоря! Никого не искам да убеждавам, просто, ако първите коментари бяха такива, нямаше да се стига до тези писания!
Simple Smile

# 233
  • София
О, да, зеленчуците и плодовете все гледат слънчева светлина, не ги пръскат с нищо, не са пълни с нищо! Ти хубаво си задълбала в месото, ама малко агроноство не си ли попрочела? Какви зарзавати, мляко и яйца мислиш, че ядете? Да не говорим за соята, зърнените култури, ориза, разни елди, гречки, не знам какви екзотични пакетчета. Чунким някой сееднал да гледа петстръга домати чаш за вас. Муаш и ти доматите с нитратите, пръсканите череши, да не говорим за ягодите и марулите, дето през целия си живот дневна светлина не виждат, а някои марули дори нормална почва не са помирисвали!  Ако прилагаш принципа за месото към зарзаватите, млякото и яйцата, трябва от глад да си умрете. И от жажда, защото и водата не става.

Моля ти се, това с очите на кравата е направо...! У нормалния човек няма такива глезотии като "как ще заколя кравата, дето ме гледа с ей такива очи". На всичко отгоре никойне те кара да я коли. Еволюцията е измислила един много хубав механизъм - дистанциране - кравата не е домашен любимец, а ресурс за храна. Глезотия! ако живееше на село щях да те питам дали същите дивотии ти се въртят из главата!

# 234
За съжаление, всичко което се продава по пазарите е отровено с торове и препарати.Месото пълно с хормони, консерванти и т.н. Дори брашно да си купите пак не е чисто, защото почвата, върху която се отглежда пшеницата се тори с конски дози препарати, за да има повече добив /отделно пък пръскането срещу вредители/ и разбира се, печалби за агробизнесмените.
Единствено може да се разчита на месо и зеленчуци от домашния двор. Това е истината.

# 235
  • София
О, да, зеленчуците и плодовете все гледат слънчева светлина, не ги пръскат с нищо, не са пълни с нищо! Ти хубаво си задълбала в месото, ама малко агроноство не си ли попрочела? Какви зарзавати, мляко и яйца мислиш, че ядете? Да не говорим за соята, зърнените култури, ориза, разни елди, гречки, не знам какви екзотични пакетчета. Чунким някой сееднал да гледа петстръга домати чаш за вас. Муаш и ти доматите с нитратите, пръсканите череши, да не говорим за ягодите и марулите, дето през целия си живот дневна светлина не виждат, а някои марули дори нормална почва не са помирисвали!  Ако прилагаш принципа за месото към зарзаватите, млякото и яйцата, трябва от глад да си умрете. И от жажда, защото и водата не става.

Моля ти се, това с очите на кравата е направо...! У нормалния човек няма такива глезотии като "как ще заколя кравата, дето ме гледа с ей такива очи". На всичко отгоре никойне те кара да я коли. Еволюцията е измислила един много хубав механизъм - дистанциране - кравата не е домашен любимец, а ресурс за храна. Глезотия! ако живееше на село щях да те питам дали същите дивотии ти се въртят из главата!

Ето, затова не започнах с това. Защото все едно на мен да ми обясбява съседката защо н е си извежда детето навън. Щяло да се разболее зимата, студено и т.е. Не искам да знам, дразня се. Защото аз съм на противоположното мнение. Просто да ми каже, смятам, че Иванчо не трябва да излиза зимата и се приключва. Без обяснения, без нищо. Може би сбърках, че можете да сте като мен. Приемата различното и точка. Няма нужда от убеждаване и обяснения

# 236
  • София
За съжаление, всичко което се продава по пазарите е отровено с торове и препарати.Месото пълно с хормони, консерванти и т.н. Дори брашно да си купите пак не е чисто, защото почвата, върху която се отглежда пшеницата се тори с конски дози препарати, за да има повече добив /отделно пък пръскането срещу вредители/ и разбира се, печалби за агробизнесмените.
Единствено може да се разчита на месо и зеленчуци от домашния двор. Това е истината.

Абсолютно! Царевицата е пълна с ГМО, хлябът с добавки и прочее. Аз казах, че не ми е това причината, просто някакви факти. Оххх, Пролетен дъждец така хубаво го каза, че помислих, че е дошъл крат на всичко това. Хора, НЕ ВИ УБЕЖДАВАМ В МНЕНИЕТО МИ. Как да се изряза по-ясно?

# 237
  • Ænima/Albuquerque
Няма да забравя: когато бях дете пропищях на майка ми: "Искам обицичкиииии, Марийка има, искам и ааааааз"” Майка ми отвърна: Аз уите няма да ти пробия. Като станеш голяма, акоискаш и носа си пробий". Запомних добре тези думи и съм ѝ безпределно признателна. Станах голяма, вече съм жена на средна възраст и ще си пробия ушите, само, ако някой насочи пистолет в главата ми. 
... Същото е и за месото.

Всъщност, не би си пробила ушите, точно защото някой ти е насадил, че не трябва или, че не е хубаво. Същото е и за месото.

Аз не съм овца. Аз съм голям зрял самостоятелен индивид.

Е, хайде сега, какво им има на овците?

И прибери лозунга "за толерантността". Или ако не желаеш, то просто бъди толерантна към физическите нужди на детето си, и му давай да яде каквото душата му иска. Но не съм убедена, че това го разбираш.

Освен това, публикуването на постове един след друг е против правилата на форума, опитай с бутон "Редактирай".
(Сама ли си говориш, извинявай?)

# 238
Светулчице наистина проблема ти е психологически.И никакви диети и разделни хранения,пости и тем
подобни не се прилагат на деца ,че и юноши.Ако няма показания.Ти в буквалния смисъл терорезираш детето си
си с жизненоважни за него неща.Защото кравата гледа еди как си.Ако детето ми гладува аз ще я
убия тази крава.Наистина не сте стояли гладни.Запомни,че дозата прави отровата.И аз да ям чушки един месец,ще умра от пневмония.Има диета на Дюкан ,която е само от месо.
На мен 2 хамстера ми умряха от нитрати в краставица.Не че спрях да ям краставици.Не съм хамстер.
И по-разбираемо е да кажеш,че те върти буркана нещо и затова ядете така.Ама да
кажеш,че месето е вредно и не полезно са си глупости.

И понеже аз също се старя да се храним здравословно купувам месо ,зарзавати от село.Просто
трябва малко зор да потърсиш.

Последна редакция: сб, 09 авг 2014, 10:52 от desitkata77

# 239
Мога да ви кажа, медицински факт е, че ако човек живее един месец на месо умира, а ако е на зеленчуци – не. Мога да ви кажа, че месото го пълнят с разни хормони умишлено, за да расте и да е по-голямо, защото всичко е огромна индустрия и машина за изкарване на пари. Мога да ви кажа, че зеленчуците, докоснати от Слънцето носят много повече хранителни вещества от кравата, която е била затворена в клетка 3/2м и угоявана.

Тук ни обясни, че да си млад, здрав, красив и богат е по-добре отколкото стар, болен, грозен и беден Simple Smile
Никой от пишещите не е казал да се махат зеленчуците и да остане само месо. Можеше още по-силен пример да дадеш с въздуха и водата, но никой няма намерение като поема и храна, да се лишава от тях, нали?

Не разбрах, защо те притеснява детето само да си отдели отровното месо от чинията.

Общи условия

Активация на акаунт