ЮНСКО сърчице тупти и кара мама да лети - тема 2

• 27 848
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм 11 с. и 4 д. и от 2-3 дни определено усещам, че се чувствам по-добре. Въпреки това, ето сега, пак лежа и съм оставила таткото с малката. Вече свикна милото, че не се занимавам с нея, много ми е криво, но се надявам скоро да отмине. И като почнем правенето на Коледни сладки, щолени ,къщички... мисля пак да се сети коя е мама Laughing
И на мен ми е коледно на душата от няколко дни. Купуват ми се подаръци, но не ми остава време да изляза по магазините. Надявам се другата седмица. На малката много се чудя какво да купя. Питам я какво иска от дядо Коледа, тя все неща за ядене изброява.

Diva, дрехи за бременни ли напазарува или стандартни по-голям размер? Аз извадих каквото имам от предишната бременност, но е много малко, а сега гледам, че корема от по-рано се показва и ще трябва да купувам още. Това е голям проблем за мен, защото съм много дребна (1,60, 47 кг. в момента) и повечето дрехи за бременни изобщо нямат моя размер. Мисля направо да ходя към Премама и да се надявам да са заредили малки размери.

Много се разписах, но да ви кажа, че днес видяхме бебето да мърда. Лежа си следобед, гледам корема ми подскача. Казах си, че си внушавам, затаявам дъх... продължава да подскача. Много беше интересно. Иначе нищо не чувствам от вътре като движение, но си се видя съвсем добре Grinning

# 691
И аз минах 10 г.с. Но симптомите на умора и гадене не преминават. Все още се разписвам сутрин и вечер и с напъни за повръщане. Дано 12-та г.с. Да е заветната за преминаване на симптомите.

С тази бременност много от рано започна да ми личи. Този корем не иска да се крие още 2 седмици и да изчака да кажа на колегите. Те вече няма как да не са ме забелязали. А и с моето притичване до тоалетната сутрин .....  Simple Smile

# 692
Здравйте момичета  Hug!
Сега се прибирам от Бургас и сядам да ви "видя". ФМ мина много добре, всичко с бебо е наред. Доктора беше много внимателен, гледа и мери всичко имам много снимки и диск. Обаче диска нещо не е станал явно, защото няма никакви клипчета, а само една снимка, която седи 5 сек и диска спира. Малко кофти ми стана като го пуснах, но важното е, че бебето си е наред и няма никакви отклонения. Попитах дали да правя БХС и док ми отговори, че няма да е зле да направя, но от това, което е видял нямам основание да се притеснявам за нищо. В крайна сметка реших да не правя, но имам време да си помисля до понеделник. Аааа и щях да забравя бебето за сега няма пишле, док не е 100% сигурен, поради срока на бременността, но за сега е момиче newsm44.
Момичета, утре ще добавя всички, които са ми писали, но сега съм много изморена и мисля да лягам след малко.
Лека вечер на всички ... и да не забравите да стискате палци на Пулев  Wink.

# 693
Браво мамчета  Flutter Много се радвам,че новините са добри и сте видели мъничетата  Hug
Ellle да се надяваме,че и по-нататък няма да има пишле(нали  stork-girl искаше).Значи за сега имаме едно предпологаемо момиченце и едно момченце  Rolling Eyes
Мисля,че имаше и още момичета,които бяха днес на преглед  newsm78 чакам и те да ни споделят как е минал прегледа  Wink

# 694
Elle , много се радвам ,че всичко е минало добре и резултатите са положителни.Дано все повече мами да се похвалим само с хубави резултати Simple Smile
Иначе ,аз от утре съм в 12 г.с. и да ви кажа няма никаква промяна.Продължава да ми се спи ,особено към 17.00 ч.( много е странно) ,а се будя през нощта и не мога да заспа по 2-3 часа.Киселините ми вечер са си ужасни ,коремче нямам,въпреки че някои дрехи вече ме стягат .Апетита ми се увеличи ,но заради тези киселини се съобразявам много какво ям.Придърпването и боцкането ниско долу си продължават.Изнервена съм както в началото ,въпреки че напоследък се контролирам повечко Simple Smile Единствената промяна е ,че сладкиши много започнаха да ме привличат ,а аз по принцип не съм по сладките неща.Но не се оплаквам ,важното е бебчето да е добре ,ще изтърпя всичко Simple Smile

# 695
Здравейте момичета!браво на тези,които направиха ФМ  и на всички които им предстоят дано да се окажат мечтани те за нас щъркелчета  stork-boy stork-girl
Арлина колко си слабичка...и аз бях толкова,ама до преди година.миналият месец бях 54кг. кой знае колко съм станала?само като се кача да не покаже следва продължение  #Crazy напишете едно писмо на Дядо Коледа с твоята щерка.тя сама ще каже на Дядо Коледа какво иска за Коледа  Wink и на мен мие Коледно   madnoel People Santaвие кога украсявате у вас момичета? сигурно е много хубаво да видиш как подскача малкото човече Heart Eyes за сега само усещам,но не съм забелязала дано и аз да видя скоро  Praynigнякои друг виждал ли е?
Дива ами май са си същите симптоми.дано скоро да ни отминат тия противни гадения и повръщания  Praynig честити придобивки! и аз трябва да си купя някоя друга долница с връзки.не че нямам клинове,ама съм свикнала със спортните гащи  Mr. Green иначе якета и блузи имам.

# 696
  • София
И на мен ми е коледно, но ми е и притеснено, че ми предстои ФМ..., а и се филмирах с тези седмици и кой как ги брои. Часът за ФМ ми се пада в 10гс +6 дни и сега се чудя, да звъня ли да го местя за ден-два по-късно, знам ли дали изобщо ще има свободни... абе все нещо да се мисли...

За украсяването в къщи - винаги го правя след 6 декември. На 4 декември е Св. Варвара, а тя е покровителка на болестите, особено детските и знам, че не бива да е украсено (аз така си го спазвам, никого не ангажирам с това), за да не се сърди светицата, не се шие и плете, не се прави нищо домакинско, меси се питка с много зърна - сусам, мак, слънчоглед и се раздава с мед  - това го правя като предпразнична традиция всяка година откакто имам деца, за да са здрави, за да минават по-лесно шарките и тн.

# 697
  • Някъде там край морето
Eudaimonia, покажи някои красоти да оплакнем око. Аз вече съм на коледна вълна. Днес ходих да купувам украса, мисля скоро да почвам коледните сладки и щолените Simple Smile
Ellle, прекрасни новини. Дано да няма какво да му порасне на бебчо и да се сбъдне желанието ти.
Аз вече съм в 11 гс и сякаш ми се усилва гаденето. Чакам 12-та с надеждата да поотмине.
Мисля в скоро време и аз да подменя гардероба, че всички пандалони ми стягат в корема. Рано ми се вижда да почне да ми личи, но може би с втората бременност матката по-рано се разширява.
Добре дошли на новите момичета! Лека и успешна до финал!

# 698
  • София
Ето моите творения по разни поводи и за миналата Коледа http://magivk.snimka.bg/hobby/moite-kartichki.831194.33825963. За тази още не съм започнала, че ми е доста лошо вечер.

# 699
magi_sveta според мен седмиците се броят според числото,което показва седмицата,а не с една напред,но никой не искам да ангажирам с това мнение(това е все едно да си на 25години и 5месеца и да казваш,че си на 26години) - аз така го разбирам  Rolling Eyes
За коремчето,мойто си личи,особенно вечерно време  Embarassed нищо,че ми е първа бременност и съм само в 8с.  Embarassed Това се дъжи явно на факта,че не съм  повръщала и на огромния ми апетит(вече съм качила 3,8кг. Sad ,сега съм 54,6кг.  Embarassed ) Иначе от няколко дни имам киселини,особенно вчера беше много гадно  Sad ,но се чудя не е ли твърде рано за тях  newsm78
А и най-накрая успях да си направя лентичка  Rolling Eyes

# 700
  • София
milady M, аргументът ти е супер разумен, но за ФМ пише - 11-14 и допълнително уточнение до 13 гс +6 дни, т.е., когато ги навършиш 14 вече си извън този срок. Уф, не знам. В понеделник ще звъня да питам, ако е рано, дано имат час за два-три дни по-късно...

# 701
и аз мисля че първата ФМ е от 11-14 г.с.(13г.с.+6 дни) т.е 14 г.с вече не е валидна.аз лично искам да направя 2-рата,но за БХС  се чудя дали да не го направя заедно с втората ФМ  newsm78

# 702
  • София
Вижте какво намерих - http://www.ladypill.com/calendar.php.
С такъв кръг доки изчислява седмици, термин, всичко.

# 703
  • Някъде там край морето
shinzou, БХС се прави между 11-14 гс ранния и между 15-19 късния. Втората ФМ е между 19-23 седмица. Само ранния скрининг се комбинира с ФМ.
За седмиците - ако си в 12+3 дни например, значи си в 13-та седмица. Но това е супер маловажно как ще му казваш. Наблюдаващия АГ ще ви кажр кога е удачно да се правят ФМ и БХС за да няма грешки.

# 704
  • София
Sarah Lou, съгласна съм, че наблюдаващия гинеколог ще каже, но моята е на мнение, че трябва да правя само БХС в 15 седмица и втората и третата ФМ, затова си ги организирам сама newsm78 и изпадам в разни чуденки. В края на краищата реших, че и без това съм с по-къс цикъл, та това 10гс+6 може да отговаря и на 11гс+?, та ще видим, ако на самия преглед решат, че е рано, ще повторя - 90 лева повече - ще го преживея, само всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт