Аблация на сърцето - 3

• 51 443
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,
проекта ми в Истанбул свърши и вчера се прибрах в Бургас, но последния ден на 09.12. сутринта към 5:20 часа се събудих от силно сърцебиене, станах взех си хапчетата после отидох на работа всичко мина нормално вечерта като се прибрах и се отпуснах пак усетих сърцебиенето и реших да отида на лекар. Имаме една позната аптекарка аптекарка от нашите изселници, първо отидох при нея в аптеката тя ми измери кръвното 150/100 което е високо за мен пулс 98/мин.
Тя веднага ме заведе до поликлиниката в района и там ми направиха кардиограма която показа нормален синусув ритъм и пулс 96/мин. Доктора който ме прегледа, каза че всичко е ОК само да си взимам лекарствата които моя лекар ми е предписал и да я карам по спокойно, че сега се питам дали не започнах малко рано работа и дали да не си удължа болничните ???
Между другото за прегледа в поликлиниката не ми искаха НАПРАВЛЕНИЕ и не пожелаха да вземат една стотинка даже малко се обидиха когато изкарах пари да си платя накрая.  newsm78   

# 271
Стояне,ти вече си направи "бойното кръщене",като прочетох с каква натоварена програма си.Не може да го удължиш болничния вече а да си вземеш нов,но и стоенето в къщи е нож с две остриета.Имаш време да мислиш за глупости.Все пак може да я караш по-спокойно.Всеки получава кризи /от времето,от умора,от напрежение/.Щом и там лекарите са ти казали,че няма проблеми / аз все по-често чувам суперлативи за турските болници/,явно е от напрежението.Следи кръвното и може да ти регулират дозата на конкора.Може и леки успокоителни да ти пуснат.Не го мисли сега,на всеки се случва  Wink

# 272
Каая, колко сложна е процедурата е проблем на д-р Трайков. Само усещанията са наша работа . Преди девет месеца преживях коронарография

Таня, колко време беше в болница? Първият ден при приемането в болницата са само изследвания ли? Какви изследвания ти направиха? Нужни ли ти бяха болнични дни след процедурата и колко?

Как се чувстваш сега след аблацията?

(извинявай, заспиха те с въпроси, но д-р Трайков е наплашил свекър ми, който и без друго го е страх да не му се случи нещо лошо и ми е важно да внеса яснота, а дай Боже и спокойствие, в това което го очаква)

# 273
Стига бе, не вярвам д-р Трайков да е наплашил някого. Crazy
Той самият вдъхва такова спокойствие и увереност.  bouquet

Може би свекър ти си втълпява нещо?

Стояне, ти колко дни почивка ползва?
Аз се върнах на 10 ден на работа, дори бях с АБ, че настинах сериозно.

А сърцебиенето като пристъп ли беше?
И как го измери?

Защото аз имам на моменти, в сънно състояние, усещане, че сърцето ми бие бързо, а като си пипна пулса, даже е бавен! Crazy
Явно трябва да мине доста време, за да забравя нощните пристъпи и тичането до спешното! Crazy

# 274
Дева, ползвах един месец болнични преди да започна работа, а пулса го мерихме с електронен апарат за кръвно беше 98/мин а след това на кардиограмата показа 96/мин
Валевска честно казано като и стоя в къщи не мисля за глупости, но ми писна да не работя и затова реших да се пробвам, с началството също нямам проблеми срещам голямо разбиране, просто ми се работеше, а пристъпчето което получих си беше гадно и това, че не излязох от ритъм го отдавам на алацията.

# 275
Стояне, може би ти е дошло времето да взимаш препарат за високо кръвно . Не е толкова страшно, просто трудно се уцелва подходящия , който регулира , а не само смъква . Единият ми син - проф спортист след приключване на кариерата си на 25 започна . Другият от 14-18 годишен пи . Той пък от свръх тегло започна да прави рекорди .
Каая, първият ден при всички е отреден за изследвания.правят се всякакви възможни на сърцето , бял дроб , кръв. На третия ден си бях вкъщи . Все още, месец и половина след аблацията ,  не съм започнала работа . Но това е защото аз така реших по други причини, несвързани с мъжденето .
А д- р Трайков предупреждава , че може да се стигне до отваряне на гръдния кош , ако има проблем . Вероятно това е изплашило свекър ти . Аз лично предпочитам този начин ( т нареченото информирано съгласие ) , отколкото да ти пробутат декларацията, че си съгласен да те режат и да не ти дадат възможност да я прочетеш .

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 13:47 от Tanya Radeva

# 276
П с . До момента никой от нас тук не е чувал за разрез на гръдния кош по време на аблация .

# 277
П с . До момента никой от нас тук не е чувал за разрез на гръдния кош по време на аблация .

Или на починал човек.

# 278
Здравейте на всички!!!Макар че скоро не съм писал,редовно следя темата ни,и се радвам когато всички са добре..съпричастен съм с тези които страдат или имат някакви тревоги..За сбирката пишете и мен,ще дойда,само да е събота или неделя,и малко от по рано да се уговорим.
Иначе се чувствам добре,вече 3 месеца без ритмонорм и прадакса.Натоварвам се много,не физически,но безсъние..горе долу по 18 часова заетост на ден ми се връзва..сърцето се държи.понякога прескача,но не е така гадно както преди.иначе пулса ми е от 75 до 100 в покой.различно е,но аз мисля че е нормално след 2 аблации..важното е че няма пристъпи,няма мъждене и аритмия.Бог да благослови д-р Трайков и колегите му.
На тези които се колебаят,НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ,аблацията само може да ви помогне..
Лека вечер на всички ви,бъдете здрави,и със спокойни сърчица..

# 279
tritonus, браво!  smile3501
Много се радвам за теб!  bouquet

# 280
tritonus, браво!  smile3501
Много се радвам за теб!  bouquet
Много благодаря!!!Дай Боже всички да забравят за тия проблеми!!!Ето така да ги премахнат #2gunfire #2gunfire Joy

# 281
Tritonus , ако чуваш гриз , гриз , да знаеш , че е от моята завист .
Много успокояващо звучиш, благодаря за което ! Все още не мога да си представя, че ще спра ритмонорма . Някак без тази патерица не се виждам . Ама дано всичко да се развие според очакванията !
Малко егоистично от моя страна, но много искам да се запозная и с другите от пловдивския регион , затова предлагам единствената седмица, в която ще съм в града - на 10.01.2015 год. Ако искате обедна сбирка , предлагам час  около 11-12 часа . За да е по- удобно разпознаването на лични ще ви изпратя адреса на кантората си . На удобно място е .

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 20:50 от Tanya Radeva

# 282
Не се притеснявай Танче,ще махнеш и ти ритмонорма.Аз вярвам в това.Преди го взимах с шепи.стигнах до 6,7 таблетки на ден.Отделно дозите в спешните кабинети.Сърцето ми се раздираше от екстрасистулия,пристъпите бяха през ден..да ти кажа честно,и аз трудно си представях ежедневието без ритмонорм или кордарон.даже и сега блистера ми е в чантата,нищо че не го пия.ние сме травмирани от това заболяване,трябва време за да се отърсим..откакто спрях ритмонорма,екстасистулите ми намаляха с 50-60%.това доказва че той самият ги провокира някак..иначе  аз съм от София,но може би ще успея да дойда на събирането..стискам ти палци да нямаш повече проблеми..лека вечер

# 283
Tritonus , благодаря за пожеланията .
С радост ще домакинстваме, ако успееш да дойдеш . За ДеВа съм сигурна, че ще присъства . Изчаквам и другите да потвърдят .
Ей, хора, като се наспите , кажете как сте с двигателната дейност. Аз несъзнателно се пазя , а май е редно да се пораздвижа по- сериозно . Напомпих си гумите на колелото , взе че заваля . Правих планове за ски, но се замислих , че ако се нараня , ще стане страшно с този антикоагулант . Абе общо взето , си намерих оправдания. Споделете вие как сте.

# 284
Добро Утро,
Във връзка със събирането, за съжаление не мога да потвърдя присъствие - работата ми е такава, но вие пишете на коя дата сте решили да се събирате пък ще видим.
по отношение на двигателната дейност всеки ден докато бях в болнични си правех разходки по 2-4 км на ден, аз съм малко с наднормено тегло и разходките ми се отразяват добре, друго натоварване не съм предприел, но от сега с приятели се уговаряме за ски в края на Януари.
снощи пак вдигнах кръвно 150/100 и пак имаше туп туп  #Crazy, някой има ли представа дали може да се дължи на преяждане   chef

Общи условия

Активация на акаунт