Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 160 249
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 1 687
да, като изключим проблемът с фондана ти се е получило. дерзай! очакваме следващи торти Simple Smile

# 691
  • Мнения: 2 369
Принцеса Фиона, като за първи път си се справила много добре, браво. Като карането на кола е, да  Grinning.
И аз те съветвам да си купиш фондан - еластичен, лесен за разточване, гладък, абе песен е обличането на торта, пипнеш ли купешкия, няма да си помислиш повече да правиш фондан. За фигурки също можеш да си вземеш готова моделираща маса - не е така лепкава като фондана, позволява да се разточи тънко и съхне бързо.

Ох знам, но така хептен ми се оскъпява:( Не са евтини тези материали, а още по-неприятния факт е, че на малко места се намират такива продукти. Сега ще правя още една (другата седмица) за рождения ден на сина ми и ми трябват форми на снежинки. За две такива ми искат около 12 евро. Обаче ще взема да си купя наиситна фондан. Тортата ще е с много бяло и поне такъв фондан знам къде има, въпреки, че ми остана мисля достатъчно от направения  Mr. Green

# 692
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 458
Принцеса Фиона, като за първи път си се справила много добре, браво. Като карането на кола е, да  Grinning.
И аз те съветвам да си купиш фондан - еластичен, лесен за разточване, гладък, абе песен е обличането на торта, пипнеш ли купешкия, няма да си помислиш повече да правиш фондан. За фигурки също можеш да си вземеш готова моделираща маса - не е така лепкава като фондана, позволява да се разточи тънко и съхне бързо.

На мен не ми харесва купешкия, правя си домашен с маршмелоу - става снежно бял. Оцветявам с гел бои на willton. Само черен фондан си купувах, един път.

# 693
  • Мнения: 790
пробвай да направиш нещо с твоя без да добавяш маргарин, и прецени дали е ок.
а ти от къде купуваш формички,че толкова скъпи.В ОЛХ съм взимала снежинки за 4-5 лева двете

# 694
  • Мнения: 2 369
пробвай да направиш нещо с твоя без да добавяш маргарин, и прецени дали е ок.
а ти от къде купуваш формички,че толкова скъпи.В ОЛХ съм взимала снежинки за 4-5 лева двете



Аз живея в Швейцария и принципно всичко тук е скъпо,а ако пък е нещо така специално, което не навсякъде се намира е още по-скъпо. Пазарувам си храна и основно всичко за живот в Германия (живеем на около 50 км) и едно, че там цените са поне на половина и друго ни връщат ДДС-то, та си струва абсолютно да пътувам по веднъж в седмицата за продукти до там, но за съжаление не всичко го има в магазините. Ето в този сайт си купувам някои джаджи http://www.bakeria.ch , а ето ги и снежинките даже http://bakeria.ch/product_info.php/schneeflocken-2er-set-ausstec … -auswerfer-p-4759

Принцеса Фиона, като за първи път си се справила много добре, браво. Като карането на кола е, да  Grinning.
И аз те съветвам да си купиш фондан - еластичен, лесен за разточване, гладък, абе песен е обличането на торта, пипнеш ли купешкия, няма да си помислиш повече да правиш фондан. За фигурки също можеш да си вземеш готова моделираща маса - не е така лепкава като фондана, позволява да се разточи тънко и съхне бързо.

На мен не ми харесва купешкия, правя си домашен с маршмелоу - става снежно бял. Оцветявам с гел бои на willton. Само черен фондан си купувах, един път.

Ще ми дадеш ли рецепта да го пробвам пък този вид фондан:) Аз съм си мазохистка явно:) Не ми е и толкова до оскъпяването ако купя готов фондан, ами се дразня нещо д ане ми се получава,а и се захванах с тези торти, защото ми харесва да направя всичко сама. Да купя това готово, да купя онова готово и то на края що не взема да си купувам и целите торти вместо да се бъхтя по три дена да направя една хахах

# 695
  • Norge
  • Мнения: 2 311
.......Не ми е и толкова до оскъпяването ако купя готов фондан, ами се дразня нещо д ане ми се получава,.....

Точно!  Hug Познато чувство.
Фиона, и с домашен фондан става. Всичко става с домашен фондан. Макар че имат право момичетата когато казват, че с купен се облича по-лесно.
Виждам, че имаш желание, а щом желанието го има, ще ти се получи. Опитвай и в един момент чудото няма как да не се случи.

Ако имаш възможножт, замени маргарина с нещо по-добро. Но да, мазнина понякога се ползва, права си.
Вместо пудра захар, при разточване положително ще ти бъде по-добре с нишесте.
Но винаги - в минимално количество и едното, и другото.

За протокола: и до ден днешен работя с домашно забъркани захарни маси.  Heart Eyes

Не пиша рецепта за маршмелоу-фондан, защото не ползвам микровълнова и съм го правила по разни измислени начини, нека другите момичета да споделят.  bouquet

# 696
  • Мнения: 2 369
Защо е по-добре нишесте от пудра захар при разточването? Вместо маргарин какво друго? По клипчетата съм гледала ползват някаква палмова мазнина, но такава в чист вид не намерих. Все е маргарин -смесица от няколко вида растителни мазнини. 

# 697
  • Norge
  • Мнения: 2 311
'

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 18:47 от nelka.nelka

# 698
  • Мнения: 1 687
фиона, наскоро си купих същите снежинки от aliexpress за 2 долара. там всичко е безумно евтино. ако поръчваш, де. не всичко има, но една голяма част от нещата, които са по нашите (а предполагам и при вас) сладкарски магазини там са в няколко пъти по-евтини.

# 699
  • Мнения: 2 369
Благодаря за съветите! Ще пробвам всичките:)

Снежинките ми трябват веднага. До сряда трябва да имам готовата торта, но ще видя в този сайт какво има:)

# 700
  • под тепетата
  • Мнения: 11 108
Защо не си направиш снежинки от айсинг или бял шоколад?

# 701
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 458
Скрит текст:
пробвай да направиш нещо с твоя без да добавяш маргарин, и прецени дали е ок.
а ти от къде купуваш формички,че толкова скъпи.В ОЛХ съм взимала снежинки за 4-5 лева двете



Аз живея в Швейцария и принципно всичко тук е скъпо,а ако пък е нещо така специално, което не навсякъде се намира е още по-скъпо. Пазарувам си храна и основно всичко за живот в Германия (живеем на около 50 км) и едно, че там цените са поне на половина и друго ни връщат ДДС-то, та си струва абсолютно да пътувам по веднъж в седмицата за продукти до там, но за съжаление не всичко го има в магазините. Ето в този сайт си купувам някои джаджи http://www.bakeria.ch , а ето ги и снежинките даже http://bakeria.ch/product_info.php/schneeflocken-2er-set-ausstec … -auswerfer-p-4759

Принцеса Фиона, като за първи път си се справила много добре, браво. Като карането на кола е, да  Grinning.
И аз те съветвам да си купиш фондан - еластичен, лесен за разточване, гладък, абе песен е обличането на торта, пипнеш ли купешкия, няма да си помислиш повече да правиш фондан. За фигурки също можеш да си вземеш готова моделираща маса - не е така лепкава като фондана, позволява да се разточи тънко и съхне бързо.

На мен не ми харесва купешкия, правя си домашен с маршмелоу - става снежно бял. Оцветявам с гел бои на willton. Само черен фондан си купувах, един път.

Ще ми дадеш ли рецепта да го пробвам пък този вид фондан:) Аз съм си мазохистка явно:) Не ми е и толкова до оскъпяването ако купя готов фондан, ами се дразня нещо д ане ми се получава,а и се захванах с тези торти, защото ми харесва да направя всичко сама. Да купя това готово, да купя онова готово и то на края що не взема да си купувам и целите торти вместо да се бъхтя по три дена да направя една хахах

За фигурки и апликации ползвам описаното тук, в тортената библиотека, покритие от marshmallows бонбони. Добавям съвсем малко масло - просто си намазвам ръцете 1-2 пъти при омесването. Научих се да си правя и бонбоните, защото трудно се намират.

Удобна за работа е и шоколадовата мастика или шоколадовото тесто за моделиране от същия сайт, тук.

За покриване на торти използвам, пак от там, втория вариант на марципан "Варна". Отива ми около 600 грама пудра захар, но сигурно зависи и от марката. По време на разточването ръся обилно с пудра захар, а излишъка махам накрая с четка.

Бях си купувала готов фондан, за да разбера към какво да се стремя като консистенция при домашния.

Примери:
Скрит текст:
Само марципан Варна


Фигура от шоколад, върху покритие от маршмелоу


Фигурки от маршмелоу



Опити за по-сложни фигурки със същото тесто.



В тази тема предимно чета, опитах доста неща от библиотеката, докато намеря тези, които са ми най-удобни за работа.

# 702
  • Мнения: 1 902
Защо е по-добре нишесте от пудра захар при разточването? Вместо маргарин какво друго? По клипчетата съм гледала ползват някаква палмова мазнина, но такава в чист вид не намерих. Все е маргарин -смесица от няколко вида растителни мазнини. 

Защото нишестето е по - финно от пудрата, не насища и не втвърдява тестото толкова колкото пудрата.
Никакъв маргарин, използва се кокосова мазнина.

# 703
  • Мнения: 338
Здравейте момичета, предполагам въпроса ми не е за тази тема, но тук има страхотни професионалистки в правенето на торти , а наистина се нуждая от спешен съвет:
Правя торта с яйчено- млечен крем, но крема явно не се е сгъстил достатъчно и тортата ми буквално се мърда в ринга, като я освободя може и да падне  Sad Има ли някакъв вариант да я направя стабилна или някаква друга идея?

# 704
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 458
Здравейте момичета, предполагам въпроса ми не е за тази тема, но тук има страхотни професионалистки в правенето на торти , а наистина се нуждая от спешен съвет:
Правя торта с яйчено- млечен крем, но крема явно не се е сгъстил достатъчно и тортата ми буквално се мърда в ринга, като я освободя може и да падне  Sad Има ли някакъв вариант да я направя стабилна или някаква друга идея?


Може би да я "облечеш" отстрани?  newsm78 В магазините от големите вериги се продават правоъгълни и тънки готови блатове, подходящи за целта.

Общи условия

Активация на акаунт