Рим-десета тема

• 74 209
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Вечеря само в Трастевере и само при Карло Мента-за 50 евро вечеряхме 4 човека.
[/quote]

Малко повече инфо може ли? Къде да открием Карло Мента?

# 646
bebeiti -заповядай!

https://www.google.bg/maps/place/Carlo+Menta/@41.889624,12.472804,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x132f604802bcae17:0x26e5e641cddbf986?hl=bg

# 647
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Рим,организирано изцяло благодарение на Вашата помощ!
Имам едно питане за предплатени карти за нет.Има ли,на каква цена,откъде могат да се купят и т.н?

# 648
Питанка- обмислям една нощна разходка след 23.00-24.00ч - Понте Милвио,стъпките,Треви,Пантеона,Колизеума-около 6-8 км разходка идва според гугъл картите- а въпроса ми е спокойно ли е нощем в Рим за разходки ?

# 649
Питанка- обмислям една нощна разходка след 23.00-24.00ч - Понте Милвио,стъпките,Треви,Пантеона,Колизеума-около 6-8 км разходка идва според гугъл картите- а въпроса ми е спокойно ли е нощем в Рим за разходки ?

Нощен Рим е прекрасен. Няма ги тълпите туристи или поне не както през деня. Местните излизат да се помотат, атмосферата е супер. Спокойно е, разхождайте се на воля.  Peace

# 650
Подкрепям с две ръце-Рим е прекрасен през нощта.Тихо и спокойно е,ние ходихме до Колизеума едната вечер,но не светеше особено впечатляващо.Може би трябваше да отидем до Св.Петър,но другия път.Автобусите са до 24 часа да знаете,ние си хванахме такси на връщане.За около 4-5 км.ни взе 14 евро.

# 651
понеже моето пътуване може и да пропадне да попитам
какво  става с резервацията в букинг, ако нямам пари в картата  newsm78
самолетните билети май няма как да сменя дати

# 652
понеже моето пътуване може и да пропадне да попитам
какво  става с резервацията в букинг, ако нямам пари в картата  newsm78
самолетните билети май няма как да сменя дати

интересна ситуация
вероятно нищо 
късно ли е да отмениш резервацията?

# 653
това и в най-големите кошмари не съм го мислила
майка ми която трябваше да гледа сина ми е с много високо кръвно,  синът ми го върнаха от училище преди малко с 39 градуса
как да отменя резервацията-да им пиша  newsm78
а утре трябваше да летим Cry

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 19:38 от The Invisible

# 654
много неприятно, дано се оправите скоро!

пиши през букинг
на мене са ми отменяли резервации след крайния срок за безплатно отказване, заради отменен полет

# 655
Благодаря
Ще пробвам

# 656
Обади се в авиокомпанията да питаш какви са вариантите,ако са Уиз Еър мисля че не можеш да презаверяваш.Искаха наказателна такса,която беше колкото цената на билета.

# 657
Благодаря ви ,момичета Hug  И следващия въпрос- Wink -кацаме в 20.00ч,предполагам до 22.00 ще се настаним в хотела/ до гара термини / и...много ми се иска да включа Трастевере в програмата/ на другия ден следобед се качваме на кораба/ и единственото възможно време е преди нощната разходка , а е доста далече/според картите/ от хотела- та се чудя има ли вариант да се вземе влак от термини до Трастевере за по бързо , и след това /вероятно ще е минало полунощ/ как мога да стигна до Понте Милвио ? Малко объркано,дано ме разбрахте Confused

# 658
Здравейте и от мен! Завърнах се преди няколко дни от Рим. Благодаря още веднъж на всички за полезната информация!
Случихме на страхотно време, топло и слънчево, подходящо за дълги обиколки.
От летището до Рим пътувахме с влака Fr1, цената на човек и посока е 8 евро. Избрахме него, защото апартаментът, който бяхме резервирали, се намира на около 500м от една от спирките на влака( Тусколана). Така си спестихме отиване до Термини и ползване на метрото, както и загуба на излишно време. Да вметна само, че този влак не отива до Термини.
Ползвахме Рома пас, който е 36 евро и покрива  два туристически обекта. Използвахме го за Капитолийския музей като първи избор, следобеда разгледахме Форума и хълма Палатин. На следващия ден посетихме Колизеума.Имаше голяма опашка пред гишетата за билети, но с Рома пас минаваш за минути.
За Ватиканските музеи бях поръчала онлайн билети,  опашката беше наистина огромна, може би последните щяха да минат след два, три часа. Според моя опит аз съм с две ръце за закупуване на билети предварително. Около 4 часа и половина ни трябваше за музеите и Базиликата (използвахме директния изход от Сикстинската капела към Базиликата). Като все пак останаха доста неща, които претупахме. В Сикстинската капела следяха зорко и не разрешаваха снимки. Това е засега, пак ще се включа с други подробности. Хубав ден на всички!

# 659
да
има влакове от Термини до Трастевере, пътува се 14 мин и струва 1 евро

от там ще повървите пеша до интересната част на квартала

лично не я знам тази гара, но я има тази опция  Peace

Общи условия

Активация на акаунт