Публично кърмене на дете

• 52 286
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 60
Всъщност няма защо. Голяма част от кърмещите сигурно наистина си мислят, че са красива гледка, или пък не им пука.
Голяма част от кърмещите майки надали се определят като обекти за оценяване. Ако една жена се самоопределя или позволява да я определят като грозна, красива, по-красива и най-красива гледка, толкова по-зле за нея и мирогледа ѝ.
Но, разбира се, обществото упорито се опитва да напъха жената в стереотипи и разбира се, кърмещата някак не се вписва, неприемлива е.

# 61
Сто процента кърмене до джамията си е вид ислямофобия...и протест срещу ISIS може би.
Не се напъвай.Не ми се спори с тв.     Laughing
Няма нищо общо с ислям, християнство или друга религия.Там я видях, там я описах.
Същата карикатура щеше да бъде, ако беше се изтипосала пред централна поща, или пред Новотела.

# 62
  • Beyond the stars
При условие, че наоколо гъмжеше от дървета, където въпросната жена можеше да се „скрие“ и да накърми детето си, не виждам причина защо е решила да го направи на централна пейка.  Tired

Демек да клекне зад дървото да си накърми детето ?  newsm78

# 63
Бе... вие нормални ли сте?
Това с откритите глезени на жените не трябваше ли да сте го надживели някъде края на по-миналия век?!? Да не говорим, че и тогава глезените са били покрити, ама гърдите - вън, защото са се ползвали за хранене на деца и за високо изкуство?

Талибанщината и тесногръдието се прикриват по-трудно от циците, така е. А пък и по-лошо впечатление правят.

# 64
Е, те татковците едва ли биха протестирали .....    Mr. Green   дори напротив.
Мдам, някои пъпчиви тинейджъри
и недоебали чичовци.
Е, и ти не протестираш....   Laughing  От кои си-пъпчив тийн или недоебал чичо?    Mr. Green

# 65
Където огладнее детето, там ще се изтипоса...

# 66
  • Galaxy 13197853088
Само тези  ще  я
гледат в циците.

# 67
Сто процента кърмене до джамията си е вид ислямофобия...и протест срещу ISIS може би.
Не се напъвай.Не ми се спори с тв.     Laughing
Няма нищо общо с ислям, християнство или друга религия.Там я видях, там я описах.
Същата карикатура щеше да бъде, ако беше се изтипосала пред централна поща, или пред Новотела.

Мисля, че основният проблем в живота ти е тоталната липса на чувство за хумор. Сигурно затова ти пречат кърмачките.

Виждала съм жена да кърми в супер-консервативен гръцки манастир, където не можеше да се влиза дори с панталон- дългата пола е униформа. Но никой не й направи забележка, че кърми бебето си.

# 68
Всъщност няма защо. Голяма част от кърмещите сигурно наистина си мислят, че са красива гледка, или пък не им пука.
Голяма част от кърмещите майки надали се определят като обекти за оценяване. Ако една жена се самоопределя или позволява да я определят като грозна, красива, по-красива и най-красива гледка, толкова по-зле за нея и мирогледа ѝ.
Но, разбира се, обществото упорито се опитва да напъха жената в стереотипи и разбира се, кърмещата някак не се вписва, неприемлива е.

Е, не знам за мирогледа. Аз лично гледам да не предоставям на обществото неестетични гледки, не знам дали винаги ми се отдава.  Дали  кърмещата гърда е такава трябва всеки да си реши, както и дали да я предоставя на околните погледи.
 Колкото до спешността, едва ли е тази причината. Мисля, че където и да го завари човек въпросното повикване,  едва ли в близост пък толкова липсва някое закътано място, където човек да си нахрани детето на спокойствие.
Но  и по средата на алеята да го прави, на мен ми е все тая.
 Дори не съм и мъж да  се впечатлявам от гледката на  цици.

# 69
Аз съм виждала в София в тролей 1 на първата седалка беше седнала една циганка,извадила си провисналата,сбръчкана,гадна,гнусна черна гърда и си кърмеше отрочето  Sick Sick Sick Sick Sick

# 70
Аз лично гледам да не предоставям на обществото неестетични гледки, не знам дали винаги ми се отдава.
Абе и аз така, ама не бих рекла - вън всички грозни и дебели от плажа.

# 71
  • Пловдив
Това с откритите глезени на жените не трябваше ли да сте го надживели някъде края на по-миналия век?!?
Аз не съм сигурна дали заради самите цици протестират, или въобще кърменето на показ пред всички им се вижда неуместно. То ясно, че са тясно свързани, но са и отделими.
За сравнение - ако мъж, обърнат с гръб, или жена, клекнала в храстите, така че нищо да не се вижда, използва крайпътен храст извън населено място за малка нужда, това допустимо ли е, или не е, понеже и да не се вижда пряко, пак е неестетично? Не скачайте, както имат навик потребителките тук, разбрали-недоразбрали кой какво има предвид - не слагам по ценнност, възвишеност и пр. пикаенето в една и съща група с кърменето, само се опитвам по-ясно да откроя разликата между вижда се и не се вижда.
Кърмила съм навън, но рядко и винаги прикрито и свенливо. Wink

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 14:28 от Магдена

# 72
  • Пазете Гор
Голям праз, че е кърмила, ако ще и демонстрация да е. Ей, намерили от какво да се възмутят.

Чудя се щом едното кърмене толкова смущава, какво ли е усещането от пикаещите край пътищата младежи и чичовци, обнажили кой копие, кой чучур, загърбили вятъра и наблюдаващи струята си с умилението, с което предполагам че Праксител е гледал своята мраморна Афродита.

Не знам колко кърмещи на открито има, ама изтръпнали девойки - колкото щеш.

# 73
Мисля, че основният проблем в живота ти е тоталната липса на чувство за хумор. Сигурно затова ти пречат кърмачките.
Благодаря за безплатната психотерапия.    Laughing   Неуспешна, между другото ....основният ми проблем е друг, но не е за този форум.
Кърмачките не ми пречат.Грозно и неестетично ми е.И обикновено не ги забелязвам.Освен когато демонстративно са се разголили на доста населени централни алеи и места.

# 74
Благодаря за безплатната психотерапия.    Laughing   Неуспешна, между другото ....основният ми проблем е друг, но не е за този форум.
Кърмачките не ми пречат.Грозно и неестетично ми е.И обикновено не ги забелязвам.Освен когато демонстративно са се разголили на доста населени централни алеи и места.

QED

Общи условия

Активация на акаунт