Публично кърмене на дете

• 52 566
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 105
  • Австрия
Как не ми е хрумнало, че някоя деликатна душа може да се травмира и да се сетя да омотая бебето с шал през юли!!  Crazy

За какво трябва да го омотаваш с шал?! Ахааа.. викаш, през юли ей така се прави Wink

Да се редактирам, че току-виж, остана неправилно разбрана:

Нямам нищо, ама нищичко против публичното кърмене - човещинка си е, няма да се остави бебето гладно.. но не ми е приятна демонстративната показност преминаваща към парадиране и пошлост. Кърменето е не само хранене на бебето, а нещо интимно, съкровено, чисто, нежно и свято.. Това е вид общуване между майката и детето. Контактът, който се осъществява в тоя момент няма нужда от публика и свидетели. И има разлика, определно! Виждала съм жени кърмещи извън къщи, защото в момента се налага.. и няма как, виждала съм и такива, които излизат с цел публично да нахранят детето си, макар и до голяма степен да не разбирам защо го правят..  Thinking

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 15:20 от DimS.

# 106
  • София
Хипотетично: Ако и двете снимки НЕ ми харесват, моралът ми по-истински ли ще бъде от морала на тези, които харесват само едната снимка, независимо коя?

ПП Говоря за тези снимки:

# 107
Цъ, цъ, от кога е нямало такава тема, значи.

Та по темата. Драмата на авторката на темата е нищо. Една рускиня започна да кърми детето си (възраст над 1 г.) в нотариална кантората, както си говорехме по работа. Пред нотариуса, персонала и други клиенти. И мъжът ѝ беше там и се изчерви целият, но тя изобщо не се притесняваше, затова пък после почти скандал направи, защото нотариусът я дискриминирал. Той се скри в стаята си и помощничката му каза, че е зает.

Лабрадор, за демостративно ли питаше?  

# 108
  • Galaxy 13197853088
Да, за "демонстративно".
Кой го определя, този който се дразни,
този който го направи или  страничния
наблюдател. Защото има  разни случаи
и нюансите са значителни.

# 109
  • София
Как не ми е хрумнало, че някоя деликатна душа може да се травмира и да се сетя да омотая бебето с шал през юли!!  Crazy

За какво трябва да го омотаваш с шал?! Ахааа.. викаш, през юли ей така се прави Wink

Постът ми не беше свързан с твоя, писали сме едновременно. Simple Smile
Но освен другите съображения, това също го има - и сега ми става жал, като видя някоя опитваща се да е дискретна кърмачка, която замята главата на бебето и Гърдата, това в горещините. Представям си колко му е задушно отдолу...

# 110
  • out of space
Две кърмят естетично, третата прави демонстрации:
http://www.moreto.net/im/42090.w468.jpg

# 111
защото кърменето аз го свързвам с хранене, детето се храни. Но на такава възраст не мисля че може да има и капка кърма, детето просто суче, все едно суче биберон.

О, имало е кърма. При хората кърмата не спира с времето, докато има стимулация- има кърма; може и цял живот. Неслучайно е имало професионални дойки.

# 112
  • София

Дааа, съгласна съм.

# 113
  • Galaxy 13197853088
коя?

# 114
... и сега ми става жал, като видя някоя опитваща се да е дискретна кърмачка, която замята главата на бебето и Гърдата, това в горещините. Представям си колко му е задушно отдолу...

Брей, "Гърдата" чак с главна буква, сякаш е някаква персоналия.

# 115

Тия деца не са ли малко големшки? Ще станат истински Крали Марко.

# 116
  • Австрия
Ами, не.. не мисля, че на бебето ще му е задушно. И .. хм, не на всяка бременна и/или кърмеща жена гърдите са красиви.  Peace

# 117
# 118
  • София
Според мен майка, кърмеща детето си е една от най-прекрасните гледки на света!

# 119
Цъ, цъ, от кога е нямало такава тема, значи.

Та по темата. Драмата на авторката на темата е нищо. Една рускиня започна да кърми детето си (възраст над 1 г.) в нотариална кантората, както си говорехме по работа. Пред нотариуса, персонала и други клиенти. И мъжът ѝ беше там и се изчерви целият, но тя изобщо не се притесняваше, затова пък после почти скандал направи, защото нотариусът я дискриминирал. Той се скри в стаята си и помощничката му каза, че е зает.

Лабрадор, за демостративно ли питаше?  
Горкия.
Трудно е с рускините...

Та и аз по темата: Все едно ми е къде кърмят и какво кърмят. Циците не ми пречат.
Но има някои наистина държат да се показват. Като кърмачески екзхибиционизъм един вид.
Протест ли изразяват така, доказват ли се,  още не мога да преценя...

Общи условия

Активация на акаунт