Как да му помогна да спре да пие?

• 62 493
  • 177
  •   1
Отговори
# 30
значи според мен най удачно е да направиш така че да се отврати от алкохола вземи да го събуждаш посред нощ и да го караш да пие но и ти се ньливй с него наедно започни да му намекваш че вече не ти се ходи на работа и ще си стоиш вкъщи и ще шеташ а той да мисли как да намира пари подчертай му също така че ако не ти набавя нужните средства ще си намериш такьв дето ще може и ако тогава нему светне лампата и да се вземе в ръце значи няма никакъв шанс Peace

# 31
Мило момиче, послушай сърцето си. Няма неразрешими проблеми.  Много е лесно да се дават съвети, когато не е известно каква е първопричината на това страдание, или проблем-не бих си позволила да го нарека болест. Чудовищно е да се поставят присъди и диагнози.  Не ми се коментира и не ми се изреждат примери за хора, отказали се от алкохола, защото доста е дълъг списъкът. Но една част от тях са се отказали от страх да не изгубят семейството си и любимите си хора, други заради любима професия, хоби, има и такива, които са се отказали от страх от евентуално заболяване. Ти си умен човек. Използвай някой женски хитрости и ако двамата се обичате много силно-заедно ще победите алкохола. Дори по-късно да охладнеят чувствата ви и да се разделите, ще ти е чиста съвестта, че си направила нещо прекрасно за любим човек.

# 32
  • София
Тъжно... Голяма част от съветите звучат така: "Човекът е неизлечимо болен, по-добре го зарежи да се оправя сам".

# 33
Някой пишат от опит други от сантименталност...
Има и приказки с лош край.Тъжно ,ама вярно...

# 34
Тъжно... Голяма част от съветите звучат така: "Човекът е неизлечимо болен, по-добре го зарежи да се оправя сам".

Еми много ясно, за кво да си губиш времето с проблеми. Лети летиии, в тия месеци/години може по-съвсем друг начин да си прекараш живота, а не се занимаваш с проблемите на някой, някой който дори не ти е семейство, не ти е кръв. Там е друго.

# 35
Няма неизлечима болест-има неизлечими хора. Когато начинът на мислене не се променя и преобладават негативните нагласи,нормално е да не може да се пребори дори и най-елементарното нещо. Ако човек няма достатъчно сила, има доста добри и подготвени психотерапевти, които биха му помогнали да промени начина си на мислене и да продължи напред. Българите затова сме на този хал, защото наместо да гледаме собственото си дередже, ние гледаме състоянието на Вуте и изобилстваме от зловредни съвети. В конкретния случай не са непоискани, но момичето едва ли е очаквало да бъде залято със толкова негативизъм. Като гледам май спря и да пише по темата  Rolling Eyes

# 36
Тя пита как да му помогне, а получава отговори да го зареже. Разбирам тази позиция, но все си мисля, че всеки от нас, в тежък момент има нужда от помощ и подкрепа. Не са малко примерите на преборили се хора. Алкохолизмът е болест, а всеки болен се нуждае от подкрепа. Ако след оказана подкрепа няма ефект може да се мисли за оттегляне.

# 37
Според мен е хубаво, че искаш да му помогнеш, но е добре и да преосмислиш бъдещето с този човек. Ако сам той не реши, че има проблем и не е съгласен да се лекува, никой не би могъл да му помогне.

# 38
  • Tам през Атлантическия океан
Какво е определението за алкохолик?Питам,защото според мен,мъжът ми,е.

Като се замисля за Бг е трудно да се определи  Rolling Eyes
има едно такова битово пиене , уЖ е нормално всеки ден по бирИ или вечер няколко твърдинки  Rolling Eyes

В Русия или пият или не  Laughing на екс раз , раз   Wink
В Бг едно продължително пиене през целият ден ..... от обяд биричка с обяда  , след обяд пак за следобедна закуска  , вечер твърдо със салатка , вечеря ......
Като количество българите ми се струва че пият повече , като количество (за деня)  Rolling Eyes

Имах един бивш , така бях свикнала с неговото 'битово' пиене  Crazy че чак като се разделихме си дадох сметка че пие много и че не е нормално  ooooh! С течение на времето се оказа вЕрно зависим  Rolling Eyes

# 39
  • SF
значи според мен най удачно е да направиш така че да се отврати от алкохола вземи да го събуждаш посред нощ и да го караш да пие но и ти се ньливй с него наедно започни да му намекваш че вече не ти се ходи на работа и ще си стоиш вкъщи и ще шеташ а той да мисли как да намира пари подчертай му също така че ако не ти набавя нужните средства ще си намериш такьв дето ще може и ако тогава нему светне лампата и да се вземе в ръце значи няма никакъв шанс Peace

На третия ден вече той ще знае, че това са просто приказки и заплахи, с които плашат гаргите.
Защото не вярвам момичето да изпълни заканите си. А и не трябва!!!

Като му каже "ще си намеря такъв, който ще може да ми осигурява готин живот", ще я прати да върви да си намери, за да я види как ще намери. И светналата лампа ще му загасне много бързо.

А и момичето не иска да му докаже, че може да си намери друг. Иска да остане с него. Но по-добре не...

# 40
А ако темата беше пусната от твоето дете?
Какво щеше да го посъветваш? Щеше ли да изложиш живота му на pиск само за да се мъчи да помага на пияндето?
Може съветите да не са благоpодни, но поне са написани от  опит.
Бивш алкохолик няма, до гpоб е и завлича близките си.

# 41
Какво е определението за алкохолик?Питам,защото според мен,мъжът ми,е.

Като се замисля за Бг е трудно да се определи  Rolling Eyes
има едно такова битово пиене , уЖ е нормално всеки ден по бирИ или вечер няколко твърдинки  Rolling Eyes

В Русия или пият или не  Laughing на екс раз , раз   Wink
В Бг едно продължително пиене през целият ден ..... от обяд биричка с обяда  , след обяд пак за следобедна закуска  , вечер твърдо със салатка , вечеря ......
Като количество българите ми се струва че пият повече , като количество (за деня)  Rolling Eyes

Имах един бивш , така бях свикнала с неговото 'битово' пиене  Crazy че чак като се разделихме си дадох сметка че пие много и че не е нормално  ooooh! С течение на времето се оказа вЕрно зависим  Rolling Eyes

И на мен ми се чини, че българите лекичко подминаваме руснаците по подпийване, но си има обяснение. Ние сме по-стресирани и борим стреса с алкохол  Joy

Аз имах един бивш, който е преборил алкохола пък със стрес и вече 25 години дори не помирисва алкохол. Направил сериозна катастрофа след "галене" на гърлото с 2 коняка и застрашил живота на доста хора. Слава Богу, нищо не се случило, нооооооо "страх лозе пази"  Naughty  На никого не пожелавам по такъв драстичен начин да откаже алкохола, но в конкретната случка "всяко зло за добро". Мой съученик пък не пие от 18 години, защото се запали по йога, разни бойни изкуства и екстремно шофиране-та хобито го отказа от алкохола.........

# 42

Човек, с такъв вид зависимост, който сам не иска да се лекува, нищо не може да му помогне.
Той не е неизлечимо болен, анорексичките също не са, но докато хора с подобна психика не признаят пред себе си, че имат проблем, нищо не може да се направи.

# 43

Човекът не е болен от рак и ние да я караме да го изостави сам в тежката битка с болестта. За мен алкохолът е доброволен избор и не е нужно човекът до теб също да става жертва на твоя съзнателен избор. Болест или не, човек сам избира дали да тръгне по по-лесния път или да направи по-трудния избор, т.е. да не се поддаде. Последните години наблюдавам мъжете от квартала и установявам, че изключително голяма част от тях пият и то всеки ден (приятелката ми има магазинче и след работа задължително пият по един - два "пича". Уточнявам, та да не се чуди някой откъде имам такива наблюдения.). Жените явно станаха силния пол, а мъжете потърсиха утеха в бутилката. Така им е по-лесно и по-удобно. Не съм живяла с алкохолик и на който как иска да му прозвучат моите думи, но въпреки това имам органична непоносимост към алкохолиците и не мога да ги съжалявам.  Naughty

# 44
  • София

За съжаление е напълно възможно и да е така.
Ако сам не иска да си помогне, авторката колкото и челни стойки да направи, все тая. Само дето тя ще мине през ада и ще се прави на маймуна докато господина си пие и се дразни на "мрънкалото" дето му пречи. Кому е нужно това? Ами ако не се оправи, стане агресивен, разболее се? Дори да му е златен, не бих била ОК да споделям тези емоции.
Преди време и аз си мислех, че е лека работа. Е, не беше. Само дето загубих най-хубавите си години да гоня Михаля и да спасявам зависим. Дето и сега, 3 години по-късно, пак си пие, само дето вече няма кой да му пречи. А моите нерви никой не ми върна.
Мога да посъветвам авторката ако господинът не се осъзнае СКОРО и НАИСТИНА, да не разчита "принца" да се "поправи", а да спасява себе си.

Луда Мара, писали сме заедно. Подкрепям!

Общи условия

Активация на акаунт