Много си ларж, и така...по принцип. Пробвала ли си се да скриеш парите на агресивен алкохолик? Недей, не е приятно. Но ако не ти се е случвало, не излъчвай благородство, защото може да е наистина опасно.
Да, алкохолизмът е болест. Да, може да се окаже лечима, но може и да не е. За да има въобще някакво лечение обаче, алкохоликът САМ трябва да се убеди, че е необходимо и да го поиска. Преди това няма кой и как да му помогне. Който и колкото и да се опитва. И да, понякога е по-добре да оставиш човек да се бори сам с проблемите си, защото са си негови, и за да спасиш себе си.
http://www.arka-bg-2a.hit.bg/06.02.html
Ти би ли била в такова уравнение?
А, недай си Боже, на дъщеря си какъв съвет би дала? Търпи, маме? Не вярвам.
Аз не съм и казала да търпи, а да слуша сърцето си. Нямам дъщеря, имам син с изключително негативно отношение към алкохол и цигари. Но след като поставяш така въпроса, ако твоето дете е алкохолик/чка.......нима би се радвала ако всички го отхвърлят. .......Не не съм живяла с алкохолик......съдбата ми е благосклонна към мен и в реалния живот, всички от най-близкото ми обкръжение не пият дори и бира......но никога не е късно да станеш за резил......никога не бих оставила близък човек, без да направя всичко възможно , за да му помогна....Това е моя гледна точка и никога не съм си позволявала императивен тон в изказванията си , а само коментари и разсъждения на глас ......и не виждам смисъл да се конфронтирам излишно, защото е ясно, че момичето няма нужда от съвети и спря да пише. Вероятно е взела решение-дано е добро и за двете страни.
"Съдби на кръстопът" е правено по действителни случки. Преди няколко дни гледах как една алкохоличка беше вкарана в затвора от дъщеря си, понеже нищо друго не помогна. Може да е малко драстично, но щом не ще да се осъзнае и няма друг начин
току що във фейса прочетох един весел цитат. "Понякога толкова ме мързи да си направя кафе, че си сипвам ракия". Хубав ден и не бъркайте кафето с ракията