ВТОРИ клас

• 76 785
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Честито и от мен на рожденика.
Пожелавам му здраве и щастливо детство и любимото ми пожелание към  родителите му: Когато след години погледнете своето дете, да разберете и да се гордеете , че сте отгледали един стойностен ЧОВЕК.

Ваканцията почти приключва.Малкия нямаше нищо за домашно и затова му принтирах задачите от състезанията.Останах изключително доволна от резултата, решаваше си ги без проблем, дори и тези от Кенгуруто.Е с малко помощ от моя страна понякога, но съм доволна.
Има надежда и за нас. Laughing

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 15:34 от ratridi

# 721
  • España (Плевен)
И ние днес сме на РД. Но аз реших да не ходя с нея. Смятам, че са големи, за да присъствам на РД. А си е разход и за родителите.

Ваканцията приключи. Ние четохме малко, решавахме задачи, по англ. език също прегледахме.
По развитие на речта ще видим малко и това ще ни е...  Но определено хич не ѝ се учи. Още ѝ се играе... и то много.  Confused Confused Confused

# 722
  • София
               За много години! Живи ,здрави и много щастливи!
Моето диване го оставих на мира през ваканцията. Не му дадох ни ред, ни задача. Брат му обаче, понеже имаше достатъчно домашни, реши да го потормози и му даваше на няколко пъти дълги и трудни диктовки, по 2-3 страници и му даваше да решава от неговите тестове задачите за правопис и членуване ooooh! Не, че справяше особено успешно, но си е тренировка, а и се радваше, като се справи с част от материала за 7ми клас Laughing

# 723
За много години на вас и семействата ви! Лека и успешна година!

Не уча всеки ден с дъщеря ми, но вчера го правих...Ядоса ме една елементарна задача- 2 деца играли дама 2 часа, колко е играло всяко? По мои спомени игрите на дама са 2 вида- на един крак и с пулове, която се играе от двама, не става ли различно решението така? 
ВТоро, друга задача- напишете решението по 2 начина  Shocked
Защо?

Нямаме преразказ за мое изумление и слава Богу, защото трудно ще се върнем към училището  Laughing

# 724
 newsm78 странна задача.

# 725
  • София
За много години и от мен! Здрава и щастлива нова година!
Моето диване днес за сефте замина на ски. Сега го чакам, надявам се да й е харесало.
raja_nikol, според мен търсиш по-дълбок смисъл в тази задача отколкото има. Отговорът е, че всяко от децата е играло 2 часа.

# 726
О, да, като една задача за 3 клас: Едно яйце се вари за 10 минути. За колко време се варят 3 яйца?  Mr. Green

# 727
  • София
моят пък решаваше днес задача, в която един човек купил домати, друг - краставици, а трети купил пипер. питаше се колко зеленчуци общо купили или нещо от сорта.

и детето пристига да ме пита - пиперът плод ли е или зеленчук...  Laughing не знаеше дали да го включва в общия сбор или не...  Laughing

ако трябва да сме сериозни, не би следвало да допускат диалектизми в учебниците по математика.

# 728
Кое е диалект- пипер ли  Shocked

# 729
  • София
Кое е диалект- пипер ли  Shocked
Да. Чушки е правилното Simple Smile Растението е пипер, а плодът - чушка.

# 730
  • София
За много години!

Лекси, и за мен чушките са само "чушки", защото в нашето семейство се употребява само тази дума, но доколкото знам в доста краища в България те пък използват само "пипер".

Соня имаше доста за домашно - и по български и по математика и вчера се озори докато успее да го напише, като се има предвид, че е писала почти всеки ден по малко. Даже на 25 дек. седна да преписва, защото получи бюро за Коледа и нямаше търпение да го пробва.
Освен преписите имаха от един текст да извадят съществителните и да им определят вида, рода и числото.

Най-желания подарък за нея беше парфюм на Виолета, но пък най-много се зарадваха на една светеща диско топка.

# 731
Аз пък от линк от тук попаднах на издателство Егмонт и книгите им за...Майнкрафт  Mr. Green Синът ми получи две от тях, и това е най- харесаният му подарък, днес ги замъкна в училище дори

# 732

ratridi, поздравления за сина ти че се справя със задачите от състезанията почти без помощ!

# 733
  • софия
 ♥ LOST ♥ разкажи ми повече за Егмонт и книгите им за...Майнкрафт

# 734
http://egmontbulgaria.com/marki-i-geroi-2/maynkraft-minecraft-39 … naeshti-2288.html
http://egmontbulgaria.com/marki-i-geroi-2/maynkraft-minecraft-39 … n-kamak-2325.html
Тези двете взех, като и от тази за начинаещи сподели че има какво интересно да се прочете
Самите книжки са доста симпатични Simple Smile и се харесаха. Чете с кеф ( за пръв път)
Другите от поредицата май ги няма още по книжарниците

Общи условия

Активация на акаунт